slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΑΓΩΓΟ


 
Φίλοι και συμπολίτες μου, ως πότε θα πληρώνουμε τα σπασμένα κακών διαχειρίσεων, κακών μελετών και κακών εκτελέσεων των έργων σε αυτό τον τόπο?
Στην συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης της Παρασκευής 6/5 έθιξα το θέμα του καταθλιπτικού αγωγού που για άλλη μια φορά εμείς οι δημότες καλούμαστε να “πληρώσουμε το μάρμαρο” των 706.000 ευρώ για την αντικατάσταση του.
Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για ποσά που μπορούν να χαρακτηριστούν “μικρές περιουσίες” και θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλα, νέα έργα αλλά δυστυχώς  πληρώνουμε  για δεύτερη φορά έργα που από την πρώτη φορά δεν πρόλαβαν καν να δουλέψουν.
Δυστυχώς ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για το τι πήγε στραβά, ποιος φταίει κλπ.
Θα σας υπενθυμίσω ότι από την μελέτη έως και την παράδοση ενός έργου υπάρχουν υπογραφές ατόμων και ειδικών που αναλαμβάνουν ευθύνες, εγγυήσεις υλικού κ.λ.π.
Τι έφταιξε λοιπόν και τα ξαναπληρώνουμε? Η κακή μελέτη εξ αρχής? Αστοχία κάποιου υλικού? Αστοχία του εργολάβου? Ανθρώπινο λάθος?
Κάπου εκεί ενδιάμεσα υπάρχει το πρόβλημα.
Γι αυτό λοιπόν μέσα από την επιτροπή διαβούλευσης ζητώ την  διενέργεια έρευνας-πραγματογνωμοσύνης από ειδικούς και απόδοση ευθυνών όπου αυτές υπάρχουν και σε όποιους αναλογούν με απώτερο σκοπό την χρηματική αποζημίωση του δήμου μας και κατά συνέπεια των δημοτών.
Καλώ όλους τους δημότες και όλους τους φορείς του νησιού μας να πάρουν θέση γιατί τα χρήματα αυτά είναι δικά μας και μας οφείλουν οι αιρετοί που μας κυβερνούν κατά καιρούς να τα διαχειρίζονται συνετά και με διαφάνεια.

Νικόλαος Αυγ. Κουτελιέρης
Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Με 2 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις!

Στις δημοσκοπήσεις που θα εμφανιστούν αύριο στις εφημερίδες, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά από το ΠΑΣΟΚ δύο ολόκληρες μονάδες, ξεπερνώντας και τα όρια του
στατιστικού λάθους.
'Το ρυάκι μετά το Ζάππειο 2 θα γίνει ποτάμι και χείμαρρος και θα δώσει στον ελληνικό λαό την ελπίδα για έξοδο από την κρίση' σχολίασε σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Τελευταίο το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη, την οποία ξεπερνά πλέον και η Χρυσή Αυγή...

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ «ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟΙ» με τα «ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ» ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ…

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ--13ο και 14ο
ΜΙΣΘΟ και ΔΕΝ… ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ…!!!

Το φαινόμενο Γ. Παπανδρέου και «Εξαπτέρυγων», Καρατζαφέρη –Ντόρας δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία.!
Είναι οι μοναδικοί αντισυμβαλλόμενοι στην ιστορία του κόσμου, που πρώτα… δεσμεύτηκαν «παθητικά» με την υπογραφή τους και μετά έμαθαν από Ν.Δ. και αριστερά τι υπέγραψαν…
Το Μνημόνιο που υπέγραψε η Πορτογαλία διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, σε αντίθεση με την Ελληνική κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Πορτογάλοι απέτρεψαν τη λήψη μέτρων που θα έπλητταν τους οικονομικά ασθενέστερους, όπως την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και τη μείωση των αποδοχών των χαμηλοσυνταξιούχων.
Μάλιστα, η προστασία των αδυνάτων απέσπασε στο τέλος και τις… ευλογίες τόσο της Κομισιόν όσο και του ΔΝΤ.!!!
Σημειωτέον ότι, το προηγούμενο διάστημα, η Ιρλανδία είχε αρνηθεί την αύξηση στη φορολογία των επιχειρήσεων και… επέβαλε την ανάπτυξη στην οικονομία της.
Όσον αφορά δε το επιτόκιο, 5,2% υπέγραψε ο Γιώργος και τα «Εξαπτέρυγα», 3,2% με κυμαινόμενο επιτόκιο οι Πορτογάλλοι….
Και το σπουδαιότερο:
Δεν υπέγραψαν το άρθρο 14&5 του Μνημονίου για εκχώρηση των Κυριαρχικ
ών μας δικαιωμάτων…!!!
Ο λαός δεν ξεχνάει ότι Παπανδρέου με Καρατζαφέρη—Ντόρα υπέγραψαν το κατάπτυστο και άνευ προηγουμένου στην παγκόσμια ιστορία αυτού του είδους Μνημόνιο..

ΕΙΧΕ "ΚΑΘΗΚΟΝ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ... ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...!!!


"ΚΑΘΗΚΟΝ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΟΧΙ" ΓΙΩΡΓΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ... ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΟΥ, "ΝΑΙ...
 
«Προετοιμαστήκαμε από νωρίς για να μη γίνει ποτέ πραγματικότητα η χρεοκοπία της Ελλάδας».
«Ηταν... καθήκον μου να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο
Και αυτό έκανα».
Έτσι απάντησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στις καταγγελίες Τσίπρα ότι είχε στόχο εξαρχής να παραδώσει τη χώρα στο ΔΝΤ, μετά το βίντεο με δηλώσεις του Στρος Καν που παρουσίασε ο Λάκης Λαζόπουλος.
*-- Γιώργο, "καθήκον" σου ήταν πρίν από τις εκλογές, ήδη από τον... Ιούνιο του 2009 να συνομιλείς γιά την ένταξή μας στο Δ.Ν.Τ., όπως αποκάλυψε και ο Τζίμας στο Mega;
*-- Γιώργο, αφού ήταν "καθήκον" σου να προετοιμάζεσαι από τότε, πού σημαίνει ότι γνώριζες την οικονομική κατάσταση της Χώρας, γιατί προεκλογικά έλεγες ψέμματα ότι "λεφτά υπάρχουν;

*-- Γιώργο, αφού είδες ότι "λεφτά δεν υπάχουν", γιατί δεν δανείστηκες όταν το κόστος δανεισμού ήταν στα 130 sread --όπως τα άφησε ο Καραμανλής-- και δανείστηκες όταν ξεπέρασαν τις 1000 μονάδες;
*-- Γιώργο είχες "καθήκον", μόνον απέναντι στους δανειστές σου.!!!
Διότι έτσι και περισσότερα θα οικονομήσουν και με το άρθρο 14&5 υποθήκευσαν την Εθνική μας Κυριαρχία.
Έτσι εκπληρώθηκε και ο ρόλος..."έφ' ώ ετάχθης"...

Ανδρέας και Σημίτης οι μεγάλοι ένοχοι για τη σημερινή κατάντια

Oλοκληρώθηκε χθες Παρασκευή 6 του Μαϊου η πρώτη δημοσκόπηση που διενήργησε το blog μας σχετικά με το ποιός πρωθυπουργός των τελευταίων 30 χρόνων φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινη αδίεξοδη κατάσταση της οικονομίάς. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ξεκάθερα : Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο κύριος υπεύθυνος για το δρόμο που πήραν τα πράγματα και δεύτερος ένοχος είναι ο Κώστας Σημίτης. Ας δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που βγάζουμε :
Στο ερώτημα μας απάντησαν 949 αναγνώστες , αριθμός πολύ σημαντικός για ένα καινούργιο blog όπως το δικό μας και είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν παραπάνω από μία απάντηση. Από αυτούς μέγιστη ευθύνη χρεώνουν στον Ανδρέα Παπανδρέου οι 542 (ποσοστό 57%) , στον Κώστα Σημίτη οι 320 (ποσοστό 33%) , ενώ για την.....

Πρέπει να καταλάβετε ότι για την ανάπτυξη των δικών μας νησιών η αυτονομία μας είναι μονόδρομος


                                                      
Όπως μας διαβεβαίωσαν προεκλογικά οι εμπνευστές του Καλλικράτη , η συνένωση μας με το Δήμο Νάξου έχει γίνει με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη των νησιών μας . Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη του την ιδιαιτερότητά μας και την θαλάσσια απόστασή μας από την έδρα του Δήμου , παρά τις έντονες αντιδράσεις μας.

Γεύμα Παπανδρέου-Χατζηνικολάου-Κωστόπουλου


Στην ταβέρνα «Αλσούπολη, η γωνιά των γεύσεων» δείπνησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τους εκδότες και δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Πέτρο Κωστόπουλο, μετά των συζύγων τους, όπως..

Δραματικό παρασκήνιο σε Αθήνα και Λουξεμβούργο

Δραματικό παρασκήνιο βρίσκεται αυτή την ώρα σε Αθήνα και στο Λουξεμβούργο.  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται σε  αναβρασμό και οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις από κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Δεν είναι μαζί....