slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άγρια καιρικά φαινόμενα. στη Νάξο


Δυνατός αέρας  βροχή, αστραπές και  χαλάζι συνθέτουν απογευματινό  σκηνικό στη Νάξο μετατρέποντας τους δρόμους της Χώρας  άλλα και όλης της Νάξου σε ποταμούς .  Πλημμυρισμένος  και o  δρόμος  Χώρας - Γαλανάδου στο καινούργιο γεφύρι,  ευελπιστούμε σε λιγο να έχουμε  φωτογραφίες  από όλη  τη Νάξο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 5η Διεθνή Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών SUMMER HOLIDAYS EXPO 2011


Στην 5η Διεθνή Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών SUMMER HOLIDAYS EXPO που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
 Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE στο Μαρούσι και θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, θα παραβρεθεί η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Δέσποινα Διακοσταυριανού.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσει...

Mνημόνιο ένα χρόνο μετά: Aποδοκιμασία, αγανάκτηση, απαξίωση, ανασφάλεια


Αποδοκιμασία του μνημονίου, αγανάκτηση για την κατάσταση της χώρας, απαξίωση για το πολιτικό σύστημα (και τους θεσμούς ευρύτερα) και ανασφάλεια για το μέλλον είναι τα συναισθήματα των πολιτών ένα χρόνο μετά το μνημόνιο σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue που παρουσιάστηκε στη θεματική βραδιά του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου.
Στο στούντιο του ΣΚΑΪ βρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαύρης, ο συγγραφέας και ...

Συνέντευξη του Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην Εφημερίδα « Δημοκρατία»

Γιάννης Βρούτσης:Κατάθεση Αναφορών στη Βουλή


Αθήνα, 19 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών Σαντορίνης και Αμοργού, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


Με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. εγκρίθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η διάταξη που αυξάνει τις ώρες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς αύξηση των αποδοχών τους, με το πρόσχημα της εξίσωσης των ωρών εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για την εξίσωση όταν δεν εφαρμόζουν τις όποιες θετικές ρυθμίσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. άδειες μητρότητας).
Κραυγαλέα περίπτωση της αντεργατικής αυτής ρύθμισης είναι η αύξηση των ωρών εργασίας στους ...

Εφοδος του ΣΔΟΕ στα ελληνικά νησιά – Ελεγχοι σε 30.000 επιχειρήσεις!!!

Εκτεταμένους ελέγχους σε 30.000 επιχειρήσεις και έφοδο στα νησιά του Αιγαίου στις αρχές του Ιουνίου ξεκινάει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπό τις εντολές του νέου ειδικού γραμματέα κ. Ι. Διώτη. Οι 30.000 σε επιχειρήσεις θα επιλεγούν με κριτήρια όπως:
– Tο ύψος των ακαθαρίστων εσόδων.
– Tον χαμηλό συντελεστή μεικτού και καθαρού κέρδους.
– Tις επαναλαμβανόμενες χρήσεις με εμφάνιση ζημίας.
– Tο υψηλό ποσό δαπανών.
– Tο μεγάλο πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ που δεν δικαιολογείται από...... το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης.
– Tο μικρό ποσοστό απόδοσης ΦΠΑ. Στόχος του ΣΔΟΕ είναι από τους παραπάνω έλεγχους να επιβληθούν πρόστιμα που θα προσεγγίσουν τα 200 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος./ naxosfan

ΒΙΑΣΜΟΣ


Όσο θα παίζεται το έργο με τίτλο « Ο Ντομινίκ και η καμαριέρα», αξίζει να θυμόμαστε ότι:
·        Το παγκόσμιο « μπανιστίρι» του 1998, με θέμα τον Κλίντον και την Μόνικα Λεβίνσκι, ουδόλως απέτρεψε τον Κλίντον να βομβαρδίσει λίγους μήνες αργότερα τα Βαλκάνια.
·        Η φυλάκιση του πρώην Ισραηλινού προέδρου με την κατηγορία του βιασμού, ουδέποτε έθεσε σε αναστολή τις δολοφονίες των Παλαιστινίων.

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΗ ΔΑΠ


Η συμμετοχή ήταν τελικά ο μεγάλος νικητής των χθεσινών φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθες αργά το βράδυ. Παρά τις αντίθετες προβλέψεις, φοιτητές και σπουδαστές συμμετείχαν σημαντικά οδηγώντας τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε μία ιστορική νίκη καταγράφοντας παράλληλα μια ιδιαίτερα υψηλή άνοδο...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ

                                                              
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
                                                                               Νάξος, 19-5-2011
 Με έκπληξη ακούσαμε και διαβάσαμε ότι η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείο Νάξου, και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει προγραμματίσει εκδήλωση και καθαρισμό ακτών με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Αγερσανίου, των Τριπόδων και του Σαγκρίου.

Αυτό θα πει συνεννόηση και υποτίθεται ότι είναι υπουργοί στην ιδία κυβέρνηση


    Βάζει τέλος στα σενάρια απολύσεων ο Ραγκούσης.
  • Βάζει τέλος στα σενάρια απολύσεων ο Ραγκούσης.
  • Τέρμα στα σενάρια  που θέλουν απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων έβαλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.  Αναλυτικά, ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος, είτε μόνιμου είτε αορίστου χρόνου» διευκρινίζοντας
     Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 
    Γ. Παπακωνσταντίνου: Μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις στο Δημόσιο.
    «Οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ.  Γ. Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του στο Συνέδριο του Economist και προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες μέτρα μείωσης δαπανών και αύξησης εσόδων, ύψους 6 δισ. ευρώ για το 2011. Εκανε λόγο για «παρεμβάσεις που δεν θα είναι εύκολες», αποκλείοντας τις οριζόντιες μειώσεις μισθών, την αύξηση του ΦΠΑ και την αναδιάρθρωση του χρέους.
    Τετάρτη, 18 Μάιος 2011  

Παραιτήθηκε ο ένας, με το καλό κι οι υπόλοιποι...

Πριν 5 λεπτά ο πολύς Στρος Καν ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από το ΔΝΤ.
Γιώργο εσύ δεν το σκέφτεσαι ακόμα, μπας και ησυχάσουμε από σένα και την παρέα σου;

ΝΑ ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 19-3-2008 ΚΑΙ 1-4-2008

Πλατεία Συντάγματος
19 Μαρτίου, 2008
Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Αίθουσα Ολομέλειας, Βουλή, 1 Απριλίου 2008
Ο λόγος στον λαό
ΠΑΣΟΚ
Ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συζήτηση και λήψη απόφασης επί της προτάσεως με την οποία ζητείται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο «Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις»

GAP: «Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»


Τα παρακάτω τα είπε ο ΓΑΠ στη Βέροια και δημοσιεύονται στην Ελευθεροτυπία της 16/03/2009... κάθε ταύτιση με σημερινά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία ;) όπως λένε και οι ταινίες στους "τίτλους τέλους"...:

«Δεν υπάρχει κράτος, το έχουν κάνει διεθνές ανέκδοτο»

Τη λύση των εκλογών, για να αλλάξει πορεία η χώρα, έδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βέροια, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξουμε πορεία, για να χτίσουμε μια δυναμική οικονομία, να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια.