slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όταν στη Νάξο κάποιοι Σύλλογοι γλύφουν κατουρημένες ποδιές στους δοσίλογους υπουργούς και υφυπουργούς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,,,,




,,,,κάπου αλλού,,,,,

Αφού ψεκάστηκαν επί μέρες οι ηλίθιοι Νεοέλληνες... Το ΠΑΣΟΚ-Υπ. Οικονομικών διαψεύδει ότι υπάρχει πρώην Υπουργός της ΝΔ με 178 εκ...

Διέψευσε δια εκπροσώπου του το Υπ. Οικονομικών, και ουσιαστικά το ΣΔΟΕ, ότι υπάρχει υπουργός της ΝΔ με 178 εκ ευρώ... ε και; Όποιον και να ρωτήσεις αύριο στο δρόμο θα σου πει ότι ένας υπουργός της ΝΔ έχει κλέψει 178 εκ... άμα οι ηλίθιοι βομβαρδίζονται και ψεκάζονται επί 10 μέρες ότι Υπουργός της ΝΔ έχει 178 εκ... τι να σου κάνει μια διάψευση που τα τσοντοκάναλα πέρασαν σε 1 λεπτό... τραγικό


Για τον καραγκιόζη τον Γιακουμάτο και τη μήνυση που του είπε το ΠΑΣΟΚ να κάνει εναντίον του δήθεν υπουργού με τα 178εκ ότι και να πούμε θα είναι χάσιμο χρόνου...

Απλά να πούμε ότι για άλλη μια φορά η επίσημη ΝΔ, δια της ανακοίνωσης του Μιχελάκη, επιβεβαιώνει ότι συντάσσεται και διαφημίζει τους ερμαφρόδιτους, δηλ. τη Δημοκρατία του Καψαμπέλη ο οποίος κάθε βράδυ από τον EXTRA3 μας τα έκανε τσουρέκια με τον Υπουργό της ΝΔ που έχει 178 εκ... και το πρωί το διαψεύδει από την εφημερίδα... ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΜΕ ΑΠΗΧΗΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Διαβάστε και την ανακοίνωση του Μιχελκάκη:

«Το χρώμα της λάσπης είναι πράσινο.

Οι αθλιότητες που εκπορεύονται, εδώ και ημέρες, από προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚ για…. δήθεν γαλάζιο υπουργό, με καταθέσεις 178… ανύπαρκτων εκατ. σε ξένη Τράπεζα, αποδεικνύονται τελικά τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο.

Είναι ασύστολα ψεύδη, που είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν το λαό από το σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ στα υποβρύχια για να πετύχουν επικοινωνιακό συμψηφισμό.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κανένα στοιχείο για υπουργό «φάντασμα» με 178 εκατ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη.

Γιατί με μεθοδεύσεις αδίστακτης προπαγάνδας και συκοφαντίας προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού, επιχειρώντας να τον αποπροσανατολίσει.

Όσον αφορά στη νέα λάσπη που εκτοξεύουν για δήθεν «ενδοκομματική κόντρα», είναι το δεύτερο επεισόδιο της ίδιας πολιτικής αθλιότητας, που μετά την αποκάλυψη της πρώτης, οδηγεί στη γελοιοποίηση των κατασκευαστών της». 

ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ....

 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 1054 FM ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΟΥΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο Σύρου οριστικά στη Γ Ζώνη.

Όπως είχε ήδη δημόσια ανακοινωθεί και δια στόματος του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Τιμοσίδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σύρο, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» θα επανενταχθεί στη Γ Ζώνη, όσον αφορά το καθεστώς των εφημεριών.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι η σχετική υπουργική απόφαση, αφού υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο, βρίσκεται προς συνυπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, η οποία θα δημοσιευτεί εντός των προσεχών ημερών, αποκαθιστά έναν ανορθολογισμό, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του Νοσοκομείου της Σύρου στη Β Ζώνη.

Η δημοσίευση της συγκεκριμένης κοινής υπουργικής απόφασης εκτός όλων των άλλων ικανοποιεί και το αίτημα των εργαζόμενων και, προφανώς, αποκαθιστά την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την εργασιακή ειρήνη.

Ο Υφυπουργός
Παναγιώτης Ρήγας

ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPlWUtSgcJ2GMuHwmRwE7KaejrAX7VMxno1E5z6nyEUCL9DPxo1Xn6Wgjq9tP7KtG-w9CamzoLg0yDp9Ajo3dJzJ0nvqODmu0-NrZvQyEfYxU4IH3dV5M57M7RhyphenhyphenkIGy-Mj9OG90NKTgI/Κατά την διήμερη επίσκεψη τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου στην Θράκη μας, ο Οθωμανιστής Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, συνοδευότανστην περιοδεία του από πολλούς «εκλεκτούς» μεταξύ των οποίων προεξέχουσα θέση είχαν τα μέλη της οργάνωσης «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης». 

Στο καταστατικό της ως άνω οργάνωσης αναφέρονται μεταξύ πολλών τα εξής:


« Τα μέλη της Ανωτάτης Επιτροπής αποτελούνται από άτομα που έχουν εκλεγεί στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου από ψήφους των Τούρκων της Δυτικής Θράκης…» καθώς επίσης:

« Η Ανωτάτη Επιτροπή είναι ένας οργανισμός που συμμετέχουν οι περισσότεροι εκπρόσωποι από το Τουρκικό στοιχείο της Δυτικής Θράκης…».

Μέχρι πρότινος μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» ήταν οι κκ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης και Τσετίν Μάντατζη, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης και από τις αρχαιρεσίες του σωματείου στις 25 Φεβρουαρίου 2011 στην Κομοτηνή, ομόφωνα εξελέγησαν ο κ. Χατζηοσμάν ως πρόεδρος και ο κ. Μάντατζη ως αντιπρόεδρος της επιτροπής.

Ευλόγως λοιπόν, δημιουργούνται αμείλικτα ερωτήματα στον Ελληνικό λαό για όλα όσα διακυβεύονται σε μία Εθνικά ευαίσθητη περιοχή της πατρίδος μας με την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και απέστειλα στις 04/04/2011 την παρακάτω επιστολή στον πλέον αρμόδιο, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 817.


Μαρούσι 4 Απριλίου 2011

Κύριο Φίλιππο Πετσάλνικο

Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα

Κε Πρόεδρε,

Ασφαλώς έχει περιέλθει σε γνώση σας ότι, η καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», κατά την σύνοδό της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, εξέλεξε ομοφώνως ως πρόεδρό της τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και ως αντιπρόεδρό της τον επίσης Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη. 

Παρακαλούμε όπως υπό την υψηλή θεσμική ιδιότητά σας, αυτής του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώσετε τους ευλόγως ανησυχούντες Έλληνες πολίτες και την Βουλή των Ελλήνων, πώς είναι δυνατόν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ηγούνται«Τουρκικής» οργάνωσης η οποία με την αντισυμβατική και εν πολλοίς έκνομη δραστηριότητά της στην Θράκη, προσβάλλει το Εθνικό μας συναίσθημα και περιφρονεί την Ελληνική πολιτική τάξη και τους νόμους του Κράτους. 

Επίσης, να μας γνωρίσετε ποιά μέτρα έχετε λάβει ή προτίθεσθε να λάβετε κατά των ως άνω Βουλευτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η ήδη διαταραχθείσα εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος της Πατρίδος μας από τις δραστηριότητες παρανόμων τουρκικών σωματείων, συλλόγων κλπ, που εξακολουθούν να λειτουργούν με την ανοχή των Ελληνικών διοικητικών και εισαγγελικών αρχών στην Θράκη. 

Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι είναι ασυμβίβαστο το λειτούργημα του Έλληνα Βουλευτού με την προεδρεία «Τουρκικού» σωματείου, στην Εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, στην οποία ως καλώς γνωρίζετε δεν κατοικούν Τούρκοι πολίτες! 

Μετά τιμής

Παναγιώτης Αποστόλου 


egerssi@otenet.gr

Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ με 180 off-shore!

Πρώην υπουργός με 180 off-shore! Δόκανα έχει στήσει το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και μάλιστα από εκείνους που θεωρούνταν «έντιμοι» άνθρωποι και «αδιάφθορα» στελέχη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ισοτιμίας»
Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ' όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό.
Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.
Το ΣΔΟΕ εξετάζει επίσης 31 φακέλους με στρατιωτικές προμήθειες, καθώς είναι σοβαρές οι ενδείξεις ότι υπάρχουν και φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.

Αργεντινός οικονομολόγος: Είστε Έλληνες, τιμήστε την ιστορία σας και διώξτε τους τοκογλύφους


  • http://paspartoy.blogspot.com/2011/04/blog-post_803.html Είστε Ελληνες. Εμείς στηνΑργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της!!!
Αργεντινός Οικονομολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου: Απαλλαγείτε από τους τοκογλύφους!
Συνομιλώντας με τον μελετητή της κρίσης της Αργεντινής, οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες, Κλαούντιο Κατς, αποκομίζει κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά τον (οικονομικό) θάνατο.
Ο Κατς ήρθε στην Αθήνα της μιζέριας, της οικονομικής ασφυξίας και της αυτομαστίγωσης για να μας θυμίσει ότι όσα ζούμε, τα έζησαν κι άλλοι. Και επιβίωσαν…
Ότι μπορούμε να...
βγούμε από το τέλμα πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε.
Οτι η οικονομία της Αργεντινής είδε άσπρη μέρα μόνον όταν σταμάτησε να κάνει ό,τι της ζητούσαν οι πιστωτές.Όπως η Ελλάδα σήμερα, έτσι και η Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όφειλε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει.
«Δεν έχετε να πληρώσετε; Δώστε μας τα πετρέλαια. Πουλήστε τις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση, τις αερογραμμές, τη συγκοινωνία, το φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση Μένεμ τους τα έδωσε όλα. Και βρέθηκε η Αργεντινή στην παράδοξη κατάσταση να έχει πουλήσει τα πάντα και το χρέος της να αυξάνεται αντί να μειώνεται» λέει, χειρονομώντας ζωηρά.
«Μας έστυψαν όσο μπορούσαν, το ίδιο κάνουν τώρα μ’ εσάς. Ηξεραν ότι η αποπληρωμή είναι αδύνατη, αλλά η στρατηγική τους ήταν μη σκέφτεστε, δώστε».

Ο Kατς είναι οικονομολόγος, αλλά θεωρεί ότι σε προβλήματα όπως αυτά, τον πρώτο λόγο έχει η πολιτική. «Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό», επισημαίνει.«Πρέπει πρώτα να ληφθεί μια θεμελιώδης πολιτική απόφαση και εν συνεχεία υπάρχουν δύο – τρεις εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο της οικονομίας».Η απόφαση αυτή είναι ότι η χώρα σταματά να εξοφλεί τους διεθνείς πιστωτές, είτε προχωρώντας σε στάση πληρωμών, όπως η Αργεντινή, είτε αρχίζονταςλογιστικό έλεγχο του χρέους, όπως το Εκουαδόρ.
«Το Εκουαδόρ δημιούργησε διεθνή επιτροπή ειδικών που προχώρησε σε λογιστικό έλεγχο του χρέους και κατέληξε ότι το πραγματικό χρέος ήταν μικρότερο από το ονομαστικό χρέος», υπογραμμίζει.
Ρωτώ πόσο επίπονη ήταν η στάση πληρωμών για την Αργεντινή. «Εκμεταλλευθήκαμε την περίοδο 2002-2005 για την οξυγόνωση της οικονομίας», απαντά.
«Είχαμε χρήματα για τα λογικά πράγματα, για μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, για κάποιες επενδύσεις».Το λάθος της Αργεντινής είναι ότι περίμενε έως ότου χρεοκοπήσει, δεν προχώρησε στη στάση πληρωμών οργανωμένα και συντεταγμένα.
«Το πρώτο και κύριο πράγμα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει θα ήταν να αναλάβει έγκαιρα η κυβέρνηση τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Δεν μιλώ για εθνικοποίηση, μιλώ για προσωρινό πλήρη έλεγχο. Αυτό θα εμπόδιζε τη μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, που δημιούργησε πολλά προβλήματα», λέει.
«Για να διαπραγματευθεί όμως μια κυβέρνηση με τις τράπεζες σε μια τέτοια στιγμή, πρέπει να βάλει στο τραπέζι το διάταγμα της εθνικοποίησής τους, ως απειλή, προκειμένου αυτές να συμφωνήσουν να δώσουν προσωρινά τον έλεγχο».Ενώ η στάση πληρωμών ήταν αναπόφευκτη, η κυβέρνηση της Αργεντινής έκανε τα πάντα για να την αποτρέψει , περιλαμβανομένης της δέσμευσης των καταθέσεων της μεσαίας τάξης προκειμένου να πληρωθούν οι πιστωτές.
«Αυτό ήταν το μοιραίο τους λάθος, καθώς η μεσαία τάξη ενώθηκε με τους φτωχούς που είχαν αρχίσει πραγματικά να πεινάνε», λέει. Δέκα μήνες διαδηλώσεων κορυφώθηκαν στην εξέγερση της 19ης και 20ής Δεκεμβρίου 2001, που υποχρέωσε τον πρόεδρο Ντε λα Ρούα να φύγει με ελικόπτεροαπό το πολιορκούμενο προεδρικό μέγαρο και τον διάδοχό του να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποσυνδέσει το πέσο από το δολάριο.

