Από: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ <fortomaspress@gmail.com>
Date: Σάβ 27 Σεπ 2025, 2:24 μ.μ.
Subject: ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
To: <f_fortom@hotmail.com>, <heidilazani@yahoo.gr>, <vassiliki.aliberti@gmail.com>
Δελτίο Τύπου
Απαιτείται Αλλαγή Μοντέλου στις Κυκλάδες για μια Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων τονίζει ότι η έλλειψη σχεδιασμού, η επιβολή fast track επενδύσεων σε ευαίσθητες περιοχές νησιών (με πρόσχημα την τουριστική αναβάθμιση) και η άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει και να σεβαστεί τη φέρουσα ικανότητα κάθε νησιού, ωθούν τα νησιά μας πέρα από τα όριά τους. Αυτό το μοντέλο ωφελεί τα μεγάλα συμφέροντα και αφήνει τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίζουν μόνες τους τις συνέπειες της υπερφόρτωσης.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μας υπενθυμίζει τη δυναμική και τη σημασία του τουρισμού στην οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό μας. Η Σαντορίνη, ένα παγκόσμιο σύμβολο φυσικής ομορφιάς και φιλοξενίας, στηρίζει μεγάλο μέρος της ανάπτυξής της στον τουρισμό, που προσφέρει θέσεις εργασίας, ενισχύει τις τοπικές επιχειρήσεις και κρατά ζωντανή την πολιτιστική μας ταυτότητα.
Όμως η επιτυχία αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς βιωσιμότητα. Οι ελλείψεις σε βασικές υποδομές, η πίεση στους φυσικούς πόρους και η ανάγκη για ισορροπία μεταξύ επισκεπτών και κατοίκων απαιτούν σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό και συνεργασία όλων των φορέων.
Με συνεργασία και αγάπη για τον τόπο μας, μπορούμε να κάνουμε τον τουρισμό εργαλείο προόδου και ευημερίας για όλους.
Για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Ο πρόεδρος
Αντώνης Παγώνης