slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης :Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση κατασκευής των κλειστών γυμναστηρίων Πάρου και Νάξου

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή των Κλειστών Γυμναστηρίων της Πάρου και της Νάξου, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για δυο έργα πνοής, συνολικού προϋπολογισμού 4,23 εκατ. € και για τα δύο νησιά, τα οποία θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής της νεολαίας και παράλληλα στη δημιουργία περισσότερων υποδομών άθλησης και πολιτισμού στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει - μέσω του ΟΣΚ - τα χρήματα για την ολοκλήρωση των δυο έργων, αυτά καθυστερούν αδικαιολόγητα. Εγείρονται λοιπόν ερωτηματικά για την τύχη της υλοποίησης των δυο αυτών σημαντικών και αναγκαίων αθλητικών έργων. Η αλλαγή της κυβέρνησης, δεν δικαιολογεί αλλαγή στον προγραμματισμό για την υλοποίηση των έργων.

Η κυβέρνηση, οφείλει να καταθέσει άμεσα πλήρες χρονοδιάγραμμα κατασκευής των έργων ή σε άλλη περίπτωση να δώσει πειστικές απαντήσεις.

«Ας μην ξεχνάνε κάποιοι, τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, για τήρηση της επιταγής του Συντάγματος του άρθρου 101, που επιβάλλει στη διοίκηση να θέτει τη νησιωτικότητα στο επίκεντρο των κυβερνητικών πολιτικών. Το κράτος οφείλει, ανεξάρτητα από την αλλαγή των κυβερνήσεων, να έχει συνέχεια. Ιδιαίτερα, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, όπου τα μικρά και μεγάλα έργα ειδικά αυτά που αφορούν τη νεολαία – μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα»..

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παραμένουν μικρές οι Μικρές Κυκλάδες

Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει στους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Δονούσα) από τη χθεσινή αρνητική εξέλιξη που είχε η προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον δήμαρχο Νάξου Νίκο Μαράκη, τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο στο γραφείο του τελευταίου.
Το θέμα της προγραμματισμένης συνάντησης ήταν η διοικητική αυτονομία των Μικρών Κυκλάδων και οι θέσεις των Αντιδημάρχων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν οι κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων ποια στάση θα κρατήσουν στις εκλογές. Ο εκπρόσωπος του Κουφονησίου Νικήτας Σίμος, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων, χαρακτήρισε άκαρπη τη συνάντηση και δήλωσε ότι κανένας δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα και τους ισχυρισμούς του υφυπουργού Εσωτερικών.

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

Πιστεύω πως η Ν.Δ. πρέπει επιτέλους να περάσει στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.Να πάψει να είναι ένα ΚΟΜΜΑ ΠΑΘΗΤΙΚΟ.

Ένα κόμμα του ώριμου φρούτου. Δεν νομίζω να υπάρχει ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ στιγμή. Να καλέσει τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ να ζητήσει εξηγήσεις από τον ΣΚΑΙ για τις δηλώσεις δημοσιογράφων του σχετικά με την υπόθεση του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.
Συγκεκριμένα να ζητήσει από την δημοσιογράφο ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ να τεκμηριώσει την φράση της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ.
Ταυτόχρονα ΜΗΝΥΣΗ εναντίον των , ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΒΛΑΧΟΥ, ΒΕΡΥΚΙΟΥ και κατά παντός υπευθύνου για ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Θα είναι μια πράξη που,
Θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία των ΝΔΤΩΝ.
Θα αναγκάσει τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ να φαγωθούν μεταξύ τους.
Θα προσέχουν ΝΤΑΒΑΤΖΟΠΑΙΔΑ τι λένε από εδώ και πέρα,η, θα γίνουν πιο επιθετικοί, κατάσταση που στο μέλλον θα ωφελήσει τη Ν.Δ.
Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η κατάσταση με τα Μ.Μ.Ε. χειρότερη δεν μπορεί να γίνει.
Ήδη οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ πάνε από το κακό στο χειρότερο(παντού απολύσεις και απεργίες).
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ"

Υπόμνημα Ρουσόπουλου προς την προανακριτική επιτροπή

I.1. Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 63/21-9-2010 Κλήση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων «Για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά πρώην Υπουργών για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων σχετικά με την Υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου», καλούμαι, όπως στο πλαίσιο του έργου της εν λόγω Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προσέλθω και καταθέσω ενώπιον αυτής κατά την συνεδρίαση της 29-9-2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:30μ.μ..

Μολονότι από το περιεχόμενο της εν λόγω Κλήσης ουδαμού και ουδόλως προκύπτει ο λόγος πρόσκλησης και εμφάνισής μου ενώπιον της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής καθώς και το θέμα, για το οποίο καλούμαι να καταθέσω ενώπιον αυτής, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 20, παρ. 2 του Συντάγματός μας, της περίπτωσης α΄ της § 3 του άρθρου 6 Ε.Σ.Δ.Α, του εδαφίου α΄ της § 2 του άρθρου 273 Κ.Ποιν.Δ.,. και της περίπτωσης α΄ της § 3 του άρθρου 14 Δ.Σ.Α.Π.Δ., βασίμως πιθανολογώ ότι καλούμαι να εξετασθώ και να παράσχω εξηγήσεις για τις εναντίον μου κατηγορίες, οι οποίες όλως αορίστως, ασαφώς, αβασίμως και αναποδείκτως μου αποδίδονται στην – κατά την απόλυτη πλειοψηφία του προβλεπόμενου στη διάταξη της § 6, του άρθρου 155 του Κανονισμού της Βουλής όλου αριθμού των Βουλευτών – ληφθείσα Απόφαση της Βουλής κατά τη συζήτηση της Ειδικής Ημερήσιας Διάταξης στη συνεδρίαση της 28-6-2010 της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης στην πρόταση, που κατέθεσαν εκατόν είκοσι πέντε (125) Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά το άρθρο 86 § 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 και επόμενα του Κ. τ. Β. και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 “Ποινική Ευθύνη Υπουργών”».

I.2. Στην εν λόγω συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την 28-6-2010 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία Πρόταση, που κατέθεσαν εκατόν εικοσιπέντε (125) Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος “για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά το άρθρο 86, παράγρ.3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη Υπουργών»”:

« Α) Για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας, που υπερβαίνει καταφανώς το προσδιοριζόμενο από το εδάφιο β’ του άρθρου 390 Π.Κ. ποσό, από τους τότε Υπουργούς και Υφυπουργούς κ.κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέξανδρο Κοντό.
Β) Για την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία των ανωτέρω τέως Υπουργών και Υφυπουργών (άρθρο 46 παρ.1 εδαφ. α Π.Κ.) στις παράνομες πράξεις των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο υπηρεσιακών παραγόντων και λοιπών συμπραττόντων, ήτοι στις πράξεις :
α) της απλής συνέργειας από κοινού με άλλον και μη, κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία σχετική με την υπηρεσία, από κοινού και μη, σε βάρος του Δημοσίου, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 Ευρώ, από την οποία η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 Ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατ’ εξακολούθηση,
β) της ψευδούς βεβαίωσης από κοινού με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους σε βάρος του Δημοσίου, από την οποία το συνολικό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 73.000 Ευρώ και η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 Ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλη και
γ) της απλής συνέργειας από κοινού, κατ΄εξακολούθηση, σε ψευδή βεβαίωση, με σκοπό τον προσπορισμό σε άλλον αθέμιτου οφέλους σε βάρος του Δημοσίου, από την οποία το συνολικό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 73.000 Ευρώ και η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 Ευρώ και είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατ’ εξακολούθηση, ήτοι για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 13 περ.α, 14, 17,18,26 παρ.1α, 27 παρ.1, 45,47 παρ.1,51, 52, 60,63, 79,83, 94 παρ.1, 98, 256 περ. γ – υπο περ.β΄ Π.Κ., όπως η περ. γ αντικ. από το άρθρο 14 παρ.5α Ν.2721/1999, 242 παρ. 1 και 3, όπως η παρ. 3 του άρθρου 242 συμπληρώθηκε από το άρθρο, 1 παρ. 7β του Ν. 2408/1996 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 14, παρ. 6 του Ν. 2721/1999 και άρθρο 1, παρ.1 του Ν.1608/1950, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 4, παρ. 5 του Ν. 1738/1987 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 1877/1990 και αντικ. από το άρθρο 36, παρ.1 του Ν. 2172/1993 και άρθρο 4, παρ. 3α, γ του Ν. 2408/1996.

