slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

SOS εκπέμπει ο «Ευαγγελισμός»: Άδειασαν τα ράφια στο φαρμακείο

 
Τα ελάχιστα φάρμακα που διαθέτει δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νοσηλευομένων για περισσότερες από δέκα μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταμείο του φαρμακείου υπάρχουν λίγες χιλιάδες ευρω για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να καταργήσει ουσιαστικά τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, στερώντας από τον Οργανισμό τη δυνατότητα να χορηγεί στους χρονίως πάσχοντες φάρμακα που δεν δύνανται να

Βαρβιτσιώτης: Ο Τσίπρας διόρισε φίλο του που τον φιλοξενεί στις διακοπές του


Καταγγελία για πρωθυπουργικό ρουσφέτι έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «ρουσφετολογικούς διορισμούς της Κυβέρνησης στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας» και υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας διόρισε στο Δ.Σ. του Οργανισμού τον συμφοιτητή του Ανδρέα Γουλή που τον φιλοξενεί κάθε χρόνο στην Ερείκουσα.

«Μήπως o κ. Τσίπρας ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία με διορισμό, παραβλέποντας για ακόμη μία φορά το δημόσιο συμφέρον;» διερωτάται ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Ναυτιλίας:

Ενημέρωση για τα μεταπτυχιακα και προπτυχιακα προγράμματα του Πανεπιστημιου FREDERICK

 
Μεταπτυχιακά εξ' αποστάσεως στην Νάξο Αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
Εξ' Αποστάσεως και Δια Ζώσης
Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγράμματα του πανεπιστημίου FREDERICK
Το Σάββατο στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης InfoΓνώσης και ώρα 12:00, θα συνδεθούμε με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ζωντανά ώστε να ενημερωθείτε για τα Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου FREDERICK της Κύπρου.

Τα Κόστη, τα προγράμματα σπουδών αλλά και τις επιδοτήσεις ελλήνων φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες

Τον Κώστα Καραμανλή συνάντησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης


Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ πέρασε το κατώφλι της Παναγή ΚυριακούΣυνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή είχε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Είχα θεσμική υποχρέωση να έρθω να δω τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.
Πρόκειται για μία συνάντηση που προγραμματίστηκε σήμερα για

Έκθεση ζωγραφικής και κοσμήματος από τη Φιλίππα Φλώρακα



Έκθεση ζωγραφικής και κοσμήματος θα παρουσιάσει η πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα Φιλίππα Φλώρακα στο Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες την

Ταξίδια με εκπτώσεις και προσφορές από τη Blue Star Ferries

Προσφορές και εκπτώσεις στις γραμμές των Κυκλάδων ανακοίνωσε η ακτοπλοϊκή εταιρία Blue Star Ferries. 
Σύμφωνα με την εταιρία παρέχονται εκπτώσεις έως και 50% σε εισιτήρια επιβατών και οχημάτων ενώ μπορεί κάποιος να ταξιδέψει από και προς τον Πειραιά από τα νησιά με 20 € κατ΄ άτομο...
Αναλυτικότερα:

Μεϊμαράκης: Είναι σαφές ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση της ΝΔ


Αιχμές κατά των συνυποψηφίων του αφήνει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μειμαράκης, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος και την διάλυση της ΝΔ.Εδωσε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα τα e-mail που έστειλε προς την ΚΕΦΕ εκφράζοντας την ανησυχία του για την εκλογική διαδικασία.
Σε ανακοίνωσή του, ο Ευ. Μεϊμαράκης, μιλά για τις «8 αλήθειες» σχετικά με την διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος, μετά το φιάσκο της Κυριακής και τονίζει: «Σε μια περίοδο επικίνδυνων διεθνών ανακατατάξεων, είναι σαφές ότι κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση του μοναδικού μεγάλου κόμματος , της ΝΔ, που αποτελεί την εγγύηση για τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας».Αναλυτικά η ανακοίνωση Μεϊμαράκη

Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να πάει αδιάβαστη!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
  Σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Τι κρύβει η κουρτίνα 2 της ΝΔ» είχα επισημάνει τη πιθανότητα διάσπασης του κόμματος της ΝΔ είτε από ατύχημα, είτε από προσχεδιασμένο σχέδιο. Και αυτό θα το βλέπαμε μόλις άνοιγε η κουρτίνα 2 την επόμενη των εκλογών. Ατύχημα έγινε, εκλογές δεν έγιναν αλλά απάντηση δε δόθηκε αν ήταν τυχαίο το ατύχημα ή προσχεδιασμένο. Μαλλιά κουβάρια γίνανε οι ιθύνοντες της εκλογικής διαδικασίας, όμως πέπλο μυστηρίου καλύπτει ακόμη τις κρυφές προθέσεις πολλών πρωταγωνιστών και κομπάρσων της εκλογικής μάχης για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος. Η ΝΔ έκανε ένα μεγάλο άλμα, αλλά το έκανε στο κενό και κινδυνεύει να πάει αδιάβαστη! Στη συνέχεια θα δούμε αν ήταν ένα άλμα προσχεδιασμένο ή από ασχετοσύνη και ανικανότητα αντίληψης των επιπτώσεων του.

Δήμος Νάξου: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο


Για πρώτη χρονιά εφέτος ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Για πρώτη χρονιά εφέτος ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εθελοντές εκπαιδευτικοί θα παρέχουν υποστήριξη στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία. Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνονται στο

Αστυνομικός μηνύει τον Καμμένο


 
Με μήνυση και αγωγή αποζημίωσης απάντησε αστυνομικός, που υπηρετεί στην Κω,στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον εμφάνισε ως τον υποκινητή και υπεύθυνο επεισοδίων σε βάρος του με αβγά και μπουκάλια στην Κω.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, δικηγόρος Κ. Ασλάνης, με δημόσια δήλωσή του, είχε προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη, όταν εξωδίκως είχε ζητήσει να

Δελτίο τύπου παράταξης Χ. Καφτηράνη - Απάντηση σε Ρ. Φρέρη

                                                              
 
ΣΥΡΟΣ   25 / 11 / 2015
Είμαστε αναγκασμένοι για πολλοστή φορά να επικοινωνήσουμε με τα σωματεία μας , μέσου δελτίου τύπου , για να απαντήσουμε σε δημοσιεύματα που αφορούν ενέργειες  και έγγραφα του κ. Φρέρη ( υπό την καθοδήγηση του συμβούλου του) με ερωτήματα προς την Ε.Π.Ο. σχετικά με τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. και για το πότε θα πρέπει να γίνουν οι νέες εκλογές , παρότι η Ε.Π.Ο  με έγγραφο που κοινοποιήθηκε και στην Ε.Π.Σ. ήταν ξεκάθαρη στα ερωτήματα.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2016



Γ. Χατζημάρκος για τον νέο Προϋπολογισμό της Περιφέρειας:
«Η πολιτική επιστρέφει στην πηγή της»

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2016

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2015, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2016, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα - Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Προϋπολογισμός, ο οποίος είναι πλήρως ισοσκελισμένος, ανέρχεται σε 84.776.662,80 ευρώ και αναλύεται ως εξής: