slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Συρμαλένιος: «Ανησυχία για τον ασφαλή εμβολιασμό στα νησιά – «εισιτήριο» για την τουριστική περίοδο 2021»


Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα το σχεδιασμό στο σύστημα εμβολιασμού στις Κυκλάδες στην Ολομέλεια της Βουλής

Ερωτήματα για τον τρόπο που θα γίνει ο εμβολιασμός των κατοίκων στις διαφορετικές κατηγορίες νησιών, καθώς και για την επάρκεια σε απαραίτητο για τον εμβολιασμό εξοπλισμό και προσωπικό (γιατροί, αναισθησιολόγοι κ.ά.) έθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή με θέμα τον εμβολιασμό στα νησιά.

Ο Νίκος Συρμαλένιος ανέφερε ότι με δεδομένο ότι η νησιωτική χώρα και..........

Τροπολογία της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής : Να αποδεχθεί η Κυβέρνηση την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Ελλάδας

 Κ.Ο. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 

Αθήνα, 27/01/2021ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ


Στο σχέδιο νόμου  «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή»


ΘΕΜΑ: Εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε όλα τα νησιά της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Νάξου & Μικρών

Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Κινιδάρου και

Χαλκείου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έχοντας υπόψη: 

Νέα μέτρα-ανάσα για τις επιχειρήσεις – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Newsroom eleftherostypos.gr 

Μηδενικά ενοίκια για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα καταβάλουν οι επιχειρήσεις οι οποίες ήταν κλειστές το πρώτο 15νθημερο του Ιανουαρίου και το κράτος θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων με το 80% του ενοικίου, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που κατατέθηκε στη ΒουλήΜε άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται πάγωμα επιταγών για 75 ήμερες και επέκταση του παγώματος για επιπλέον 45 ήμερες για όσες επιταγές είχε ήδη ανασταλεί η προθεσμία πληρωμής.


Παράλληλα προβλέπεται η επιχορήγηση της Aegean με 120 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά:

Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι αγωγές, τα εκατομμύρια και η προσπάθεια φίμωσης

Όταν ένας πολιτικός, μια ομάδα πολιτικών ή ένα κόμμα, μια οργάνωση ξεκινά επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ή μέσων ενημέρωσης, είναι σαφές ότι «έχει πάρει την κάτω βόλτα»

«Ο τύπος, οι δημοσιογράφοι είναι η τέταρτη εξουσία, αν όχι η πρώτη».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απαγόρευση συναθροίσεων

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την απαγόρευση συναθροίσεων

 26/1/2021

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων. Και για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο. 

Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις. Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής.

Εμβολιάστηκε ο Σπάρτης Ευστάθιος – Σειρά παίρνουν και άλλοι μητροπολίτες

Ι.Μ. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΣΠΑΡΤΗΣ: Άνοιξε πλέον ο δρόμος των εμβολιασμών για τους Σεβαστούς Ιεράρχες. Μετά τον Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον Πειραιώς Σεραφείμ και ο Σπάρτης Ευστάθιος έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Σειρά παίρνουν πλέον και άλλοι Μητροπολίτες
Η πρώτη φάση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που φιλοξενούν ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες και ΑΜΕΑ πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21-23 Ιανουαρίου 2021.

Και η Κατερίνα Γερονικολού καταγγέλλει τον Κιμούλη: «Με φόβισες, με τρόμαξες, ως εδώ!»

Μετά την Ζέτα Δούκα έρχεται άλλη μια ηθοποιός να καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό.


Πρόκειται για την Κατερίνα Γερονικολού η οποία ευχαρίστησε δημόσια τη Ζέτα Δούκα που μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα και έτσι βρήκε και εκείνη το θάρρος να προβεί στην ανάλογη κίνηση. Η ηθοποιός σε ανάρτησή της εξήγησε γιατί δεν είχε μιλήσει νωρίτερα και μοιράστηκε τα συναισθήματα που έχει από μια συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη.
Αναλυτικά η ανάρτηση της Κατερίνα Γερνικολού: