slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λούσιμο, κούρεμα, βαφή και… πιστολάκι ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Τι 50%,τι 60% τι 80%. το 
Κούρεμα είναι για το 
καλό μας

του Ακη Πυρπιλίδη

Νάτο το κούρεμα. Το περιμέναμε άλλωστε. Τι 50%,τι 60%. Το παιχνίδι δεν εχει τελειώσει ακόμα. Το σχέδιο εχει αρχίσει.   Οί φτωχές χώρες της ευρώπης θα υποταχθούν στην δύναμη των πειθαρχειμένων πλούσιων χωρών,με τον ένα η τον άλλον τρόπο.   Στήριξη των τραπεζών θα εχουμε.    Κι αυτό αναμενόμενο ηταν.
ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.     ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ;  Ο λαός εχει μπαφιάσει.    Εγραφα ότι θα χυθει αίμα στους δρόμους δυστηχώς επιβεβαιώθηκα.   Οι Ελληνες δεν αντέχουν άλλο. Βλέπετε τι αρχίζει και γίνεται στά γήπεδα;     Πανώ διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης.  Ετσι γινόταν επί χούντας.    Ανώνυμη διαμαρτυρια λέγεται.  Εντύπωση μού  εκανε η έρευνα της αστυνομίας στη ληξη των αγώνων, γιά να βρεθεί ποιοι τά ανάρτησαν.   Ετσι γινόταν επί χούντας.  Και αν στους επόμενους αγώνες αρχίζει ο κόσμος να ζητάει  εν χωρώ  την απομάκρινση της κυβέρνησης τι θα γίνει;   Θα διακόπτει τους αγώνες ο διαιτητής;  Γιατί κι αυτό γινόταν επί χούντας.....

Εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλας


Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο
Εργαστήρι κουκλοθέατρου
Κατασκευή και εμψύχωση γαντόκουκλας

Το εργαστήρι είναι βιωματικό και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, φοιτητές θεατρικών και παιδαγωγικών σχολών, ψυχοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, καλλιτέχνες, γονείς και σε όσους τους ενδιαφέρει το κουκλοθέατρο             σαν μορφή έκφρασης.

Ακολουθεί τα στάδια:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ


     Η ΕΕ της κρίσης και των οξυμένων αντιθέσεων είναι σφαγείο εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Το λεγόμενο κούρεμα του χρέους που αποφασίζει σημαίνει για το λαό επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. Θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά Ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης. Η κρίση, το χρέος, η κρατική χρεοκοπία, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος για τον καπιταλισμό και τα κόμματα που τον υπηρετούν, όχι για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
          Ο λαός μπορεί να σωθεί από τα καπιταλιστικά αδιέξοδα και τη ....

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΡΕΚΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕ & ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ REAL


Τα λύματα του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν ξεχειλίσει και ορισμένοι εκπρόσωποί του όπως ο Γ. Καρατζαφέρης μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά ψέμα, συκοφαντία και προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Το Μάη του 2010, καθώς ψήφιζε το βάρβαρο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση, κατήγγειλε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι επιχείρησαν έφοδο στη βουλή, τη στιγμή που αυτό το επιχείρησαν οι φουσκωτοί του και το ΠΑΜΕ τους είχε αποκρούσει. Σήμερα κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι έκανε αστυνόμευση. Ας τον χαίρονται η κυβέρνηση και η αστική τάξη, ας στηριχθούν και πιο φανερά πάνω του, έτσι θα διευκολύνουν το λαό για να τους στείλει όλους μαζί στα τσακίδια.
Να ρωτήσουμε εδώ  τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του  ΚΚΕ τι απέγιναν  εκείνα τα στοιχεία που επικαλέστηκε η κ. Παπαρήγα στο κανάλι των εκδοτών -νταβατζήδων το MECA και θα έβγαζε ο Ριζοσπάστης  που θα  αποδεικνυόταν η  προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος

Για πολλοστή φορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον προβοκατόρικο ρόλο της κουκούλας


Το ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (21/10/2011) και στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΟΛΜΕ (22/10/2011) κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα:

«ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ/η Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.

