slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΣ Κυκλάδων.?


Ψηφοδέλτιο από τον Χρ. Καφτηράνη
Η πολύχρονη παραμονή του κ. Γ. Σιγάλα στη θέση του προέδρου της ΕΠΣ Κυκλάδων φαίνεται ότι παίρνει τέλος το επόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της Ένωσης.
Οι εκλογές παρόλο που ανακοινώθηκαν ξαφνικά από την ΕΠΣΚ φαίνεται ότι δεν έκαμψαν τη διάθεση των ποδοσφαιρικών σωματείων των Κυκλάδων που ζητούν αλλαγή στα διοικητικά. Όλα σχεδόν τα σωματεία των Κυκλάδων θεωρούν ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Γ. Σιγάλας δεν διεκδίκησε τα δικαιώματα των ομάδων από τα όργανα της πολιτείας με τον τρόπο που έπρεπε.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Καραμανλής – Off the record

coverepikairat112

Tα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 
σπάνε το δημοσιογραφικό απόρρητο για τον πρώην πρωθυπουργό…
Ένα βιβλίο 500 σελίδων, υπό τον εύγλωττο τίτλο Καραμανλής – Offtherecord,
 πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.
Μέσα από τις σελίδες του, οι αναγνώστες θα γνωρίσουν αθέατες αλλά σημαντικές πτυχές 
της πενταετούς διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, το παρασκήνιο αποφάσεων που 
στιγμάτισαν την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας, ανέκδοτα περιστατικά από 
συναντήσεις και συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και προσωπικότητες της
 διεθνούς πολιτικής σκηνής μέσα από το βλέμμα του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, όπως
 τις εκμυστηρεύτηκε στο γνωστό δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη.

Όταν οι κηπουροί καλλιεργούν και …ψάρια

Βόμβα κατά οκτώ υπουργών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως κατά του Π. Γερουλάνου, αποτελεί η μήνυση που κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ.Ελένη Ράικου οι εκπρόσωποι της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας», δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι της Συνομοσπονδίας και Ομοσπονδιών Αλιευτικών Συλλόγων καθώς και πρόεδροι διαφόρων συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Η καταγγελία που γίνεται αφορά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση της 4ης Νοεμβρίου για τις υδατοκαλλιέργειες που έχουν υπογράψει οι Γ. ΠαπακωνσταντίνουΝ. ΣηφουνάκηςΧ. ΚαστανίδηςΕυ. ΒενιζέλοςΜ. ΧρυσοχοΐδηςΚ. ΣκανδαλίδηςΠ. ΓερουλάνοςΙ. Ραγκούσης. Τους καταγγέλλουνγια το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης περί ύπαρξης της προαπαιτούμενης γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού.....

Σπατάλη κονδυλίων κατά τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς: Οικονομικών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» - ΕΛ.Γ.Ο. συστάθηκε με την υπ. 188763/10-10-2011 ΚΥΑ και τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ, του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΟΠΕΓΕΠ και του ΕΛΟΓΑΚ με στόχο μεταξύ άλλων και την οικονομία κλίμακας.
Θα περίμενε λοιπόν κανείς σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες θα είχαν ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων, όπως λειτουργία των υπηρεσιών του οργανισμού στα κτήρια του ΕΘΙΑΓΕ που ανήκουν στο ΥΠΑΑΤ, η αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και ο περιορισμός ανάθεσης έργων σε εξωτερικούς συνεργάτες, η αξιοποίηση της περιουσίας της οποίας τη νομή και χρήση έχει το ΕΘΙΑΓΕ, κλπ.

Στο Υπ.Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης

Η απεμπλοκή των διαδικασιών για την καταβολή των πιστώσεων για έργα της Περιφέρειας και Δήμων της περιοχής μας που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε σήμερα στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Πρόκειται συγκεκριμένα για ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπουργείου προς την Περιφέρεια, που αφορούν σε έργα προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στον Περιφερειάρχη δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η σχετική απόφαση για την εξόφληση των οφειλών θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το χαράτσι της ΔΕΗ ζητά από την Κομισιόν ο Ν. Χουντής

    
Την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το χαράτσι της ΔΕΗ ζητά από την Κομισιόν ο Ν. Χουντής


Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με αφορμή την έκδοση της εγκυκλίου ΠΟΛ 1244 (1/12/2011) του υπουργείου οικονομικών «για την εφαρμογή του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής ζητά, με ερώτησή του, την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αφού παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία.

Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή: Παράνομη, γιατί συνιστά διάκριση λόγω ηλικίας, η ύπαρξη ανωτάτου ηλικιακού ορίου για την συμμετοχή σε διαγωνισμό πρόσληψης Δικαστικών Επιμελητών​.

  Παράνομη, γιατί συνιστά διάκριση λόγω ηλικίας, η ύπαρξη ανωτάτου ηλικιακού ορίου    για την συμμετοχή σε διαγωνισμό πρόσληψης Δικαστικών Επιμελητών
Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να αποζημιωθεί μέσω δικαστικών διαδικασιών, σε περίπτωση που το αίτημά του απορριφθεί λόγω ηλικίας
Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή
Παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία η ύπαρξη ανωτάτου ηλικιακού ορίου για την συμμετοχή σε διαγωνισμό πρόσληψης Δικαστικών Επιμελητών, απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πόσιμο νερό για 23 νησιά της Περιφέρειας - Ένταξη έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» με προϋπολογισμό 611 χιλ. €.

Κομισιόν σε Ν.Χουντή: Η αδυναμία εξεύρεσης εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες δυσκολεύει το τουριστικό ΕΣΠΑ

 
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δελτίο Τύπου

·         Η αδυναμία εξεύρεσης εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες δυσκολεύει την υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων (digi-lodge) του ΕΣΠΑ.

