slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πόσα θες να μας τρελάνεις σύντροφε; BINTEO


Οι τύποι που ξεσήκωσαν του πάντες για να μη γίνουν τα κλειστά κέντρα, ζητάνε τώρα και τα ρέστα γιατί δεν φτιάχτηκαν. Η λέξη θράσος αποκτά άλλες διαστάσεις.
Γιαννούλης: Γιατί δεν έφτιαξαν τα κλειστά κέντρα;

Μόρια! Τουρκική προβοκάτσια ή κάτι άλλο;

 

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: johnpreve@gmail.com

Η είδηση ...
ΑΡΘΡΟ-ΚΟΛΑΦΟΣ
Bild: «Ξενοδοχεία πέντε αστέρων» τα καταλύματα προσφύγων στην Τουρκία, σε σχέση με αυτά στην Ελλάδα... Εδώ φωτογραφίες με καταλύματα μεταναστών στην Τουρκία, με κοντέινερς, σχολεία, παιδικές χαρές, μαγαζιά για τρόφιμα, υπηρεσίες κλπ. Εκεί τα φράγκα απ' την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και της Ε.Ε. δεν τα τσεπώνει η κυβέρνηση, αλλά τα διαθέτει για ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων. Εδώ?

Ο σχολιασμός ..

ΠΕΘ: Τα μεταβατικά βιβλία των Θρησκευτικών που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του ΣτΕ, ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα μεταβατικά βιβλία των Θρησκευτικών

που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του ΣτΕ,

ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος!

 

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), επιζητώντας πάντοτε την αλήθεια των πραγμάτων, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά της, διότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 3/9/2020, ασχολήθηκε με τα νέα μεταβατικά βιβλία του Μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) και τα ενέκρινε, χωρίς να ζητήσει ή να λάβει υπόψη τη γνώμη των μάχιμων Θεολόγων της ΠΕΘ, οι οποίοι είναι εκείνοι, που, μεταξύ άλλων, είχαν προσφύγει και δικαιωθεί στο ΣτΕ. Προφανώς, με τη διατύπωση της γνώμης της ότι τα Βιβλία «είναι απολύτως εναρμονισμένα με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ», η ΔΙΣ θεωρεί ότι τα νέα μεταβατικά βιβλία του ΜτΘ δεν χρήζουν καμιάς περαιτέρω βελτίωσης!

Ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου για τις συνεχόμενες διακοπές της ΔΕΗ στη Νάξο

Y:\ΙΗ Κοινοβουλευτική Περίοδος\ΛΟΓΟΤΥΠΑ\ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.jpg Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας



Θέμα: «Συνεχόμενες διακοπές ρεύματος στη Νάξο αλλά και σε όλα τα διασυνδεδεμένα με την Πάρο νησιά»


Στο απόλυτο σκοτάδι αφήνει ο ΔΕΔΔΗΕ τους πολίτες, σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων που είδαν το φως της δημοσιότητας και σε τοπικά ΜΜΕ, αφού οι διακοπές ρεύματος που γίνονται στην Νάξο και σε όλα τα διασυνδεδεμένα με την Πάρο νησιά είναι συνεχόμενες και χωρίς καμία ενημέρωση.  Αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα τόσο για τους ανθρώπους που η εργασία τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά κυρίως για ανθρώπους που έχουν αναπνευστική υποστήριξη ή άλλη ανάγκη για την υγεία τους συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό. Επιπλέον, την Τρίτη 08-09-2020, κάτοικος του χωριού Κωμιακή Νάξου, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στις 5:30 περίπου το πρωί, επιχείρησε να ανάψει ένα κερί, με αποτέλεσμα να γίνει έκρηξη και να τραυματιστεί σοβαρά – νοσηλεύεται στην εντατική – λόγω διαρροής σε μπουκάλα υγραερίου που υπήρχε στο σπίτι. 

Και όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης συντήρησης των δικτύων εξαιτίας της  ανεπαρκούς στελέχωσης της ΔΕΔΔΗΕ σε προσωπικό και κυρίως σε τεχνικό προσωπικό – εναερίτες, την ίδια ώρα που χρυσοπληρώνει golden boys ως υψηλόβαθμα στελέχη.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός: