slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δ.Δ. Μελάνων Νάξου «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»

 

Εξαιρετική επιτυχία είχε η ειδική θεματική έκθεση για τα τοπικά προϊόντα στην οποία πήρε μέρος ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»  πήρε μέρος σε ειδική θεματική έκθεση για τα τοπικά προιόντα η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.
 Η έκθεση διοργανώθηκε από την  «ΕΣΤΙΑ» σε συνεργασία για την «Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας» και το κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε  ό,τι παράγουμε» και είχε τον τίτλο «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές» την οποία συνδιοργάνωσαν με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011,  στην Αθήνα, στον ανοιχτό χώρο της Πλατείας Κλαυθμώνος.

H "ηρωϊκή" έξοδος του Πεταλωτή

Κοροϊδία με τους ημιυπαίθριους

Στα τεκμήρια διαβίωσης περιλαμβάνονται τελικά οι ημιυπαίθριοι με αποτέλεσμα να φορολογούνται με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, που αναιρεί προηγούμενη απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.
Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους, πιστεύοντας την απόφαση του υπουργείου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Καλός Πολίτης κα Ελσα Παπαδημητρίου...




Η βουλευτής κα Ελσα Παπαδημτρίου κατάλαβε ότι θέλει να μας σωσει με το Μνημόνιο ΙΙ και άρχισε τις δηλώσεις ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση.
Επειδή κι εμείς που θα σωθούμε κάνουμε το ίδιο πράγμα, ψηφίζουμε κατά συνείδηση, της ευχόμαστε ΄"ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ", μιας κι αν αυτή ψηφίσει κατά συνείδηση που κι εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση (το ξαναείπα αυτό ε;) το πιο πιθανό να πάει με την Ντόρα, που η Ντόρα με το 1.0% δεν περνάει ούτε απ''εξω από την βουλή. Εκτός αν βρει ζεστή αγκαλιά στο ΠΑΣΟΚ που...καταρρέει...

Αφήστε μόνο τον ΓΑΠ

Είναι ευκαιρία έτω και την ύστατη στιγμή κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από προδότες που τους φωνάζει ο κόσμος να γίνουν ήρωες...
Αποτινάζοντας από πάνω τους το στίγμα της προδοσίας.Έλληνες είναι και αυτοί η Πατρίδα τους ο τόπος τους είναι εδώ είναι η ΕΛΛΑΔΑ.Πως θα γυρίζουν πίσω στα χωριά τους,στις περιφεριές τους, στους γονείς τους, στα παιδιά τους.Ο ΓΑΠ μπορεί να πάρει το ελικόπτερο και να την κάνει για ΑΜΕΡΙΚΗ(ΗΟΜΕ)ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ. Εσείς οι υπόλoιποι βουλευτές-υπουργοί του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνετε που θα κρυφτείτε.Και τότε…….

Σημαντικές επιτυχίες έφεραν στο νησί (7) οι αθλητές ΣΕΒΑΣ Νάξου στα "Τρίτσεια 2011"


Στους διασυλλογικούς αγώνες Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου "ΤΡΙΤΣΕΙΑ 2011" που διεξήχθησαν την Κυριακή 29 Μαΐου στο στάδιο του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα συμμετείχαν οι αθλητές του ΣΕΒΑΣ ΝΑΞΟΥ που απέσπασαν σημαντικές επιτυχίες και έφεραν στο νησί συνολικά επτά διακρίσεις.
Αναλυτικότερα στην κατηγορία\ηλικία 55-59 ο Γιάννης Ξενάκης κατέλαβε την ...

Ο Περιφερειάρχης σε σύσκεψη στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας – Γ. Μαχαιρίδης: «Κανένα νομοθέτημα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η νησιωτικότητα»


Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, υπό τον κ. Γιάννη Διαμαντίδη, με την παρουσία όλων των Περιφερειαρχών, συμμετείχε σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Μαζί για την προστασία του δασικού μας πλούτου


Προς
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Νοτίου Αιγαίου
 Μια ακόμα αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, και όπως αποδείχθηκε στο παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα με τραγικό τρόπο, σε αυτούς τους μήνες δοκιμάζεται το αίσθημα ευθύνης και συνέργειας όλων απέναντι στο χρέος μας για προστασία του δασικού μας πλούτου.

Το πρόγραμμα του Νaxos Art & Music Festival 11-12-13 Ιουνίου 2011

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην καρδιά των κυκλάδων ένα τριήμερο
φεστιβάλ αφιερωμένο στην μουσική και στις τέχνες.
Το Νaxos Art & Music Festival θα πραγματοποιηθεί στις 11,12,13 Ιουνίου σε ένα απο τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά του Αιγαίου, την Νάξο.
Τρείς μέρες γεμάτες μουσική , εκθέσεις φωτογραφίας και ενα δημιουργικό εργαστήρι ζωγραφικής.
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 18:00hrs με ένα μεγάλο party στο χώρο του Πρώτου Δημοτικού της Νάξου με ζωντανή εμφάνιση των Smokey Bandits και dj sets απο τους GPal, Adriano Papadea και George Kyriakou
Tη Κυριακη 12 Ιουνίου θα εμφανιστεί Ζωντανά στο χώρο του Πρώτου Δημοτικού της Νάξου ο Φοίβος Δεληβοριάς, το αγαπημένο αιώνιο «παιδί» της Ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής, ο οποίος κυκλοφόρησε στις τελευταίες στιγμές του 2010 των 6ο studio δίσκο του με τον τίτλο «Ο Αόρατος Άνθρωπος» στο δυναμικό πλέον του νεοσύστατου “Εξώστη” επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον προοδευτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον ήχο και διάθεση αλλά και την τόλμη για συνεχείς αλλαγές.

«Ο Σωκράτης, το κώνειο και η μη τήρηση των νόμων στην Ελλάδα σήμερα...»

ΛΙΑΝΑ ΓΟΥΤΑ
ΛΙΑΝΑ ΓΟΥΤΑΜ
 
Ποιον πολίτη και ποιον πολιτικό θα βρει κανείς σήμερα στην Ελλάδα να θεωρεί τους νόμους και την τήρησή τους κορυφαία υποχρέωσή του και θεμελιακό στοιχείο της δημοκρατίας; Ελάχιστους φοβάμαι, στη χώρα που κατά τα άλλα καμαρώνει για την ιστορία της, μια ιστορία που μας διδάσκει ότι 2500 χρόνια πριν, ένας Έλληνας, ο Σωκράτης ήπιε το κώνειο, διδάσκοντας δια του παραδείγματός του όχι μόνο τους μαθητές του αλλά την ανθρωπότητα όλη για την αξία της τήρησης των νόμων. 

Πολιτική δίωξη υπαλλήλων και βόλεμα «ημετέρων» στο υπουργείο εργασίας!!!!!!!


Σας επισυνάπτω την επιστολή διαμαρτυρίας όλων των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με την πολιτική δίωξη συναδέλφων, δημοσίων υπαλλήλων, που επιχειρείται με μοναδικό κριτήριο την ημερομηνία τοποθέτησης τους στη Γενική Γραμματεία (Οκτ. 2004 και μετά)!
Οποιοσδήποτε υπάλληλος, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, εκδιώκεται από τη θέση του πριν τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να τακτοποιηθούν "οι δικοί τους"! Προφασιζόμενοι υπηρεσιακούς λόγους ανακαλούν τις τοποθετήσεις οκτώ συναδέλφων (με ημερομηνία 27/5/2011) και σχεδόν ταυτόχρονα (με ημερομηνία 30/5/2011) υπογράφονται από την κα Στρατινάκη (Γενική Γραμματέα του υπουργείου) αποφάσεις μετακίνησης προς την Γενική Γραμματεία οκτώ συναδέλφων!
Σε συνάντηση που ζητήσαμε και είχαμε με το ΓΓΔΚ&ΑΠ η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν το γνωρίζει το θέμα και δεν έγκειται των αρμοδιότητων του η επιλογή των στελεχών της Γενικής Γραμματείας της οποίας προϊσταται!!!
Η απάντηση του προϊσταμένου ήταν παρόμοια, επικαλέστηκε κι αυτός άγνοια στην αρχή ενώ στη συνέχεια της συζήτησης και όταν οι τόνοι είχαν ανέβει η απάντηση έγινε ως εξής: "κι εγώ εκδιώχθηκα το 1992"...!
Όλοι οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας είμαστε αποφασισμένοι να μη φύγει κανείς μέχρι να δωθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους και να μην επιτρέψουμε να διώκονται ακόμα και σήμερα καθ' όλα αξιόλογα στελέχη με μόνο κριτήριο τα πολιτικά τους πιστεύω

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Κα Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ
Αξιότιμη κα Υπουργέ,
Με αφορμή τη μαζική ανάκληση μετακινήσεων και αποσπάσεων που κοινοποιήθηκαν σε συναδέλφους την 31/5/2011, τα στελέχη των..........

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ- ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


Η αυθόρμητη κινητοποίηση των τελευταίων ημερών στις πλατείες – όπως και στη δική μας πλατεία Μ.Μαυρογένους – αποκαλύπτει την οξύτητα των συνεπειών στη ζωή της λαϊκής οικογένειας από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Και καλώς κινητοποιούνται οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νεολαίοι και όχι μόνο. Δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες άνθρωποι που δεν είχαν τέτοιες στο παρελθόν και τώρα αναζητούν ένα καινούργιο δρόμο έκφρασης. Θα είναι και αυτό μια πολύτιμη εμπειρία  για το μέλλον.

