slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Boυλγαρικά χωριά ζητούν την ένταξή τους στην Ελλάδα!


«Το ελληνικό όνειρο δύο βουλγαρικών χωριών». Mε αυτόν τον τίτλο η γαλλική, «Le Figaro», σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για τη «μεγάλη επιθυμία» για των δύο χωριών της Βουλγαρίας, Tsrantcha και Brashten, να προσαρτηθούν στην Ελλάδα.
Κάπου στο βάθος της οροσειράς της Ροδόπης που χωρίζει Ελλάδα - Βουλγαρία, τα δύο χωριά, που αριθμούν λίγους κατοίκους, το πρώτο 600 και το δεύτερο 800, ζήτησαν σε σχετικό τους σημείωμα να «διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα» γιατί «έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ξεχασμένοι από τον Θεό, οι Βούλγαροι κάτοικοι των χωριών, δουλεύουν τη γη τους, αλλά ανήμποροι να αποδείξουν ότι εδώ και γενιές το χώμα τους ανήκει, πέφτουν πολύ συχνά θύματα κερδοσκόπων.

«Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς» υποστηρίζει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Tsrantcha.
 

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
 ΠΟΥ    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ 
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΜΝΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ . ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ   ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ  (8/11/2012), ΗΤΑΝ  ΑΔΥΣΩΠΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ; ΑΛΗΘΕΙΑ  ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΉΣΟΥΝ; ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ;    
ΥΠΟΚΡΙΤΗ
«Κύριοι Υπουργοί,
Με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013 – 2016 επιβεβαιώσατε τους χειρότερους φόβους όσων υπηρετούμε τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να τους κρατήσουμε όρθιους και κατά το δυνατόν φερέγγυους στα μάτια των κοινωνιών μας.....

Ποιος είναι ο βουλευτής του Καμμένου που είναι και υπάλληλος της Βουλής

Ο Γιάννης Κουράκος εισήλθε στην Βουλή των Ελλήνων ως βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ το 2004. Ο κ. Κουράκος, εκπαιδευτικός ΤΕΙ Χαλκίδας (μη φανταστείτε τίποτα φοβερό, ωρομίσθιος είναι, όπως μπορούν να γίνουν όλοι οι πτυψιούχοι των ΤΕΙ), σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη δημοσιευτεί κατόρθωσε και διορίστηκε στην βουλή ως...

Πατριώτες του κώλου ALERT! Προς νέα χρεοκοπία βαδίζει η Αργεντινή


[Την είδηση αυτή δεν θα τη δείτε σε σελίδες που φουσκώνουν τα μυαλά των ηλιθίων ότι τάχα μου οι Αργεντίνοι έδιωξαν τους τοκογλύφους, δεν τους πλήρωσαν, ξεβράκωσαν τους τραπεζίτες και σήμερα τρώνε με χρυσά κουτάλια...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝΟΥ

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
ΠΡΟΣ:
1) Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.
2) Τον Δήμαρχο Τήνου.
3) Τον Πρόεδρο και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας  Τήνου.
4) Τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5  του Ν. 3852/2010, ΣΑΣ ΚΑΛΩ να προσέλθετε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στο Δημαρχιακό Κατάστημα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης, στο παρακάτω θέμα της ημερησίας διατάξεως :

Ορίστηκαν τα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Καθολικών Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός»

Μετά από πολλά χρόνια κενού στη διαχείριση, ορίστηκαν από τη Γ.Γ.  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλόγηρου, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Ιδρύματος Καθολικών Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός».

Μέλη της επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για τη διαχείριση της περιουσίας του ιδρύματος είναι: Αργύρης Ανευλαβής, Μαρκόπολη Μαρία, Ναυπλιώτης-Σαραντηνός Ιάκωβος και Φουτάκογλου Ευστράτιος.

Ο διορισμός των μελών δημοσιεύτηκε στο  ΦΕΚ (Αρ. ΦΕΚ 2489 Αρ.Φύλλου 504/30-1-2012).