Ποδόσφαιρο Κυκλάδων το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 29 και 30 Οκτωβρίου

Δρομολόγια πλοίων από Πειραιά για Κυκλάδες την Τρίτη 25 Οκτ. 2011


Ώρα
Προορισμός
Πλοίο
06:55
ΣΕΡΙΦΟΣ, ΣΙΦΝΟΣ, ΜΗΛΟΣ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
07:25
ΚΥΘΝΟΣ, ΣΕΡΙΦΟΣ, ΣΙΦΝΟΣ, ΜΗΛΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
07:25
ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΙΟΣ, ΘΗΡΑ
ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ
07:35
ΣΥΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ
ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ
12:00
ΣΥΡΟΣ, ΕΥΔΗΛΟΣ, ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ,
ΦΟΥΡΝΟΙ, ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΒΑΘΥ
ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ
17:30
ΣΥΡΟΣ, ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ,
ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΚΑΤΑΠΟΛΑ
ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ

Χειμερινή αιμοδοσία σε Πάρο και Αντίπαρο

Χειμερινό ωράριο καταστημάτων Πάρου - Αντιπάρου

Ο τρόπος αντιμετώπισης της αρρώστιας των φοινικοειδών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 24 Οκτωβρίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Πάρου ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι τα φοινικοειδή έχουν προσβληθεί από δύο σοβαρούς εντομολογικούς εχθρούς:
α) την πεταλούδα και
β) το σκαθάρι.
Η πεταλούδα έχει εντοπιστεί  σχεδόν σ’ όλες τις περιοχές της Πάρου  με εντονότερη προσβολή στις περιοχές της νότιας Πάρου και της Παροικίας.

"Να παλέψουμε για να μην πέσουμε αμαχητί"...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ
Σύρος 24 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και αφού έλαβε υπόψη:
1. Τις διαθέσεις του κλάδου όπως αυτές εκφράστηκαν με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας είτε εγγράφως στα γραφεία της Ομοσπονδίας, είτε στην συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

OΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ…

…στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).

1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες εξέθεσε ο Γιάννης Μαχαιρίδης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας - Εμμένει στις θέσεις του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για τις υδατοκαλλιέργειες

Τις πάγιες θέσεις του σε σχέση με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες εξέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη σημερινή νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας (η προηγούμενη είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου).

«Ούτε τους νεκρούς μας δεν μπορούμε να μεταφέρουμε και να θάψουμε!»

Λίγες ώρες πριν αποφασίσει η ΠΝΟ σήμερα το μεσημέρι την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε στείλει επιστολή στην ΠΝΟ και άλλους αρμόδιους φορείς με θέμα: «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ».
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Επίθεση Μιχελάκη σε Παπανδρέου

Με μία επίθεση στον πρωθυπουργό τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, επί των εξελίξεων.

"Εδώ και τρία χρόνια ο κ. Παπανδρέου, λειτουργώντας μικροπολιτικά ισχυρίζεται ότι η κρίση είναι αμιγώς ελληνική και ότι κυβερνά μία αναξιόπιστη και διεφθαρμένη χώρα. Τώρα που αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα", δήλωσε, μία ημέρα μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και λίγο πριν ληφθούν αποφάσεις για το ύψος του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους.

Ο Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευαγ. Βενιζέλος, "παρίστανται και παρακολουθούν, αλλά δεν διαπραγματεύονται, δεν παρουσιάζουν κανένα ελληνικό σχέδιο απέναντι σε όσα δρομολογούνται για την Ελλάδα".

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΟ Ε.Λ.Κ.!

Τελείως διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη φορά – κατά την οποία ο Α. Σαμαράς είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις από την κ. Μέρκελ και άλλους για την πολιτική του – ήταν το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Μετά την συνεδρίαση διάφοροι ηγέτες και παράγοντες του ΕΛΚ πλησίασαν τον πρόεδρο της ΝΔ και του έλεγαν ότι δικαιώθηκε για την στάση του. Μετά την σύνοδο  κ. Σαμαράς είχε προσωπικές συναντήσεις με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (σε θερμό κλίμα), τον Κοέλιο (φωτογραφία), τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάρτενς, τον ....

