slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πασχαλινή προσφορά αγάπης από την Ε.Α.Σ. Νάξου στην Κιβωτό του Κόσμου και στα παιδιά της Ουκρανίας!


Τις άγιες μέρες του Πάσχα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προχωρά σε μία προσφορά αγάπης.

Στέλνει ντόπια αμνοερίφια, την ξακουστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. καθώς και πεντανόστιμες Πατάτες Νάξου στην Κιβωτό του Κόσμου, η οποία φιλοξενεί στις δομές της  εκατοντάδες παιδιά και στηρίζει οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Μάλιστα, αυτήν την δύσκολη περίοδο για τον λαο της Ουκρανίας, η Κιβωτός του Πατρός Αντωνίου έχει μετατραπεί σε μία πραγματική Κιβωτό σωτηρίας για δεκάδες μητέρες και παιδιά από την δοκιμαζόμενη χώρα που φιλοξενούνται στις δομές της, μακριά από την τρικυμία του πολέμου...

Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μίλησε για αυτήν την προσφορά αγάπης: «Είναι το λιγότερο που θα μπρούσαμε να κάνουμε σαν Ναξιώτες Παραγωγοί. Τα αμνοερίφιά μας ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αυτήν την περίοδο και μπαίνουν σε κάθε σπιτικό που γιορτάζει την Ανάσταση του Θεανθρώπου. Όμως αυτές οι Άγιες ημέρες δεν είναι εύκολες για όλους. Με σεβασμό και αγάπη προς τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, θα προσπαθήσουμε και εμείς με τις δυνάμεις μας να γεμίσουμε το γιορτινό τους τραπέζι με "καλούδια" από το νησί μας.

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, με τις τιμές των τροφίμων να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου δεσμεύεται να συνεχίσει το φιλανθρωπικό της έργο και να κάνει πράξη την ρήση του Πατρός Αντωνίου, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη: η αγάπη τρόπους μηχανεύεται και δεν έχει σύνορα και όρους».

Καλό Πάσχα σε όλους!


ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΕΠΑΡΧΟΥ Π.Ε. ΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 2022

Ξεκίνησε η διανομή ψηφιακών υπογραφών νέου τύπου μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ε


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Δικαιοσύνης

 

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η διανομή άυλων (νέου τύπου) ψηφιακών υπογραφών προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις να πάρουν απλά ψηφιακά εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην καθημερινότητά του και αφορά στη διανομή συνολικά 376.500 ψηφιακών υπογραφών και, συγκεκριμένα:

                    270.000 στα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

                    3.000 σε συμβολαιογράφους

                    43.500 σε δικηγόρους

                    60.000 σε μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Ειδικότερα, από την 31η Μαρτίου ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η διάθεση των απομακρυσμένων ψηφιακών υπογραφών για συμβολαιογράφους και δικηγόρους, μέσα από τη συνεργασία της ΚΕΕΕ με τους συμβολαιογραφικούς και δικηγορικούς συλλόγους. Έτσι, οι δύο επαγγελματικοί κλάδοι μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία έκδοσης του ψηφιακού τους πιστοποιητικού, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν ήδη λάβει μέσω e-mail από τους επιστημονικούς τους συλλόγους. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για τη διανομή των ψηφιακών υπογραφών και στις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες.

 

Μέχρι στιγμής, 800 συμβολαιογράφοι και 5.476 δικηγόροι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία απόκτησης ψηφιακού πιστοποιητικού και έχουν ήδη εκδοθεί 1.995 ψηφιακά πιστοποιητικά.

 

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Οι ψηφιακές υπογραφές αποτελούν ένα από τα θεμέλια κάθε ψηφιακού κράτους. Από την αρχή της θητείας μας, έχουμε προβεί σε μια σειρά από νομοθετικές και διοικητικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν ακριβώς στην καθιέρωση των ψηφιακών εργαλείων στην καθημερινότητα επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Με την έναρξη της διανομής των άυλων ψηφιακών υπογραφών μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων  και Δικαιοσύνης, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργούμε έτσι ένα αναβαθμισμένο, σύγχρονο και ασφαλές πλαίσιο ώστε ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, αλλά και πολίτες να μπορούν να υπογράφουν ψηφιακά τα έγγραφά τους».

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ένα πολύ μεγάλο έργο που θα επιταχύνει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, διανέμουμε άυλες ψηφιακές υπογραφές νέου τύπου προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες. 'Έτσι, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες περισσότερες από 376.000 επιχειρήσεις και πρόσωπα σχετιζόμενα με την οικονομία. Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη του κόσμου τα κάνουμε και στο μέλλον, θα κάνουμε ακόμα περισσότερα».

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε: «Η ψηφιακή μετάβαση της δικαιοσύνης υλοποιείται σταθερά για τη διευκόλυνση όλων των παραγόντων της δικαιοσύνης. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης του δικαστικού συστήματος με την απόδοση ηλεκτρονικών υπογραφών σε χιλιάδες δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Διευρύνουμε έτσι την πρόσβαση του νομικού κόσμου στις δικαστικές υπηρεσίες και εξασφαλίζουμε πιο γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες, απλοποιώντας την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών».

