slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη και τον Αντιδήμαρχο Ηρακλειάς κ. Ιωάννη Γαβαλά, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες.

Ο Γ. Βρούτσης στη Σίφνο για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Παναγίας ΧρυσοπηγήςΟ Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη νήσο Σίφνο, όπου θα παραστεί σε προγραμματισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας τη Ν.Δ., με την ευκαιρία του εορτασμού της Παναγίας της Χρυσοπηγής, προσκεκλημένος της Ιεράς Μονής Βρύσης, του Δήμου Σίφνου και του Συνδέσμου Σιφνιών. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

 ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ

Το αντεργατικό έκτρωμα δεν βελτιώνεται, ανατρέπεται!

Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία που μάχονται , θα προσπεράσουν τα ψέμματα και κάθε φωνή μέσα και έξω από το κίνημα που όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγε πως δεν «έβλεπε» κανένα νομοσχέδιο.

Θα προσπεράσουν όσους τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει και ότι το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το "βελτιώσουν" με τις παρεμβάσεις τους.

Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Απευθύνουμε κάλεσμα συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, φτωχών αγροτών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.

  • Στηρίζουμε την πρόταση εκατοντάδων σωματείων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

  • Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.


Όλοι την Πέμπτη 10 Ιούνη στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία 11:00 το πρωί!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΣΟΥΛΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


4ο Food Experience Graviera Naxos 2021

Με αφορμή τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες το Food Experience Graviera Naxos, το φημισμένο γαστροταξιδιωτικό event-θεσμός, προσαρμόζεται και πειραματίζεται πάνω στην Αθλητική Διατροφή αναδεικνύοντας την μεγάλη διατροφική αξία των προϊόντων που παράγει η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με την διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά στην γαστρονομία!

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα νησιά των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Πολυκρέτη, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες των νησιωτικών περιοχών.

Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας εξέθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων των Κυκλάδων, αλλά και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα, ώστε να δοθούν κίνητρα στους νέους για την ενασχόλησή τους με αυτόν. Περαιτέρω, συζητήθηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας και οι τρόποι αντιμετώπισής της, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη μείωσης του κόστους παραγωγής, στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης σταβλικών εγκαταστάσεων, στο πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα ζώα, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη ελέγχου της προέλευσης των ποιοτικών προϊόντων, όπως η πατάτα της Νάξου, ώστε να παταχθούν τα φαινόμενα διακίνησης «μαϊμού» προϊόντων.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τήνου και στην κάλυψή της με υπαλλήλους, με σκοπό την περίθαλψη των ζώων, αλλά και τη διεκπεραίωση υποθέσεων σχετικών με την υπηρεσία. Τέλος, ο κ. Φόρτωμας συζήτησε αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας χαρακτηρισμού της Αμοργιανής Φάβας ως Π.Γ.Ε. (προϊόν με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης). Η ηγεσία του Υπουργείου, βαθιά ευαισθητοποιημένη, δεσμεύτηκε για την επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων.

«Ο πρωτογενής τομέας έπαιζε πάντα πρωτεύοντα ρόλο στις τοπικές οικονομίες των νησιών μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγρότες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους, αλλά και να δώσουμε κίνητρα στους νέους ανθρώπους, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά τους, τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους, με σκοπό την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την εναρμόνισή του με τις προκλήσεις του μέλλοντος» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

 

Ομιλία του Κοιν. Εκπροσώπου Ν.Δ. Γ. Βρούτση στο ν/σ του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19


  VID-19, που πρότεινε πρώτος στην Ε.Ε. ο Π/Θ Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το κλειδί για την ενδυνάμωση του τουρισμού"

Ευάγγελος Αβέρωφ (1910-1990)

“Να δώσει νόημα στην των πολλών ύπαρξη ένας φτάνει” Κ. Παλαμάς

Γράφει ο Γεώργιος Ματσόπουλος, Φιλόλογος – Ιστορικός

Είναι ιδιαίτερα επαινετό να τιμάς την μνήμη όσων έφυγαν. Είναι όμως ξεχωριστό εάν από τα λεγόμενα προκύψουν χρήσιμα και επωφελή για το παρόν και για το μέλλον, αυτή είναι μία μορφή αθανασίας, όταν ο σπόρος του ζει μέσα μας και χαράσσει “τα μελλούμενα”.

Ο Ε. Αβέρωφ σφράγισε με την παρουσία του την πολιτική ζωή της πατρίδας μας. Από νωρίς,

Ξεκινάει το πρόγραμμα για την αξιοποίηση των Αρχαίων Λατομείων Μαρμάρου στην Πάρο


  • Στο Δημαρχείο Πάρου υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος την Δρ. Tommasina Pianese, ερευνήτρια στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας και το Ινστιτούτο Μελετών για τη Μεσόγειο, η οποία επισκέπτεται το νησί στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου Πάρου στο πρόγραμμα COST ActionCA18110 - Underground Built Heritage ως καταλύτης για την αξιοποίηση από την κοινότητα» (Underground4Value), για τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας για τα αρχαία λατομεία μαρμάρου στην Πάρο.  

  • Το πρόγραμμα αφορά την  αξιοποίηση της υπόγειας πολιτιστικής κληρονομιάς ως πολύτιμου πόρου που χρειάζεται να διαφυλαχθεί και να αξιοποιηθεί με βιώσιμο τρόπο, προωθώντας τις προοπτικές που προσφέρει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. 

  • Τις επόμενες ημέρες, στις εργασίες θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Action Underground4Value και επικεφαλής του προγράμματος, Δρ. Giuseppe Pace.