slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Παράταση ισχύος των αδειών φύτευσης και αναφύτευσης αμπελώνων που λήγουν το 2020 και το 2021»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ζητά με ερώτηση του προς τον Επίτροπο Γεωργίας της  κ. Wojciechowski την παράταση των αδειών φύτευσης και αναφύτευσης αμπελώνων που λήγουν το 2020 και το 2021 και την κατάργηση των κυρώσεων που επιβάλλονται στους παραγωγούς λόγω μη χρήσης της άδειάς τους.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι αμπελουργοί εξακολουθούν να υφίστανται τις δραματικές συνέπειες από τους περιορισμούς που ίσχυσαν στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού.

Δυστυχώς οι εμπορικές συνέπειες της πανδημίας COVID-19 παραμένουν. Με βάσει υπολογισμούς έχουν χάσει τουλάχιστον το 50% της αξίας των πωλήσεών τους. Το λιανικό εμπόριο και το διαδικτυακό εμπόριο δεν μπορούν να απορροφήσουν όλα τα πλεονάσματα, με αποτέλεσμα μεγάλες ανισορροπίες στην αγορά.

Επομένως, απαιτείται περαιτέρω παράταση της ισχύος των αδειών φύτευσης και αναφύτευσης αμπελώνων,  για την αποφυγή απώλειας του δυναμικού παραγωγής.

Αναλυτικά η ερώτηση του ευρωβουλευτή:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το περιβάλλον, την κλιματική κρίση και την πράσινη μετάβαση "Ελλάδα +Περιβάλλον"

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε μια περίοδο ιστορικών τομών.

Η πανδημία λειτούργησε ως ένα ισχυρό σοκ για την ανθρωπότητα που την ανάγκασε να δει κατάματα τα κορυφαία υπαρξιακά της προβλήματα:

Τις κοινωνικές ανισότητες και την κλιματική κρίση.

Δύο προβλήματα που είναι απολύτως αλληλένδετα, γιατί η ρίζα τους είναι κοινή :

Ένα οικονομικό μοντέλο που μέσα σε τέσσερις δεκαετίες κατόρθωσε να φέρει τις σύγχρονες κοινωνίες και τον πλανήτη στο σημείο μηδέν.

Αυτό το μοντέλο όμως, σήμερα αμφισβητείται στον πυρήνα του.

😝😝Τσίπρας: Παράθυρο αποχώρησης σε περίπτωση ήττας – Δεν έχω εισιτήριο διαρκείας στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

 Αινιγματικά εσωκομματικά μηνύματα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «newsbomb».
Κανείς δεν έχει εισιτήριο διαρκείας ήταν το αινιγματικό εσωκομματικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ακόμη και για το δικό του πολιτικό μέλλον, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά.
«Κανένας από μας δε διαθέτει εισιτήριο διαρκείας, ούτε εγώ. Και αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί με την κρίση του ελληνικού λαού σε θέση διακυβέρνησης, μπορεί να είναι και άλλα τα πρόσωπα που θα κυβερνήσουν».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε τελικά απέναντι στους δημοσιογράφους στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ωστόσο χαρακτήρισε φιάσκο την προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά

Καλοκαιρινή Φύλαξη Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση Έτους 2021

 


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ξεκινάει τη λειτουργία του προγράμματος Καλοκαιρινής Φύλαξης Παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση.

Το νέο πρόγραμμα θα λειτουργεί δωρεάνστον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου και στο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίουγια παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση θα έχει διάρκεια από 05-07-2021 έως 25-08-2021, ωράριο λειτουργίας από 07:30 έως 15:30από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενες μητέρες που........

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ κ. ΖΟΥΛΟΥΦΟ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ



Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου κ. Ζουλουφό Μιχαήλ και την Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου κ. Φραγκίσκου Καλλίτσα.