slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2010

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Καταλαμβάνουμε, σήμερα 5.5.2010, συμβολικά το Επαρχείο Νάξου που αντιπροσωπεύει στο νησί την κυβέρνηση και το κράτος για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην νέα κατοχή που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα με τη συνενοχή του ελληνικού κράτους που από κοινού εξαπολύουν μια ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα.

Οι περικοπές των μισθών, των επιδομάτων και των δώρων στο δημόσιο, η μεγαλύτερη ελαστικοποίηση στον ιδιωτικό τομέα όπου απελευθερώνονται σταδιακά οι απολύσεις, καταργείται στην ουσία η συλλογική σύμβαση και περικόπτονται οι αποζημιώσεις και με προοπτική τη συμπίεση των ήδη άθλιων μισθών, η δραματική αύξηση της ανεργίας, μαζί με την μείωση των συντάξεων -ακόμα και των πιο ισχνών-, η άνοδος των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό μιας πρωτοφανούς ανελέητης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Ταυτόχρονα οι απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ τέσσερεις με πέντε μονάδες, η αύξηση της φορολόγησης, η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, τα ακριβότερα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και γενικότερα η ακρίβεια, εξαθλιώνουν τον πληθυσμό προς όφελος της κερδοφορίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ένας επιπλέον λόγος που υπαγορεύει την κατάληψη του επαρχείου είναι η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» που αναδιαρθρώνει τη διοικητική δομή στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της εξουσίας και της οικονομίας, ένα σχέδιο που θα υποβαθμίσει και θα προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» το κράτος στοχεύει στην υφαρπαγή ακόμα περισσότερου κοινωνικού πλούτου και παράλληλα το πέταγμα στην ανεργία ενός ακόμα κομματιού εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Επειδή μόνο οι συλλογικές αντιστάσεις μπορούν να ανακόψουν αυτή την δραματική κατάσταση ώστε τελικά να μην εφαρμοστούν αυτά τα άγρια αντικοινωνικά μέτρα, καλούμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να αντιδράσουν αποφασιστικά και με ενότητα για να εμποδίσουν τη διάλυση της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση

Παρέμβαση Παπανδρέου - Σαμαρά για τη βία και τους νεκρούς

Τη βαθιά θλίψη όλων για τον άδικο χαμό των τριών ανθρώπων από τη δολοφονική, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση, εξέφρασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. «Θα πρωταγωνιστήσουμε στη μάχη για την εθνική ενότητα», τόνισε ο Α. Σαμαράς.

Παρέμβαση Παπανδρέου - Σαμαρά για τη βία και τους νεκρούς


Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες, η ματαιωθείσα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να σταλεί, όπως είπε, το μήνυμα ότι «απέναντι στη βία έχουμε ενωμένη φωνή».


Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα κάθε μορφή βίας, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από τις αποφάσεις σωτηρίας της πατρίδας που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση, γιατί η χώρα διαφορετικά θα οδηγείτο στη χρεωκοπία».

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για ανεξέλεγκτη βία που οδηγεί η πολιτική ανευθυνότητα, αλλά και για δηλώσεις των τελευταίων ημερών για χώρα που δήθεν βρίσκεται υπό δικτατορικό καθεστώς και για ανυπακοή στο σύνταγμα, δηλώσεις που, όπως είπε, που πυροδότησαν το κλίμα. «Η πατρίδα περνά δύσκολα και πρέπει να είμαστε όλοι ξεκάθαροι»,τόνισε ο κ Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της κοινωνικής συνοχής, αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας. Είναι ώρα ευθύνης για την προάσπιση της εικόνας της αξιοπιστίας της χώρας μας και την προστασία της ζωής των συμπολιτών. Αυτή την ώρα που η χώρα απειλείται και δέχεται επίθεση από κερδοσκόπους καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται. Η κυβέρνηση συναισθάνεται τις υποχρεώσεις της και τα συναισθήματα του κάθε εργαζομένου και του κάθε συνταξιούχου. Για κανέναν δεν ήταν ευχάριστες οι αποφάσεις. Συμπάσχουμε με κάθε οικογένεια που βλέπει τον οικογενειακό της προϋπολογισμό να χάνεται. Όμως, έπρεπε να πάρουμε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις».

Και συνέχισε: «Το ξέρετε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά, ότι κάτω από το βάρος των συνθηκών πήραμε αποφάσεις δύσκολες, αλλά υπεύθυνες για να σωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας, οι καταθέσεις και οι κόποι ετών των νοικοκυριών και των εργαζομένων. Η άλλη λύση θα ήταν η πτώχευση της χώρας. Και μαζί και των πολιτών. Και αυτό δεν θα άγγιζε κάποιους πλούσιους, αλλά τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους. Αυτό το σενάριο ήταν υπαρκτό, όσο και εφιαλτικό».

Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώνει. Δεν έχει όμως δικαίωμα στη βία που δολοφονεί. Η βία καλλιεργεί βία. Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία. Είναι αυτονόητο ότι θα σταθούμε δίπλα στις τρεις οικογένειες που ζουν ένα δράμα και τους λέμε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Δεν μπορούν να έχουν άμεση ή έμμεση κάλυψη. Είναι ανάγκη να καταδικάσουμε όλος ο πολιτικός κόσμος κάθε μορφή βίας».

«Είναι αναγκαίο να στείλουμε μήνυμα δημοκρατικής ευθύνης και προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις τύχες τους, και τις ζωές τους Ούτε να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις σωτηρίας του τόπου», είπε και κατέληξε: «Είναι ώρες ευθύνης. Θα έπρεπε να είναι και ώρες συναίνεσης. Φυσικά και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες, Η κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και την έχει πλήρως αναλάβει. Μπορεί όμως σήμερα να κάνουμε όλοι μια νέα αρχή. Η ακυρωθείσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει τις επόμενες μέρες. Θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δώσουμε το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας, αλλά απέναντι στη βία έχουμε μια ενωμένη φωνή».

Παρέμβαση Σαμαρά για τη βία και τους τρεις νεκρούς

«Η ΝΔ έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη Δημοκρατία, αλλά και τις ελπίδες του λαού. Θα πρωταγωνιστήσουμε στη μάχη για την εθνική ενότητα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Βουλή για τα θλιβερά επεισόδια και τους τρείς νεκρούς.

«Ζούμε κρίσιμες στιγμές», τόνισε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας συντριβή και οδύνη για τα αθώα θύματα του φανατισμού και της τυφλής βίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι τα ακραία φαινόμενα όχι απλώς τρομοκρατούν το λαό, αλλά και δολοφονούν. Είμαστε όλοι εδώ, είπε, για να εκφράσουμε τη βούλησή για διασφάλιση της Δημοκρατίας που εκφράζεται με κανόνες και λειτουργεί με θεσμούς. Πρέπει να σφυρηλατήσουμε την ενότητα.

Πρόσθεσε ότι ως σύστημα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας θα πρέπει από κοινού να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να διακηρύξουμε ότι μπορεί να υπάρχει χώρος για διαφωνίες και διαμαρτυρίες, αλλά όχι για βία. Εμείς είμαστε, σημείωσε, εγγυητές της ομαλότητας, η χώρα έχει περάσει χειρότερα, πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο πρωθυπουργός δέχεται την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προφανώς, όπως υπέθεσε για λόγους σύμπνοιας και σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λίγο πριν αρχίσουν οι ομιλίες στη Βουλή, πλησίασε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν μεταξύ τους ότι καλό θα ήταν να βγει προς τα έξω μια εικόνα εθνικής ομοψυχίας, με στόχο να πέσουν οι τόνοι.

Οδύνη και οργή από τον Κάρολο Παπούλια

«Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Οδύνη και οργή από τον Κάρολο Παπούλια


«Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας», τόνισε σε παρέμβασή του για τα επεισόδια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε:

«Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά».




Καταδίκη των γεγονότων από τα πολιτικά κόμματα

Σε δηλώσεις προέβη και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τον Περισσό, για τον θάνατο των τριών ανθρώπων στο κτίριο της Marfin αλλά και για τα τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Καταδίκη των γεγονότων από τα πολιτικά κόμματα






Σε δηλώσεις προέβη και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, από τον Περισσό, για τον θάνατο των τριών ανθρώπων στο κτίριο της Marfin αλλά και για τα τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση κάτι τέτοιο σαν άλλοθι και να το χρησιμοποιήσει σαν γύψο για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα.



Παράλληλα, υπογράμμισε τον αποτροπιασμό που νοιώθει για το θάνατο των τριών ανθρώπων και για τα επεισόδια, τονίζοντας ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να σταματήσει τον λαό από το να αγωνίζεται.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε «προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, από φουσκωτούς και Χρυσαυγίτες, οι οποίοι, όμως, απωθήθηκαν από τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ». Πρόσθεσε ότι η προβοκάτσια μπήκε και στη Βουλή, όπου το κόμμα του ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη, επιχείρησε όχι μόνο να αξιοποιήσει τα επεισόδια, αλλά ενδεχομένως και να τα περίμενε.

Την ίδια ώρα η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «ο λαός δεν πρέπει να μπει στο γύψο, πρέπει να συνεχίσει να παλεύει ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία μπορεί και να ενισχυθούν τους επόμενους μήνες, έτσι, ώστε να πετύχει ουσιαστικές και δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σχηματισμό και στο κοινοβούλιο» και προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέλθει για το λαό παγετώνας.

Ωστόσο νωρίτερα, στη Βουλή μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αθανάσιος Παφίλης, ξεκαθαρίζοντας ότι τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα από τις προβοκάτσιες μπορεί να τις διαχωρίσει, ο λαός. Συγκεκριμένα, ο κ. Παφίλης αναρωτήθηκε «ποιος ωφελείται από τέτοιες προβοκάτσιες», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι αυτό το κάνουν «εκείνοι που θέλουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, να τον κλείσουν στα σπίτια τους».

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε με απόλυτο τρόπο τη βαθιά οδύνη μας για την απώλεια των τριών ανθρώπων. Καταδικάζουμε τέτοια περιστατικά γιατί πιστεύουμε ότι η ζωή είναι αναπαλλοτρίωτη». Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την βία δεν την επιλέγει ο λαός αλλά αυτοί που φοβούνται τον λαό. Και αυτοί σήμερα τρόμαξαν με τον κόσμο.

Για τους ενόχους της πράξης αυτής, τόνισε πως «δεν τους επιτρέπουμε να ορκίζονται στη ζωή, καθώς την ταπείνωσαν και την κακοποίησαν», ενώ στηλίτευσε και την «ακροδεξιά, η οποία στο παρελθόν στόχευε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το ΚΚΕ»:

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της διχόνοιας που μας στήνεται. Ο κάθε προοδευτικός πολίτης πρέπει να αναμένει τέτοιες επιθέσεις και είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε τώρα, που φαίνεται ποιον ευνοεί το πολιτικοοικονομικό σύστημα που φτάνει σε αδιέξοδο. Πρέπει όλοι να εκφράσουμε την βαθειά μας οδύνη. Ήμασταν όμως πρώτοι που ζητήσαμε δημοκρατική διέξοδο - και γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση να κρίνει ο λαός με δημοψήφισμα. Αντ’ αυτού, βλέπουμε ότι ακόμα και σήμερα, από πλευράς κυβέρνησης, υπάρχει επιμονή να προχωρήσουμε σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του λαού με διαδικασία εξπρές, επιμονή που προσβάλλει το Κοινοβούλιο και δεν τιμά και την μνήμη των αδικοχαμένων», κατέληξε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι «η θλίψη και η οδύνη είναι δεδομένη απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό, γιατί η πολιτική του ηγεσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πολιτική εκπεφρασμένη βούληση του λαού».

Συνεχίζοντας ο κ. Ροντούλης υπογράμμισε ότι «Κατ’ επανάληψη όμως, είτε το κόμμα μας, είτε βουλευτές μας, έχουν πέσει θύματα τέτοιων ακραίων συμπεριφορών και αντιταχθήκαμε διαχρονικά σε τέτοιου είδους ακραίες τρομοκρατικές συμπεριφορές. Μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το επιχείρημα που ακούστηκε από υπεύθυνα πολιτικά χείλη, ότι «το Σύνταγμα το αλλάζει η Βουλή - γιατί όχι και ο λαός στο δρόμο;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κατέληξε λέγοντας: «Τα σημερινά γεγονότα επέφεραν στη χώρα μας ένα διπλό πλήγμα: Χτυπήθηκε η δημοκρατία, κάποιοι την έπληξαν με τα λεγόμενά τους στην αίθουσα και το δεύτερο οικονομικής φύσεως. Γιατί έχει καταγραφεί ότι η Ελλάδα είναι ένας προορισμός προς αποφυγήν. Κάποιοι που κήδονται των συμφερόντων των εργαζομένων, ας το λάβουν και αυτό υπόψιν. Εμείς λέμε όχι στις δυνάμεις το χάους, ναι στις δυνάμεις της πατριωτικής ευθύνης».

Προβοκάτσια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ...



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει προσπάθεια υπονόμευσης και προβοκαρίσματος «των αγώνων της εργατικής τάξης από τους κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς που θύματα τους είναι και οι τρεις νεκροί». Και καλεί τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από κάθε προβοκάτσια και να δώσουν βροντερή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους αύριο στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6.00 μ.μ.

Xρυσοχοιδη με ακους

Κύριε!!!!Χρυσοχοίδη η πόλη με Παυλόπουλο υπουργό ήταν Καμπουλ ,τώρα τι???????????

Το πολιτικό σκηνικό άλλαξε


Ο Αντώνης Σαμαράς διέβη τον Ρουβίκωνα

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί μια πολιτική κίνηση μεγάλου βεληνεκούς!

Μια κίνηση που ξεχωρίζει τον αρχηγό από τον ηγέτη!

Που μπορεί να αλλάξει το μέλλον και την πορεία μιας χώρας.

Που μπορεί να εκφράσει την αγωνία ενός λαού και να του δώσει ξανά ελπίδα για το μέλλον.

Ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, αρκεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Να κοιτάξουμε μπροστά, αρκεί να τεθεί επικεφαλής ένας ηγέτης με προοπτική που έχει όραμα για τη χώρα.

Ένας ηγέτης που βάζει την αξιοπρέπεια της χώρας του πάνω από οτιδήποτε άλλο.



Που δεν περιφέρεται παρακαλώντας, αλλά διαπραγματεύεται απαιτώντας.

Που δεν παρακαλάει να τον λυπηθούν, αλλά ζητάει να τον εμπιστευθούν.

Που δεν θέλει να λύσουν οι άλλοι τα προβλήματά μας, γιατί μπορούμε να τα λύσουμε και μόνοι μας.

Που πιστεύει στις δυνατότητες αυτής της χώρας και στους ανθρώπους της.

Ναι, η Ελλάδα έχει προβλήματα και περνάει δύσκολα!

Ναι, πρέπει να κάνουμε θυσίες.

Η Ελλάδα όμως δεν είναι μια «τρύπα στη γεωγραφία», ένας παρίας της ιστορίας!

Αυτή η πατρίδα έχει ανθρώπους, έχει ιστορία, έχει αναδείξει τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται το οικοδόμημα της Ευρώπη.

Έχει και αποθέματα δυνάμεων, έχει και εφεδρείες , έχει και πλούτο.

Μπορεί να βρει και εθνικές λύσεις.

Λύσεις που θα υπολογίζουν τους ανθρώπους και δε θα τους ποδοπατούν.

Λύσεις που θα σέβονται την αξιοπρέπεια της χώρας και δε θα την πληγώνουν.

Λύσεις που θα διασφαλίζουν την εθνική μας κυριαρχία δεν θα την εκχωρούν.

Αυτή η χώρα κατοικείται από ατίθασους και περήφανους ανθρώπους, μ’ ένα σωρό ελαττώματα, που έχουν κακομάθει τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν επιτρέπουν να τους προσβάλλουν, να τους λοιδωρούν και να τους απαξιώνουν.

Γιατί έρχεται κάποια στιγμή και το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει.

Οι Έλληνες σήμερα είναι απογοητευμένοι, είναι θυμωμένοι και πληγωμένοι.

Θέλουν αλήθειες και λόγια σταράτα.

Θέλουν να μάθουν ποιοι ευθύνονται που φτάσαμε ως εδώ.

Και αυτοί που ευθύνονται να πληρώσουν!

Για να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά σφάλματα, που μας έκαναν περίγελο της οικουμένης.

Οι ώρες που ζούμε είναι κρίσιμες.

Είναι ώρες που χρειάζονται και αναδεικνύουν μεγάλους ηγέτες.

Από σήμερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας δε θα είναι πια το ίδιο.

Απέναντι σ΄ ένα πρωθυπουργό, που έχει εκχωρήσει την διακυβέρνηση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, βρίσκεται πλέον ένας ηγέτης, που μπορεί να εκφράσει τον ελληνικό λαό και να τον οδηγήσει έξω από την κρίση, χωρίς να τον ταπεινώσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς, διέβη τον Ρουβίκωνα.

Δε θα είναι εύκολο, από εδώ και πέρα, γιατί πολλοί περίμεναν ότι θα σκύψει το κεφάλι και θα ενδώσει. Ότι θα πεί το ναι!

Τα συμφέροντα ήσαν πολλά και οι πιέσεις περισσότερες.

Όμως, ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε παρών, στο κάλεσμα της ιστορίας.

Έκανε το πρώτο βήμα, σε μια δύσκολη διαδρομή για την ανασύνταξη της χώρας.

Η Ελλάδα από σήμερα έχει ηγέτη.

Ελπίζουμε σύντομα να αναλάβει στα χέρια του τις τύχες χώρας και του έθνους…

Είμαστε όλοι δίπλα του.