slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Σύλλογος Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου συμμετέχει στο καρναβάλι της Χώρας


Ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Χώρας Νάξου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο καρναβάλι της Χώρας Νάξου που θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .

Όπως και πέρυσι το θέμα της συμμετοχής του Συλλόγου θα αφορά την Κόρωνο και ποιο συγκεκριμένα την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλίσει οριστικά την υπόθεση σμυρίδα Νάξου σε μια εποχή που η ζήτηση της είναι τεράστια .

Αν και το θέμα ακούγεται σαν κηδεία θα είναι καθαρά σατυρικό , ειρωνικό (όπως αρμόζει στους Κορωνιδιάτες & το χιούμορ τους) και φυσικά επίκαιρο .

Η κεντρική συγκέντρωση των ....

ΜΝΗΜΗ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Τα μεσάνυκτα της 13ης καθώς ξημέρωνε η 14η Μαρτίου 1957 οι Άγγλοι αποικιοκράτες κρέμασαν τον έφηβο αγωνιστή του Κυπριακού Αγώνος Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Ο υπερήφανος Έλληνας μαθητής από την Πάφο είχε προλάβει στα 18 του χρόνια να αναδειχθεί σε σπουδαίοΔημοσίευση ανάρτησης ποιητή, αθλητή και μαχητή υπέρ της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα.
Τον συνέλαβαν με ένα όπλο στο χέρι και μετά από βασανιστήρια τον καταδίκασαν σε θάνατο. Οι δήμιοι ήσαν ....

Όταν ο ΣΥΝασπισμός ήθελε χρυσωρυχείο στη Χαλκιδική!!


Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ της 9.6.2003...
Τους αποκλεισμένους μεταλλωρύχους-απεργούς πείνας της TVX στο Μαντέμ Λάκο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, μαζί με την βουλευτή του ΣΥΝ Ασημίνα Ξηροτύρη, το μέλος της Π.Γ. του κόμματος Γ.Μπαλάφα και τον Γραμματέα Ν.Ε. Χαλκιδικής Χρ.Ασημινάρη.

Τι μεσολάβησε και άλλαξαν άποψη οι ΣΥΡΙΖΑίοι για τις Σκουριές;


Του Σταμάτη Ζαχαρού
Το 2003 η χώρα ζούσε το προολυμπιακό ντελίριο. Κανείς δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την παραγωγή, την βιομηχανία ή την οικονομία. Μόνον ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έμοιαζε με τη φωνή της λογικής που μιλούσε για Κυβερνητικό σχέδιο ....

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου προς τους συντελεστές της εκδήλωσης «ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ 2013»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» Ευχαριστεί  τη Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, , την οικογένεια του αείμνηστου Σταματίου Καλαβρού για την παραχώρηση του χώρου (κατάστημα) στη Γέφυρα στο Φιλώτι , τους  ιδιοκτήτες των  κρεοπωλείων του Φιλωτίου, Βρούτση Ειρήνη – Βρούτσης Ιωάννης (Κρεοπωλείο Ειλικρίνεια), Κρασσάς Ηλίας (Κρεοπωλείο Ο Καραβασιολιός), Μάκαρης Σπυρίδωνας, Προμπονά Ιωάννη (Κοντογιάννης) αλλά και εκείνων της Χώρας Αφοί Μανδηλαρά, Αφοί Σ. Σιδερή, Καπαρέλη Κωνσταντίνου, Λεγάκης Δημήτριος και Παραβατός Γεώργιος του Ιωάννη,τους Μουστάκη Στέφανο (Κοντοστέφανο) βιολί, τον Μουστάκη Απόστολο βιολί, τον Μουστάκη Ηλία λαούτο, Προμπονά Ιωάννη λύρα, το Ψαρρά Βασίλειο (Καπουτσινοβασίλης) ντουμπάκι και το Μουστάκη Γεώργιο (Κοντοέργη) τσαμπούνα, Σακελάριο Γεώργιο (τραγούδι), Ελευθερίου Ιωάννη (Λευτερογιάννη ) τραγούδι. Για  την όλη υποστήριξη που παρείχαν  στο Σύλλογο μας για μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη  πολιτιστική εκδήλωση «ΧΟΙΡΟΣΦΑΓΙΑ 2013». Χωρίς τη βοήθεια τους θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.   
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

Προτεραιότητα θα έχουν οι άνεργοι που ανήκουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Στην κατάρτιση προγράμματος για απασχόληση ανέργων σε δήμους, προχώρησε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και το υπέβαλε στο υπουργείο Εργασίας.Όπως αναφέρει το Βήμα, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων σε δήμους για χρονικό διάστημα πέντε ..

Νεκρός αξιωματικός του στρατού από έκρηξη οβίδας -Δυο τραυματίες

Ενας ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός του Στρατού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος». Ο άτυχος πυροτεχνουργός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.
Μαζί του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι

Αυτά είναι τα 36 τμήματα του ΟΑΕΕ που αλλάζουν διεύθυνση [λίστα]

Μετά την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση γι αμείωση του λειτουργικού του κόστους μέσα από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του αλλά και τον οργανωτικό εξορθολογισμό των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ, προωθούνται 36 συστεγάσεις καταστημάτων και υπηρεσιών του σε όλη την επικράτεια.
Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε πρόγραμμα συστέγασης μέσω μεταφοράς 36 καταστημάτων σε ιδιόκτητα ή μισθωμένα ακίνητα του ΟΑΕΕ. Η διοίκηση του ΟΑΕΕ εκτιμά πως το ετήσιο όφελος θα είναι 2.300.000 ευρώ.
Δείτε εδώ τα τμήματα που μεταστεγάζονται.