 

Βουτιά στα κύματα

Πραγματική μάχη με τα κύματα έδωσε στο ταξίδι του το Blue star Naxos από τη Νάξο προς την Πάρο, σήμερα 8/11/2012 μιας και το απαγορευτικό βρήκε το πλοίο εν πλω.

Σπάνια και εντυπωσιακή φωτογραφία από το Νίκο Μαϊτό.

Πρεπει να το λάβουν υπόψη τους όλοι οι οδηγοί!

Date: 2012/10/30

Πρεπει να το λάβουν υπόψη τους όλοι οι οδηγοί!
==============@==============
_t____ata.pps _t____ata.pps
3767 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  









Δημοσκόπηση Public Issue: Καταλληλότερος ο Σαμαράς, παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ με τους μισούς ψηφοφόρους του να θέλουν ιδιωτικοποιήσεις!



Το οικονομικό, η ανεργία, τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα σύμφωνα με το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 1 – 5 Νοεμβρίου, πριν δηλαδή την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο

e-Επιλογές της 08/11/2012



Τόσα θα παίρνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Μεγάλο ψαλίδι μπαίνει στους μισθούς των Ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλη αναφορικά με το πως διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί. Έτσι ο μισθός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ μειώνεται έως και 16,63%, ενός ταξίαρχου έως και 13,38%, ενός λοχαγού έως και 10,60% και ενός λοχία έως και 4,95%. Δείτε τι θα παίρνουν μικτά και καθαρά οι στρατιωτικοί:

Αναβολή της προγραμματισμένης συζήτησης για τα αγροτικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η συζήτηση για τα αγροτικά θέματα, που είχε προγραμματιστεί  για τις 10 Νοέμβρη στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής, αναβάλλεται λόγο της διημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Νάξου  για την αγροτική ανάπτυξη.
Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ  του ΚΚΕ
Νάξος

O Βενιζέλος «καρφώνει» Καπελέρη-Διώτη ότι έδωσαν τη λίστα Λαγκάρντ στον Βαξεβάνη... Δε μας λέει όμως γιατί ενώ την είχε έκανε την πάπια για 1 βδομάδα


Μια αποκάλυψη που πέρασε απαρατήρητη στον ορυμαγδό της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας έκανε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του ζήτησε αντί να καλύπτει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ να ψάξει ποιός την διέρρευσε και «φωτογράφισε» τον Γιάννη Καπελέρη.
Ωστόσο υπάρχει και η άλλη άποψη, καθώς κάποιοι ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εννούσε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Απαντώντας στις κατηγορίες που του απηύθυνε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ότι συγκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ είπε στη Βουλή:

Δηλώσεις Δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη για τα Α.ΜΕ.Α. και το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων

«Τι γίνεται  στο σημερινό ΚΕΦΙΑ, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ  Κυκλάδων??
Έχει περάσει ένας και  πλέον χρόνος από τότε που η  Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε  το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων να ενσωματωθεί  στο Νοσοκομείο Σύρου. Η απόφαση αυτή, της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου αποδείχθηκε ένα μεγάλο λάθος αφού ακυρώθηκε η φιλοσοφία της ύπαρξης των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ως αυτόνομων μονάδων, που υπηρετούσαν τα ΑΜΕΑ πολύ καλά. Τώρα για ένα ραντεβού, τα ΑΜΕΑ πρέπει να..

Προκαταρκτική εξέταση για τη δημοσιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφιών αστυνομικών στο Internet


Προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά στην ιστοσελίδα left.gr, μετά από χαφιεδίστικους ελέγχους που έκανε ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή τον λεβεντομαλά@@ Τατσόπουλο, διέταξε η ....

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών Συν+Αξία


Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών αρχίζουν την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 6μμ στη σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου.
Απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες και θα προσφερθούν, όπως πάντα, δωρεάν.
Πληροφορίες Κατερίνα 694-344-5586, email kandrielou@gmail.com
Δεν ξεχνάμε να διαδίδουμε στόμα με στόμα την Προσφορά Αλληλεγγύης την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 στην Παράλια της Νάξου (απέναντι από το φαρμακείο του Δελλαρόκα)συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου &