slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με αόριστες καταγγελίες προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο τέως για την "αήθη" συμπεριφορά που τον κατήγγειλε η πλευρά Μπαρδάνη

Μιλώντας στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων, ο κ. Βασιλάκης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δρυμαλίας, είπε ότι προκλήθηκε τρεις φορές από τον κ. Μανιό, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δρυμαλίας, πριν τον αποκαλέσει παλιόπαιδο.
Κατηγόρησε επίσης τη δημοτική αρχή για παράνομες χρηματοδοτήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους χωριών του Δήμου. «Μοιράζουν χιλιάρικα και παίζουν πολιτικάντικα παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκης.
Από την πλευρά του, ο κ. Μανιός κατηγόρησε τον κ. Βασιλάκη ότι παγίως δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, υπεραμύνθηκε τη νομιμότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι δεν έχει βρεθεί ούτε μία παρανομία από το ελεγκτικό συνέδριο.

Για να καλύψουν τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και το μπάχαλο που δημιούργησαν με τους κομματικούς εγκάθετους που διόρισαν ως μέλη διοίκησεων ...

...ανακάλυψαν χρέη στα νοσοκομεία της Νάξου και της Σύρου !!!

Σκληρές απαντήσεις Καπίρη σε Ρήγα

Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με φόντο τα όσα συμβαίνουν -κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα- στο νοσοκομείο Νάξου καλά κρατούν!

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Ρήγας τα άκουσε για τα καλά σήμερα το πρωί από τον πρώην πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου Νάξου, ιατρό και υποψήφιο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις τελευταίες εκλογές Γερμανό Καπίρη, μέσω της συχνότητας της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων.

Ο κ. Καπίρης έδωσε σκληρές απαντήσεις στον βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα. Ταυτόχρονα τον κατηγόρησε για άδικη και βάρβαρη επίθεση σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου, όπως επίσης για αλαζονεία και για απύθμενο θράσος. Κάλεσε δε τον βουλευτή, να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά και σοβαρά ζητήματα του τομέα Υγείας και να αφήσει ήσυχους τους γιατρούς, που όπως είπε κάνουν πολύ περισσότερα από τα τυπικά τους καθήκοντα.

Αγγίζουν τα 15 εκατ. τα χρέη…

Υπερχρεωμένα παρέλαβε τα Νοσοκομεία της Νάξου και της Σύρου η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Σωτήρη Ζώτο. Όπως αναφέρουν οι πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα, στο Νοσοκομείο της Σύρου τα χρέη ξεπερνούν τα 13 εκατ. ευρώ ενώ σε αυτό της Νάξου τα 1,7 εκατ. ευρώ.

Ο πόλεμος στην Κοινοτάρχη Αντιπάρου Βαρβάρα Φαρούπου - Μανέτα που αντιστάθηκε στο παρακράτος του ΠΑΣΟΚ κορυφώνεται κατόπιν εντολών του υπουργείου

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Καφηρέως Γεώργιος Χουντάσης και Αντιπάρου Βαρβάρα Φαρούπου - Μανέτα. Το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ως εξής:




«Στο πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης δυο κοινοτάρχες
με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ντόλιου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 27-07-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ντόλιου συγκροτήθηκε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 147 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ, Ν. 3463/ 2006, Α’ 114) προκειμένου να αποφασίσει για την παύση για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος του Προέδρου της Κοινότητας Καφηρέως κ. Γεωργίου Χουντάση και της Προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου, κας Βαρβάρας Φαρούπου - Μανέτα, αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα νομοθεσία, αποτελείται στην πλειοψηφία του από τακτικούς δικαστές που ορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών».

Εικόνες ντροπής, γέμισε με λύματα ο Αι Γιώργης.

Δεχθήκαμε σήμερα το πρωί e-mails με παράπονα από αναγνώστες του blog για την χθεσινή υπερχείλιση αποχετευτικού αγωγού στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθεί ένα μέρος της παραλίας και της θάλασσας, από την διαρροή των λυμάτων.
Δημιουργήθηκαν σκηνές απείρου κάλους από τους λουόμενους που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί και τους ναυαγοσώστες που φώναζαν στον κόσμο να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Είναι όντως τραγικό μεσούσης της τουριστικής περιόδου, και ενώ όλοι οι επαγγελματίες αγωνίζονται μέσα σ' αυτήν την κακή σεζόν να επιβιώσουν, να συμβαίνουν τέτοια καταστρεπτικά πράγματα που διώχνουν στη κυριολεξία τον κόσμο από τη Νάξο.
Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν υπήρχαν μηχανήματα που καθάριζαν τα φρεάτια πριν από το καλοκαίρι για να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά.
Ελπίζουμε κάποιοι από τους άρχοντες του νησιού να επιληφθούν του θέματος
Εμείς σίγουρα θα επανέλθουμε।
naxosfan.blogspot.com

Ελίζα Βόζεμπεργκ- το κουβάρι της σκευωρίας του ΠΑΣΟΚ.

Η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ζητούμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε να προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες για τη διερεύνηση ευθυνών:

Πρώτον, του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτη Ξυνίδη, που με την ψήφο του, το 2000, συνέβαλε στον πρώτο αποχαρακτηρισμό δημόσιας γης και παράδοσης της στην Ι.Μ. Βατοπεδίου.

Δεύτερον, του εκπροσώπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος κατά παραβίαση της μυστικότητας της συνεδριάσεως του Πρωτοδικείου της Ροδόπης γνώριζε την απόφαση πριν από την έκδοσή της.

Ίσως, έτσι αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σκευωρίας του ΠΑΣΟΚ».

Επιστροφή στην περίληψη...


Όλα εδώ πληρώνονται


Θυμάστε τον πρώτο Καραμανλή, που το 1989 τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, έσπευσε να τον απαλλάξει λέγοντας το περίφημο «οι πρώην πρωθυπουργοί δεν πάνε φυλακή».

Θυμάστε τον δεύτερο Καραμανλή που ενταφίασε όλα τα σκάνδαλα που είχαν αποκαλυφθεί όσο ήταν στην Αντιπολίτευση εν ονόματι μιας ακατανόητης και ανιστόρητης πολιτικής «συναίνεσης και διαλόγου»;

Ε, λοιπόν, όλα εδώ πληρώνονται.....

Κανένας δεν είναι «υπεράνω του νόμου» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής όταν ρωτήθηκε αν θα διερευνηθούν μέχρι τέλους τυχόν πολιτικές ή και ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην υπόθεση με την παραποίηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν ο κ. Καραμανλής θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά ως πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Πεταλωτής διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Όπως μάλιστα μας πληροφορούν δημοσιογραφικές πηγές, έδειξε να αδιαφορεί για τη φράση που έχει ειπωθεί παλαιότερα «οι πρώην πρωθυπουργοί δεν πάνε φυλακή».

Αδέξιος Δεξιός

Η αποτυχημένη κυβερνητική τρόικα

Οι σύγχρονοι κυβερνητικοί φωστήρες με πρόφαση ότι η χώρα κινδυνεύει με πτώχευση και ότι κινδυνεύουμε με πλήρη οικονομική διάλυση ξεκίνησαν εδώ και μήνες την σφαγή εργασιακών , μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Η προκλητική σοσιαλιστική τρόικα(Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος) που μας οδήγησε στην ομηρία του ΔΝΤ και των λοιπών…


δυνάμεων είναι καταδικασμένη να αποδοκιμασθεί με οξύ τρόπο από εκατομμύρια εργαζόμενους.
Αν πιστεύουν λοιπόν οι τωρινοί εξουσιαστές ότι με τέτοια αντεργατικά μέτρα θα αντιμετωπίσουν την πλαστή εθνική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις μάλλον ζουν σε άλλο πλανήτη!
Διότι αντί να μας βγάλουν από την εθνική κρίση με αναπτυξιακά και φιλολαϊκά μέτρα εφάρμοσαν ακριβώς το αντίθετο και το μόνο που έχουν πετύχει ως τώρα είναι μια τεράστια κοινωνική αδικία:
ΟΠΩΣ…
- Την ανεργία να καλπάζει και να φτάνει στον αριθμό του ενός εκατομμυρίου.
- Τους εργαζόμενους να βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται και τα δώρα να χάνονται.
- Τις εργαζόμενες μητέρες να τιμωρούνται με εξοντωτική αύξηση στον χρόνο απασχόλησης.
- Τους συνταξιούχους να χάνουν
με άδικο τρόπο τους κόπους ετών.
- Τους ασφαλισμένους να νιώθουν ότι τα δικαιώτους καταπατούνται.
- Να αυξάνουν το ΦΠΑ βουλιάζοντας την αγορά καιματα εκτοξεύοντας την ακρίβεια στα ύψη.
Όλα τα παραπάνω είναι οι… επιτυχίες της σημερινής κυβέρνησης και όπως οι ίδιοι προαναγγέλουν έπεται και συνέχεια.
Για τον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ ο μόνος δρόμος στην αντιμετώπιση όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων είναι η ειλικρινής αγωνιστική δράση και η ανιδιοτελής μαχητικότητα όλων των συνδικαλιστικών στελεχών.
Ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται να είναι πολύ θερμός…

ΜΗΛΩΣΙΑ 2010 (ΑΓΩΝΕΣ BEACH VOLLEY)


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΓΩΝΕΣ BEACH VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΒΙΓΛΑΣ.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

• ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ''ΜΙΚΡΗ ΒΙΓΛΑ'' ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΦΑΓΟΣ
• ''VIGLA TRAVEL'' MΑΝΩΛΗΣ ΣΑΛΤΕΡΗΣ
...• STUDIOS ''CRYSTAL'' ANTΩΝΗΣ ΣΑΛΤΕΡΗΣ
• EΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ
• ΜΙΝΙ ΜΑRKET ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ
• ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΤΡΙΠΟΔΕΣ ΝΑΞΟΥ

ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο DJ ΗΛΙΑΣ ΟΡΦΑΝΟΣ.

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΤΗΛ 6944849721

Ποίηση και Μουσική στο Φιλώτ


Πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2010 στη «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, συναυλία Νότη Μαυρουδή…


Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010, ώρα 20:30
• ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ (Scripta Manent)
αυθεντικά χειρόγραφα 35 ελλήνων συγγραφέων και ποιητών.
(30.07.2010 έως 30.09.2010) Μια μοναδική έκθεση στο νησί μας.

• Μουσική και ταινίες για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία,
με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου).
Πολιτιστικό Κέντρο Σ.Φ.Ν.

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010, ώρα 21:15
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ
Ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου σε ένα ανθολόγιο με έργα Χατζιδάκι και Μαυρουδή. Συμμετέχει ο Παναγιώτης Μάργαρης (κιθάρα) και ο Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα).
Αθλοθέατρο Φιλωτίου

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010, ώρα 20:15
ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
• Τίτος Πατρίκιος
• Αντώνης Φωστιέρης
Παρουσίαση του ποιητικού έργου των μεγάλων μας ποιητών και απαγγελίες από τους ίδιους. Μιλάνε για το έργο τους, οι Γιώργος Μαρκόπουλος και Γιώργος Ανωμερίτης. Προλογίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Τιμόθεος Βάσιλας.
Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

LEADER 2007-2013, ενίσχυση αλιέων και φράγμα Τσικαλαριού

rigas10.JPG Θέματα αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας που αφορούν στο Νομό Κυκλάδων συζητήθηκαν στη συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

υπεύθυνο για τα Κοινοτικά Προγράμματα Ευάγγελο Διβάρη.
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/07/2010

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπεύθυνο για τα Κοινοτικά Προγράμματα κ. Ευάγγελο Διβάρη είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Κυκλάδων κ. Κ. Βολτής, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας της Ειδικής Γραμματείας που αφορούν στο Νομό Κυκλάδων. Ειδικότερα:

α) Ζητήθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος LEADER 2007-2013 για το Νομό Κυκλάδων, με δεδομένο ότι η κατανομή που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν καταφανώς άδικη για το νομό μας. Το πρόγραμμα LEADER χρηματοδοτεί δράσεις σε 9 νησιά των Κυκλάδων και φορέας διαχείρισης και συντονισμού(Ομάδα Τοπικής Δράσης) είναι η Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων.
Από την πλευρά του Ειδικού Γραμματέα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι, στα πλαίσια της νέας κατανομής πόρων και με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος στις Κυκλάδες υπήρξε άκρως επιτυχημένη, θα εξεταστεί θετικά το αίτημά μας.

β) Τέθηκε το θέμα του προγράμματος ενίσχυσης των αλιέων που θίγονται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν στην εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού του 2006 και προβλέπουν την ουσιαστική κατάργηση συγκεκριμένων αλιευτικών εργαλείων.
Ο Ειδικός Γραμματέας μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση το πρόγραμμα των ενισχύσεων των θιγομένων επαγγελματιών αλιέων και ότι θα ανακοινωθεί σύντομα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

γ) Ο Βουλευτής κ. Ρήγας έθεσε και το ειδικό θέμα που αφορά στην υλοποίηση του έργου του φράγματος του Τσικαλαριού - Ποταμιάς Νάξου.
Για το έργο αυτό είχε υπάρξει πρόσφατα συνάντηση του Δημάρχου Νάξου κ. Νίκου Μαράκη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σε συνεννόηση μαζί του ο Βουλευτής επανέφερε το θέμα στην συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα, που είναι και πρόεδρος της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Ειδικός Γραμματέας τον ενημέρωσε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και η χρηματοδότηση του είναι απόλυτα διασφαλισμένη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ολοκληρώνουν τις απαραίτητες διαδικασίες εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, προκειμένου να είναι σύντομα απόλυτα ώριμο προς δημοπράτηση.

Ως πότε η κοινωνία θα ανέχεται πολιτικά απολιθώματα τύπου ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ;

Την ώρα που για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία φέρνει στοιχεία – φωτιά από το καθ΄ύλην αρμόδιο σώμα, τον ΣΟΕ, που αποδεικνύουν την απίστευτη μεθόδευση γύρω από το θέμα του Βατοπαιδίου,

Την ώρα που Λυκουρέντζος και Στυλιανίδης σφυροκοπούν έναν προς έναν αυτούς που διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις με βασικό στόχο την συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens,

Βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο ο Γιακουμάτος, δίνοντας “πάσα” στους διαπλεκόμενους της ενημέρωσης για να κάνουν γαργάρα τις αποκαλύψεις που δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση.

Από τη μία λοιπόν έχουμε την παρουσίαση ατράνταχτων στοιχείων από ανεξάρτητη αρχή και από την άλλη τα ουρλιαχτά του Γιακουμάτου σε ρόλο βουβουζέλας της διαπλοκής να παίζει τον άθλιο ρόλο που ξεκίνησε προεκλογικά, μαζί με τον άλλο γίγαντα τον Τατούλη, χαμένο στα βουνά της Αρκαδίας.

Ο Γιακουμάτος που καμάρωνε σαν γύφτικο σκερπάνι στο Κολωνάκι όντας σίγουρος ότι θα κατακτήσει υπουργικό θώκο!

Ο Γιακουμάτος που γυρόφερνε τα trash κανάλια για να δίνει χείρα βοηθείας στον μεγαλοεπιχειρηματία που ξεκίνησε το θέμα προκειμένου να εκβιάσει κυβέρνηση και δικαιοσύνη.

Δεν είναι λοιπόν θέμα “Νέας Δημοκρατίας” αλλά θέμα της ίδιας της δημοκρατίας να ανέχεται τζοκόντες τύπου Γιακουμάτου που είναι φανερό πλέον τι ρόλο διαδραματίζουν στο πολιτικό σύστημα.

Η συνέχεια στο Olympia.gr

ΜΕΤΑ ΤΟ 2004 ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ...

ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ρεπορτάζ : Ειρήνη Χρυσολωρά
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Ελληνική πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση στις αυξήσεις τιμών σε 10 κατηγορίες προϊόντων- και βεβαίως στον πληθωρισμότον Ιούνιο διαπιστώνει με βάση στοιχεία που παρουσίασε χθες το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών....

, την ίδια ώρα που η τρόικα χτυπούσε καμπανάκι για το ίδιο θέμα στις συνομιλίες που είχε με το υπουργείο Οικονομίας και τηνυπουργό Λ. Κατσέλη. Η λίστα με τα προϊόντα στα οποία η Ελλάδα οδηγεί την κούρσα των τιμών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν περιλαμβάνει μόνο τα αναμενόμενα, δηλαδή τα καύσιμα, τις μεταφορές, τα τσιγάρα και τα ποτά, όπου καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Περιλαμβάνει και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία κανονικά θα έπρεπε λόγω κρίσης και μείωσης της ζήτησης να σημειώνεται μείωση τιμών. Αντίθετα, σημειώθηκε αύξηση- και μάλιστα η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ενδεικτικά, στα είδη ένδυσης η αύξηση είναι 2,5% έναντι 0,3% στην ευρωζώνη, στη ζάχαρη, το μέλι και τα ζαχαρώδη προϊόντα είναι 2,4% έναντι μείωσης κατά 0,3% στην ευρωζώνη, ενώ στις καφετέριες και τα ξενοδοχεία είναι 3,6% έναντι 1,2% στην ευρωζώνη. Με άλλα λόγια, εδώ η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ πέρασε και μάλιστα «ενισχυμένη» στην τελική τιμή. Η τρόικα ανησυχεί για το γεγονός, γιατί η αύξηση τιμών σημαίνει μείωση της ανταγωνιστικότητας των αντίστοιχων προϊόντων και υπηρεσιών και άρα αντιστρατεύεται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που είναι κρίσιμη και για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομίας επανέλαβε ότι η κύρια αιτία του πληθωρισμού είναι οι αυξήσεις φόρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ο πληθωρισμός χωρίς τις αυξήσεις των φόρων παρουσιάζει καθοδική πορεία. Συγκεκριμένα, από 1,93% που θα ήταν (αν δεν είχαν αυξηθεί οι φόροι) τον Ιανουάριο, θα είχε υποχωρήσει στο 1,92% τον Φεβρουάριο, στο 1,65% τον Μάρτιο, στο 1,46% τον Απρίλιο, στο 1,34% τον Μάιο και στο 1,19% τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο ο πληθωρισμός ήταν 5,2%. «Βεβαίως, ακόμη χρειάζεται προσπάθεια», ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, διαπιστώνοντας ότι σε ορισμένους τομείς, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, σημειώνονται αδικαιολόγητες αυξήσεις. Στις συνομιλίες τους με την τρόικα υποστήριξαν ότι- εκτός από τους φόρους- υπάρχουν εγγενή προβλήματα στην ελληνική οικονομία που τροφοδοτούν το πρόβλημα. Το πρώτο είναι η κυριαρχία των μικρού μεγέθους επιχειρήσεων, οι οποίες προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις συνέπειες της κρίσης με την τιμολογιακή πολιτική τους, αυξάνοντας δηλαδή τις τιμές. Το δεύτερο είναι οι ολιγοπωλιακές δομές σε συγκεκριμένες αγορές, που επίσης συντηρούν τις αυξήσεις τιμών. Με τα μέτρα που παίρνει και θα πάρει το υπουργείο Οικονομίας, όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων, το πάγωμα των διδάκτρων και κυρίως οι λεγόμενες «καθαρές τιμές» στα ράφια των σούπερ μάρκετ, που υποχρεώνουν τις λιανεμπορικές εταιρείες να περνούν στον καταναλωτή τις εκπτώσεις των χονδρεμπόρων, υπολογίζει- όπως διαβίβασε στην τρόικα- ότι θα αποκλιμακωθούν περαιτέρω οι τιμές. Αλλωστε, υποστήριξαν, σε ορισμένα τρόφιμα σημειώνονται ήδη μειώσεις τιμών. Καμπανάκι για το ΕΣΠΑ Καμπανάκι χτύπησαν τα στελέχη της τρόικας και για το θέμα της καθυστέρησης στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, το οποίο επίσης συνδέεται με την ανάπτυξη. Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση δεν είναι συνολική, αλλά αφορά τρία μόνο προγράμματα, των υποδομών και μεταφορών, του περιβάλλοντος και της διοικητικής μεταρρύθμισης, και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα άλλαξαν προτεραιότητες. Συνολικά, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει φτάσει το 8,4% από 3,5% που ήταν όταν ανέλαβε η κυβέρνηση και θα ξεπεράσει το 15% έως το τέλος του χρόνου, δεσμεύθηκαν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας. Μάλιστα, ανέφεραν ότι ήδη έχουν υποβληθεί αιτήσεις πληρωμών 818 εκατ. ευρώ φέτος, θα ακολουθήσουν άλλες για 1,2 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο και άλλα 661 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τη δέσμευση του μνημονίου για αιτήσεις πληρωμών 2,7 δισ. ευρώ το 2010. Επιμονή Κομισιόν για τη ΔΕΗ Επιμένει στην ανάγκη πώλησης του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ η Κομισιόν, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις αξιωματούχου της στο Reuters, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. «Δεν σχολιάζουμε ανώνυμες δηλώσεις και συζητήσεις, δεν έχουμε ακόμη κάτι το επίσημο για να πάρουμε θέση», λένε κύκλοι του ΥΠΕΚΑ. Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχο της Ε.Ε. που μίλησε στο Reuters, «η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες μέσω διαγωνισμού», για να συμπληρώσει πως αυτό σχετίζεται με το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ και της Κομισιόν.

Καταγγέλλουν τον ΤΕΩΣ για συνεχή απρόκλητη και αήθη συμπεριφορά


«Δημοτική Συσπείρωση

Δήμου Δρυμαλίας»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αήθη, για μια ακόμη φορά, συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου Νικόλα Βασιλάκη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δρυμαλίας Αντώνη Μανιό, καθώς, στην πρόσφατη συνεδρίαση της 25/7/2010 του Δ.Σ., σε παρατήρηση του τελευταίου σχετικά με την έγκριση δαπανών, τον εξύβρισε λέγοντάς του, μεταξύ άλλων, «δεν ντρέπεσαι ρε παλιόπαιδο ….».

Τέτοιες συμπεριφορές αφενός δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό στον τόπο μας και αφετέρου αναδεικνύουν και το ήθος του ανδρός που έχει διατελέσει επί σειρά ετών Κοινοτάρχης και Δήμαρχος του Δήμου Δρυμαλίας και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και την ψήφο του λαού της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Τον παραδίνουμε στην κρίση σας…

Δρυμαλία 27-7-2010

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

Γιάννης Μπαρδάνης

Δήμαρχος Δρυμαλίας

Η φωτογραφία είναι από το ΒΗΜΑ ΝΑΞΟΥ