slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: «Επιτακτική η αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης στα νησιά»

Για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης, και την ανάγκη αναδιαμόρφωσης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, μίλησε στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συνεδρίασή της με θέμα «Ανεξέλεγκτη βόσκηση». Ο Βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στο υπάρχον πρόβλημα των ανεπιτήρητων ζώων, τα οποία προκαλούν ζημιές στη βλάστηση, τις καλλιέργειες, τις ξερολιθιές και που απαντάται σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Σέριφος, η Αμοργός, η Τήνος και η Σίφνος.

Δημοσκόπηση Abacus: Στις 11 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου-ΚΑΡΤΕΣ

 Καθαρή πρωτιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εικόνα των πολιτικών αρχηγών - Μέχρι 18% φθάνουν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από το β΄ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ABACUS που δημοσίευσε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ ο

Φίλιππος Φόρτωμας: «Στρατηγική στροφή της Κυβέρνησης προς φθηνότερες μορφές ενέργειας»

Για την ανάγκη αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης ως ευκαιρία στροφής σε άλλες μορφές ενέργειας, αλλά και για μία ασφαλή και εφικτή μετάβαση, μέσω της εξασφάλισης κατάλληλης τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης, μίλησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, για την Κύρωση δύο Μνημονίων με τα αντίστοιχα Υπουργεία Περιβάλλοντος της Ινδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναφορικά με τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της Συμφωνίας – Πλαισίου για την ίδρυση της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Πραγματοποιήθηκε  χθες η προγραμματισμένη συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της και βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας,  με θέμα την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βοσκής ανεπιτήρητων ζώων. Ένα θέμα που απασχολεί χρόνια την κοινωνία των νησιών μας και τα προβλήματα που δημιουργούνται παραμένουν άλυτα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Γ. Βρούτσης: Οριστική λύση στο πρόβλημα της κρατικής ενίσχυσης -με 229.000 ευρώ- των Πατατοπαραγωγών της Νάξου για την Φθινοπωρινή Πατάτα 2020

Σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριος Λιανός είχαν προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της καταβολής κρατικής ενίσχυσης Covid-19 σε καλλιέργειες φθινοπωρινής πατάτας Νάξου περιόδου 2020.

Μετά από το πέρας της συνάντησης, ο κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Ζ΄ Πανελληνίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων»

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ζ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου
«Η Νάξος διά μέσου των αιώνων»
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Ζ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων», οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Γλινάδο Νάξου, στις 22-25 Ιουνίου 2023 και καλεί όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες να υποβάλουν εργασίες για συμμετοχή σ’ αυτό, μέχρι την 31η Αυγούστου 2022.
Σκοπός του Συνεδρίου, όπως και όλων των έξι προηγουμένων, είναι η επιστημονική έρευνα όλων των μορφών πολιτισμού που αναπτύχθηκαν στη Νάξο στη διαχρονική τους πορεία, από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, η Επιστημονική Επιτροπή προτείνει στους/στις μελλοντικούς συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ως ειδικότερο θέμα πραγμάτευσης τη μελέτη όλων των μορφών του ναξιακού πολιτισμού κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, περίοδο ελάχιστα μελετημένη, άρα βιβλιογραφικά ελλιπή.
Στο Συνέδριο θα περιληφθούν: