slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοροναϊός: «Ανοιχτή» η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Βασίλης Βενιζέλος.
Συμπεράσματα από μία συζήτηση στη ΒουλήΣυγκεκριμένη πρόταση, με την οποία να προσδιορίζονται οι επαγγελματικές και οι κοινωνικές κατηγορίες του γενικού πληθυσμού της χώρας μας, στις οποίες εκτιμάται ότι πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του νέου κοροναϊού
φαίνεται ότι αναμένει η κυβέρνηση από το σύνολο της αντιπολίτευσης, ιδιαιτέρως από το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα προέκυψαν χθες, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, από την σχετική τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, στη Βουλή.
Ο Θάνος Πλεύρης κάλεσε συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ να προσδιορίσει τις κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες στις οποίες θα μπορούσε να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και υπενθύμισε χαρακτηριστικά ότι η αντιπολίτευση αρνήθηκε πρόσφατα θετική ψήφο στη νομοθετική διάταξη για την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς της χώρας μας.
Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής σχετικά:

Αρθρο κόλαφος Κοντονή για την “αδίστακτη” και “διαπλεκόμενη ηγετική ομάδα” του ΣΥΡΙΖΑ





Το άρθρο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή στο dikastiko.gr

Η πρόσφατη δήλωση των συνηγόρων του Νίκου Κοτζιά και η έντονα φορτισμένη προσωπική τοποθέτηση του ιδίου «προσπάθησαν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή» αποτελεί όνειδος για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει μια κατάσταση σήψης και ιδιοτέλειας που είχε επικαθήσει στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα για μία πενταετία.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτακη δεν έχει τον Θεό του





Εκτός τόπου και χρόνου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, παρά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων και με πάνω από 300 απώλειες την εβδομάδα, και ότι το σύστημα υγείας αντέχει. Μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός ΜΕΘ.

Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης.

ΚΙΝΑΛ: Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας


Πρωθυπουργός αρνητής της πραγματικότητας.

Αυτή ήταν σήμερα η εικόνα του κ Μητσοτάκη στην συνέντευξη του.

Όλα καλά τα βρήκε για την πανδημία, την ακρίβεια, καμία βιασύνη για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Προφανώς θεωρεί ότι βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Οι πολίτες που βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα στη ζωή τους, είναι βέβαιο ότι θα τον υποχρεώσουν σε ανώμαλη προσγείωση σε αυτήν.

Κοροναϊός: Πως οι «σκληροί» δείκτες κάνουν απειλητική την εξάπλωση της επιδημίας στην Ελλάδα


Βασίλης Βενιζέλος
Δείκτης θετικότητας, νέες εισαγωγές, διασωληνωμένοι ασθενείς και θάνατοι σε ανοδική τροχιά.
Περίπου κατά 50% είναι η αύξηση την οποία σημειώνει κατά την τρέχουσα εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας, σε σχέση με τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος κατεγράφη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία, με τη σειρά της είχε σημειώσει αύξηση κατά 25% - 30%, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.
Είναι καταφανές ότι ουδεμία σχέση έχει ο απόλυτος αριθμός των ημερησίων καταγεγραμμένων κρουσμάτων με την έντονη ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, ανησυχία την οποία εκφράζουν τόσο τα κυβερνητικά στελέχη όσο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Ο μεγάλος φόβος είναι το ισχυρό ενδεχόμενο να καταγραφεί άμεσα στα ημερήσια επιδημιολογικά δελτία του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) μία εκθετική αύξηση του δείκτη θετικότητας. Καθόλου αναπάντεχο δεν θα είναι το ενδεχόμενο να δούμε την ερχόμενη εβδομάδα αύξηση ακόμη και κατά… 70% στον δείκτη θετικότητας, σε σχέση με την τρέχουσα εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε σήμερα πολύ σημαντικά στο 2,65%, έναντι του 1,88% για την περασμένη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου...

Μητσοτάκης: Δύο φορές θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022

Ίσως ο Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κερί, δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει…

Έχουμε το εμβόλιο δεν θα πάμε σε lockdown

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού σε Τζίμα – Πρετεντέρη

ΒΙΝΤΕΟ