slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με πρόεδρο και πάλι τον Νικόλα Κουτελιέρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου που συγκροτήθηκε χτες σε σώμα.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 15:30μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου  πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση των νεοεκλεγμένων μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου  προκειμένου να συγκροτηθούν σε Σώμα.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου (Πρακτικό 215) που προέκυψε κατόπιν ψηφοφορίας είναι η ακόλουθη:

Η Ελλάδα προάγει τη δημιουργία ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών, πλήρως προσβάσιμων, χωρίς αποκλεισμούς

 

Αθήνα, 25 Μαΐου 2022

 

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, κανένας δεν μπορεί να είναι αποκλεισμένος από τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής. Η ψηφιακή προσβασιμότητα, αποτελεί αναντίρρητα, σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πολιτική, κοινωνική και ηθική «υποχρέωση» κάθε κράτους, ώστε να διασφαλίζεται η αρχή του καθολικού σχεδιασμού και η προσβασιμότητα των υπηρεσιών από το σύνολο του πληθυσμού, χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς. 

Καύσιμα: «Φωτιά» στα νησιά- Οι τουρίστες σε ρόλο «χορηγών» επιδοτήσεων

Στην τουριστική κίνηση αναζητά η κυβέρνηση τη λύση της εξίσωσης για την ανεύρεση πόρων για τη στήριξη των πολιτών, ειδικά στη νησιωτική χώρα, που βλέπουν τις τιμές καυσίμων κίνησης να ίπτανται.
Ήδη, οι προβολές μετά και και τη μηνιαία άνοδο, που έχει καταγράψει το μπρεν και φτάνει σχεδόν το 10% είναι για τιμές που σε πολλές τουριστικές περιοχές μπορεί να φτάσουν και το 2,80 ευρώ/λιτρο ή ακόμη και παραπάνω.
Τούτου δοθέντος δημιουργείται μια δύσκολη εξίσωση, που καλείται να επιλύσει το οικονομικό επιτελείο. Από τη μια, δηλαδή, υπάρχει η αδήριτη ανάγκη για στήριξη ειδικά των νησιωτών αλλά και των παραγωγικών επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί, (χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι και οι άλλες περιοχές δε χρήζουν ανάλογης στήριξης) κι από την άλλη να διασφαλιστούν έσοδα. Εδώ εμφυλοχωρεί και το δίλημμα για μείωση των ΕΦΚ, που μπορεί να φέρει άμεση αποκλιμάκωση στις τιμές, αλλά ενδεχομένως να πλήξει τα έσοδα, ειδικά όταν λόγω της σεζόν αναμένουμε οι τουρίστες να πληρώσουν μέσω των έμμεσων φόρων “μέρισμα” στο κρατικό ταμείο, λειτουργώντας, άθελά τους, ως “χορηγοί” των επιδοτήσεων.
Οι αποδόσεις

Στην Νάξο οι ζωοτροφές που «έκλεισε» η Ε.Α.Σ. Νάξου!

 Έφθασε στην Νάξο το πρώτο μέρος της ποσότητας χονδροειδούς ζωοτροφής (σ.σ. ενσίρωμα καλαμποκιού) που «έκλεισε» η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Βουλγαρία.

Στο νησί μας αφίχθησαν 532 τόνοι προϊόντος, το οποίο ήδη έχει τεθεί στην διάθεση των Ναξιωτών κτηνοτρόφων, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα ακολουθήσουν κι άλλα φορτία.

Γ. Βρούτσης: “H κυβέρνηση φέρνει ισχυρά και στοχευμένα φορολογικά κίνητρα για μετασχηματισμό, συνένωση και συνεργασία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και μείωση φορολογίας για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες!”

 image.png

 Βρούτσης: “H κυβέρνηση φέρνει ισχυρά και στοχευμένα φορολογικά κίνητρα για μετασχηματισμό, συνένωση και συνεργασία μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς και μείωση φορολογίας για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες!”
Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με θέμα: "Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών".
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν από το Νταβός

 Μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας στο φόντο των πρόσφατων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν εξέπεμψε από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και τη συζήτηση του με τον Πρόεδρο του Φόρουμ, Borge Brende, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι «με την Τουρκία είμαστε γείτονες, πάντα θα χρειάζεται να μιλάμε και πάντα θα κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας, δεν θα είμαστε ποτέ εμείς που θα διακόψουμε την επικοινωνία με τους γείτονες μας. Από την άλλη, όμως, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα «διεθνοποιήσω» ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση».

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για εκμάθηση χρήσης Η/Υ

Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Νάξο με θέμα: «Εκμάθηση χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή».
Το πρόγραμμα αφορά ενήλικες, που θέλουν να ασχοληθούν με τη χρήση Η/Υ αλλά κι αυτούς που θέλουν να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους μαθαίνοντας βασικές αρχές. !!
++++
** Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Υπηρεσίες διαδικτύου).
Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση νέων δεξιοτήτων σε ενήλικες, προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητά τους.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο παρέχεται δωρεάν.
Για πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο: 2285361441.
Στην υλοποίηση του προγράμματος θα ακολουθηθούν όλα τα
προβλεπόμενα μέτρα προστασία για COVID-19.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: 9 ερωτήσεις - απαντήσεις για τη μεταρρύθμιση

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για την υλοποίηση του ΕΡΓΑΝΗ II και την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, το υπουργείο Εργασίας προχωρά σε διευκρινίσεις με τη μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων.
Τι είναι το ΕΡΓΑΝΗ II και πώς συνδέεται με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας;
Το ΕΡΓΑΝΗ II είναι ένα πληροφορικό σύστημα καταγραφής της πραγματικότητας στην αγορά εργασίας. Είναι μετεξέλιξη και αναβάθμιση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ I που λειτουργεί εδώ και ορισμένα χρόνια, βοηθώντας να μπουν τα πράγματα σε κάποια τάξη και να μπορεί το υπουργείο Εργασίας να έχει πολλά στοιχεία στη διάθεσή του για τη χάραξη πολιτικής και αποτελεσματικότερους ελέγχους. Το ΕΡΓΑΝΗ II θα είναι σαν μια αξονική τομογραφία της αγοράς εργασίας αποτελώντας τη βάση για τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα είναι ένα εργαλείο απόδειξης της προσέλευσης και της αποχώρησης του εργαζομένου από τη δουλειά του αποτελώντας εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου του.