slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: «Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούμε είναι αναγκαία η συνδρομή –για πρώτη φορά στην ιστορία- και της επιστημονικής κοινότητας, για την τεκμηρίωση των αναγκών του αθλητικού οικοδομήματος στη χώρα»

Η Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με κριτήρια βιωσιμότητας», μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον Καθηγητή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Κατσή και τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής,  Προεδρεύοντα του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου, Καθηγητή Γεώργιο Κυπραίο.
 
Το Υπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού στον Αθλητισμό, ανέθεσε τη συγκεκριμένη έρευνα στο ΤΟΔΑ, ώστε για πρώτη φορά στην ιστορία να υπάρξει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση των αθλητικών αναγκών της χώρας για τη στρατηγική χάραξη των πολιτικών σε ότι αφορά στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων.

📺Νέα Αριστερά κατά Κουτσούμπα για τα ομόφυλα ζευγάρια: Θα μπορούσες να φανταστείς στη θέση του τον Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη


«Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας» - Σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς
Την αντίδραση της Νέας Αριστεράς προκάλεσε η δήλωση του ΓΓ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση πατρότητας και μητρότητας».

Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς: Ορισμός Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου.


  Το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη τακτική συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2024  που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όρισε ομόφωνα τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου, τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Κρητικού με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Την Πέμπτη, 18/01/2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου στη Ρόδο.  

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνο Έλληνα, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπο Ψαρά και με υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό των Διευθύνσεων.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Σαγκριωτών Νάξου "Η Πρόοδος" σας προσκαλεί με χαρά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του και στη βράβευση των μαθητών που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα..

  

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή , 4 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο Στάνλεϊ, (πλατεία Μεταξουργείου, Αθήνα).

 

 Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΙΝΣΕΤΕ: Τα τουριστικά μεγέθη και η δυναμική των 13 Περιφερειών

Οι ετήσιες εκθέσεις φέρουν τα χαρακτηριστικά του τουρισμού ανά Περιφέρεια, ένα εργαλείο που μπορεί να στηρίξει ειδικές περιφερειακές στρατηγικές στον τουρισμό
Τα τουριστικά μεγέθη και τη διαφορετική ταυτότητα των προορισμών ανά την Ελλάδα αναδεικνύουν οι ετήσιες εκθέσεις του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με τα επιμέρους χαρακτηριστικά για τις 13 Περιφέρειες, προτάσσοντας τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη χάραξη συγκεκριμένης περιφερειακής τουριστικής πολιτικής.
Ενδεικτικά, από τις εκθέσεις ανά Περιφέρεια και με βάση τα στοιχεία για τον εισερχόμενο τουρισμό του 2022, προκύπτει ότι το Νότιο Αιγαίο με εισπράξεις 4,7 δισ. ευρώ διατηρεί την πρώτη θέση ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες, έχοντας μερίδιο που ανέρχεται στο 27% επί του συνόλου των τουριστικών εισπράξεων.