Γ) Για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (259 Π.Κ.) από τον τότε Υπουργό κ. Γεώργιο Βουλγαράκη.

Δ) Για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος (259 Π.Κ.) από τον τότε Υφυπουργό κ. Κ.Κιλτίδη.

Ε) Για την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία (άρθρο 46 Π.Κ.) του τότε Υπουργού Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλου στην τέλεση αδικημάτων των πιο πάνω παρ. (α) και (β). »

Ι.3. Από τα προαναφερθέντα συνάγεται ότι τα υπό εξέταση αδικήματα αφορούν σε :
α) ηθική αυτουργία στην απιστία, που φέρονται να διέπραξαν οι τέως Υπουργοί και Υφυπουργοί, κ.κ. Ε. Μπασιάκος, Π. Δούκας, Αλ. Κοντός καθώς και
β) ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία των προειρημένων Υπουργών και Υφυπουργών στις αποδιδόμενες σε υπηρεσιακούς παράγοντες αξιόποινες πράξεις.

ΙΙ.1. Παγίως στη θεωρία και νομολογία γίνεται δεκτό ότι ηθική αυτουργία είναι η εκ δόλου πρόκληση απόφασης σε άλλον να τελέσει την άδικη πράξη, που διέπραξε ή τουλάχιστον αποπειράθηκε, ενώ ως πρόκληση της εν λόγω απόφασης θεωρείται η με οποιονδήποτε τρόπο δημιουργία βούλησης στο δέκτη που μπορεί να γίνει με κάθε μέσο, όπως με πειθώ, φορτικότητα, υπόσχεση, χορήγηση αμοιβής, συμβουλή, απειλή, εκμετάλλευση, πρόκληση ή ενίσχυση πλάνης, κ.λ.π.

ΙΙ.2. Από το περιεχόμενο της προειρημένης Απόφασης της Βουλής, των συζητήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής την 28-6-2010, του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για την Ολοκλήρωση της Διερεύνησης του Συνόλου του Σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου», του αποδεικτικού υλικού, το οποίο συνελέγη και από τις δύο Εξεταστικές Επιτροπές, που διερεύνησαν την επίμαχη υπόθεση, καθώς και από αποδεικτικά στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν κατά την ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης διεξαχθείσα προκαταρκτική εξέταση και διενεργούμενη κύρια ανάκριση, ουδεμία ένδειξη, ούτε καν υπόνοια, αξιόποινης συμμετοχής μου στην διερευνώμενη υπόθεση προκύπτει, καθ’όσον από ουδέν αποδεικτικό στοιχείο, ήτοι έγγραφο, μαρτυρία, απολογία κ.λ.π., συνάγεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο πρόκληση απόφασης σε άλλον είτε γνωστό είτε άγνωστο σε εμένα για τέλεση απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Αντιθέτως, το παντελώς αβάσιμο των ισχυρισμών περί πιθανής στοιχειοθέτησης εμπλοκής ή ευθύνης μου, κατά τα ανωτέρω, αποδεικνύεται ή συνάγεται σαφώς από πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων : ενδεικτικά και κατά παρέκκλιση της, εν προκειμένω, επιλογής μου να μην προβώ, για ουσιαστικούς λόγους, σε αναλυτική παράθεση όλων των σχετικών στοιχείων και επιχειρημάτων, υπενθυμίζω ότι (α) ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Ξυνίδης, αδελφός υπουργού του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ευθαρσώς ότι στα επτά χρόνια που ασχολείτο με την υπόθεση δεν βρέθηκε έστω ένας να του πει ότι «… ξέρεις το έκανα αυτό γιατί μου τηλεφώνησε ο Ρουσόπουλος» και (β) αποκαλύπτεται επιλεκτική χρήση, άλλως απόκρυψη (στο πόρισμα της πλειοψηφίας της δεύτερης Εξεταστικής Επιτροπής για την εν λόγω υπόθεση), της καταθέσεως του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη από την οποία προκύπτει ότι κατά την συνάντηση με τους φορείς της περιοχής, ουδεμία συζήτηση περί ανταλλαγών εκτάσεων έλαβε χώρα. Εξάλλου, ακριτομυθίες, διαδόσεις, φήμες και άλλα παρόμοια φληναφήματα, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα και, πάντως, με τις ενδείξεις και, πολλώ μάλλον, τις αποδείξεις, που κατά το ισχύον σύστημα απονομής ποινικής δικαιοσύνης απαιτούνται για την στοιχειοθέτηση ποινικώς αξιόλογων και συνακολούθως ερευνητέων ποινικών κατηγοριών.

Όλες οι εναντίον μου αιτιάσεις, που περιέχονται στο προμνησθέν Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία προηγήθηκε της συγκρότησης και λειτουργίας της παρούσας Επιτροπής αλλά και όσες μομφές διατυπώθηκαν στην σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την 28-6-2010, επ’ ουδενί λόγω συγκροτούν τη γενική ειδική υπόσταση της αποδιδόμενης σε εμένα ηθικής αυτουργίας σε απιστία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή συμμετοχής σε αυτή την πράξη, πολλώ δε μάλλον δεν στοιχειοθετούν την ηθική αυτουργία στην ηθική αυτουργία των προειρημένων Υπουργών και Υφυπουργών στις αποδιδόμενες σε υπηρεσιακούς παράγοντες αξιόποινες πράξεις, ακόμη και εάν, οι αιτιάσεις αυτές, ήθελε θεωρηθούν αληθείς και βάσιμες, όπερ σφόδρα αμφισβητείται και πάντως ουδόλως προκύπτει από τα συλλεγέντα αποδεικτικά στοιχεία, αντίκειται δε στην αλήθεια.

ΙΙΙ. Από τα προεκτεθέντα, σε συνδυασμό, άλλωστε και με την μη επέλευση – συνδρομή σχετικής περιουσιακής ζημίας εις βάρος του Δημοσίου, όπως προκύπτει από εκθέσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και άλλες εκθέσεις ενός γνωστού διεθνούς οίκου εκτιμητών, οι οποίες προϋπήρχαν της απόφασης για την διενέργεια της παρούσας εξέτασης αλλά, όπως, επίσης, αποκαλύπτεται από έγκυρα μέσα ενημέρωσης, απεκρύβησαν σκοπίμως με προφανείς, τουλάχιστον επιλήψιμους, σκοπούς, αντικείμενους στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, συνάγεται ότι οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες διερεύνησης της επίμαχης υπόθεσης εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης, με αναπόδραστη συνέπεια την ισχύ του αξιώματος «ου με πείσεις, καν με πείσεις», όπερ καθιστά άνευ νοήματος, ουσίας και σημασίας, ήτοι εντελώς περιττή, την προβολή οποιουδήποτε υπερασπιστικού επιχειρήματος στην παρούσα φάση : η υποταγή της έννομης τάξης στις πολιτικές, μάλλον μικροκομματικές, σκοπιμότητες δεν επιτρέπει επί του παρόντος, αντικειμενικά, την προβολή σχετικών υπερασπιστικών ισχυρισμών, πέραν όσων έχουν ήδη προεκτεθεί, όχι μόνον με το παρόν. Όταν η όλη υπόθεση περιέλθει, όπως αναμένω, στην αρμοδιότητα μη κομματικών οργάνων, ήτοι των αμερόληπτων και ανεξάρτητων δικαστών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.»
Για κάθε αμφισβητία, δείτε το βίντεο των όσων πιο κάτω λέει ο φίλος ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σκεφτείτε να μην είχαν εγγυηθεί....