Κύριε Καρατζαφέρη στη δημοκρατία οι βουλευτές ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ!

Δεν είναι …αυτοκίνητα να αποσυρθούν! Το δεύτερο μνημόνιο το ψηφίζεις ή δεν το ψηφίζεις!
Απλά τα πράγματα!
Και τέλος κύριε ΚΟΛΟΝΤΟΥΜΠΑ πριν γίνεις υπουργός Δικαιοσύνης ΚΑΙ δημεύσεις της  περιουσίες άλλων  και τους  κλείσεις  φυλακή. Πες μας  πρώτα  πως απόκτησες τ κανάλη και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιουσία  ΣΤΗΝ Ελλάδα και στο εξωτερικό

Δημοσκόπηση VPRC: Έρχεται κοινωνική έκρηξη

Tο γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα της VPRC που δημοσιεύουν σήμερα τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ είναι ότι διογκώνεται καταλυτικά το κλίμα κοινωνικής διαμαρτυρίας απέναντι στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Η εικόνα αυτή θεμελιώνεται στα εξής σημεία:
  1. Ενα χρόνο μετά την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου ο δείκτης φτώχειας στην ελληνική κοινωνία καταγράφεται στο «εκρηκτικό» ποσοστό του 34% των νοικοκυριών.
  2. Το ποσοστό ανεργίας καταγράφεται με την έρευνα της VPRC στο 19.8% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Η αλματώδης αύξηση της ανεργίας τον τελευταίο μήνα δημιουργεί επίσης συνθήκες έντονης κοινωνικής κρίσης.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Αναρτήθηκε από την olympiada

Αυτή την στιγμή: Αντεπίθεση εκβιασμού από το Μαξίμου. Επικοινωνούν με έναν προς έναν τους επίμαχους βουλευτές με το λεκτικό: Θα είσαι εσύ υπεύθυνος που δεν θα πάρουμε την πέμπτη δόση; Μιλάμε για στυγνό

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που σας είχαμε μεταδώσει πρώτοι για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή την στιγμή στην βουλή λοιπόν:

  • Ο Φίλιππος Πετσάλνικος καλεί βουλευτές στο γραφείο του προκειμένου να τους ενημερώσει ότι εάν υπάρξει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!
  • Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διακινούν το κείμενο αντίδρασης είναι: Περλεπε – Σηφουνάκη (Ευβοίας), Σοφία Γιαννακά, Οδυσσέας Βουδούρης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος.
  • Αυτή την στιγμή εκδηλώνεται και κίνημα 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα βγουν με κοινή δήλωση ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιοι!
  • Πριν από λίγο ομάδα των λεγόμενων “εκσυγχρονιστών” με επικεφαλής τον ΦΛΩΡΙΔΗ, αποχώρησαν από την βουλή προς άγνωστη κατεύθυνση για “γεύμα”.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ, αναμένονται οι παραιτήσεις – βόμβες τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

ΣΑΜΑΡΑ, για πότε το κόβεις να αντιδράσεις;...

...όλοι έξω μιλάνε για το ξεπούλημα του ΓΑΠ κι εσύ βγάζεις λόγους και ΖΑΠΠΕΙΑ...



Όχι στην άγρα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου



Περί τις τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου την Τετάρτη 1 Ιουνίου. Η απουσία του αναπληρωτή προέδρου, Ευάγγελου Παπαδόπουλου, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας, ότι έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του. Δεν οριοθετήθηκε χώρος για τους επαγγελματίες καταλυμάτων στο λιμάνι, όπως και με επιστολή τους ζητούσαν τα επαγγελματικά σωματεία της Νάξου, που έχουν ταχθεί κατά της άγρας πελατών.

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε πριν 5 λεπτά από το real.fm, 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν επιστολή προς το ΓΑΠ με αιτήματα να συνεδριάσουν όλα τα κοματικά όργανα, να εξηγηθούν οι λόγοι της έως τώρα αποτυχίας του μνημονίου, να μην φέρει το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή στο σύνολο αλλά κατ' άρθρο και άλλα ωραία που αφήνουν υπονοούμενα για ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ του ΚΚΕ για 5η δόση, νέα δομή ΝΑΤΟ και ελλην. Ενόπλων Δυνάμεων

http://fileleutheros.pblogs.gr/files/f/401144-%AF%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%9A%CE%9A%CE%95.jpg

Για την 5η δόση:
Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα όσα έλεγαν κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες και ΕΕ για την 5η δόση ήταν μια θεατρική κινδυνολογική παράσταση.                
Στόχος τους ήταν και είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός, ώστε να παρουσιάσει
·         ως σωτήρια το μεσοπρόθεσμο και το μνημόνιο ΙΙ και
·         ως αναγκαία τα νέα καταστροφικά μέτρα για το λαό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
·         Να διαμορφώσουν καλύτερο έδαφος και να δικαιολογήσουν την πιο φανερή συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων προθύμων.
Όσο η κρίση βαθαίνει, τόσο ο πόλεμος ενάντια στο λαό θα κλιμακώνεται.
Μαζί θα κλιμακώνονται οι εκβιασμοί, τα τρομοκρατικά διλήμματα, ο ψυχολογικός πόλεμος για να περνούν την εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική τους.  
Κρίσιμο ζήτημα για το λαό για να τους αντιμετωπίσει είναι να απορρίψει τώρα τα διλήμματά τους και να τους απαντήσει ότι αρνείται να πτωχεύσει για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή, είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης.
Λύση για το λαό είναι να οργανωθεί, να συμπορευθεί με το ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Αποφάσεις του Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τακτική συνεδρίαση πραγματοποίησε την Τετάρτη 1 Ιουνίου το ΔΣ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟ με βασικά θέματα τη σύσταση επιτροπών και τον προγραμματισμό λειτουργίας των τμημάτων ποδοσφαίρου και στίβου.

Όπως αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ συστάθηκαν και θα λειτουργήσουν οι εξής επιτροπές με τα μέλη που ορίστηκαν:

1.Μεταγραφών για την ομάδα παδοσφαίρου ανδρών:Γιάννης Παραβατός,Γιώργος Βρεττός,Γιώργος Αντωνόπουλος,Ανδρέας Κατσούλης και Νίκος Κατσάνης.

2.Στίβου:Στάθης Τσακωνιάτης,Κατερίνα Ψαρρά και Πλάτων Τομπάς.

3.Χορηγών:Φλεριανός Βασίλης,Παρτσινεβέλου Στέλλα.

4.Μελών:Κώστας Συμεώνογλου,Πλάτων Τομπάς.

Ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Φλεριανός ενημέρωσε το ΔΣ για τους προπονητές των τμημάτων του ποδοσφαίρου και του στίβου αλλά και για τον αριθμό των εγγεγραμμένων στον Πανναξιακό αθλητών.

Όπως σημείωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου τα δελτία των αθλητών είναι στο παιδικό 22 στο εφηβικό 35 και στο ανδρικό 20.

Στο στίβο στα τμήματα παμπαίδων εγγεγραμμένοι είναι 20 αθλητές και παγκορασίδων 15,ενώ στις  ακαδημίες στίβου 25.

Στόχος του Πανναξιακού όπως συμφώνησαν τα μέλη του ΔΣ η εγγραφή  περισσότερων αθλητών στα τμήματα του ομίλου,θέμα το οποίο θα συζητηθεί εκτενέστερα σε επόμενη συνεδρίαση.

Σε ότι αφορά τους προπονητές των τμημάτων-θέμα το οποίο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του ΔΣ-έγινε μια πρώτη συζήτηση χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΠΗ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ

Προπηλάκισαν και πέταξαν πέτρες σε βουλευτές στην Κέρκυρα

Προπηλάκισαν και πέταξαν πέτρες σε βουλευτές στην Κέρκυρα (vid) 
Με πέτρες και υβριστικά συνθήματα, ομάδα«Αγανακτισμένων» στην Κέρκυρα εγκλώβισαν 60 'Ελληνες και ξένους βουλευτές σε εστιατόριο, όπου η ελληνική Βουλή παράθετε δείπνο στους συμμετέχοντες στην τακτική συνεδρίαση τηςΕπιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Οι «Αγανακτισμένοι» στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν και χθες στην πλατεία Δημαρχείου και όταν ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που είναι στο Παλαιό Φρούριο, βρίσκονται οι βουλευτές κινήθηκαν προς εκεί για να διαμαρτυρηθούν. Δεν κατάφεραν όμως να εισέλθουν στον χώρο του εστιατορίου, καθώς έκλεισε η καγκελόπορτα της εισόδου στον χώρο και ανέβηκαν στα τείχη πάνω από τον χώρο του Ομίλου, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.

Κάποιοι θερμόαιμοι πέταξαν και πέτρες. Τελικά, στη μία τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι. Η παρουσία της ΕΛΑΣ ήταν διακριτική.

Στο δείπνο συμμετείχαν, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση επιβεβαιωσε το περιστατικό και τόνισε πως συμμετείχαν εκπρόσωποι από άλλες χώρες. Η ίδια τόνισε μάλιστα πως μία τέτοια εικόνα μόνο κακό μπορεί να κάνει στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός μιλώντας στην ίδια εκπομπή δήλωσε πως οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των βουλευτών επισημαίνοντας πως «μπορούσε να είχε σκοτωθεί κάποιος».
newpost.gr

Δώστε, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε

antinews.gr