slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΕΚ: TAJANI ΚΑΙ PITTELLA ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΥΡΟ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ - (16-19.01.2017)


 



Ο Πρόεδρος του ΕΚ θα εκλεγεί στον τέταρτο και τελευταίο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους είναι ο Antonio Tajani (ΕΛΚ, IT) και ο Gianni Pittella (Σοσιαλιστές, Ιταλία). Η τελική ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 8μμ ώρα Γαλλίας. Το όνομα του νέου Προέδρου θα ανακοινωθεί στην ολομέλεια περίπου στις 9.30μμ ώρα Γαλλίας.


Κανένας υποψήφιος δεν κέρδισε την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο γύρο της μυστικής ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου του ΕΚ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου ήταν τα εξής:

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΕΛΟΣ : Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και στον Βασίλη Μουλόπουλου ΠΡΟΕΔΡΟ του Δ.Σ. της «ΑΥΓΗΣ» παρέδωσε τον ΔΟΛ ο Ψυχάρης

Στα χέρια του Βασίλη Μουλόπουλου είναι πλέον οι τύχες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Με μια αιφνίδια απόφαση του Στ. Ψυχάρη, το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Δ.Σ της Αυγής ανέλαβε να σώσει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ.
Ο επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος του Βήματος και των Νέων, είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ απεδέχθη προθύμως την πρόταση όπως αναφέρει ο ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Όργιο λάσπης εναντίον Άδωνι-ΝΔ από Χατζηνικολάου-ΣΥΡΙΖΑ


Για «όργιο παράνομων προσλήψεων στο δημόσιο, βάση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του Συντάγματος» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αλλά Χατζηνικολάου και τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια γραμμή, ανακάλυψαν πως ο Άδωνις και η ΝΔ θα απολύσουν όσους διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο Άδωνις και δείτε και τον τίτλο της είδησης που έβαλε ο Χατζηνικολάου:

Δύο Ναξιώτες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η ΔΗ.ΣΥ. προχωρά στη θεσμική και οργανωτική της συγκρότηση σε τοπικό - κλαδικό/θεματικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, για την αποτελεσματικότερη δράση, ενότητα και  διεύρυνση των δυνάμεών της.
Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συγκροτήθηκαν τα Νομαρχιακά Συμβούλια της ΔΗ.ΣΥ. Στο νομό Κυκλάδων συμμετέχουν οι ακόλουθοι/ες:
ΜΠΑΪΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΟΣ), ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ(ΠΑΣΟΚ -ΠΑΡΟΣ), ΧΑΝΙΩΤΗ ΜΑΡΟΥΣΟΥΛΑ(ΠΑΣΟΚ - ΜΥΚΟΝΟΣ), ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΟΣ), ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ(ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΝΑΞΟΣ), ΓΑΪΤΑΝΗΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ(ΔΗΜΑΡ-ΜΗΛΟΣ), ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ(ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΝΑΞΟΣ) & ΖΟΥΛΟΥΦΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ(ΚΙΝΗΣΕΙΣ -ΣΥΡΟΣ).
Εν ολομελεία αποτελούνται από τον Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα των Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, το συντονιστή της ΔΗΜ.ΑΡ. και τον εκπρόσωπο των Κινήσεων Πολιτών, τα μέλη των κεντρικών επιτροπών ή των αντίστοιχων οργάνων των τριών συλλογικοτήτων και τα μέλη των Π.Σ. που προέρχονται από τον αντίστοιχο νομό.

Και το Συριζοκομματοσκυλο Ακριβοπούλου σχολιάστρια στην ΕΡΤ1

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου θα είναι μία εκ των δύο σχολιαστών στο νέο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ που θα βγει στον αέρα ως το τέλος του μήνα. Το δεύτερο πρόσωπο, όσο και το δίδυμο των παρουσιαστών δεν έχει ακομη βρεθεί.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δημιουργεί μια φάμπρικα διορισμών

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ξέμεινε από φάρμακα για καρκινοπαθείς το Λαϊκό νοσοκομείο -Το καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος


Ξέμεινε από φάρμακα για καρκινοπαθείς το Λαϊκό με αποτέλεσμα οι ασθενείς του νοσοκομείου να μην υποβληθούν στις αναγκαίες χημειοθεραπείες τους, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Οι αρμόδιοι του νοσοκομείου ειδοποίησαν τους καρκινοπαθείς την περασμένη εβδομάδα, ότι θα ακυρωθούν οι προγραμματισμένες θεραπείες λόγω ελλείψεων σε ογκολογικά φάρμακα, όπως ενημερώνει ο ΙΣΑ.
«Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε

Oι Καπετάνιοι βραβεύτηκαν σαν «ήρωες»!

Ο Ναξιώτης πλοίαρχος Στέλιος Περιστεράκης τιμήθηκε μια ακόμα φορά από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

(ΠΕΠΕΝ) για τη συνδρομή του σε περιστατικά κινδύνου στη θάλασσα.

Ειδικότερα, ο καπετάνιος του "Αρτεμις" τιμήθηκε για την παροχή βοήθειας στο ιστιοφόρο "Traganta" με τρεις επιβαίνοντες στο Δρυονήσι της Πάρου, στις 2 Σεπτεμβρίου.

ΝΤΡΟΠΗ, Αποκεφαλισμένη χελώνα στον Άγιο Προκόπη

Μία νεκρή αρσενική χελώνα Caretta Caretta εντοπίσθηκε σήμερα στον Άγιο Προκόπη.
Σύμφωνα με την δημοσιοποίηση του θέματος από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής, το ερπετό, μήκους 72 εκατοστών, ήταν αποκεφαλίσμενο και σε προχωρημένη σήψη. Αυτή είναι η πρώτη νεκρή χελώνα που

Νίκος Μανιός βουλευτής Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:Ενισχύσεις 10 τοπικών γεωργικών προϊόντων στα μικρά νησιά του Αιγαίου

Δελτίου Τύπου  


Στα πλαίσια του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους, δημοσιεύθηκε η υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 21/Β’/13-01-2017) με σκοπό τη θέσπιση μέτρων στήριξης της τοπικής γεωργικής φυτικής παραγωγής.

Με την Υ.Α. μεταξύ άλλων καθορίζονται οι αρμόδιες αρχές, οι δικαιούχοι και το ύψος της ενωσιακής ενίσχυσης ανά προϊόν, η χρηματοδότηση μελετών, έργων επίδειξης, δράσεων κατάρτισης και μέτρων τεχνικής βοήθειας, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, των ελέγχων, των κυρώσεων και της καταβολής των ενισχύσεων.

Τοπικά γεωργικά προϊόντα που ενισχύονται στα μικρά νησιά του Αιγαίου:

Παραιτήθηκε η Ευδοκία Ψαρρά από Δημοτική Σύμβουλος

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ευδοκία Ψαρρά Επικαλούμενη αυξημένες πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες υπέβαλε παραίτησή της από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου τη θέση της στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πάρει ο

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΕ.ΜΟ.Ν

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου της Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου.
Η ψηφοφορία διεξήχθη στα γραφεία της λέσχης και σε αυτήν συμμετείχαν 49 μέλη. 

Ψήφισαν 49 | Έγκυρα 49 
Έλαβαν:

Επεισόδιο με ξυλοδαρμό νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο Νάξου

Το γεγονός ότι δεν υπήρχε εφημερία στο ασθενοφόρο του νοσοκομείου Νάξου "πλήρωσε" μια νοσοκόμα της μονάδας υγείας του νησιού, όπου "μια κάτοικος" έβγαλε πάνω της, όλη της την αγανάκτηση...
Το περιστατικό, όπως κατήγγειλε στο naxostimes.gr, η προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού, συνέβη ξημερώματα Δευτέρας όταν κάτοικος του νησιού τηλεφώνησε στα επείγοντα του νοσοκομείου Νάξου και