Αίθουσα Ολομέλειας, Βουλή, 15 Φεβρουαρίου 2008
ΠΑΣΟΚ Ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με θέμα το Ασφαλιστικό Σύστημα
"Εγγυόμαστε, ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις. Το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Βουλή και σε όλα τα μέτωπα της κοινωνίας. Για να ανατρέψουμε, μαζί με τους πολίτες, την νεοσυντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που υποθηκεύει την κοινωνική συνοχή. Για την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τέτοιες αντί -ασφαλιστικές ρυθμίσεις, θα είναι σαν να μην έγιναν ποτέ."

Σκεφτείτε να μην είχαν εγγυηθεί....


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/09/blog-post_8316.html

Αναξιόπιστη Η άξια

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου


Σήμερα 28/09/10 συναντήθηκε το Συντονιστικό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου , για να ενημερωθεί και να συζητήσει για την συνάντηση με αντιπροσωπεία της παράταξης « Πάρος ΑΞΙΑ - Γρηγορία Πρωτολάτη » .


Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι , την ώρα που οι δύο αντιπροσωπείες διερευνούσαν , υποτίθεται , « την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ τους , με βασική αρχή ότι οι μόνοι κυρίαρχοι να αποφασίζουν για τον εαυτό τους και τα προβλήματα που τους απασχολούν , είναι οι ίδιοι οι πολίτες » , η Παράταξη « Πάρος - ΑΞΙΑ » της Γρηγορίας Πρωτολάτη διακινούσε δελτίο , που όχι μόνο ανέτρεπε τα όσα δηλώνανε τα μέλη της στη συνάντηση αντιπροσωπειών , αλλά έφτανε μέχρι το σημείο να χρησιμοποιεί μια απλή κοινωνική συνάντηση με τον Μανώλη Γλέζο , για να εμφανίσει ότι εκείνος δήθεν μετέφερε πρόταση συνεργασίας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου , υπονοώντας μάλιστα , εμμέσως πλην σαφώς , την προσχώρηση στην της Παράταξη .

Θεωρούμε την ενέργεια της αυτή προσβλητική και απαξιωτική , που αποκλείει κάθε παραπέρα συνέχιση των συζητήσεων .

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου δηλώνει ότι συνεχίζει την πορεία της με στόχο την αυτόνομη κάθοδο της στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου .

Καλούμε τις Παριανές και τους Παριανούς , υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια τους , να καταψηφίσουν την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις δημοτικές παρατάξεις( ΚΑΙ η Παράταξη « Πάρος - ΑΞΙΑ » της Γρηγορίας Πρωτολάτη ) που την εκπροσωπούν , για το μνημόνιο , την υποταγή στην Τρόικα , την καταπάτηση των κεκτημένων στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό , τον στραγγαλισμό του μέλλοντος του λαού μας . Να εναντιωθούν στον « Καλλικράτη » που κρατικοποιεί την αυτοδιοίκηση , καταργεί την διοικητική και πολιτική της αυτοτέλεια και πολτοποιεί τον πολίτη οικονομικά , πολιτικά , κοινωνικά και υπηρετεί τον δικομματισμό .

Συμπαραταχθείτε και ενισχύστε τον Συνδυασμό της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ για να αποφασίζουν οι πολίτες για τον εαυτό τους .

Πάρος , 29/09/2010

parianostypos.gr

Αυτούς φέρατε να κυβερνήσουν...

