slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΟΝ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΔΟΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ
΄Ανω Σύρος 4 Δεκεμβρίου 2020
Συνοπτικό Ιστορικό:

Το νέο έντυπο για τους delivery: Κάθε εργοδότης υποχρεούται σε υποβολή ως 20 Δεκεμβρίου 2020

Στην υποβολή νέου εντύπου υποχρεούται οι εργοδότες του Ε13 για κάθε μοτοποδήλατο ή μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιείται από εργαζόμενό του, κατά την εκτέλεση της εργασίας του, για τη μεταφορά ή διανομή προϊόντων και αντικειμένων.

Μεταναστευτικό: Να μην διχαστουν οι νησιώτες μας, να συνεχιστεί η αποσυμφόρηση των νησιών μας και να τερματίσει την λειτουργία της η άτυπη δομή στα παλαιά σφαγεία της Ρόδου !"

 
" Μεταναστευτικό:Να μην διχαστουν  οι νησιώτες μας , να συνεχιστεί η αποσυμφόρηση των νησιών μας και να τερματίσει την λειτουργία της η άτυπη δομή στα παλαιά σφαγεία της Ρόδου.
Υπενθυμιζουμε:Ο  τόπος μας δεν είναι.....αποθήκη ψυχών! "

Η μείωση των μεταναστευτικών ροών και  η πρόσφατη  δημιουργία  πολλών νέων δομών φιλοξενίας  στην ηπειρωτική Ελλάδα  δίνει την δυνατότητα να αποσυμφορηθουν  τα νησιά μας από το δυσανάλογο βάρος που αντιμετώπισαν όλο το διάστημα που αντιμετωπίζουμε την παράνομη μετανάστευση και το προσφυγικό ιδιαίτερα σε Κω και Λέρο(για το Ν.Αιγαίο).

Πρόσκληση | Διαδικτυακή εκδήλωση









«Αποτελεί η έκθεση «Πισσαρίδη» ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την έξοδο από την κρίση;» | Πέμπτη10.12.2020, ώρα 6:00μμ
Για να συμμετέχετε κάντε σύνδεση μέσω

Πρετεντέρης: Τσουρέκια

Πρετεντέρης @ta_nea αν τα τσουρέκια του Τερκενλή και τα ποδήλατα στην Πάρνηθα δεν πουλάνε γιατί δεν δοκιμάζουν κάτι με Αστον Μαρτιν στο Μπάντεν-Μπάντεν;#εμπιστευτικά
Yannis Pretenteris
@jpretenteris

Κορωνοϊός -Ερευνα Σαρηγιάννη: Πόσα κρούσματα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου

Η Θεσσαλονίκη θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου η πιο επιβαρυμένη από τον κορωνοϊό περιοχή της Ελλάδας, καθώς τα κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα εξακολουθήσουν να αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού αριθμού.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ🤣🤣Δικηγόρος, πρώην υφυπουργός του Τσίπρα, κάνει μάθημα για το εμβόλιο σε καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας

Σε απίστευτες δηλώσεις προχώρησε ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα αφού αμφισβήτυησε το εμβόλιο λέγοντας ότι αυτό μπορεί να αλλοιώσει το ανθρώπινο DNA .


Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, ο πρώην υφυπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι το εμβόλιο θα επηρεάσει το DNA του ανθρώπινου οργανισμού.

Κατάσταση... τρομοαισιοδοξίας!

Η εξάπλωση της πανδημίας κατά το τελευταίο διάστημα, έχει μειώσει θεαματικά τον αριθμό των... ξεμάσκωτων και ακόμη περισσότερο αυτών που θεωρούν ακόμη ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Και κορωνοϊός υπάρχει κια οι μάσκες μπορούν να σώσουν από τη μόλυνση, τη νοσηλεία, τη διασωλήνωση και τον θάνατο.
του Λουκά Γεωργιάδη
Η προ μηνών υποεκτίμηση του κινδύνου έφερε μεγάλη ανατροπή στο μέτωπο κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων. Και στη χώρα πρότυπο του πλανήτη να ζούσαμε, παλι στις ώρες αιχμής θα είχαμε ασφυκτικά γεμάτους συρμούς στο Μετρό ή επιβάτες-"κονσέρβες" στα λεωφορεία. Όσοι

