slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test για όλους κάθε εβδομάδα από τα φαρμακεία- Όλα τα νέα μέτρα


Από τέλος Μαρτίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να προμηθεύεται ένα δωρεάν self test την εβδομάδα, το οποίο θα κάνει μόνος του στο σπίτι. Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.

Μαζικά δωρεάν self rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Α. Ξανθός: "Συνθήκες «ιατρικής πολέμου» στο ΕΣΥ – Τώρα όλες οι υγειονομικές δυνάμεις στη μάχη"

Επισκέψεις στα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Αττικόν» πραγματοποίησε την Πέμπτη 18/3 και Παρασκευή 19/3 αντίστοιχα, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός. Στις συναντήσεις με τη Διοίκηση, τα επιστημονικά στελέχη των νοσοκομείων και τους εκπροσώπους των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων, εκφράστηκε η αγωνία για τις αντοχές του ΕΣΥ σ' αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας και η ανάγκη γενναίας ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς). Είναι κοινή διαπίστωση πλέον ότι υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση της λειτουργίας των νοσοκομείων της Αττικής , έχουν δημιουργηθεί συνθήκες «ιατρικής πολέμου» στην εφημερία τους και είναι προφανής η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο διττό τους ρόλο, της φροντίδας δηλαδή των περιστατικών covid και της κάλυψης όλων των υπόλοιπων αναγκών νοσηλείας του πληθυσμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι νοσοκομεία «αιχμής» για το σύστημα εφημερίας του Λεκανοπεδίου όπως το «Σισμανόγλειο» και ο «Ερυθρός» έγιναν αποκλειστικά covid, αλλά και το γεγονός ότι το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» δεν προστατεύθηκε από την ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού σε ογκολογικούς ασθενείς.

Προς βουλευτές Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας: Αν δεν θέλετε να γίνετε Πασοκ με μονοψήφια νούμερα πάρτε πίσω έκτρωμα των δασικών χαρτών και στείλτε τους συντάκτες του άθλιου νομοσχεδίου σπίτι τους χτες.

 Του Γιώργος Λιάλιος
Κυκλάδες, τα δάση που άναψαν φωτιές
Τα συμπεράσματα από την ανάρτηση των σχετικών χαρτών από την «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και οι αντιδράσεις
Από τη μια πλευρά, η ανάγκη για αποτελεσματικότερη προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων και ανάσχεση της οικοδόμησης «στη μέση του πουθενά». Από την άλλη, η ανάγκη προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και ο συνεπακόλουθος οικονομικός φόρτος ώστε να αποδείξει κάποιος ότι δεν είναι καταπατητής ή ότι η ιδιοκτησία του μπορεί να αξιοποιηθεί. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στις Κυκλάδες προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, μεγάλη αναστάτωση στα περισσότερα νησιά, ιδίως στα 13 από τα 24, στα οποία οι δασικές εκτάσεις εμφανίζονται να καλύπτουν περισσότερο από το 40% της έκτασής τους. Σε ορισμένα, όπως οι Μικρές Κυκλάδες, η Νάξος, η Ιος και η Αντίπαρος το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 50%.

Πανδημία και Τουρισμός: Αλλαγή σελίδας. Του Φίλιππου Φόρτωμα

Η πανδημία που σαρώνει την υφήλιο τον τελευταίο χρόνο, έχει βάλει σε τροχιά αναδιάταξης και αναπροσαρμογής κάθε κανονικότητα και δεδομένο όπως το είχαμε συνηθίσει. Ο Τουρισμός δεν θα μπορούσε να μην είναι και αυτός στο μάτι του κυκλώνα. Στην κατάσταση εγκλεισμού που βιώνουμε, ένας από τους βασικούς περιορισμούς, είναι η μετακίνηση. Κι όμως πέρσι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς, δεδομένων των συνθηκών, και η τουριστική αγορά κατάφερε να κινηθεί μερικώς, για λίγους μήνες.

Η Ελλάδα, όχι μόνο τόλμησε να ανοίξει τα σύνορά της, αλλά φόρεσε και ένα λαμπρό χαμόγελο και πρόσφερε στους επισκέπτες της αυτό που μόνο εδώ μπορούν να βρουν απλόχερα. Την μοναδική φιλοξενία, την αίσθηση ότι

Ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

 Μετά από πέντε μήνες περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Αντί να ασχοληθεί με τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, ανακοίνωνε «έξυπνα μέτρα» τα οποία ετοιμάζεται να μαζέψει.

Αποκαλυπτικό βίντεο: Η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος έξω από τη ΒουλήΣτο βίντεο, που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Θάνος Κόκκαλης φαίνεται από ψηλά η στιγμή του δυστυχήματος, όταν η μοτοσικλέτα χτυπά στο υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στην Βουλή.Στη Μήλο το επόμενο μεγάλο περιβαλλοντικό έργο του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου

Η πρώτη απόφαση ένταξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο όνομα του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου


Μετά το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου, το οποίο έχει υποβληθεί στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ για έγκριση δημοπράτησης, ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. προχωρά στην υλοποίηση του επόμενου μεγάλου περιβαλλοντικού έργου, που αφορά στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Μήλου, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 4,87 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλει στο να αποκτήσει η Μήλος σύγχρονες υποδομές ασφαλούς υγειονομικής διάθεσης των αποβλήτων. 

Συριζα Κυκλάδων : σφαγή ανάμεσα σε Συρμαλένιο και Μανιό για τον έλεγχο της Νομαρχιακής

.Αύριο θα υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ από τον Ειδικό Συνεργάτη για την σφαγη των αμνων 

Μέσα σε συνθήκες άγριας εσωκομματικής αναμέτρησης πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα Κυκλάδων. Όπως μάθαμε έγινε  σφαγή για το ποιος θα κερδίσει την Νομαρχιακή ανάμεσα στα στελέχη της Αριστερής Κίνησης «Ομπρέλα», που συναπαρτίζεται από τους «53+» το «Αριστερό Δίκτυο» την ΡΕΝΕ (Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα) τα μέλη της παλαιάς φρουράς ,την Κίνηση νέων Μελών τους ανένταχτους και τους πασοκογενείς . Στα αξιοσημείωτα της άγριας εσωκομματικής αναμέτρησης είναι η σημερινή  ευθεία επίθεση για  έλλειψη ενωτικού πνεύματος από την εφημερίδα  Κυκλαδική που πρόσκεινται στο ναξιώτη Νικό Μανιό στον  βουλευτή Νικό Συρμαλένιο.