Κάθε πράσινη μέρα ΠΑΣΟΚ που περνάει, όλο και περισσότερο αποδεικνύεται η ανακολουθία και η προχειρότητα του θεάτρου Σκιών που παριστάνουν την κυβέρνηση. Για να δούμε μερικές δηλώσεις:
Δήλωση 1η:
«Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι, που επιβάλλεται με εκβιαστικό τρόπο… και είναι μία πρακτική που κάποια στιγμή πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας».
Δήλωση 2η:
«Η κυβέρνηση με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση φορολογικών υποθέσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ουσιαστικά τι κάνει; Επιβραβεύει και εξισώνει ελεγκτικά τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μικρές. Τους ασυνεπείς φορολογούμενους με όσους δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους. Και μεταφέρει, επομένως, πόρους από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στους έχοντες και κατέχοντες».
Δήλωση 3η:
«Επανέρχονται, λοιπόν, τα κρινόμενα ως ατελέσφορα εισπρακτικά και άγονα μέτρα τύπου “περαίωσης”».
Θα περίμενε κανείς αυτές οι δηλώσεις να έχουν γίνει από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Πράγματι από βουλευτές της αντιπολίτευσης έγιναν...
Η 1η δήλωση ανήκει στον Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνέντεξή του στο στο δημοσιογράφο κ. Φ. Καρζή στις 29/8/2008.
Η 2η δήλωση ανήκει στη Λ.Κατσέλη που έγινε στις 2/9/2008 σε συνέντευξη τύπου.
Η 3η δήλωση ανήκει στο Γ.Πεταλωτή που έγινε στις 16/12/2008 σε ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών.
Οι ίδιοι που δήλωναν τα παραπάνω όντες αντιπολίτευση, σήμερα τα κάνουν πράξη, κάνοντας τα ακριβώς αντίθετα.
Ρε μπας κι έχουν πάθει μετάλλαξη ή μήπως νομίζουν ότι όλοι μας έχουμε αλτσχάιμερ;
Να τους χαίρεστε. Αυτούς φέρατε να κυβερνάνε; Πληρώστε τώρα μπας και μάθετε.


Μανώλης εξ Απειράνθου

Αρκετά με την παραπλάνηση και το ψέμα για την πρόταση Σαμαρά!


Ε όχι και «αδύνατον» να υπάρξει ταυτόχρονη ανάπτυξη και μείωση ελλειμμάτων!
Πώς, τότε, μπήκαμε στην ΟΝΕ;
Αδέρφια, το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές: Αν πάρεις το κάθε θεωρητικό μοντέλο που φτιάχνει η οικονομική επιστήμη για να εξηγήσει ορισμένα φαινόμενα και το απολυτοποιήσεις, τότε θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι η οικονομική επιστήμη «δεν είναι αυστηρή επιστήμη», μια που καταλήγει σε πολλά αντιφατικά συμπεράσματα. Αν όμως αποφασίσεις να επαληθεύεις εμπειρικά τις σκέψεις σου και τις θέσεις σου, τότε, μπορεί να μην καταλήξεις πάντοτε με απόλυτη ακρίβεια στην αλήθεια, όμως τουλάχιστον θα μπορείς να την προσεγγίζεις, ώστε να ερμηνεύεις στοιχειωδώς αιτιοκρατικά τα οικονομικά φαινόμενα.
ΠάΙpνουν λοιπόν οι του ΠΑΣΟΚ μια τέτοια προσέγγιση, την απολυτοποιούν, τη σερβίρουν ως μισή αλήθεια και την κάνουν βούκινο, για να «αποδείξουν» ότι, δήθεν, η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής είναι τάχατες ανεφάρμοστη. Και τι μας λένε; Ότι είναι, λέει, αντίθετες πολιτικές μεταξύ τους η μείωση των ελλειμμάτων και οι πολιτικές ανάπτυξης γιατί στη μία περίπτωση πρέπει να μειώνεις τη ζήτηση και στην άλλη να την αυξάνεις.
Χαίρω πολύ. Από μόνες τους, αυτές οι δύο πολιτικές είναι πράγματι αντίθετες. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν μπορεί να υπάρξει μείωση των ελλειμμάτων με στοιχειώδη ανάπτυξη ή, έστω, περιορισμένη ύφεση; Σοβαρά;
Ε, τότε φωστήρες μου, πώς στο καλό τα καταφέραμε και ενταχθήκαμε στην ΟΝΕ χωρίς να πέσει η οικονομία μας σε ύφεση, όταν το 1990 το έλλειμμα ήταν 20% και μειώθηκε, σε συνθήκες ανάπτυξης, στο 3% το 2000;
Μάλιστα, η τελευταία και δυσκολότερη φάση αυτής της μείωσης έγινε σε συνθήκες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης (μετά το 1995).
Και αυτό το έκανε δική σας κυβέρνηση, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Και πώς στο καλό πέτυχε ο Καραμανλής με την πολιτική της «ήπιας προσαρμογής» να μειώσει το έλλειμμα από 7,9% το 2004 σε 2,6% το 2006, σε συνθήκες εκρηκτικής ανάπτυξης (μέσο όρο 4% το χρόνο); Αυτή η υψηλότατη ανάπτυξη κατέστη δυνατή μέσα από συνθήκες σχετικού περιορισμού της κρατικής ζήτησης.
Και τι υπονοείτε ότι λέει η πρόταση Σαμαρά; Να ακολουθήσουμε δημοσιονομική πολιτική αύξησης της ζήτησης, παρατώντας τη μείωση των ελλειμμάτων, και να κοιτάξουμε να το ρίξουμε στην ανάπτυξη; Αυτό λέει ο Σαμαράς;
Ο Σαμαράς λέει ότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με τη μείωση των ελλειμμάτων και ότι πρέπει να ασχοληθούμε και με την ανάπτυξη. Λέει πουθενά η οικονομική επιστήμη ότι αυτό είναι αδύνατον;
Α, ναι! «Αδύνατον», απαντούν οι φωστήρες του ΠΑΣΟΚ, και αυτό «το ξέρει ο καθένας». Μα αφού η Ελλάδα το πέτυχε ήδη δύο φορές στο πρόσφατο οικονομικό παρελθόν, πώς είναι «αδύνατον»;
Δεν σας λέμε να πετύχετε ανάπτυξη 4% το χρόνο, ούτε καν σας λέμε κιόλας να κάνετε «ήπια προσαρμογή». Κάντε σκληρή προσαρμογή, όσο την κάνετε, χωρίς να τη σκληρύνετε άλλο, αλλάμην παραμελείτε την ανάπτυξη!
Και κανείς δεν σας είπε να πάτε σε αύξηση της κρατικής ζήτησης. Πέραν των μη δημοσιονομικών μέτρων, μπορείτε, στο δημοσιονομικό επίπεδο, πολύ απλά να πάτε σε μη μείωση ή σε λιγότερη μείωση της κρατικής ζήτησης.
Εσείς όμως παίρνετε μια ευλογοφανή αφορμή και κοπανάτε ένα παραπλανητικό και (κλασικά) πολιτικά απατεωνίστικο «δεν γίνεται», ενώ κανένας δεν σας είπε να πάτε στις πολιτικές που λέτε ότι τάχα σας είπε ο Σαμαράς.
Αν, για παράδειγμα, περιορίζατε τη μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στο 4%, που προγραμματίσατε αρχικά, αντί για το 33%, που πραγματικά το κάνετε, πόσο πιο θετικά αποτελέσματα θα είχαμε στο πεδίο της ανάπτυξης, αλλά και της συλλογής εσόδων;
Αν είχατε σταματήσει να τρομοκρατείτε καθημερινά τον κοσμάκη με το φόβο της χρεωκοπίας, πόσο υψηλότερες θα ήταν οι ιδιωτικές επενδύσεις και πόσο περισσότερο θα μπορούσε να αυξηθεί η ιδιωτική ζήτηση;
Αν είχατε σταματήσει τις διαρροές περί νέων εισπρακτικών μέτρων, πόσο περισσότερη ασφάλεια θα ένιωθε ο κόσμος για να δαπανήσει και πόσο λιγότερα χρήματα θα φύλαγε στο σπίτι του;
Δεν σαν ενδιαφέρει όμως πραγματικά η σωστή διαχείριση της οικονομίας. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της πραγματικότητας και η συντήρηση του κλίματος τρομοκρατίας, ασχέτως αν αυτό καταστρέφει την οικονομία και είναι η κύρια αιτία της σημερινής ύφεσης. Σας εξυπηρετεί όμως, προκειμένου να πείσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας για τη δήθεν απόλυτη αναγκαιότητα των μέτρων σας.
Δεν ζητάμε «μαγικά», όπως διατείνεστε. Σας ζητάμε, πολύ απλά, να ακολουθήσετε μια πολιτική αντίστοιχη με αυτή του Σημίτη, το 1996-2000, και αντίστοιχη με αυτή του Καραμανλή το 2004-2006.
Δεν σας ζητάμε καν να ακολουθήσετε την πολύ πιο επεξεργασμένη και μελετημένη πρόταση Σαμαρά, αν δεν το μπορείτε! Αυτό θα το κάνει ο ίδιος ο Σαμαράς ως κυβέρνηση.
Αυτό που σας ζητάμε προς το παρόν, είναι να ακολουθήσετε την κοινή λογική!
Και σας ζητάμε επίσης να σταματήσετε να στηρίζετε την καινούργια σας πολιτική απάτη με θεωρητικολογικές αρλούμπες για την οικονομία, πού δεν αντέχουν σε καμία εμπειρική επαλήθευση!
Αρκετά με την παραπλάνηση και το ψέμα!