Ελεγχος του ευρώ «Καμία κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της κάτι τέτοιο, πρέπει να υποχρεωθεί από κάτω», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται και εθνικός έλεγχος της νομισματικής πολιτικής. «Συνειδητοποιείτε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ;» ερωτώ.

«Μπορείτε να αποφασίσετε να μείνετε στο ευρώ, να φύγετε ή να επιλέξετε μια μέση λύση. Πρώτα οι Ελληνες θα αναλάβουν τον έλεγχο του νομίσματος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μετά απ’ αυτό, θα μπορέσετε να συζητήσετε για το μέλλον του ευρώ με άλλους όρους».Και η άποψή του για τις τρομακτικές αντιδράσεις που θα προέκυπταν;
«Αυτή είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού. Ότι είστε φτωχοί και εκείνοι έχουν όλη την εξουσία.
Ότι εσείς δεν έχετε τίποτα και εκείνοι τα έχουν όλα. Ότι είστε ανάξιοι, διεφθαρμένοι και λοιπά. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας και μετά να συζητήσετε μαζί τους με σωστούς όρους. Το μυστικό στην πολιτική διαμάχη είναι να ξέρεις ποιες είναι οι δυνάμεις σου».

Ο Κατς τονίζει ότι η οικονομική διαφορά ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η διαφορά ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αργεντινή, τη Βολιβία ή το Εκουαδόρ.
«Όμως, όλες αυτές οι μικρές χώρες μπόρεσαν να διαπραγματευθούν με τη μεγάλη δύναμη. Στη Λατινική Αμερική δεν επαναλαμβάνουμε ό,τι λένε οι νεοφιλελεύθεροι. Είστε Ελληνες», λέει και δείχνει με πάθος την γκραβούρα του Παρθενώνα, που συμπτωματικά κρέμεται πάνω από το τραπέζι μας. "Εμείς στην Αργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της".

Από σήμερα 6 έως 15 Απριλίου η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ

Από την Τετάρτη 6 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου θα καταβληθούν σε 425.544 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του β΄ διμήνου 2011. 

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ, τα επιδόματα θα καταβληθούν ως εξής: 
Α) Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011. 
Β) Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ. μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με το προηγούμενο σύστημα πληρωμών των επιδομάτων) από 6 έως και 15 Απριλίου 2011. 
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 119.506.437,44 ευρώ. 

Ο ΟΓΑ σημειώνει ότι η διαδικασία της απογραφής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Απριλίου 2011, πραγματοποιείται με επιτυχία, αφού μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί περίπου το 84% των επιδοματούχων. 
Η διοίκηση του ΟΓΑ γνωστοποίησε ακόμη ότι, όσοι από τους δικαιούχους πολυτεκνικών επιδομάτων δεν έχουν απογραφεί, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν και να καταθέσουν μέχρι τις 29 Απριλίου 2011 το «Απογραφικό Δελτίο», που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομά τους, ώστε η πλήρωμή τους να γίνει αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ, που θα έχουν επιλέξει. 

5/4/2011
Πηγή: www.in.gr

Πανελλήνιες από 12 Μαϊου. Του χρόνου να γίνουν το Δεκέμβρη. Βρε ΟΥΣΤ κοπρίτες....