Κάνουν πάρτι οι φοροφυγάδες - Πώς κλέβουν εκατομμύρια ευρώ σε ΦΠΑ


Πάρτι έχουν στήσει οι φοροφυγάδες αξιοποιώντας στο έπακρο την αποσύνθεση των ελεγκτικών υπηρεσιών, που βρίσκονται σε... παρατεταμένη φάση αναδιοργάνωσης.

Δεκάδες κρούσματα εικονικών τιμολογίων, εταιρείες- «μαϊμού» που λειτουργούν με «αχυρανθρώπους» κλέβοντας εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ...

Ποιος θα απαντήσει στην Κοινωνία της Ρόδου ;

Γλαρός Ιωάννης
Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για την ύπαρξη κεραιών εκπομπής ραδιοσημάτων, αισθανόμαστε την ανάγκη να καταθέσουμε τα ερωτήματά μας, ως εξής :

Απίστευτες χυδαιότητες από τον Βαξεβάνη!!! Δείτε με τι «γαμ@ει» ο έγκριτος!!!!

Απίστευτη εικόνα δίνει τις τελευταίες ώρες στο twitter ο "εγκριτος" δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Μια εικόνα που θυμίζει μόνο ψυχάκια η μαστουρωμένο. Λογικό να έχει χάσει την ψυχραιμία του μετά τις απανωτές γκάφες των τελευταίων ημερών...

Εξώδικο Κωτούλα εναντίον <<Αυγής>> - Και τώρα μάγκες;

Εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση, απέστειλλε ο Ι. Κωτούλας στην Εφημερίδα «Αυγή», ζητώντας μεταξύ άλλων – ως έχει δικαίωμα – τη δημοσίευσή της σε ανάλογη θέση με το προσβλητικό δημοσίευμα που τον έθιγε προσωπικά. Για να δούμε «μάγκες, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος σας»; Θα το πράξεττε; Και εκτός από τα απίδια, για να δούμε και τα καρύδια…

Άλλο ένα σκάνδαλο μαϊμου-Τσέκου: Εγκληματικός ο ρόλος του Θέμου

Η αδιαφορία του Χρήστου Ζαχόπουλου για την επαγγελματική της αποκατάσταση αλλά και «οι ψίθυροι για μια άλλη ερωτική του σχέση με μία συμβασιούχο» ήταν η αιτία που ώθησαν την Εύη Τσέκου να καταγράψει μια ερωτική τους συνεύρεση και να τον «ενοχλήσει» με το υλικό, όπως υποστήριξε σήμερα απολογούμενη στο Τριμελές Εφετείο για την υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού τον Δεκέμβριο του 2007.
Η Τσέκου, συμβασιούχος υπάλληλος στο ΥΠΠΟ την επίμαχη περίοδο, δήλωσε μετανιωμένη για....

Συνελήφθη και ανακρίνεται ύποπτος μοτοσικλετιστής

Πελώρια ερωτήματα γεννώνται για ευρείας εμβέλειας σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα

Ένα άτομο που συνελήφθη τις πρώτες βραδινές ώρες χθες, κρατείται και ανακρίνεται στην Αντιτρομοκρατική.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο ύποπτος εντοπίστηκε κοντά στη γιάφκα της οδού Σκυλίτση επιβαίνων σε μαύρη μοτοσικλέτα τύπου κρος και εξετάζεται ο ρόλος του στη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξέφραζαν την απορία τους για τον οπλισμό που βρέθηκε στο αυτοκίνητο αναφέροντας ότι οι τρομοκράτες θα πρέπει να ετοίμαζαν πολύ μεγάλο χτύπημα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ; Ρηματική διακοίνωση Τουρκίας στον ΟΗΕ - Απειλεί με πόλεμο για υφαλοκρηπίδα

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η Τουρκία πριν από λίγο προχώρησε στην κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.
Ουσιαστικά χαράζει την δική της ΑΟΖ επάνω στην δυνητική ελληνική...
 και προειδοποιεί με πόλεμο σε περίπτωση που η Ελλάδα διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Kαι βέβαια η τοποθέτησή της αφορά και το Αιγαίο.
Τα παραπάνω σε απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013 και μόλις μία εβδομάδα με την σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια αμήχανη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο".

Λήξη προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι την Παρασκευή 15/03/2013.
Η Επιτροπή Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝ: Πρακτική άσκηση και άμεση απορρόφηση ανέργων.


Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου σε συνεργασία με την Icap People Solutions και το Πιστοποιημένο ΚΕΚ Ευρωεργασιακή παρέχουν υπηρεσίες για την κατάρτιση και αμέσως μετά πρόσληψη με τη μορφή πρακτικής άσκησης.


Σύμφωνα με το νέο σχέδιο δράσης στοχευμένων παρεμβάσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης των.......

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου


H Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις δύο καθιερωμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις της, στα πλαίσια του Ναξιώτικου Καρναβαλιού 2013 :
  • Την Παρασκευή 15/3 μετά τις 12 τα μεσάνυχτα σας περιμένουμε με πολλές εκπλήξεις στο αποκριάτικο πάρτυ στο "Elli's".
  • Το Σάββατο 16/3 πάρτε μόνον ένα λευκό σεντόνι και........ 

Δήμος Τήνου:Αποκατάσταση της αληθείας για περιστατικό υγείας

Επειδή διάφορα γράφονται και λέγονται, κρίνουμε σκόπιμο να αποκαταστήσουμε τις αληθείς συνθήκες της μεταφοράς του ατυχήματος που συνέβη στο νησί μας, χθες 11/3. Ο άτυχος άνδρας έφτασε στο Κέντρο Υγείας Τήνου, το απόγευμα. Ο εφημερεύων ιατρός έκρινε αναγκαία τη διακομιδή και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες ώστε αυτή να γίνει μέσω του ΕΚΑΒ (στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε την επικουρική και.....