Δημιουργεί βάση σε Μύκονο και Σαντορίνη η Aegean Air


naxospress.gr/
Αντίδραση… Η Aegean μία εβδομάδα μετά τις φωνές που ακούστηκαν για την επιχορήγηση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ από την Κυβέρνηση λόγω πανδημίας παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα για το 2021. Κι έχει άρωμα Κυκλάδων.. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι οι δύο από τις νέες περιφερειακές βάσεις της (επτά συνολικά) θα είναι σε Μύκονο και Σαντορίνη… Όπως διαβάζουμε « Με 17 έως 20 αεροσκάφη που θα επιχειρούν απευθείας και αποκλειστικά από τις επτά περιφερειακές της βάσεις, σε συνολικά 65 δημοφιλή δρομολόγια του εξωτερικού με τακτικές πτήσεις, ενισχύει τη δραστηριότητά της στην περιφέρεια η Aegean, με στόχο να συμβάλλει στις προϋποθέσεις για ανάκαμψη του τουρισμού, τη νέα τουριστική περίοδο. Παράλληλα, με ενίσχυση του αριθμού αεροσκαφών της για ναυλωμένες πτήσεις, αναμένεται να προσθέσει 50 επιπλέον δρομολόγια, αυξάνοντας τον αριθμό αυτών που θα εξυπηρετούνται απευθείας από την περιφέρεια, σε περισσότερα από 100.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Lockdown - Πέτσας: Θα εξετάσουμε και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων
Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους,

Σήμερα το πρωί, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Ακρόπολη προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του ανελκυστήρα που επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ, αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ».

Δεκτές οι προτάσεις του Φίλιππου Φόρτωμα για τη διασφάλιση της ενδυναμωμένης παρουσίας των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στις Κυκλάδες

Για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο ψηφίζεται την Παρασκευή στη Βουλή, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Φόρτωμας κατέθεσε πλαίσιο προτάσεων συμπληρωματικών και διορθωτικών προς τις διατάξεις του νομοσχέδιου, ενώ προ ημερών πραγματοποίησε ομιλία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου Βουλής.

Ανακοίνωση του Τμήματος ΑμεΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 
Η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας ανακηρύχθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως μία μέρα κινητοποίησης των αναπήρων, των φορέων τους και των κινημάτων όσο και ολόκληρης της κοινωνίας για ζητήματα αποκλεισμού και διακρίσεων. Η Μέρα αυτή περιλαμβάνει επιπλέον και την ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων τους αλλά και τη συμπερίληψη τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής.

Νίκος Συρμαλένιος: «Ψευδεπίγραφος ο περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης, στόχος του νομοσχεδίου η ανακατανομή της ιδιοκτησίας της γης υπέρ των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων»

Ομιλία στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας». 

Ο περιορισμός της εκτός σχεδίου δόμησης που εισάγει το προς ψήφιση νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι κατ' επίφαση και ψευδεπίγραφος περιορισμός, γιατί αρχικά διατηρεί το εξάχρονο μεταβατικό στάδιο ωθώντας σε αύξηση των αιτήσεων για οικοδομικές άδειες. Εν τω μεταξύ, στο μεσοδιάστημα καταργεί τις παρεκκλίσεις δόμησης στις μικρές εκτάσεις των 750 και των 1.200 τετραγωνικών, καταργεί την αρτιότητα στα αγροτεμάχια επιφάνειας των δύο στρεμμάτων που υφίστανται από τις 24/4/1977 και τα οποία βρίσκονται εντός ζώνης των πεντακοσίων μέτρων από τα όρια του σχεδίου πόλης και των οικισμών. Επίσης, αυξάνει τους συντελεστές δόμησης στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Ως αποτέλεσμα, μειώνεται η αξία των μικρών εκτάσεων, δηλαδή οι ιδιοκτησίες μικρής έκτασης και ευνοούνται για μία ακόμα φορά τα πολύ ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ αδικούνται κατάφωρα οι πιο αδύναμοι. Ταπαραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».