Είναι αλήθεια! Τίποτε δεν μας εκπλήσσει πλέον με τα λόγια και τα έργα του Υπουργείου Παιδείας. Το β΄ 15νθήμερο του Μάη θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αυτό δήλωνε στις 8 Μάρτη, δηλαδή πριν από ένα μόλις μήνα η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο MEGA - Κοινωνία. Μάλιστα είπε ότι δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια να τελειώνουν τα μαθήματα τόσο νωρίς για να γίνουν οι εξετάσεις. Λίγες μέρες αργότερα έστειλε στην ΟΛΜΕ έγγραφο με το οποίο ζητούσε να προτείνει (η ΟΛΜΕ) έναν τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων.
Τόσο μεγάλη ήταν η έγνοια της να μη χαθούν μαθήματα.
Σήμερα, 5 Απρίλη 2011, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν 12 Μάη. Τέτοια σταθερότητα λόγων και πράξης. Ωστόσο αν αυτή η σταθερότητα των λόγων και των έργων του Υπουργείου μας έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό συνήθεια,
τι να πει κανείς για την άλλη πλευρά της ανακοίνωσης του προγράμματος των εξετάσεων. Αυτή που διατάζει ότι οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα δώσουν εξετάσεις το πρωί, την ίδια ώρα με τους ημερήσιους. Υπάρχει, βέβαια, η πιθανότητα να έχει κανονίσει το Υπουργείο να δώσουν άδεια οι εργοδότες τις ημέρες των εξετάσεων στους εργαζόμενους εσπερινούς μαθητές. Υπάρχει και η πιθανότητα να μη γνωρίζει το Υπουργείο τι σημαίνει εσπερινός μαθητής. Ωστόσο αυτό που πιστεύουμε είναι ότι δεν δίνει δεκάρα για τους εσπερινούς μαθητές.

alfavita.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Τοποθέτησαν 700 τμηματάρχες στις ΔΟΥ Αττικής μέσα σε μια νύκτα!! Πως το κάνατε αυτό ρε σύντροφοι;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCkWIKXK5W2aGLR9UklzWNtlMcwMrGCgVp1SdbXeFnqvk16HYdI0Lzy_K_V4HnRXMDwdjqbqeOBTCXQQZCt5P10-0r3CK05gY694I49rx2if7O8cf3FyYuAOPIENatosgNNhO2K49uONI/s1600/%CE%92%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg«Παρά την κακή πορεία των εσόδων, παρά τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις στη χάραξη της φορολογικής πολιτικής, οι ιθύνοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν αμετανόητοι και προσκολλημένοι σε τακτικές ευνοιοκρατίας και ρουσφετολογίας.

Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί διαφάνειας και αξιοκρατίας, στην πράξη στο κρίσιμο Υπουργείο των Οικονομικών, αυτές καταστρατηγούνται με τρόπο προκλητικό.


Το Β΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνήλθε επιτέλους μετά από πολύμηνη ολιγωρία, στις 31 Μαρτίου 2011, κατάφερε το ακατόρθωτο. Δηλαδή, να αποφασίσει νύχτα και μάλιστα με διαδικασίες «εξπρές» την τοποθέτηση 700 Τμηματαρχών (!) στις ΔΟΥ Αττικής.


Επιπλέον, η εσκεμμένη μέχρι σήμερα αποφυγή της προκήρυξης θέσεων για την τοποθέτηση Τμηματαρχών στις νευραλγικές υπηρεσίες ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, ΔΕΚ, υποκρύπτει κομματική σκοπιμότητα, όπως ακριβώς έγινε και με ορισμένους Διευθυντές. Δηλαδή, θα ακολουθηθεί η συνήθης και πεπατημένη τακτική των μετακινήσεων, μέσω της οποίας θα καλυφθούν οι εν λόγω μη προκηρυγμένες θέσεις από «φίλους και ημετέρους».


Όλα αυτά, καταδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά εξακολουθεί -σαν να μη συμβαίνει τίποτα -να κυβερνά χρησιμοποιώντας αναχρονιστικές και μικροκομματικές τακτικές.