...ένας στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους είναι άχρηστος...

Τάδε έφη Πάγκαλος. Κάποιοι απ΄αυτούς τους άχρηστους, σας ψήφισαν κύριε(λέμε τώρα) Πάγκαλε εσάς και το κόμα σας. Το όποιο σχόλιο, αν έχει κανείς ελάχιστη νοημοσύνη, περιττό. Ξαναψηφίστε τους βρε, χάρισμά σας...




Μανώλης εξ Απειράνθου

Tο βραβείο .... του ανοιχτοπάλαμου!!!


Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Η είδηση ….
Με την απονομή του πολιτικοκοινωνικού βραβείου Quadriga - το οποίο απονέμεται από το 2003 - στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ασχολείται άρθρο της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Την ημέρα που οι Γερμανοί γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την επανένωση, στις 3 Οκτωβρίου ο Παπανδρέου θα παραλάβει το βραβείο για τη «δύναμη της ειλικρίνειάς» του!!!!!
Ο σχολιασμός ….
Οφείλουμε να πούμε ότι αυτό το βραβείο ο κ. Παπανδρέου το παίρνει

με το σπαθί του μια και φάνηκε απόλυτα συνεπής και ειλικρινής απέναντι στην κ. Μέρκελ!!!
Όπως είναι γνωστό οι καλοί μας φίλοι οι Γερμανοί (και όχι μόνο) ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη μας και για χάρη μας δανείστηκαν με 2% και 2,5% που εν συνεχεία μας έδωσαν για να σωθούμε.
Τώρα το ότι εμείς θα τα επιστρέψουμε με 5% και 6% αυτό είναι μια λεπτομέρεια που φαντάζει ασήμαντη μπροστά στην έννοια και την αγάπη τους για μας!!!
Κάνω έκκληση λοιπόν και προκειμένου να εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο την φιλαλήθεια του πρωθυπουργού μας κάποιοι να μεταφράσουν στα Γερμανικά τις προεκλογικές του υποσχέσεις για να τις παίξουν σαν τρέιλερ πριν την συγκεκριμένη τελετή!!!
Εμείς πάντως εδώ στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας τη «δύναμη της ειλικρίνειάς» του σε κάθε ευκαιρία που θα έχουμε θα του απονέμουμε ομαδικά το βραβείο του ανοιχτοπάλαμου!!!!