slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Τζίγγερ θεέ πάρε την ΠΑΕ"

Ετοιμάζεται παρέμβαση Τζίγγερ. Μάλλον θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.olympiada

Ανάθεση αρμοδιοτήτων σε περιφερειακούς συμβούλους από το Γιάννη Μαχαιρίδη

Στον Θεόφιλο Λάζαρο η εξουσιοδότηση να υπογράφει θέματα που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου.

Μετά τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών, με σημερινή του απόφαση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης αναθέτει σε περιφερειακούς συμβούλους αρμοδιότητες για συγκεκριμένους τομείς δράσης.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Κρεμαστινό, Δέσποινα Μουτάφη – Κουντούρη, Ανδριάνα Μπαφίτη και Ζηνοβία (Τζένη) Βασιλαράκη.

Αναλυτικά, η απόφαση του κ. Μαχαιρίδη αναφέρει τα εξής:


Α. Αναθέτουμε στους πιο κάτω αναγραφόμενους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την άσκηση των κάτωθι αρμοδιοτήτων:
Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Κρεμαστινό Δημήτριο του Ιωάννη τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα υγείας (συντονισμού και σχεδιασμού) για όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον του αναθέτουμε και τις αρμοδιότητες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Δωδεκανήσου.
Στην Περιφερειακή Σύμβουλο Μουτάφη-Κουντούρη Δέσποινα του Αντωνίου τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Κοινωνικής Μέριμνας για τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου.
Στην Περιφερειακή Σύμβουλο Μπαφίτη Ανδριάνα-Γεωργία του Αιγέα τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Αθλητισμού για τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου.
Στην Περιφερειακή Σύμβουλο Φάκκα-Βασιλαράκη Ζηνοβία του Φιλήμονα τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Πολιτισμού για τις περιφερειακές ενότητες Δωδεκανήσου.
Στον Περιφερειακό Σύμβουλο Γρυπάρη Δημήτριο του Ιωάννη τις αρμοδιότητες που αφορούν σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού για τις περιφερειακές ενότητες Κυκλάδων.
Β. Εξουσιοδοτούμε τους πιο κάτω αναγραφόμενους Περιφερειακούς Συμβούλους να υπογράφουν σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών που εδρεύουν στην περιφερειακή τους ενότητα, να εγκρίνουν τη χορήγηση κανονικών αδειών των προϊσταμένων των τμημάτων της περιφερειακής τους ενότητας και να διατυπώνουν προτάσεις και εισηγήσεις οι οποίες αφορούν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, τον Ίσσαρη Κωνσταντίνο του Δημητρίου
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, τον Μάϊνα Ηλία του Νικολάου
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, τον Σταυλά Κων/νο του Δημητρίου
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου, τον Ερωτόκριτο Μιχαήλ του Εμμανουήλ
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Κέας-Κύθνου, τον Κοκιασμένο Αντώνιο του Μιχαήλ
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Κω, την Κυπραίου-Νικηταρά Μαρία του Αντωνίου
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, τον Ηλιάκη Πέτρο του Σταύρου
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, τον Μαργάρα Βασίλειο του Γεωργίου.
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, τον Θεόφιλο Λάζαρο του Νικολάου
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, τον Τζανακόπουλο Παντελεήμονα του Γεωργίου
- Για την Περιφερειακή Ενότητα Τήνου, τον Βίλλα Ματθαίο του Βερνάρδου
Η παρούσα να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ "ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ" ΩΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ"!


Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!
Σε άλλη μια επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας προέβη χτες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συλλαμβάνοντας χτες (13/01) το απόγευμα στο Βύρωνα το στέλεχος του ΣΥΝ Δημοσθένη Παπαδάτο – Αναγνωστόπουλο.

Ενώ περπάταγε στην οδό Φορμίωνος, ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά του με προτεταμένο όπλο ένας άντρας, που του ζήτησε να μείνει ακίνητος. Αμέσως, καμιά δεκαριά κουκουλοφόροι αρχίζουν να τον δέρνουν και τον βάζουν κλωτσηδόν στο όχημα που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ.
Εκεί άντρες της Αντιτρομοκρατικής με κουκούλες τον έκλεισαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τον ξεγύμνωσαν και του έκαναν σωματικό έλεγχο. Αφού τον ανέκριναν για αρκετές ώρες τον άφησαν λέγοντας απλώς τον μπέρδεψαν για άλλον!


Φυσικά για όλα αυτά, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά τόσο στα «δελτία των 8»., (τα οποία ειρήσθω εν παρόδω θυμίζουν όλο και περισσότερο τη χουντική ΥΕΝΕΔ), όσο και στον σημερινό "έγκυρο" τύπο...


Προφανώς, τα παραπάνω δεν αποτελούν ένα ούτε μεμονωμένο αλλά ούτε και τυχαίο περιστατικό! Ας μην ξεχνάμε πως, πριν από 1 μόλις μήνα ο Γραμματέας και άλλο ένα μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο κατόπιν ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ στην οδό Ευελπίδων ενώ εδώ από την υπαγωγή της χώρας στην τρόικα η καταστολή έχει αυξηθεί δραματικά απέναντι σε κάθε κοινωνική κινητοποίηση!


Είναι πλέον προφανές, πως η Κυβέρνηση φοβάται πως η εφαρμογή της πλέον σκληρής επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων από τον εμφύλιο και έπειτα, μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο ποτάμι λαϊκής οργής. Προκειμένου, να ανακόψει λοιπόν τυχόν δραματικές (για την ίδια) εξελίξεις προσπαθεί να στοχοποιήσει τον πολιτικό χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ελπίζοντας έτσι πώς θα τρομοκρατήσει τόσο εμάς τους ίδιους όσο και οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο κατανοεί πως πρέπει να αντισταθεί δυναμικά απέναντι στην τρόικα και το Μνημόνιο...


Να είναι σίγουροι πάντως Κυβέρνηση - τρόικα – ΜΜΕ, πως σε καμία περίπτωση δεν μας φοβίζουν! Αντίθετα μας εξοργίζουν και να είναι σίγουροι πως η τρομοκρατική ενέργεια της ΕΛΑΣ δεν πρόκειται να περάσει απλά σαν να μην έγινε και τίποτα σοβαρό...

Αναδημοσίευση από iskra.gr

Πράσινα συντρόφια να τη χαίρεστε την πράσινη χούντα σας και θυμίζω
....Ζήτω του βασιλιά και δώτε μου άλλη μια...
Τέτοιοι ήσαστε, τέτοιοι είστε και τέτοιοι θα παραμείνετε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Η Μητρόπολη Παροναξίας βράβευσες τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την σχολική χρονιά 2009-2010


Εν συνεχεία στο σύντομο χαιρετισμό του ο νέος Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων που εξελέγη στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές κ. Μανώλης Μαργαρίτης έδωσε συγχαρητήρια στα «Ναξιωτάκια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για την εισαγωγή τους στις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές της Χώρας ενώ τόνισε ότι η Νάξος περιμένει πολλά από τους επιτυχόντες και νέους μελλοντικούς επιστήμονες ώστε να προστεθούν κι αυτοί στους ήδη καταξιωμένους Ναξιώτες Επιστήμονες που με το έργο τους και την παρουσία τους αναδεικνύουν το τόπο μας.

Στη συνέχεια το λόγo έλαβε ο Διευθυντής του Λυκείου Τραγαίας κ. Βλησίδης και ο καθηγητής του Λυκείου Νάξου κ. Γιοσμάς ως εκπρόσωπος του Διευθυντή του Λυκείου Νάξου οι οποίοι αφού συνεχάρησαν τους επιτυχόντες και τόνισαν τις αντικειμενικές δυσκολίες της πορείας των μαθητών προς την επιτυχία της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξέφρασαν κι αυτοί προβληματισμούς ως προς την μελλοντική σταδιοδρομία των νέων και νεανίδων μας.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε και στους ίδιους τους τιμώμενους νέους φοιτητές που παρευρίσκοντο στη βράβευση και δια εκπροσώπου τους εκφράστηκαν οι σκέψεις και οι προβληματισμοί τους.

Ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων με την απονομή Περγαμηνής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο καθώς και μικρών αναμνηστικών, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση που παρέθεσε η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας έξω από την αίθουσα «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Να σημειωθεί ότι τέτοιες εκδηλώσεις σαν αυτές που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας είναι αξιέπαινες και αναγκαίες για την Νάξο μας, διότι προβάλλουν, στηρίζουν και επιβραβεύουν τις θετικές προσπάθειες των νέων και νεανίδων μας που δίδουν ελπίδα και θάρρος για το μέλλον του τόπου μας.

Νέοι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι στα μεγάλα χωρία

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (2-1-2011)οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων και Αντιπροέδρων στις Δημοτικές Κοινότητες της Χώρας , του Αγερσανιου , του Φιλωτιου και της Απειρανθου σε όλα τα άλλα διαμερίσματα εξελέγησαν Πρόεδροι οι πλειοψηφήσαντες Τοπικοί Σύμβουλοι στις εκλογές της 11/11/2010.

Αναλυτικά εξελέγησαν οι παρακάτω:

Δημοτική Κοινότητα Χώρας
Πρόεδρος Συμεώνογλου Μάκης
Αντιπρόεδρος Παπαδόπουλος Σπυρίδων

*Συμεώνογλου Μάκης

635

*Παπαδόπουλος Σπυρίδων

592

*Ξενάκη-Λαγογιάννη Ανδριανή

495

Σέργης Νικόλαος

468

Καπίρης Σταμάτιος

411

Δημοτική Κοινότητα Φιλωτιου
Πρόεδρος Κρασσάς Βασίλειος
Αντιπρόεδρος Μανιός Γεώργιος

*Κρασσάς Βασίλειος

486

*Μανιός Γεώργιος του Ηλία

299

* Λιόφαγος Στέφανος του Δεμένεου

148

Λεόντιος Γεώργιος του Στέφανου

242

Βρούτσης Αντώνιος του Εμμανουήλ

213

Δημοτικό Διαμέρισμα Αγερσανιου
Πρόεδρος Μαργαρίτης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Φώτιος


*Μαργαρίτης Νικόλαος

155

*Μαργαρίτης Φώτιος

109

*Καραμπάτσης Ευάγγελος

70

Βελώνης Νεκτάριος

137

Κάβουρας Γεώργιος

128

Πρόεδρος Κατεινάς Νικόλαος
Αντιπρόεδρος Γιακουμή

ΧριστίναΑπείρανθος

*Κατεινάς Νικόλαος

303

*Ζαφείρης Ιωάννης

226

*Γιακουμή Χριστίνα

160

Αντωνίου Γεώργιος

133

Γλέζος Ιωάννης

97


Το αυθεντικό κίνημα κατά των ΔΙΟΔΙΩΝ κινδυνεύει.

Ετοιμάζουν ένα σταλινικό ΠΑΜΕ για να το καπελώσουν.

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Είναι πλέον βέβαιον ότι το κίνημα των διοδίων έχει αρχίσει να ενοχλεί τους "άνωθεν" και απόδειξη αυτού είναι ότι αναγκάζονται εσπευσμένα να χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα "μέσα".
Είναι έτοιμοι να αμολήσουν, εναντίον του κόσμου που αντιδρά, τα πιο επικίνδυνα "σκυλιά" που διαθέτουν. Τους γνωστούς ΚΚΕδες …Τα γνωστά παρασιτικά, ανεπάγγελτα, άεργα και προβοκατόρικα κομμούνια …Τους επαγγελματίες χαφιέδες του παρακράτους και της Νέας Τάξης. Μέχρι τώρα πίστευαν ότι το κίνημα θα "ξεφουσκώσει" και δεν το αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Αυτό όμως δεν συνέβη και τώρα αναγκάζονται ν' αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Λείπουν σοβαρά χρήματα από το ταμείο του Μπόμπολα και αυτό δεν είναι διατεθειμένος να το επιτρέψει να συνεχίσει να συμβαίνει. Λείπουν χρήματα από τον Μπόμπολα και όταν λείπουν χρήματα από αυτόν λείπουν και από την Goldman Sachs

διαβάστε την συνέχεια στο
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html