Οι τακτικές όμως αυτές, αφενός δεν εξυπηρετούν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και αφετέρου υπονομεύουν την επίτευξη των στόχων του Προϋπολογισμού».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ







Αθήνα   04  Απριλίου  2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Μάρνη  33   Αθήνα  10432     Τηλέφωνο – Φαξ : 210 – 52 34 576    email :
                                                                                                                                    
      
Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ    -    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
         Η  Ομοσπονδία  Ναξιακών  Συλλόγων  (Ο.ΝΑ.Σ. ) και  το  περιοδικό  ΝΑΞΙΑΚΑ με χαρά ανακοινώνουν ότι για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν, με δικό τους περίπτερο, στη μεγάλη 15νθήμερη Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος. Η Έκθεση θα  πραγματοποιηθεί  στην  πλατεία  Κλαυθμώνος   (οδός  Σταδίου),  στο κέντρο  της  Αθήνας , από  8  έως  και  21  Απριλίου  2011. 
Η συμμετοχή μας καθίσταται εφικτή χάρις στην ευγενική  χορηγία  της  Ένωσης Γ.Σ. Νάξου   και  του  Νάξιου  Δημήτρη  Καρούση.  
Στόχος αυτής της συμμετοχής είναι η προβολή και διάθεση βιβλίων με θέματα που αφορούν κάθε πτυχή του Ναξιακού πολιτισμού, αλλά και κάθε έκδοση που αφορά την τουριστική προβολή του νησιού μας. Παράλληλα στόχος είναι η προβολή των Ναξίων συγγραφέων και η ανάδειξη της συγγραφικής τους δράσης.

Στα πλαίσια των παραπάνω στόχων, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους Ναξίους συγγραφείς, εκδότες και εκδοτικούς οίκους, αλλά και τους Συλλόγους, που επιθυμούν να συμμετέχουν με τις εκδόσεις τους στο περίπτερό της, να έρθουν άμεσα σε επαφή για παροχή διευκρινήσεων και δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα :
6932.785.211 Νίκος Μαϊτός ( Πρόεδρος ΟΝΑΣ )
6945.369.660 Πέτρος Καραπάτης ( Γεν. Γραμματέας ΟΝΑΣ )
6977.509.647 Σοφία Μάρκου ( Ειδ. Γραμματέας ΟΝΑΣ )
6958.608.462 Μανόλης Σέργης ( Σ.Ε. ΝΑΞΙΑΚΩΝ )
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Το 1 ευρώ έφτασε το πετρέλαιο θέρμανσης που ο Καραμανλής το άφησε στα 50 λεπτά!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZQdGDEALQj1LdhXB-uhu57rhjsnarCMR8OfhXCLdYvvUb2lwIZKCz3LHud8B1AA9urDxc5b7wxR4XC1Hwa9fBy46VCHUqvDicFAc83Qzbu-lgbg32DA8xvNpGrjF03OKUpgZpCQhyphenhyphenQ1U/s1600/petrelaio4.JPGΣε νέα επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που βρίσκεται σήμερα στα 89,9 λεπτά το λίτρο, ενώ η μέγιστη τιμή έφθασε και στο ψυχολογικό όριο του 1 ευρώ.

Λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου θέρμανσης η τιμή του ντήζελ διαμορφώνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Η μέση τιμή ανά νομό ξεκινά από 87 λεπτά (Δράμα) και φθάνει στα 95,4 (Κεφαλονιά) ενώ στις Κυκλάδες η μέγιστη τιμή είναι 1 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχα η αμόλυβδη βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το υψηλότερο επίπεδο, στο 1,678 ευρώ (είχε φθάσει το Μάρτιο και στο 1,68). Κρήτη, Επτάνησα και νησιά του Αιγαίου παραμένουν οι ακριβότερες περιοχές της χώρας με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,87 ευρώ το λίτρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΙΟΠΟΪΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Το τελευταίο θεωρητικό μάθημα του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Νάξου πριν τις  διακοπές του Πάσχα.
Στο ξενοδοχείο Coronis στην παραλία της Χώρας Νάξου.
  • Οι μικροί Ιστιοπλόοι στις 6 το απόγευμα
  • Οι ΜΕΓΑΛΟΙ Ιστιοπλόοι στις 7 το απόγευμα.
 Σας περιμένουμε.!!!!