slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

 Αθήνα, 23 Ιουνίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την Πέμπτη από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου και τον οικοδεσπότη πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο.

 

Όπως συμφωνήθηκε, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών της ΕΟΚ, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα σωματείων, αθλητών και όλων των ενεργά ασχολούμενων με το άθλημα. Το Μνημόνιο προβλέπει την εγκατάσταση λογισμικού, δικτύου και καμερών σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της χώρας, προκειμένου να καλύπτονται με live streaming όλοι οι αγώνες μπάσκετ των Εθνικών πρωταθλημάτων. Επιπλέον, δημιουργείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μητρώο των ομάδων καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο το οποίο εξ αρχής υποστήριξε θερμά η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είχε την αρωγή του Υφυπουργού Αθλητισμού, δέχτηκε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και έτσι μπορεί να υλοποιηθεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε πολλούς τομείς.

 

Ακόμη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σήμερα που εορτάζεται η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα, συμβολικά ανακοίνωσε και την Ψηφιακή Κάρτα Αθλητή/ Αθλούμενου που θα υλοποιηθεί για όλους τους αθλητές της χώρας τις προσεχείς εβδομάδες.

 

 

Γραφείο Τύπου

Διεύθυνση: Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, ΤΚ: 101 63, Καλλιθέα

τηλ: (+30) 210 9098606 email: press@mindigital.gr

 

Δ. Καπούνης: «Στην Νάξο είμαστε 800 τόνους κάτω στο γάλα, να βοηθήσει η Πολιτεία!».

Η Ελλάδα «στεγνώνει» από γάλα, καθώς η παραγωγή βαίνει μειούμενη λόγω ακριβών ζωοτροφών.
Η Νάξος, δυστυχώς, δεν αποτελεί εξαίρεση, κάτι που επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.
«Στην Νάξο, το τελευταίο πεντάμηνο, η παραγωγή γάλακτος έχει πέσει κατά 800 τόνους (κάτι που μεταφράζεται σε 100 τόνους τυριού). Αυτό οφείλεται στο ότι οι παραγωγοί, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τις ζωοτροφές, μειώνουν το κοπάδι τους όσο μπορούν και παράλληλα ταΐζουν λιγότερο. Επίσης, μειώθηκαν και οι κτηνοτρόφοι, ενώ τα ζώα θα

Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος : Μύθοι & Αλήθειες σχετικά µε τις τιμές των καυσίμων





Μύθος  1. Ευθύνονται οι Εταιρίες που έχουμε τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Αλήθεια Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Η χώρα µας βρίσκεται κοντά στον Μέσο Όρο της Ε.Ε. (σε ορισμένες περιπτώσεις και κάτω από αυτόν) σχετικά µε τις τιµές των καυσίµων προ φόρων και δασµών. Με την προσθήκη φόρων και δασµών οι τελικές τιµές που διαμορφώνονται είναι πράγματι από τις υψηλότερες.

Φιλήμονας Ζανετίδης και Γιάννης Μαργαρίτης στην Ε.Α.Σ. Νάξου

Επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου πραγματοποίησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Νοτίου Αιγαίου, κ. Φιλήμονας Ζανετίδης και ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, κ. Γιάννης Μαργαρίτης.
Τους δύο άνδρες υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Διευθυντές της Ε.Α.Σ.
Στην διάρκεια της, σε εξαιρετικό κλίμα, συζήτησης που ακολούθησε υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος επάνω στα σοβαρά και δισεπίλυτα προβλήματα που

Ομόφωνα Γραμματέας της νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων ο Χρήστος Πολατσίδης με Αναπληρωτή Γραμματέα τον Σταμάτη Σέργη

 Χθες, Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 21:00 συνεδρίασε η νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα τη συγκρότηση της.
Ομόφωνα εξελέγησαν :

Πόθεν έσχες: Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Δημοσιεύονται σήμερα, 23 Ιουνίου 2022, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του έτους 2021 (χρήση 2020), των προσώπων των περιπτώσεων α΄ έως και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.3213/2003 όπως ισχύει, στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων.

Η δημοσίευση των ανέλεγκτων δηλώσεων γίνεται όπως προβλέπει ο νόμος «σε κάθε περίπτωση, εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των ενενήντα ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003)» που φέτος ήταν 28 Φεβρουαρίου 2022.

Κ. Μονογυιού: Το 60ο Ράλλυ Αιγαίου να περάσει και από τις Κυκλάδες

   Στην Τελετή Απονομής των κυπέλλων του 59ου Ράλλυ Αιγαίου παρέστη η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου και η κ. Μονογυιού απένειμε το βραβείο στο σκάφος που νίκησε στην κατηγορία των Sport, το «Water Gipsy» με κυβερνήτη τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ιωάννη Μαραγκουδάκη. Κατά τη διάρκεια της Τελετής η βουλευτής Κυκλάδων πρότεινε στον κ. Μαραγκουδάκη το 60ο Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο θα είναι και επετειακό, να περάσει και από νησιά των Κυκλάδων.   

Τριήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού σε Μήλο, Κίμωλο, Σέριφο



Η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Κιμώλου Κωνσταντίνο Βεντούρη, τον Αντιδήμαρχο Κιμώλου Τάκη Σάρδη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ροζάνα Λογοθέτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους βρέθηκαν τα έργα υποδομών του νησιού καθώς και ζητήματα καθημερινότητας στο νησί της Κιμώλου. Η Κατερίνα Μονογυιού συνομίλησε με κατοίκους του νησιού και κατέγραψε τους προβληματισμούς τους.

Τέλος, η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού περιόδευσε στη Σέριφο, όπου επισκέφτηκε την Μονή των Ταξιαρχών και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ρεβύνθη για τα τρέχοντα θέματα του νησιού και συζητήσαν λύσεις για αυτά.

Στη συνέχεια, η βουλευτής συνομίλησε με επιχειρηματίες του νησιού στην Άνω Χώρα και το Λιμάνι για την φετινή τουριστική σεζόν και για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Η Κατερίνα Μονογυιού συνάντησε και στελέχη της ΔΗΜ.ΤΟ Σερίφου και συζήτησαν για πρωτοβουλίες που δύναται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των νησιωτών της Σερίφου.

Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Χαλκείου


Ανακοίνωση

Στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης τμημάτων παλαιών αγωγών ύδρευσης απαιτείται η διακοπή υδροδότησης στους οικισμούς της Κοινότητας Χαλκείου, την Πέμπτη 23/6/22, από τις 12:00 έως τις 15:00. 

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής.


Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., πεντανόστιμη και... παγκοσμίως πρώτη!

Το γαστρονομικό site TasteAtlas, το οποίο ως στόχο του έχει την καταγραφή, διατήρηση και ανάπτυξη των τοπικών γεύσεων και των εστιατορίων που σερβίρουν παραδοσιακή κουζίνα ανά τον κόσμο, τοποθέτησε 13 τυριά της Ελλάδας στην κορυφαία 50άδα του πλανήτη! 

Στην τρίτη θέση της λίστας του και πρώτη ανάμεσα σε όλες τις Γραβιέρες θα βρει κανείς την Γραβιέρα 🧀 Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου : 26 χρόνια από τον θάνατό του Ανδρέας Παπανδρέου– Μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022- 26 χρόνια από το θάνατό του του Ανδρέα Παπανδρέου - πραγματοποιείται μνημόσυνο στις 12 το μεσημέρι στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών από τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ηλιάκη.