·         Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.

Ευχαριστήριο οικ. Γιάννη Μπαρδάνη

   
Ευχαριστήριο

Η Οικογένεια Γιάννη Μπαρδάνη ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν στην θλίψη της οικογένειας για την απώλεια της πολυαγαπημένης συζύγου και μητέρας μας.

«ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Έφτασε  η στιγμή να σπάσουμε το απόστημα. Για πρώτη φορά αποκαλύπτουμε όλο το  παρασκήνιο της διαπλοκής μαζί με τις ρίζες της στο πολιτικό σύστημα. Τα  ονόματα, τα γεγονότα, οι καταστάσεις και τέλος η μεγάλη αποκάλυψη. Πρώτο μέρος, το ιστορικό. Ποιοί εξέθρεψαν τους “Βασικούς Μετόχους”. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το 1989, με Κυβέρνηση Τζανετάκη, ψηφίσθηκε ο νόμος για την  ιδιωτική τηλεόραση.  Ατυχώς, αμέσως δόθηκαν «προσωρινές άδειες», ιδίως  στους εκδότες (MEGA, Λαμπράκης, Αλαφούζος, Τεγόπουλος, Μπόμπολας,  Βαρδινογιάννης) και στον Κυριακού (ANT 1). Το προηγούμενο έλλειμμα  δημοκρατίας, όπως γίνεται συνηθως, άνοιξε την κερκόπορτα στην διαπλοκή,  που όμως τότε φάνταζε στα μάτια του κόσμου ως “δημοκρατία και  πολυφωνία”.

Με Γιακούμπ κόντρα στην Ε.Α Πατρών

Η Ε.Α. Πατρών θα είναι ο επόμενος αντίπαλος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού το ερχόμενο Σάββατο 10/12 στις 18.45 στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου.
Η ομάδα της Νάξου,  που εμφανίζεται  για δεύτερη φορά φέτος μπροστά στο θερμό κοινό της, θέλει οπωσδήποτε τη νίκη και τους 3 πόντους,  πρωτίστως  για να βελτιώσει την βαθμολογική της θέση  και να επιστρέψει η ηρεμία στους κόλπους του συλλόγου και κατά δεύτερο λόγο  για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πικρή ήττα της στην Ηλιούπολη κόντρα στη Φιλία με 3-1 σετ το περασμένο Σάββατο.
Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, τα προβλήματα για τους Τουρσούγκα-Δερμάτη  δεν έχουν τελειωμό.  Στο απουσιολόγιο  της ομαδας  έρχεται να προστεθεί άλλο ένα όνομα,  αυτό της  Στέλλας Λαγουδάκη  η οποία μετά την περιπέτειά της με τον ανεκδιήγητο διαιτητή  του προηγούμενου αγώνα,  κλήθηκε από τον  αθλητικό δικαστή για απολογία, και κινδυνεύει με τιμωρία.
Θετική νότα στο Ναξιώτικο στρατόπεδο αποτελεί ωστόσο η επιστροφή στην αγωνιστική δράση της  Αριστέας Γιακούμπ  που ξεπέρασε τον τραυματισμό της και θα τεθεί σύντομα στην διάθεση των προπονητών της.  Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν κριθεί αναγκαία η συμμετοχή της,  να χρησιμοποιηθεί και στο παιχνίδι με την Πάτρα.
Ο κόσμος μας πρέπει για  μια ακόμη φορά να γεμίσει τις εξέδρες  και να αποτελέσει τον  7ο παίκτη  της ομάδας μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Απάνθρωπη πλέον η κατανομή του Εισοδήματος


Γράφει ο
Γιώργος Αγαπητός πρώην υπουργός των Οικονομικών


Η κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου ήταν πάντοτε σημείο αναφοράς της κοινωνικής αδικίας στη χώρα μας. Την τελευταία όμως διετία η άδικη αυτή κατανομή έχει ξεπεράσει τα ανεκτά κοινωνικά όρια και έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Η τραγική αυτή ανισότητα εντοπίζεται στη διανομή του εισοδήματος μεταξύ εργασίας-κεφαλαίου, μεταξύ των εισοδηματικών ομάδων και στην κατανομή των φορολογικών βαρών....

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΑΠΕΡΑΘΟΥ «Μικρασιατικός Πόλεμος: Η ανάμειξη των ξένων Δυνάμεων»

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία
και ο Σύλλογος Φίλων των Μουσείων Απεράθου (Απειράνθου) Νάξου
έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στη Διημερίδα, με τίτλο:
«Μικρασιατικός Πόλεμος: Η ανάμειξη των ξένων Δυνάμεων»
Ομιλητές:
Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Sir Michael Llewellyn Smith, πρώην Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα

Δρ. Ιωάννης Σ. Παπαφλωράτος, Διεθνολόγος, καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης

Μίκης Πρωτοπαπαδάκης, Ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, πρώην Βουλευτής, Ευρωβουλευτής, Υπουργός
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν
την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011
στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών,
Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα
Ώρα έναρξης (και για τις δύο ημέρες): 6.00 μ.μ.
Η διανομή δελτίων προτεραιότητας εισόδου
θα αρχίσει μία ώρα πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων.
Ακόλουθη το πρόγραμμα :

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία καλύπτεται συνδικαλιστικά από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

Η Μ@Λ@ΚΙ@ (ΚΑΨΩΝΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ) ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ 

«Όχι» ψήφισε ο Πάνος Καμμένος

«Όχι» ψήφισε ο Πάνος Καμμένος

Όπως είχε προαναγγείλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος καταψήφισε τον προϋπολογισμό.
Όχι επίσης ψήφισε και ο  ....