slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Η ΠΝΟ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

Αιφνιδιαστικά  και απροειδοποίητα δένει τα πλοία   από   αύριο  η απαράδεκτη  ΠΝΟ   μετατρέποντας τη διήμερη απεργία τιμωρώντας τους Νησιώτες και όχι την κυβέρνηση των Σύριζανελ Η  Δανειστές. Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης. Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».


«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».


dikaiologitika.gr

Διαγωνισμός για 93 άγονες γραμμές – Οι προειδοποιήσεις των ακτοοπλόων

Νέο διαγωνισμό τριετούς διάρκειας προκηρύσσει το υπουργείο Ναυτιλίας για 93 άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, ωστόσο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προειδοποιούν ότι εάν δεν αυξηθούν τα μισθώματα, σύντομα δεν θα υπάρχουν πλοία για τις γραμμές αυτές.

Η διαδικασία για την υπογραφή νέων συμβάσεων για τις άγονες γραμμές της ακτοπλοΐας ξεκίνησε και επισήμως με τη

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΑΜΟΡΓΟΥ



«Οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η βλακεία είναι τελικά ανίκητη και επικίνδυνη»


Δήλωση του  Εντεταλμένου Περιφερειακού  Συμβούλου Δια Βίου Μάθησης Άγγελου Ανανία για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το Εξεταστικό Κέντρο του ΕΠΑΛ Αμοργού για τις πανελλαδικές εξετάσεις:


«Οι καρεκλοκένταυροι του Υπουργείου Παιδείας που είχαν την φαεινή ιδέα να αφήσουν το νησί της Αμοργού χωρίς εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές  εξετάσεις, είναι φανερό ότι δεν έχουν αντιληφθεί σε ποια χώρα ζουν, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει νησιωτικός χώρος,  ενώ επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η βλακεία είναι τελικά ανίκητη.

Εκλογές και ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου

Ένεκα λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση της 12ης Απριλίου να ανακοινώσουμε τη Σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και την διεξαγωγή Αρχαιρεσιών για την Ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου που ορίζει το αρθρο 12 παράγραφος 4 του Καταστατικού μας,
Συγκεκριμένα,η πρώτη Σύγκληση ορίζεται για την Κυριακή 08 Μαιου 2016
Σε περίπτωση μη απαρτίας η οριστική επαναληπτική ορίζεται την
Κυριακή 22 ΜΑΙΟΥ 2016 και ώρα 12:00 μμ
στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παντανάσσης

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

1886 - 2016
130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Όλες και όλοι με το ΠΑΜΕ, την Κυριακή 8 Μάη, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στη Συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία

130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο. Σε μια εποχή που η δουλειά «μέτραγε» 12 και 16 ώρες το 24ωρο, οι εργάτες διεκδίκησαν μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών τους. «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή» ήταν

Μια ψυχή που είναι να βγει….

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
  
Με την ψυχή στο στόμα και πάλι, ήταν ο τίτλος ενός άρθρου μου που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας έχει γίνει θέαμα για όλο τον κόσμο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Τη μια «πρόσω ολοταχώς» για ανάπτυξη, την άλλη «όπισθεν ολοταχώς» και πορεία προς τα βράχια, τη μιζέρια και την εξαθλίωση. Μαδάμε τη μαργαρίτα grexit or no grexit. Χώρα έρμαιο εσμού ανίκανων πολιτικών, συντεχνιών, και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Δεν γνωρίζουμε που βαδίζουμε και τι μας περιμένει.

Τη μια οι «δραχμολάγνοι» όπως αποκαλούνται οι φαν της επιστροφής στη δραχμή και στο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 9 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ



H Δημοκρατική Συμπαράταξη σας προσκαλεί στην Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση - Συζήτηση, την Δευτέρα 9 Μαίου και ώρα 07:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο στην Ερμούπολη Σύρου.
Ομιλητές : 
Ράπτης Γιάννης, Γραμματέας τομέα Περιβάλλοντος & διαχείρισης των φυσικών πόρων, ΠΑΣΟΚ
Χάλαρης Μιχάλης, Συντονιστική Επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία
Θα συζητηθούν:

Fwd: 06/05 Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι





Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, στις 8:00 μ.μ., στον Πολυχώρο των Πολιτών στην Πλατεία Χρ. Φραγκουδάκη, στην Χώρα της Νάξου, η Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας διοργανώνει μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι όπως αυτό εκδηλώθηκε πριν ακόμα από τα χρόνια της επανάστασης του 1821 μέχρι σήμερα. Θα παίξουν και θα τραγουδίσουν:

Βάνα Σπανέλη (κιθάρα-φωνή),

Νικός Νικολάκης (μπουζούκι - φωνή),

Νίκος Χωριανόπουλος (κιθάρα - φωνή),

Μανόλης Δεουδές (βιολί),

Βασίλης Βρούτσης (κιθάρα-φωνή).

Νάξος, 03.05.2016
Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
Δημοτική Κίνηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων



ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ …ΑΡΓΟΚΟΙΛΙ

Πανναξιακό προσκύνημα… Την Παρασκευή της Διακαινησίμου όλοι οι δρόμοι της Νάξου οδηγούν στο Αργοκοίλι και την Παναγιά την Αργοκοιλιώτισσα... Οι περισσότεροι βέβαια θα πάρουν το δρόμο με τα πόδια. Είναι το τάμα άλλωστε και η διαδρομή μπορεί να καλυφθεί ακόμη και σε πέντε ώρες. Εάν έχουν εξασκηθεί στην πεζοπορία. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν την μετακίνηση με αυτοκίνητο είτε ιδιωτικού είτε δημόσιου χαρακτήρα… Υπάρχει όμως και μία άλλη επιλογή… Κι έρχεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Νάξου. Οπότε γύρω στις 5.30 το πρωί ξεκινάτε από τον Άγιο Νικόδημο και μπορείτε να καλύψετε τη διαδρομή των 28 χιλιομέτρων σε περίπου 3 ώρες… Όχι κι άσχημα έ…