slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση – κόλαφος για τις επιδόσεις της κυβέρνησης...


Μεταξεταστέα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Εγκληματικότητα & Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση και Μετανάστευση

Ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία δίνουν στην κυβέρνηση οι Ελληνες ψηφοφόροι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.007 ερωτηθέντων, στο διάστημα 15-17 Απριλίου.
Στην ερώτηση «Πώς βαθμολογείτε τις επιδόσεις της κυβέρνησης, από 0-10, στην οικονομία», ο μέσος όρος ήταν 4,6, με το 22% των ερωτηθέντων να βαθμολογεί τις επιδόσεις της κυβέρνησης με 5.
Ακόμη χειρότερη εικόνα επικρατεί σε ό,τι αφορά το θέμα της μετανάστευσης, όπου η κυβέρνηση παίρνει μόλις 3, ενώ το 35,5% των ερωτηθέντων βαθμολογεί με 0 τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα.
Δημοσκόπηση - κόλαφος για τις επιδόσεις της κυβέρνησης - Διασώζεται ο Αλέξης Τσίπρας (δείτε όλη την έρευνα)
Σε έναν άλλο κρίσιμο τομέα, αυτόν της εγκληματικότητας και της ασφάλειας, ο κόσμος βαθμολογεί τις επιδόσεις της κυβέρνησης με μέσο όρο 3,7, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (27,5%) με 0.
Στο θέμα της Παιδείας, οι επιδόσεις της κυβέρνησης βαθμολογούνται με μέσο όρο 4,2.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Δεν έχουν θέση τα κομματικά φερέφωνα σε θέματα δημόσιας υγείας»

Γιώργος Χατζημάρκος.
Με μια αναλυτική ανακοίνωση απαντά στην «επιχειρούμενη διαστρέβλωση», όπως αναφέρει, ραδιοφωνικών του δηλώσεων σχετικά με το μεταναστευτικό και τη δημόσια υγεία ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Ο κ. Χατζημάρκος εκτιμά ότι «πολύ συγκεκριμένοι κομματικοί παράγοντες» έχουν προβεί σε «μικροπολιτική εκμετάλλευση» του θέματος, αρνούμενοι «για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας» να δουν την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι η ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας «είναι η επιβεβλημένη στάση ευθύνης, τόσο απέναντι στους πολίτες της χώρας, στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και απέναντι στους πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες που ζητούν εδώ...

Tα Σοβιέτ του ΣΥΡΙΖΑ αλώνουν το κράτος – Ποιοι ήδη διορίστηκαν σε θέσεις κλειδιά (ονόματα)

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι
προχώρησε σε διορισμούς κομματικών στελεχών στις θέσεις των γενικών γραμματέων των Υπουργείων.
«Απαντώντας σε ερώτησή μας περί του τρόπου και των κριτηρίων επιλογής των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, ο Υπουργός κ. Βούτσης ομολογεί, παρά τους αντίθετους δημόσιους ισχυρισμούς του, ότι στις θέσεις αυτές τοποθετήθηκαν πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρει σε κείμενό του ο βουλευτής επικρατείας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης και παρουσιάζει τη λίστα με τους διορισμούς.«Οι περισσότερες θέσεις γενικών γραμματέων δεν έχουν ακόμη πληρωθεί, οπότε βάσιμα αναμένονται διορισμοί και άλλων κομματικών στελεχών», προσθέτει μεταξύ άλλων ο κ. Καρκατσούλης.Αναλυτικά το κείμενο του Παναγιώτη Καρκατσούλη για τους διορισμούς:

Πραξικοπηματική ενέργεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ... γίνεται για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες (το 1951).


Με μια νέα πραξικοπηματική ενέργεια η κυβέρνηση προχωρεί σε υποχρεωτική μεταφορά (ουσιαστικά σε δήμευση) των διαθεσίμων του ΟΤΑ και των άλλων φορέων του δημόσιου τομέα για να καλύψει τα προβλήματα ρευστότητας που δημιούργησαν η ανικανότητά της για αποτελεσματική  διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τα κρυφά της σχέδια για το άδηλο μέλλον του τόπου.
Σημειώνουμε ότι η σχετική διάταξη ισχύει αναδρομικά, δηλαδή έχουν ήδη προχωρήσει αυθαίρετα στις κινήσεις αυτές και προσπαθούν να τις ψευτονομιμοποιήσουν εκ των υστέρων.
Χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα τη μέθοδο της ΠΝΠ που καταγγέλλαν πάντοτε ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική και καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράφει. 
Αυτό όμως είναι το λιγότερο. 
Η ρύθμιση που επιβάλλουν στους ΟΤΑ είναι επί της ουσίας αντίθετη στο Σύνταγμα, εφόσον αφορά τοπικές υποθέσεις. 
Αντίστοιχοι συνταγματικοί φραγμοί υπάρχουν και για άλλες κατηγορίες φορέων.

Ερασιτεχνικοί, ιδεοληπτικοί και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως προς το μεταναστευτικό/προσφυγικό


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το non paper της κυβέρνησης που αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Παραβιάζοντας την αρχή της να μην απαντά στο ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαντήσει στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για την κρίση που προκάλεσαν οι ερασιτεχνικοί, ιδεοληπτικοί και ανεύθυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης ως προς το μεταναστευτικό/προσφυγικό. 

Η κυβέρνηση της εθνικολαϊκιστικής τερατογένεσης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ μέσα σε λίγες εβδομάδες, με διαφωνίες υπουργών και γραφικές  επιπολαιότητες:

- έστρεψε το ενδιαφέρον των διακινητών προς την Ελλάδα που εμφανίζεται από την ίδια την κυβέρνηση της ως βολική πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- αντί να θέσει με οργανωμένο και πρακτικό το ζήτημα της συνεργασίας του ευρωπαϊκού Νότου και της ορθής ερμηνείας και τροποποίησης του Δουβλίνο 2, κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα εκτός Σένγκεν και τα ελληνικά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα σε απαξίωση.

- κατέστησε ξανά το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ζήτημα λειτουργίας του κέντρου της Αθήνας και αντοχής των υποδομών στα νησιά του Αιγαίου. 

Παιχνίδια ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ & νοσηρών ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ με το μνημόσυνο του ΕΘΝΑΡΧΗ Κωνσταντίνου Καραμανλή για να το χρεωθεί ο Κωστας ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ τον Αλέξη Τσίπρα


ΚΑΝΤΑΤΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ως μεσολαβητής για να  λάβει πρόσκληση ο πρωθυπουργός φέρεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος Εντονη φημολογια για εμφανιση του ΤΣΙΠΡΑ στο μηνμοσυνο του Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Εισηγουνται στον μικρο ΑΛΕΞΗ να κανει αυτο το βημα.ΑΠΩΤΕΡΟΣ σκοπος των εισηγητων ειναι να παρουσιαστει η εμφανιση του αυτη με μπαραζ δημοσιευματων ΟΤΙ βρισκεται
σε ανοικτη επικοινωνια -συνεργασια με τον Κωστα  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....με ενα σμπαρο δυο τρυγονια δηλαδη. 
Δημιουργει εσωτερικο προβλημα στην Ν.Δ αλλα και στον ιδιο τον Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..
ΟΛΟΙ φοβουνται την μεγαλη επιστροφη του Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στο πολιτικο προσκηνιο.
ΓΙΑΤΙ με την επιστροφη του ΚΩΣΤΑ πολλοι εχουν να χασουν τον υπνο τους.....