slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βλασερος: Η εξάπλωση των ξαπλωστρών στις παραλίες των νησιών χρήζει άμεσης παρέμβασης από την πολιτεία

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην ανάγκη του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο κάθε άλλο παρά προστατεύεται.

Η ανάγκη της διατήρησης του απαράμιλλου φυσικού κάλλους των νησιών μας δεν είναι μόνο θέμα υποχρέωσης σ' αυτούς από τους οποίους το παραλάβαμε αλλά και σε αυτούς που θα το παραδώσουμε. Πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα αλλά και βασικό στοιχείο του τουριστικού μας προϊόντος.

 

Αιχμή αυτή τη στιγμή της ασέβειας προς το φυσικό περιβάλλον που κάποιες φορές αφορούν και τις περιοχές natura είναι οι παραλίες των νησιών μας, οι φυσικές όχθες της θάλασσας που πολλές φορές βανδαλίζονται με πλήρη κατάληψη από ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα με διάφορες κατασκευές και παρεμβάσεις, όπως κατεδάφιση άμμοθινώνης και αποκόλληση πλακών από την θάλασσα.

 

Πέρα από αυτές τις φυσικές συνέπειες με την σχεδόν ολοσχερή κατάληψη με ξαπλώστρες των παραλιών παρεμποδίζεται το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών της ελεύθερης πρόσβασης στην θάλασσα με την αναγκαστική χρήση των ξαπλωστρών με υψηλό πολλές φορές και παράλογο μίσθωμα.

 

Η δίκαιη κινητοποίηση των πολιτών στην Πάρο και τώρα και στη Νάξο απέναντι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του. Άμεσα πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που ορίζει ο νόμος.

 

Οι παρεμβάσεις της δικαιοσύνης και του Υπουργού Οικονομικών έστω και καθυστερημένα ελπίζουμε να είναι ουσιαστικές.

 

Η ανάγκη δημιουργίας ενός νομικού πλαισίου που θα έχει νομική ευθύνη και η δημοτική αρχή, η οποία θα διασφαλίζει το δικαίωμα του πολίτη να προσεγγίζει ελεύθερα την θάλασσα αλλά και τη δυνατότητα ελεγχόμενης ήπιας και χρήσιμης επαγγελματικής χρήσης που θα εξασφαλίζει την ανάγκη όσων θέλουν περισσότερες ανέσεις στην θάλασσα για την διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος είναι επιτακτική.

 

 


Ο Κώστας Ζαχαριάδης Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ




Την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη για τον δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η «Ανοιχτή Πόλη» μπαίνουν στην αυτοδιοικητική μάχη πιστεύοντας πως ο Κώστας Ζαχαριάδης θα συσπειρώσει τους προοδευτικούς πολίτες της Αθήνας.

Θηραϊκή Πολιτεία :Αναγγελία Υποψήφιου Συμβούλου - Νομικού Γεωργία του Ιωάννη


Νομικού I. Γεωργία (Τζωρτζάκη)

Επιχειρηματίας Τουρισμού - Λογίστρια 

 

Καλωσορίζουμε τη Γεωργία Νομικού, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της. 

 

Η Γεωργία, είναι μια πολυπράγμων ενεργός πολίτης του τόπου μας, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και δράση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. 

 

Είναι ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του παραρτήματος Θήρας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει σε όλες τις δράσεις της Εταιρείας από το 2017 έως σήμερα και έχει συμβάλλει  στις προτάσεις για τη φέρουσα ικανότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θήρας. 

 

Την περίοδο 2013-2017 υπηρέτησε από τη θέση του Γραμματέα στο Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης, όπου συνέβαλε στις δράσεις και τη λειτουργία του. Ούσα έγκυος συνέβαλε να αναδειχθεί το θέμα του κλειστού νοσοκομείου της Σαντορίνης  στη Γαλλική κρατική τηλεόραση France2 το 2014. Υπήρξε  μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του Εμπορείου και είναι μέλος της  Εθελοντικής ομάδας Σαντορίνης.

 

Έχει σπουδάσει Λογιστικά και απέκτησε δεύτερο πτυχίο στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Λειτούργησε για μια δεκαετία το δικό της λογιστικό γραφείο. Από νεαρή ηλικία εργάζεται στον τουριστικό τομέα και διατηρεί μικρή τουριστική μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων.  

 

Καταγόμενη από το Εμπορείο είναι κάτοικος Περίσσας και είναι παντρεμένη με τον Θάνο Καραντάνη. Μαζί έχουν δύο αγόρια. Η ίδια έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Εμπορείου.

 

Εντάχθηκε στο δυναμικό της Θηραϊκής Πολιτείας το 2019. Παρότι δεν εκλέχθηκε συνέχισε να έχει  ενεργό παρουσία στις διαδικασίες της παράταξης. Πιστεύοντας στην ενδυνάμωση των θεσμών της αυτοδιοίκησης θέτει και πάλι τον εαυτό της στην κρίση των συμπολιτών της.

 

 

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τη Γεωργία Νομικού, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και οικιστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, αυτή που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του. 

 

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου