slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιώργος Βακόνδιος Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.: Ο κος Τσίπρας λησμόνησε ότι το έργο που σήμερα εγκαινίασε το δρομολόγησαν οι προηγούμενοι και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθυστέρησε σημαντικά


Σε μία πλήρως ελεγχόμενη και αποστειρωμένη τελετή, ο κος Τσίπρας εγκαινίασε σήμερα το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων από τον ΑΔΜΗΕ.

Ο κος Τσίπρας που βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λησμόνησε ορισμένες λεπτομέρειες.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΡΟΥ : Φύγετε μήπως και σωθεί ότι έχει απομείνει. Η χώρα δεν σας αντέχει άλλο.


 Ο κ. Τσίπρας που έχει παραδώσει τη χώρα στη λάσπη και στην Γκεμπελική προπαγάνδα (πες πες ψέματα στο τέλος κάτι θα μείνει), με τους Τούρκους να αλωνίζουν ανενόχλητοι στο Αιγαίο και να διεκδικούν τη μισή χώρα, να κρατούν όμηρους Έλληνες αξιωματικούς χωρίς η κυβέρνηση να έχει καταλάβει τι διακυβεύεται, με τον Ερντογάν (τον οποίο πριν λίγο καιρό υποδέχτηκε δήθεν με επιτυχία) να μας καθυβρίζει αισχρά, την ώρα που οι Ρουβίκωνες και οι κουκουλοφόροι εισβάλουν ανενόχλητοι παντού και κρατούμενοι μαστιγώνουν σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο κ. Τσίπρας (ίσως για να δικαιολογήσει τις υπερωρίες που έχει πάρει

Ο Περιφερειάρχης στη Σύρο, στα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό, της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα


Γ. Χατζημάρκος: «Η αγωνία μας είναι, το έργο αυτό, να χρησιμοποιηθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση των νησιών μας και όχι για την περιβαλλοντική υποβάθμισή τους»
Στα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα, στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή Λαζαρέτα της Σύρου, παρέστη σήμερα, Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννη Φλεβάρη.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης καθώς και τα στελέχη των διοικήσεων της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Γ. Μανιάτης: «Γι’ άλλη μια φορά και απρεπής και χωρίς στοιχειώδη πολιτική γενναιότητα ο Α. Τσίπρας» - Εγκαινίασε το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων χωρίς να αναφέρει ότι δεν είναι έργο της κυβέρνησής του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ.Ο. ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΕΡΕΥΝΑ, ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωση Γιάννη Μανιάτη on camera
Γ. Μανιάτης: «Γι’ άλλη μια φορά και απρεπής και χωρίς στοιχειώδη πολιτική γενναιότητα ο Α. Τσίπρας»
«Γι’ άλλη μια φορά και απρεπής και χωρίς στοιχειώδη πολιτική γενναιότητα ο Α. Τσίπρας.
Εγκαινίασε  το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων χωρίς να αναφέρει ότι δεν είναι έργο της κυβέρνησής του.
Χωρίς να αναφέρει ότι με ευθύνη τους το έργο καθυστέρησε 1,5 χρόνο επιβαρύνοντας τους πολίτες με 150 εκατ. €.
Χωρίς να αναφέρει ότι σε όλα τα μεγάλα ενεργειακά έργα της χώρας (αγωγός TAP, Έρευνες Υδρογονανθράκων, Ηλεκτρική Διασύνδεση Κυκλάδων, κ.ά.) που δρομολογήθηκαν την περίοδο 2010-2014, ο ίδιος προσωπικά και όλα τα στελέχη του ήταν απέναντι».

Ακολουθεί αναλυτικό άρθρο του Γ. Μανιάτη  στο Liberal  με τίτλο "Ο (πάντα απρεπής) Α. Τσίπρας"

Ο (πάντα απρεπής) Α. Τσίπρας

Τη Δευτέρα ο Α. Τσίπρας θα εγκαινιάσει το μεγάλο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων. Προφανώς, θα ισχυριστεί ότι με την κυβέρνησή του η χώρα αλλάζει σελίδα, αφού το έργο αυτό δήθεν αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι επενδυτές στην εθνική οικονομία, αλλά και της αποτελεσματικότητας του ίδιου και των αρμόδιων Υπουργών του.

Θα πρόκειται για ένα ακόμη τερατώδες ψέμα και για χυδαία πολιτική απρέπεια απέναντι στους πολίτες των Κυκλάδων και τους υπόλοιπους Έλληνες, που για 1,5 χρόνο (τουλάχιστον) έχουν πληρώσει από την τσέπη τους επιπλέον 150 εκατ. ευρώ εξαιτίας των καθυστερήσεων του συγκεκριμένου έργου από τον Α. Τσίπρα και τους Υπουργούς του.

Τα πράγματα γι’ άλλη μια φορά είναι απλά:

Το έργο προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2014 με συνολικό προϋπολογισμό 240 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρική διασύνδεση όλων των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Στόχος ήταν μέσα από την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα να πάψουν πια όλοι οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν κάθε χρόνο επιπλέον 100 εκατ. ευρώ με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ως Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Αυτά τα 100 εκατ. ευρώ είναι το κόστος για την ετήσια λειτουργία των ρυπογόνων γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος (ντίζελ – μαζούτ) στις Κυκλάδες, προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα για τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες.

Με βάση τη σύμβαση που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 2014 το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον ανάδοχο σε δύο χρόνια, δηλ. τον Ιούλιο του 2016. Το έργο θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα από τον Α. Τσίπρα με καθυστέρηση 18 μηνών, δηλ. επιπλέον κόστος που έχουν πληρώσει οι Έλληνες καταναλωτές 150 εκατ. ευρώ, επειδή από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν φρόντισαν να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης του έργου, αλλά αντίθετα προσπάθησαν με διαρκείς καθυστερήσεις και «παιχνίδια» με αναδόχους, επιβλέποντες, κ.ά., να κάνουν το έργο «φιλικότερο» προς την κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα, λοιπόν, ο (για άλλη μια φορά απρεπής) Α. Τσίπρας, δεν θα ζητήσει συγγνώμη ούτε για την καθυστέρηση 1,5 έτους, ούτε για τα 150 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν άδικα οι Έλληνες πολίτες, ούτε προφανώς θα θυμηθεί ότι το έργο αυτό δεν είναι έργο της κυβέρνησής του. Τώρα, θα πει κανείς, «ψύλλοι στ’ άχυρα», πολύ περισσότερο που αυτή την απρεπή συμπεριφορά έχει επαναλάβει σε αντίστοιχα εγκαίνια ο Α. Τσίπρας σε δεκάδες άλλα έργα, που η κυβέρνησή του πολέμησε ή καταψήφισε, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, τα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, οι αυτοκινητόδρομοι, οι έρευνες υδρογονανθράκων, κ.ά.

Άλλωστε, τι είναι τα 150 εκατ. ευρώ μπροστά στα 200 δις ευρώ που κόστισε η ηρωική διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη το α΄ εξάμηνο του 2015;

http://www.liberal.gr/arthro/195154/apopsi/arthra/o-panta-aprepis-a-tsipras.html 

Διασύνδεση Κυκλάδων: Ιστορικά εγκαίνια δια χειρός πρωθυπουργού


Ιστορική στιγμή για την Σύρο και τα νησιά του νομού αποτελούν τα εγκαίνια της Α’ Φάσης του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το κεντρικό σύστημα υψηλής τάσης, τα οποία τελέστηκαν το πρωί της Δευτέρας 19/3 από τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφτασε το πρωί με ελικόπτερο.
Εδώ και τουλάχιστον μια 20ετία προγραμματίζονταν το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη σύγχρονη ιστορία των Κυκλάδων με συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατ. ευρώ, από συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, εγκαινιάζει την ολοκλήρωση ενός έργου που όχι μόνο δεν πίστεψε αλλά εμπόδισε ακόμη και την υλοποίησή του»Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης, από τη Σύρο που βρίσκεται για τα εγκαίνια του έργου Ηλεκτρική Διασύνδεση των Κυκλάδων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Νομού Κυκλάδων, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και άρχισε να υλοποιείται από την προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά.

Η σημερινή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, εγκαινιάζει σήμερα την ολοκλήρωση ενός έργου που όχι μόνο δεν πίστεψε αλλά εμπόδισε ακόμη και την υλοποίησή του.

Αποτέλεσμα ήταν οι εμμονές της να προκαλέσουν μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση 20 μηνών που κόστισαν στον ελληνικό λαό πάνω από 100 εκατ. ευρώ».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τις ευχαριστίες του Αμερικανού Πρέσβη στον Περιφερειάρχη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης με την απάντησή του στην  ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Σύρου του ΚΚΕ για την άφιξη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ Carson City στη Σύρο, επιχειρεί για άλλη μια φορά να συγκαλύψει τον επικίνδυνο ρόλο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών  δυνάμεων στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή.
Αλήθεια πιστεύει ο κ. Λεονταρίτης ότι το Carson City, έχει για σημαία κλαδί ελιάς και μεταφέρει περιστέρια ειρήνης;  Μήπως κρύβουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι το γεγονός, ότι το πλοίο τους διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, σκορπίζοντας το θάνατο στο όνομα της "ασφάλειας" και της "σταθερότητας";

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την ανακοίνωση του ΚΚΕ


Ερμούπολη, 16 Μαρτίου 2018

"Με απόλυτο σεβασμό στις διαφορετικές θέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας για τα γεγονότα, επιθυμώ απευθυνόμενος στους αγαπητούς φίλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (Κ.Κ.Ε) να πω ότι:

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, o Στρατιωτικός Ακόλουθος   της Αμερικανικής Πρεσβείας captain Robert Palm, ο Διοικητής της στρατιωτικής αποστολής captain Stephen Weydert και ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου του Αμερικανικού Ναυτικού USNS "CARSON CITY" captain Nicholas Adema, συνοδευόμενοι από τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιάκωβο Γκύζη.

ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: «Η επιστροφή εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, εκκρεμμεί άδικα και αδικαιολόγητα σε βάρος των συνταξιούχων»
Με το άρθρο 2 του ν. 4501/2017 προβλέφθηκε η επιστροφή -με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2017- μέρους των κρατήσεων υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων κατά το διάστημα από 1.1.2012 έως 30.6.2016.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις του

Κυβέρνηση σε Αποσύνθεση – Καμμένος απειλεί Τσίπρα: «Θα τα κάνω όλα λίμπα!»
Μέρες πλέον μετρά ο εξαμβλωματικός κυβερνητικός συνασπισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μετά και ακόμη ένα «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Καμμένο που αποκαλύπτεται σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σήμερα φέρνει στην επιφάνεια μυστικό ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου την Παρασκευή στο Καβούρι αλλά και το άγριο… πλάκωμα τους με τον Νίκο Παππά να παίζει τον ρόλο του «διαιτητή».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: «Η διασύνδεση προς όφελος της κοινωνίας των Κυκλάδων»Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων χαιρετίζει τη διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας για τα νησιά μας και την εθνική οικονομία που μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού κλείνουν οι πετρελαϊκοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας στη Σύρο, την Πάρο και τη Μύκονο.
Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η επαρκής και αξιόπιστη τροφοδοσία των νησιών που μπορεί να αποτελέσει βάση για ισόρροπη ανάπτυξη με νέες δραστηριότητες, εκτός