Τζαβάρας: Ο Αγγελόπουλος ζητάει πίσω τα 37 εκ που έδωσε για τους πυρόπληκτους, αφού είδε ότι το ΠΑΣΟΚ τα παντελόνιασε

http://tvxs.gr/sites/default/files/imagecache/node_image/article/2009/46/25092-025555_0911091122_2.jpgΤα λεφτά τους πίσω ζητούν μεγαλοδωρητές του Ταμείου Μολυβιάτη, ενώ την ίδια ώρα βουλευτές και πολιτευτές από την Ηλεία καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την «υπαιξέρεση» των χρημάτων του Ταμείου απ' την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθώς ο Μολυβιάτης λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές του 2009 τους παρέδωσε στο ακαίρεο το Ταμείο με κοντά 200 εκ ευρώ. Χθες το βράδυ συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ηλείας με κυρίαρχο θέμα την «τύχη» αυτών των χρημάτων, που προέρχονται από δωρεές πολιτών με αφορμή το χαμό 46 συνανθρώπων μας στο νομό.

Το δράμα της Ηλείας την 24η Αυγούστου 2007, ήταν αυτό που συγκλόνισε όλο τον κόσμο και στάθηκε η αφορμή για τηλεμαραθώνιο με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας προς τους πυρόπληκτους κυρίως στην Ηλεία, που είχε υποστεί τη μεγαλύτερη καταστροφή.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και ο πολιτευτής του κόμματος Θεόδωρος Βλαγκούλης θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση αυτή.

Ο κ. Τζαβάρας μιλώντας στη ΝΟΔΕ τόνισε πως ένας εκ των δωρητών και κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας, ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής απαίτησε τα χρήματά που προσέφερε, 37 εκ. ευρώ, πίσω από το ελληνικό κράτος.

«Πρόσφατα συνέβη το εξής πρωτοφανές όπως το παραδέχτηκε ενώπιων μου ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Παντελής Οικονόμου. Την προηγούμενη βδομάδα, όταν για πολλοστή φορά τον συνάντησα να μου δώσει απαντήσεις, μου είπε ότι έχει δεχτεί αίτημα από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής να του επιστρέψει τα 37 εκ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία το κράτος δεν χρησιμοποίησε ποτέ για τον σκοπό αυτό.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας και συμπλήρωσε σχετικά με την μήνυση: «Ο κ. Βλαγκούλης έχει κάνει μήνυση για το λόγο αυτό που θα καταθέσουμε σύντομα και θα την υποστηρίξουμε γιατί είναι αδιανόητο να συμβαίνουν ατοπήματα που αγγίζουν τα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις να εξακολουθούν με την ανοχή των υπουργών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βλαγκούλης ότι «έχουμε ετοιμάσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όχι τύπου άλλης μηνυτήριας αναφοράς για να πάρει τη μορφή δημοσιότητας στον Τύπο. Συνδυάζεται με πολιτική αγωγή όσων έχουν έννομο συμφέρον όπως οι πυρόπληκτες περιοχές για αλλοίωση της βούλησης των καταθετών ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες για απιστία στην κακοδιαχείριση. Συνεργαζόμαστε άριστα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Τζαβάρας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ως μέγα σκάνδαλο από την Κυβέρνηση τη δήμευση του προϊόντος εκκαθάρισης του Ταμείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μια σκανδαλώδη, πρωτοφανή δήμευση, αντισυνταγματική και χωρίς κανένα δικαίωμα η οποία είχε να κάνει με τον οβολό που προσέφεραν σε κρίσιμες ώρες για την Ηλεία εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες, φορείς απ' όλο τον κόσμο. Αυτό το ποσό η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να πληρώνει τις αστοχίες και τις αποτυχίες της».

Πηγή: ilialive.gr
ΠΡΕΖΑ TV

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Νάξος, 24-10-2011

    ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                              

    ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                 Αρ. Πρωτ.: 13244

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ           

                                                                                          

 Α)  Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Β) Προς τους Προέδρους των Δ.Κ. Φιλωτίου και Απεράθου και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μελάνων.

 Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 25 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.00 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

 

1.      Απ' ευθείας ανάθεση εργασίας για την σύνταξη φακέλου υποβολής Τεχνικού Δελτίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΠΠΕΡΑΑ, για την πράξη «Αναβάθμιση της ΕΕΛ Δημοτικής Ενότητας Νάξου».

2.      Γνωμοδότηση επί μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εγκατάσταση στην νήσο Νάξο δυο αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 68,2MW.

 ·        Το πρώτο θέμα κρίνεται κατεπείγον λόγω των προθεσμιών υποβολής Τεχνικού Δελτίου στην αρμοδία αρχή.

·        Το δεύτερο θέμα κρίνεται κατεπείγον λόγω της προθεσμίας υποβολής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

 

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                                                                       

                                                                       

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΥΡΗΚΑ

Tου Θανάση Σκορδά*

Πρόσφατα ένας συμπολίτης μας, κληρονόμησε μία έπαυλη στα βόρεια προάστια, ένα σκάφος, και κάμποσες δεκάδες στρέμματα σε εξαιρετική παραλία κοσμοπολίτικου νησιού. Αιφνιδιασμένος από την εύνοια της τύχης μετακομίζει στην έπαυλη, λαμβάνει δάνεια και αρχίζει τα ταξίδια με το σκάφος. Μάταια προσπαθούσε να τον πείσει ο φίλος του ο «Κώστας» ότι αυτή η ζωή θα τον οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ήταν βλέπετε και ο «Γιώργος» που τον καθησύχαζε ότι τα στρέμματα είναι πολλά.

Μέχρις ότου ένα πρωί διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε την έπαυλη ούτε το σκάφος και οι δανειστές αρχίζουν να πιέζουν για τα στρέμματα…

Οι ξένοιαστες μέρες δίνουν τη θέση τους στον πανικό και την απόγνωση. Να χάσει τη γη «μπιρ παρά»; Και τα όνειρα που έκανε…Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Διαρκής ελεγχόμενη πτώχευση από Τετάρτη...

Δυστυχώς, ακόμα και σ΄αυτή την κρισιμότερη στιγμή, η πολιτική ηγεσία της χώρας «προδίδει» πολιτικά το λαός της. Δεν μας λέει την αλήθεια ακόμα και τώρα!!! Η προπαγά νδα του σάπιου καθεστώτος κάνει και πάλι τη δουλειά της. Έχει στρέψει όλη την προσοχή του λαού πάνω στο ύψος του «κουρέματος» του χρέους. Έτσι, όποιο ποσοστό και να αποφασίσει η Μέρκελ, θα πανηγυριστεί από το καθεστώς και τα παπαγαλάκια του ως νίκη της κυβέρνησης. Ήδη ο πρωθυπουργός από χθες, χρησιμοποίησε την νέα προπαγανδιστική λέξη «Ανακούφιση». Όμως το αληθινό πρόβλημα δεν είναι το ύψος του «κουρέματος» που αφορά περίπου σε 155 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος προς ιδιώτες κ.λ.π., πέρα από αυτό που οφείλουμε προς την τρόϊκα κ.λ.π. και το οποίο παραμένει άθικτο 100%.

Το αληθινό πρόβλημα που αποκρύπτουν είναι η εντολή που δίνει η τρόϊκα προς τους Έλληνες: «Εμείς το χρέος, εσείς το έλλειμμα». Καθώς και την επιτήρηση που θα επιβάλει. Εδώ είναι η ουσία του θέματος. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι... Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ: «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ!»

Νέα παραδοχή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας!

Το είχαμε γράψει εδώ και καιρό στο ΟΛΥΜΠΙΑ, ότι η Ευρώπη λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα, ερήμην της, κάτι το οποίο αποδείχθηκε περίτρανα και το σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες!

Διαβάστε τι δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του οικονομικού καναλιού SBC στους δημοσιογράφους Βασίλη Τσεκούρα και Ελευθερία Σακκέτου:Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Αναστέλλουν την απεργία οι ναυτεργάτες

Επιτελούς επικράτησε  η λογική 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, συνεδρίασε πο πρωϊ και πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι η απεργία των ναυτεργατών θα λήξει αύριο Τρίτη 25-10-2011 στις 06.00 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα όμως μ ετην Ομοσπονδία οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στα πλοία της ΑΝΕΚ και της ΝΕΛ γιατί δεν έχει καταβάλει αναδτρομικά στα πληρώματά τους.
Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΝΟ.

«Κούρεμα» χρέους ή «κούρεμα» της κυβέρνησης Παπανδρέου-Βενιζέλου;

Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Παπαδημητρίου

Επιστημονικός Συνεργάτης – Διδάσκων Πανεπιστημίου Αθηνών

Διδάκτωρ Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ

Η επικείμενη απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους σε ποσοστό ίσως και άνω του 50% είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει έκρηξη χαράς και αισιοδοξίας στην κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου, αντιδράσεις αντίστοιχες με αυτές που προκάλεσε η απόφαση της 21ης Ιουλίου. Τότε, για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου διατυμπάνιζε σε κάθε ευκαιρία την «οριστική επίλυση του προβλήματος χρέους της χώρας» και τη σημασία της ιστορικής απόφασης που έλαβαν οι Εταίροι μας. Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της χώρας, η ίδια κυβέρνηση εξακολουθούσε να παρουσιάζει τη γνωστή εγκληματική απραξία της και την αδυναμία λήψης μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα, έτσι που η συμφωνία της 21ης Ιουλίου να μετατραπεί όντως σε οριστική λύση Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Δείτε την ομιλία του Καμμένου στη Βουλή. Αξίζει τον κόπο
Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΓΙ ΑΥΤΑ;

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Σηφουνάκης για όσους δεν τον ξέρουν.
Ο Μπένι μίλησε για μια λίστα φοροφυγάδων. Μέσα σε αυτή τη λίστα υπάρχει κάποιος με 660.000.000 ευρώ οφειλή στην εφορία.ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ;

Εγκλημα εσχάτης προδοσίας με δόλο αν υπογραφεί υποχρεωτικό haircut

Από αυτή την μικρή γωνιά της blogόσφαιρας αισθανόμαστε την ανάγκη αυτή την κρίσιμη στιγμή να πούμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. 
Αν δεχθείτε και υπογράψετε κούρεμα των χρεών της Ελλάδας το οποίον δεν θα είναι απόλυτα εξασφαλισμένο ότι θα είναι  εθελοντικό από τους πιστωτές,  θα έχετε διαπράξει  έγκλημα εσχάτης προδοσίας με δόλο απέναντι στην Πατρίδα μας.

"Σπάνε" την απεργία της ΠΝΟ τα κρητικά πλοία από Ηράκλειο


KANTE KATI ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ήδη σε πολλά νησιά, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο. Την ίδια ώρα δεκάδες φορτηγά με ευπαθή και άλλα προϊόντα για διάφορους προορισμούς της χώρας, παραμένουν εγκλωβισμένα σε πολλά νησιά,   μέχρι τα ξημερώματα της προσεχούς Τρίτης που επίσημα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών. Και αυτό διότι πληροφορίες  κάνουν λόγο ότι  σήμερα Κυριακή από την Κρήτη  αναχώρησαν τρία πλοία με προορισμό τον Πειραιά. Τα μεσάνυκτα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά από το Ηράκλειο το... Κνωσός Παλλάς, που μεταφέρει 660 επιβάτες, 98 αυτοκίνητα, 112 φορτηγά και 19 δίκυκλα, ενώ στις 9 το βράδυ αναχώρησαν από τα Χανιά το «Κρήτη 1» και στις 10 από το Ηράκλειο το «Σουπερφαστ 12».