 

«Σε εξέλιξη μελέτη για την αναμόρφωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών»Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε καταθέσει Ερώτηση αλλά και σειρά προτάσεων για τη στήριξη της ακτοπλοΐας και των ενδονησιωτικών μεταφορών, με έμφαση στην ενίσχυση του αριθμού των συμβάσεων για τις άγονες γραμμές και την αύξηση της επιδότησης για τη ρήτρα καυσίμων, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου για το Πάσχα

Εισερχόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα, την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας, η οποία κορυφώνεται τη Μεγάλη Παρασκευή, οδηγώντας μας στην πιο λαμπρή ημέρα, στην Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Ο συμβολισμός της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης και η σύνδεσή της με την πορεία και τις δοκιμασίες του κάθε ανθρώπου, με την προσδοκία υπέρβασης των δεινών της ζωής, αποτελούν μία πηγή άντλησης θάρρους, και εκφράζουν το βαθύτερο νόημα της πίστης και της ελπίδας. 

Ενημέρωση από τον Δήμο Πάρου για τον υποχρεωτικό καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

 

Εν' όψει της αντιπυρικής περιόδου 2022 και σύμφωνα με την υπ' αριθ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, την οποία ενέκρινε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Αριθ. Φύλλου 1301 Τεύχος Β' 18/3/22), 

οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. 

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει: 

«Τεράστιο το πρόβλημα, ζητούμε στήριξη!»

 

Την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες (και όχι μόνο) αγρότες και κτηνοτρόφοι λόγω των μεγάλων αυξήσεων που σημειώνονται στις τιμές βασικών για εκείνους ειδών (ζωοτροφές, λιπάσματα, ρεύμα, καύσιμα, κ.ά.) περιέγραψαν, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο νέος συντοπίτης μας κτηνοτρόφος, Γιώργος Μαστορόπουλος.
Επίσης, ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε για το ποσό με το οποίο θα αγοράσει η Ε.Α.Σ. το εκλεκτό αρνί και κατσίκι από τον παραγωγό φέτος το Πάσχα αλλά και για την σπουδαία πασχαλινή προσφορά αγάπης της Ένωσης προς την Κιβωτό του Κόσμου!
Δείτε το απόσπασμα: 

Περιμένει τους επισκέπτες η Νάξος με τα πεντανόστιμα προϊόντα της και τις τιμές προσιτές!

 

Η Νάξος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους (πάμπολλους, όπως αναμένεται) επισκέπτες που αναμένεται να βρεθούν σε αυτήν τώρα το Πάσχα, με τα εκλεκτά της προϊόντα και τις τιμές προσιτές!

Απ' ευθείας από την Χώρα του νησιού μας μίλησαν, στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο επαγγελματίας της εστίασης, Λουκάς Κωστούλας
Δείτε το απόσπασμα:

Κανένας συναγερμός από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για ηπατίτιδα σε παιδιά

Βασίλης Βενιζέλος
Σχετικά με την καταγραφή αυξημένων κρουσμάτων αγνώστου αιτιολογίας ηπατίτιδας σε παιδιά, ηλικίας έως 16 ετών, στη Σκωτία.
Παρά το γεγονός ότι έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, διεθνώς και στη χώρα μας, ένας νέος γύρος συνωμοσιολογίας όσο και τρομολαγνείας εξαιτίας ενός κόκκου αλήθειας, εξαιτίας ορισμένων αταυτοποίητων κρουσμάτων ηπατίτιδας, κανένας συναγερμός δε έχει σημάνει εκ μέρους του

Επιστολή της Ελλάδας στη Χάγη για τη Μαριούπολη – Δένδιας: Η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς


Επιστολή στη Χάγη έστειλε η χώρα μας, ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως εξήγησε ο Νίκος Δένδιας, η επιστολή εστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, με αίτημα να διερευνηθεί η «διάπραξη εγκλημάτων στην Μαριούπολη και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα», όπου στην αρχή του πολέμου υπήρχαν θύματα ομογενείς.
«Θα συνεχίσουμε να θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα της Μαριούπολης σε όλα τα fora και να υπογραμμίζουμε ότι η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καθημερινή”.
Η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία δεν χρησιμοποιεί την θέση της στο ΝΑΤΟ για να προωθήσει ιδιοτελή συμφέροντα

Απόλυτο το φιάσκο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Ένταση, βρισιές και αντεγκλήσεις - Στον αέρα οι αλλαγές του καταστατικού

Τροπολογία που κατέθεσε η «Ομπρέλα» έφερε τα πάνω κάτω και το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο - Φραστικό επεισόδιο Τζανακόπουλου - Σκουρλέτη - Εντονοι διάλογοι κι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Ένταση, βρισιές, καταγγελίες, αποχωρήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή πρωταγωνίστησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον καθόλου τυχαία δεν επιλέχθηκε να γίνει στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ.


Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Τσίπρα που επανέφερε ξεπερασμένα διλήμματα περασμένων δεκαετιών ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας για το καταστατικό. Σε άλλες περιπτώσεις θα επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία.