slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΑ «ΒΥΘΙΣΜΑ ΜΕΤΟΧΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ 10,5€ στα 9€ ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ 1,4€🤡🤣🤡 ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ, που είναι τουλάχιστον ύποπτες».
Ειδικότερα σημειώνει ότι «για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου». «Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης», υπογραμμίζει.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας στη Νάξο

Το πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στη Νάξο, διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 27/09        Άγιος Νικόδημος – Χώρα    7:30 – 15:00
Τρίτη 28/09        Τρίποδες – Ιατρείο        7:30 – 14:30
Τετάρτη 29/09        Άγιος Νικόδημος – Χώρα    7:30 – 15:00
Πέμπτη 30/09        Άγιος Νικόδημος – Χώρα    7:30 – 15:00
Παρασκευή 1/10    Φιλώτι – Πλάτανος        9:00 – 14:00

Για τη διενέργεια του ελέγχου είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα απαγορεύεται να βγουν από τον περιορισμό τους.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση Γ. Βρούτση για την επαναλειτουργία τμημάτων ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, κας Νίκης Κεραμέως

 
Με αφορμή την απόφαση της Υπουργού Παιδείας, κας Νίκης Κεραμέως να επαναλειτουργήσουν φέτος τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ σε ολόκληρη τη χώρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ανακούφιση υποδεχόμαστε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού κας Νίκης Κεραμέως, για την επαναλειτουργία -φέτος- των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια απόφαση ιδιαίτερα σημαντική για τις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και για τη νησιωτική Ελλάδα. Κυκλάδες και Δωδεκάνησα ιδιαίτερα ωφελημένες από αυτήν.

Με την απόφαση αυτή, επιβεβαιώνεται για μια φορά ακόμη η ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον σημαντικό τομέα της Παιδείας».

 

Στη Σύρο με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκοο Φίλιππος Φόρτωμας






Τη Σύρο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου υποδέχτηκε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Φόρτωμας συμμετείχε σε συσκέψεις και συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, ενώ παρευρέθηκε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Αγώνας δρόμου για να μείνει εκτός mini lockdown η Θεσσαλονίκη


Βασίλης Βενιζέλος

Οι ΜΕΘ είναι ήδη στα όριά τουςΣυντονισμένες και δραστικές είναι οι προσπάθειες τις οποίες καταβάλουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας μας, καθώς και η ίδια η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, τόσο το κύριο ενδιαφέρον όσο και οι σχετικές εντολές που έχει ήδη δώσει ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις υγειονομικές αρχές της Βορείου Ελλάδος, αλλά και οι συστάσεις του προς τα επιτελικά στελέχη της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, αφορούν τον έλεγχο και την αποκλιμάκωση των διακομιδών ασθενών με σοβαρή νόσο covid 19 προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των οποίων λειτουργούν ήδη στο όριο τους.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσλάμβανε σύμβουλο για την πώληση του 17% ΔΕΗ

Σήμερα ουρλιάζουν επειδή το δημόσιο θα μένει με 34% στη ΔΕΗ ενώ το 2017 προσελαβαν συμβουλ για την πώληση του 17% της επιχείρησης και το δημόσιο θα έμενε πάλι με 34%
Η διαφορά του τοτε με το τώρα είναι ότι τότε τα λεφτά θα πήγαιναν στο υπερταμειο για την εξυπηρέτηση του χρέους ενώ τώρα τα λεφτά θα θα μπούνε στην εταιρία για να αναπτυχθεί.
Χώρια που τότε θα ήταν ξεπούλημα αφού η μετοχή της ΔΕΗ το 2019 ηταν 1,4€ και τώρα είναι 8 ενώ πριν την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είχε φτάσει και 10€
Αντιγράφω λοιπόν από τα ΝΕΑ της 11ης Μαίου 2017:

Εγκρίθηκε η λειτουργία για το σχολικό έτος 2021-2022 των ολιγομελών τμημάτων του ΕΠΑ.Λ. Πάρου




Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η λειτουργία των 2 τμημάτων του ΕΠΑ.Λ. Πάρου και για το φετινό έτος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Τμήμα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Γ' τάξη) με ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, στην οποία είχαν εγγραφεί τρεις (3) μαθητές και το Τμήμα Μηχανολογίας (Γ' τάξη) με ειδικότητα Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, στην οποία είχαν εγγραφεί τέσσερις (4) μαθητές.