slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: «Τρία χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τρία χρόνια συνεχούς συρρίκνωσης της πλήρους απασχόλησης, τρία χρόνια επιδείνωσης στην αγορά εργασίας!»

 
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Fwd: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


 


Fwd: ΔΤ - «Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας γονατίζουν πολίτες και επιχειρήσεις» .«10η η Ελλάδα σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ», παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


«Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας γονατίζουν πολίτες και επιχειρήσεις»

«10η η Ελλάδα σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ», παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 

Αναλυτικά το βίντεο της παρέμβασης:

https://youtu.be/HZ-Iz6WgwZ4 


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης στη διάρκεια της συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2015/1839 όσον αφορά ειδικά μέτρα για την Ελλάδα έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Στην Ελλάδα ζούμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση εδώ και 70 χρόνια. Μία κρίση που έχει επιφέρει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας στο δημόσιο και λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά διεκδίκησε και κατάφερε με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση. Είχε σχεδιάσει, είχε ετοιμάσει κατάλογο 175 έργων ύψους 5 δις ευρώ τα οποία είχε στείλει στην Επιτροπή ήδη από τον Οκτώβριο του 2014.

Η σημερινή κυβέρνηση γονατίζει πολίτες και επιχειρήσεις με την υπερφορολόγηση.

Και είναι άφρονας όποιος πανηγυρίζει ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορροφήσεις από το σημερινό ΕΣΠΑ.

Η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαικής Επιτροπής. Η Ελλάδα ξεκίνησε με τη μεγαλύτερη προκαταβολή του 8%, διπλάσια από τις άλλες χώρες και είναι στην 5η θέση σε απορρόφηση. Αν αφαιρέσουμε τις προκαταβολές είναι στη 10η θέση.

Και η 10η θέση οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από την υλοποίηση έργων που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πρόγραμμα που βοήθησε και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επίτροπο κα Κρέτσου για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει και την κα Μιχαήλοβα για την ερώτησή της.»

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Νάξου


Καλείστε στην με α/α 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) στις 19-01-2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Γνωμοδότηση της Υπηρεσίας μας περί ....

Επαρχείο Νάξου: Έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του


Μία ακόμη όμορφη στιγμή για το Επαρχείο Νάξου και τους εργαζόμενους… Την περασμένη Πέμπτη όπως διαβάζουμε στην σελίδα της Μητρόπολης Παροναξίας ο «Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κκ Καλλίνικος μετέβη στο Επαρχείο Νάξου, μετά από πρόσκληση του Επάρχου Νάξου (Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού) κου Ιωάννη Μαργαρίτη. Ο λόγος; να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιττα για τους υπαλλήλους και όλους τους

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 12ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΤΖΑΚΟΥ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΑΚΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Κ» «Αυτό το υπέρτατο αγαθό, η ίδια η ζωή, χάθηκε για τον Παναγιώτη, εξαιτίας της ανεπάρκειας και της ανευθυνότητας των συγκεκριμένων ποινικά καταδικασθέντων Δημόσιων λειτουργών»…Με την από 1288/06-07-17 απόφαση του Αρείου Πάγου (παραπομπή υπ΄αριθμ 11), ολοκληρώθηκε το ποινικό μέρος της πολύκροτης υπόθεσης του θανάτου του 12χρονου Παναγιώτη Ματζάκου που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια εκδρομής του 2ου Γυμνασίου στην Γαλήνη. Ήταν 12 ετών. Από την μοιραία μέρα, ήταν 20 Οκτωβρίου 2009, πέρασαν πάνω από 8 χρόνια…
Με αφορμή την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια του αδικοχαμένου Παναγιώτη, ζητήσαμε μία συνέντευξη  από τον Γιάννη Ματζάκο, πατέρα του Παναγιώτη, σχετικά με την υπόθεση …..

Ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων

Με αντικείμενο την πορεία της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στα νησιά της Περιφέρειας, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου.

Fwd: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ.ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ & Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Απαλλαγμένο από ιούς. www.avast.com

Βρούτσης: Παράνομα τα ειδοποιητήρια για εισφορές 1,4 εκατομμυρίων εργαζόμενων

Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα τα «ευθέως παράνομα» ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές 1,4 εκατομμυρίων ελεύθερων επαγγελματιών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε εκ νέου πως οι εισφορές βασίζονται στα εισοδήματα του 2015, κι όχι του 2016, και συνεπώς παραβιάζουν πλήρως το νόμο Κατρούγκαλου. Προσέθεσε αιχμηρά πως τα ειδοποιητήρια εστάλησαν χθες το βράδυ, αφότου είχαν κλείσει τα φύλλα των

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο πολιτιστικός πλούτος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διαρκής και ψηλά σε προτεραιότητα στόχος της περιφερειακής αρχής


Συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου, με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, για την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο φορέων
Συνάντηση εργασίας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, είχε το περασμένο ....