slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: Η πρόταση της κυβέρνησης στηρίζεται σε ρεαλιστικούς στόχους και στην εφαρμογή καλών πρακτικών

Τα οικονομικά στοιχεία, υπογράμμισε, πάνω στα οποία στηρίζονται οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, είναι ιδιαίτερα συντηρητικά και αποδεικνύεται και από το επίπεδο της ανάπτυξης που προβλέπεται να φτάνει το 3,6% για το 2021, όταν όλες οι άλλες τράπεζες και διεθνείς οργανισμοί το δίνουν πάνω από 4% και 4,5%. Οι αποτελεσματικές πρακτικές, ανέφερε, είναι το γνώρισμα της κυβέρνησης αυτής, από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Υποβολή αιτήσεων για άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου

 

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους επιχειρηματίες που προτίθενται να  κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2021, ότι οφείλουν πριν από τη χρήση να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου έως τις 15/07/2021. Η διαδικασία για τη χορήγηση σχετικής άδειας θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Β.Δ. 24-9/20-10-1958, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επιστολή του Νίκου Κανταρζή 30.06.21


Επιστολή προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου,  απέστειλε το μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου και περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Κανταρζής. Η  επιστολή  αφορά τη  διεκδίκηση από την ΕΤΑΔ έκτασης 70 στρεμμάτων,  όπου στεγάζεται ο Ναυτικός Όμιλος της Κω με το αίτημα να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κανταρζής αναφέρει τα ακόλουθα:

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου απάντηση στον ΦΟΔΣΑ:΄Οσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε πως η περιφερειακή αρχή δια ανακοινώσεως, δεν απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε το ΜέΡΑ 25.

Πέραν των «πράσινων» λεπτομερειών, ουδεμία απάντηση έδωσε στο ερώτημα που αφορούσε, τους λόγους που για ένα τόσο σημαντικό θέμα η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε δια περιφοράς.

Σημειώνεται πως δεν δόθηκε το περιθώριο στα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που μετέχουν στην οικονομική επιτροπή  να τοποθετηθούν και να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις  επί του θέματος, σε μια συνεδρίαση δια ζώσης ή έστω μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom .

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στη Σίφνο

 


Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Σίφνο, πραγματοποίησε συνάντηση με την Δήμαρχο της Σίφνου κ. Μαρία Ναδάλη. Συζητήσανε για την μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής σεζόν, για τα απαιτούμενα έργα υποδομής και για την ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού. Η κ. Ναδάλη δήλωσε: «Ευχαριστώ την Κατερίνα Μονογυιού που είναι πάντα δίπλα στους νησιώτες της Σίφνου. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή της στο νησί καθώς παράγει αποτέλεσμα.»
Στη συνέχεια, η βουλευτής κ. Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Σίφνου, όπου ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιασμού. Στη

ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΙΟΥΝΙΟΥΣ - ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

 

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου προσγειώθηκαν στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου 

οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις ανά ημέρα στη μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής περιόδου

 

 

Στον ενάμιση μήνα από την εκκίνηση, οι επισκέπτες από το εξωτερικό σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες ξεπερνούν τις 300.000 

 

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

ΥΛΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 
 
Σε αυτό το link https://we.tl/t-cuVVzwwXyg  υπάρχει το υλικό της καμπάνιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της COVID-19 και συγκεκριμένα:
- η 1η αφίσα για τα sites (& social media)
- το ραδιοφωνικό σποτ
- το τηλεοπτικό σποτ

Θα σας παρακαλούσαμε για τη δημοσίευση και προβολή τους. 
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεδομένου ότι το περιεχόμενο της καμπάνιας χαρακτηρίζεται ως "κοινωνικό μήνυμα", δεν επιτρέπεται να καταβληθεί αντίτιμο για την προβολή του. Η προβολή της εναπόκειται στη δική ευχέρεια. 

Προς ενημέρωσή σας, κάθε Παρασκευή θα αποστέλλουμε και μία νέα αφίσα για τα sites (& social media). Συνολικά οι αφίσες είναι οκτώ.

Για κάθε διευκρίνιση, στη διάθεσή σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προβολή της καμπάνιας.

--

Βάσια Παπαηλία
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

email:press@pnai.gov.gr
Τηλ.: 2241360504
Κιν.: +30 6944205583

Η Κατερίνα Μονογυιού στη Μήλο και στη Κίμωλο

 Η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού επισκέφτηκε την ιερά νήσο Μήλο,
προκειμένου να συμμετάσχει στις τελετές και εκδηλώσεις στη μνήμη των Αγίων Πάντων και των κεκοιμημένων στις Ιερές Κατακόμβες του νησιού, όπου θάφτηκαν 8.000 χριστιανοί και αποτελούν το μεγαλύτερο πρωτοχριστιανικό μνημείο μετά τους Αγίους Τόπους και τις Κατακόμβες της Ρώμης.
Η κ. Μονογυιού παρέστη στον Μέγα Εσπερινό που τελέστηκε στον αύλειο χώρο των Ιερών Κατακομβών, συγχοροστατούντων του Σεβασμιότατου κ. Δωρόθεου Β' και του
Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίνου. Στον Μέγα Εσπερινό συμμετείχαν και όλες οι τοπικές αρχές του νησιού.

Τι αλλαγές φέρνει το ν/σ για την αναβάθμιση του σχολείου

17 ερωτήσεις και απαντήσεις

1) Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου για την Αναβάθμιση του Σχολείου και την Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών: