slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΒΑΝΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Α/Τ ΝΑΞΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΦΤΑΚΟΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΑΣΙΣΙ ,Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΕΤΕΡΩ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Η απόλυτη υποκρισία απο τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010


Ξεχείλισε η υποκρισία τις τελευταίες μέρες στα ιδιωτικά κανάλια από τους αβανταδόρους της κυβέρνησης, και τους ανθρώπους των ΜΜΕ.
Οι Έλληνες δημοσιογράφοι όλο τον χειμώνα έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να παραδώσει την χώρα με τους χειρότερους όρους στο ΔΝΤ, συμμετέχοντας σ' αυτό το μεγάλο έγκλημα που συντελείται κατά του Ελληνικού λαού. Την προσχεδιασμένη και μεθοδευμένη δηλαδή πτώχευση της Ελλάδας, και το ξεπούλημα της σε ξένα συμφέροντα.
Τώρα συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, κατηγορώντας τους απεργούς και όλους αυτούς που αγωνίζονται κατά των νέων σκληρών μέτρων.
Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο τουρισμός, ότι το κλείσιμο των λιμανιών και οι κινητοποιήσεις είναι αντισυνταγματικές, και ότι θα πληγούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά!
Που ήταν τα ΜΜΕ όταν η μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη καταργούσε τα υπουργεία Τουρισμού, Αιγαίου και Ναυτιλίας δίνοντας έτσι την χαριστική βολή στις δυο βαριές βιομηχανίες της χώρας (Ναυτιλία και τουρισμό)
Σταματήστε επιτέλους την δημαγωγία και τα ψέματα γιατί θα έρθει η ώρα που θα κληθείτε και εσείς να λογοδοτήσετε στον Ελληνικό λαό για την συνενοχή σας σ' αυτό το έγκλημα.
Οι επιχειρήσεις στα νησιά μας αργοπεθαίνουν από τις εξοντωτικές αυξήσεις του ΦΠΑ και των άλλων δυσβάσταχτων φόρων που μας επιβάλει το ΔΝΤ, και από την αναλγησία του Κράτους που δεν έκανε τίποτα, όλο αυτό τον καιρό, για την τόνωση του τουρισμού.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η δομή και οι θεσμοί του Κράτους αμφισβητούνται, οι εκπρόσωποί τους προσκολλημένοι στην ματαιοδοξία τους και ανήμποροι να αντιδράσουν, εκτελούν κατά γραμμα τις εντολές των μεγάλων αφεντικών τους.

Αμφισβητούνται τα νούμερα

Συγκεχυμένα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναφορικά με το περιβόητο γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε για τις υποψηφιότητες στο Δήμο Νάξου.

O Eντολέας του γκάλοπ ο Λευτέρης Πρημικύριος, έκανε γνωστό ότι στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 400 πολίτες του νησιού. Το 80% αυτών είπαν ότι επιθυμούν ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές, ενώ στην πρόθεση ψήφου, το 47% απάντησε "Δεν ξέρω- Δεν απαντώ". Άλλα στοιχεία δε δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πάντως, υπάρχει έντονη αμφισβήτηση στην εγκυρότητα του συγκεκριμένου γκαλοπ.

Ο λαός σήμερα είπε "ΟΧΙ" στην κυβέρνηση Τσολάκογλου

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

http://citypress-gr.blogspot.com
«ΟΧΙ» στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που καταστρατηγούν χρόνιες εργασιακές διεκδικήσεις και αλλάζουν δραματικά τα ασφαλιστικά κεκτημένα.

Η Κυβέρνηση Τσολάκογλου, μαζί με το παρακράτος Χρυσοχοϊδη δεν μπόρεσαν να κάμψουν παρ όλες τις προσπάθειές τους την μεγαλειώδη πορεία του Ελληνικού λαού που γέμισε τους δρόμους της Αθήνας κατά χιλιάδες εκατοντάδες.
Το μήνυμα ήταν ένα.

Ο λαός δεν αντέχει την κυβέρνηση Τσολάκογλου.

Φύγετε όσο είναι νωρίς.
Ο καθένας προ των ευθυνών του

Αυτοί που υπέγραψαν το Μνημόνιο, μας λένε ότι τα μέτρα που περιέχει «δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία τους, αλλά είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της χώρας».

Τι μας λέει ακριβώς το ΠΑΣΟΚ;

Ότι για να σωθεί η χώρα, πρέπει να παραμεριστούν οι ιδέες του;

Αν αυτό λέει, μάλλον… δίκιο έχει!

Γιατί οι ιδέες του οδήγησαν στην καταστροφή…

Και αυτοί που προσχώρησαν σε αυτή τη λογική και ψήφισαν το Μνημόνιο, τα «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ, μας λένε ότι ήταν «πράξη ευθύνης» – τάχα –η ψήφος τους στη Βουλή.

Μπράβο τους!

Μόνο που το Μνημόνιο προέβλεπε ρητά σκληρά μέτρα και στο Ασφαλιστικό και στο Εργασιακό.

Κι αυτά δεν τα ψηφίζουν σήμερα τα «εξαπτέρυγα»!

Τι ακριβώς συνέβη;

-Δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο τότε κι άλλαξαν τώρα τροπάριο;

-Δεν το είχαν καταλάβει;

Νομίζουν ότι Πολιτική είναι φλύαρες δηλώσεις στα κανάλια, πλατειά χαμόγελα, φτηνές ατάκες και καιροσκοπικοί θεατρινισμοί πρώτης τηλεοπτικής προβολής;

Όμως, Πολιτική είναι να ξέρεις τι λες

Να ξέρεις τι ψηφίζεις,

να βλέπεις πέρα από το τώρα, στο αύριο

και στο μεθαύριο και στο αντι-μεθαύριο.

Να παίρνεις την ευθύνη γι’ αυτό που κάνεις.

-είτε στηρίζεις και βάζεις πλάτη στα δύσκολα

-είτε απορρίπτεις και συγκρούεσαι.

Να αναλαμβάνεις ευθύνες απέναντι στο λαό.

Και να παίρνεις ρίσκα, όταν χρειάζεται, για το καλό του τόπου.

Όχι να πηγαίνεις με τους πολλούς στα εύκολα και να… «τα στρίβεις» στα δύσκολα».

(Απόσπασμα από την ομιλία του Α. Σαμαρά στο 8ο Συνέδριο της ΝΔ)


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΒΑΝΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Α/Τ ΝΑΞΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΦΤΑΚΟΣΙΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΑΣΙΣΙ ,Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΕΤΕΡΩ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Ξανά γεννιέται η Ν.Δ. που έχτισε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ :


Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ διακήρυξε στο όγδοο συνέδριο της Ν.Δ.:
ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ
ΝΕΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ
ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Τέρμα στα φέουδα, στα βιλαέτια, στους προσωπικούς μηχανισμούς και στα παλαιοκομματικά παιχνίδια.

Το σύνθημα της αναγέννησης της Ν.Δ. και της αντεπίθεσής της προς την εξουσία με σκοπό την ανοικοδόμησης της χώρας έδωσε χτες ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ στην ομιλία του στο όγδοο ταχτικό συνέδριο του κόμματος που διεξάγεται μέχρι και την Κυριακή ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στο Φάληρο.
Ξανά γεννιέται η Ν.Δ. που έχτισε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ.
Σήμερα παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας.
Αυτό συνέδριο μας βγάζει απόψε καθαρό ήχο.
Αυτή η παράταξη δεν γονατίζει, δεν λυγίζει δεν παραδίδεται.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ εγγύηση για ριζικές αλλαγές.
Είμαστε πρωταγωνιστές στην νέα μεταπολίτευση.


Παρόν στο όγδοο συνέδριο της Ν.Δ. ήταν:

Ο πρόεδρος Κώστας Ροδίτης
Η γραμματέας Παπακυρίλλου Σαρρή Δώρα


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κώστας Ροδίτης Παπακυρίλλου Σαρρή ΔώραΗ αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ξεκίνησε στις 15 Ιουνίουdollars-burningΤην ώρα που η Ελλάδα αρνείται κατηγορηματικά ότι υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης ή επαναδιαπραγμάτευσης όλου ή τμήματος του χρέους της και ενώ η πιθανότητα αυτό να συμβεί ή όχι απασχολεί καθημερινά εδώ και μήνες τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ, παρέχοντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στους διεθνείς κερδοσκόπους για παιχνίδια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην πλάτη της χώρας, μοιάζει να έχει ξεφύγει της προσοχής των ΜΜΕ αλλά όχι και των συμμετεχόντων στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ότι η επίσημη αναδιαπραγμάτευση του ελληνικούς χρέους έχει, ήδη, ξεκινήσει στο εσωτερικό της χώρας, στις 15 Ιουνίου.

Ένα κράτος μπορεί να οδηγηθεί σε αναδιάρθρωση του χρέους του όταν αδυνατεί να ανταποκριθεί εις ολόκληρο και στην ώρα του στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι σε έναν ή περισσότερους από τους πιστωτές του. Σε αυτήν την περίπτωση το κράτος προχωρά σε παύση πληρωμών προς το συγκεκριμένο πιστωτή και αμέσως σε συζητήσεις μαζί του με την ελπίδα για την κατάληξη σε μία νέα συμφωνία, η οποία θα του επιτρέψει να αρχίσει ξανά την αποπληρωμή του χρέους του.

Η νέα αυτή συμφωνία περιέχει ευνοϊκότερους, απ’ ότι η αρχική, όρους για το κράτος και δυσμενέστερους για το δανειστή, τουλάχιστον ως προς το σύνολο του πληρωτέου κεφαλαίου και το χρόνο εξόφλησης του. Κατά κανόνα, μειώνεται κατά ένα ποσοστό το ύψος του οφειλομένου κεφαλαίου και παρέχεται παράταση στο χρόνο αποπληρωμής του, ενώ μπορεί να γίνει συμφωνία και για αύξηση του αριθμού των δόσεων και μείωση του ύψους τους ή ακόμη και για μείωση του επιτοκίου που καταβάλλει το κράτος στον πιστωτή, με παράλληλη, συχνά, εξασφάλιση του και με άλλους τρόπους πληρωμής ή και με εμπράγματη ασφάλεια στην περιουσία του κράτους.

Ένας από τους σημαντικότερους πιστωτές του ελληνικού δημοσίου είναι οι προμηθευτές των ελληνικών νοσοκομείων, στους οποίους και χρωστά 7 δις ευρώ, με συσσωρευμένα χρέη που ξεκινούν από το 2005 και φτάνουν μέχρι το σήμερα. Το ελληνικό δημόσιο δήλωσε, επίσημα, την αδυναμία αποπληρωμής του συγκεκριμένου χρέους του εις ολόκληρο και στην στην ώρα του και ξεκίνησε συζητήσεις με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωσή του, το πρώτο στάδιο των οποίων και κατέληξε σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου.

Η συμφωνία ορίζει πως τα χρέη των ετών 2005 και 2006 θα πληρωθούν τοις μετρητοίς ενώ για τα χρέη του 2007 θα δοθούν άτοκα ομόλογα 1 έτους, ύψους 1,1 δις ευρώ, για το 2008 άτοκα 2ετή ομόλογα ύψους 2,2 δις ευρώ και για το 2009 θα δοθούν άτοκα ομόλογα 3ετούς διάρκειας, ύψους 2,05 δις ευρώ.

Τα ομόλογα αυτά θα δοθούν με μεσοσταθμική «έκπτωση» της τάξης του 15% και οι προμηθευτές θα μπορούν να τα προεξοφλήσουν άμεσα από τις τράπεζες οι οποίες με τη σειρά τους θα τα ενεχυριάζουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για να αντλούν ρευστότητα.

Έτσι, η νέα συμφωνία επιτυγχάνει τόσο α) τη οριστική απάλειψη κάθε νόμιμου τόκου στο χρέος του ελληνικού δημοσίου προς τους συγκεκριμένους πιστωτές του όσο και β) τη μεταφορά της πληρωμής του σε μεταγενέστερη ημερομηνία αλλά και το κυριότερο γ) τη μείωση του χρέους, καθώς οι δανειστές θα λάβουν, περίπου, 6 δις ευρώ έναντι 7 δις που είναι πραγματική οφειλή. Το αποτέλεσμα είναι να πληρείται η ‘αντικειμενική υπόσταση’ της πράξης της αναδιάρθρωσης χρέους, ασχέτως του τρόπου με τον οποίο αυτή η εξέλιξη παρουσιάστηκε προς τα ΜΜΕ.

Η πρώτη, αυτή, πράξη αναδιάρθρωσης, αποτελεί και έναν από τους βασικούς λόγους που οι τιμές των ασφαλίστρων ελληνικού χρέους από το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας μέσα στα επόμενα 5 χρόνια (CDS), έχουν καταγράψει το ισχυρότερο ράλι στην ιστορία τους μέσα στον Ιούνιο, ξεπερνώντας, για πρώτη, φορά τις 1000 μονάδες βάσης, καθώς οι συμμετέχοντες στη διεθνή χρηματοπιστωτική αγορά έλαβαν το πρώτο, σαφές, μήνυμα ότι μετά το πακέτο στήριξης και τη λήψη των πρώτων μέτρων μείωσης του ελλείμματος, ο κύβος για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ερρίφθη.

Πάνος Παναγιώτου – διευθυντής ΕΚΤΑ, 3FVIP.com

Δώρο εκατομμυρίων σε… άφραγκους τραπεζίτες!

bondsΠλήθος ερωτηματικών έχει δημιουργήσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προσφύγει στην κατά τα άλλα «κλειστή» για το Δημόσιο χρηματαγορά, για να αναχρηματοδοτήσει λήξεις εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 4,5 δις. ευρώ, καθώς το Δημόσιο κινδυνεύει να δανεισθεί με ζημιά, σε σχέση με το κόστος που θα είχε αν αντλούσε τα ίδια κεφάλαια από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, κάνοντας ταυτόχρονα ένα δώρο αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους… άφραγκους Έλληνες τραπεζίτες.

Παρότι πολλοί διεθνείς παρατηρητές, όπως καταγράφεται και σε χθεσινό ρεπορτάζ των “Financial Times”, έσπευσαν να χαρακτηρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνη την προσφυγή του Δημοσίου στην αγορά, την ώρα που η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έχει αισίως «σκαρφαλώσει» πάνω από το 10%, το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι πρόκειται για μια κίνηση, που θα δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος και θα σταλεί με την επιτυχία των εκδόσεων ένα μήνυμα εμπιστοσύνης της αγοράς στο εφαρμοζόμενο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.

Στην πραγματικότητα, όμως, όπως εξηγούν στο “B” τραπεζικά στελέχη, δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος να μείνουν ακάλυπτες οι εκδόσεις τρίμηνων, εξάμηνων και ετήσιων εντόκων γραμματίων, στις οποίες θα προχωρήσει το Δημόσιο μέσα στον Ιούλιο. Οι ελληνικές τράπεζες, που σήμερα κατέχουν στο σύνολό τους σχεδόν τους τίτλους που λήγουν, έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΟΔΔΗΧ να καλύψουν την έκδοση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να μιλήσει για «ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς» και άλλα κοινότοπα που λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όμως, ο πραγματικός κίνδυνος για το υπουργείο Οικονομικών κρύβεται αλλού:

n Αν η κυβέρνηση αντλούσε τα 4,5 δις. ευρώ από το διεθνή μηχανισμό στήριξης, θα μπορούσε να υποκαταστήσει βραχυχρόνιο δανεισμό μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων με δανεισμό μεγαλύτερης διάρκειας από τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, για τον οποίο οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονταν με επιτόκιο της τάξεως του 5% ετησίως.

n Αντίθετα, με την προσφυγή στις ελληνικές τράπεζες, το Δημόσιο κινδυνεύει να δανεισθεί πανάκριβα, με κόστος πολύ υψηλότερο από αυτό της άντλησης των ίδιων κεφαλαίων από το διεθνή μηχανισμό. Αρκεί να αναφερθεί, ότι σήμερα οι αποδόσεις των εξάμηνων και ετήσιων εντόκων βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη (κοντά στις 740 μονάδες βάσης) και μόνο των τρίμηνων εντόκων διαμορφώνονται χαμηλότερα από το 5% (372 μονάδες βάσης).

n Με αυτά τα δεδομένα, ορατός είναι ο κίνδυνος να αντληθούν τα 4,5 δις. ευρώ με κόστος αρκετά υψηλότερο από το 5% του μηχανισμού στήριξης και ενδεχομένως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ο ΟΔΔΗΧ να κληθούν να εξηγήσουν αργότερα γιατί επιλέγουν μια διαδικασία δανεισμού, από την οποία ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο.

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι προφανής, όσο και αν θα ήταν πολύ δύσκολο να δοθεί δημόσια από κάποιο κυβερνητικό στέλεχος: το υπουργείο Οικονομικών χαρίζει συνειδητά από το υστέρημα των φορολογουμένων μια ιδιαίτερα υψηλή και καταβαλλόμενη αμέσως με την έκδοση των εντόκων γραμματίων απόδοση στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δυσκολεύονται αυτή την περίοδο να βρουν μια τοποθέτηση των κεφαλαίων τους με αντίστοιχα υψηλές αποδόσεις. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα «δώρο» στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθεί η κερδοφορία του σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Προφανές είναι, όμως, ότι στους πολίτες που υποβάλλονται σε δυσβάστακτες θυσίες αυτή την περίοδο, για να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα σταθεροποίησης, θα ήταν πολύ δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά ένα τέτοιο «δώρο» στους τραπεζίτες, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν έχουν την καλύτερη εικόνα στην κοινή γνώμη…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010


Τελειώνοντας ο Αντώνης Σαμαράς την ομιλία του στο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε τον Ελληνικό λαό να πιστέψει πρώτα και κύρια στον εαυτό του και να πάρει τη μοίρα του ο ίδιος ο λαός στα χέρια του.
Αυτό πρώτη φορά το ακούμε από αρχηγό κόμματος, γιατί το σύνηθες είναι οι αρχηγοί να το παίζουν «Μεσσίες» και ότι έχουν λύση για οτ,ιδήποτε..
Είναι ουσιαστικά ένα κάλεσμα προς τους πολίτες, να σηκωθούν από τον καναπέ, να αφήσουν τα ΜΜΕ που τους ναρκώνουν, να πιστέψουν στον ίδιο τους τον εαυτό και....
να πάρουν τη μοίρα τους οι ίδιοι στα χέρια τους και όχι να σύρονται πίσω από προπαγάνδες που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.
Συγκεκριμένα είπε:
«Δεν ζητάμε από τον Ελληνικό λαό
να πιστέψει μόνο σε μας.
Δεν ζητάμε να πιστέψει «σε μεγάλα λόγια»...
Του ζητάμε, κυρίως, να πιστέψει στον εαυτό του!
Του ζητάμε να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του.

Εμείς δεν μοιράζουμε υποσχέσεις,
δεν λέμε εύκολες κουβέντες..
Κι απ’ όλα τα δύσκολα που μπορούμε να πούμε,
εκείνο που πιο εύκολα μπορεί να ακούσει ο Ελληνικός λαός σήμερα
είναι να πιστέψει ξανά στον εαυτό του!

Εμείς μπορούμε να τον κάνουμε να βρει την αυτοπεποίθησή του
Ξέρετε γιατί;
Γιατί εμείς πρώτοι πιστεύουμε στον Έλληνα και στην Ελλάδα».

Σήμερα είμαστε όλοι απεργοί!!!

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010


Γράφει ο Καφενόβιος


H κυβέρνηση με το ασφαλιστικό - εργασιακό νομοσχέδιο στέλνει στον Καιάδα τους συνταξιούχους, στο δουλεμπόριο τους νέους, στην γκιλοτίνα τη μητρότητα και τις συντάξεις και στην πλήρη ασυδοσία τις απολύσεις. Οδηγεί τον λαό σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα. Καταργεί τα κατώτερα όρια των μισθών και παραβιάζει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της εργασίας, του κοινωνικού κράτους και των συλλογικών συμβάσεων, κάτι που δεν επιτρέπεται από το σύνταγμα ούτε σε περίοδο πολέμου η αναστολή άσκησής τους.

Σήμερα απεργούμε επειδή μας λήστεψαν και συνεχίζουν να μας ληστεύουν.

Σήμερα διαδηλώνουμε επειδή με το διαβόητο Μνημόνιο έθεσαν τη χώρα υπό την κατοχή των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων.

Σήμερα σηκωνόμαστε από τους .....
καναπέδες του ωχαδερφισμού και αξιώνουμε, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, να πάψουν να μας εξαπατούν, οδηγώντας τη χώρα στην υπανάπτυξη και την υποτέλεια.

Σήμερα διεκδικούμε μια άλλη Ελλάδα, που εχθρεύεται τη διαφθορά, τη σπατάλη, τη διαπλοκή.

Σήμερα είμαστε όλοι απεργοί! Γιατί πρέπει να φτιάξουμε μια πατρίδα, που θα την αγαπάμε όλοι και που θα προνοεί κι αυτή για όλα τα παιδιά της, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

"ΠΟΡΤΑ" ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟ...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ FIMOTRO
"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ν.Δ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ" ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ...
Η Ντόρα τον υπολόγιζε πολύ. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι του τηλεφωνούσε συχνά-πυκνά τις τελευταίες ημέρες ζητώντας από τον Ρίζο να βάλει μπροστά τον Αδέσμευτο Τύπο, για να στηρίξει το νέο κόμμα που θα ιδρύσει, όπως η ίδια λέει. Στο κόλπο μπήκε και ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας Μιχάλης Δημητρίου, ο οποίος συνδέεται στενά με την οικογένεια της Ντόρας. Ανέλαβε να...
ψήσει τον Ρίζο για να στηρίξει το -υπό ίδρυση- κόμμα. Ανένδοτος ο Ρίζος. "Δεν πουλάω τη Ν.Δ." της είπε ορθά κοφτά. Η απόφαση του γνωστού εκδότη αποτυπώθηκε σήμερα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του. Κορόιδο ήταν να χάσει τους αναγνώστες του;

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΝΤΟΡΑ...

Και ξαφνικά ο Ευαγγελάτος άρχισε να ενδιαφέρεται για τις πολιτικές εξελίξεις και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (κλικ)! Για να φανεί, μάλιστα περισσότερο πιστευτός, στο άρθρο του στο newsit αναρωτιέται εάν "είναι ο Σαμαράς ένας πολιτικός που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση"! Η δεύτερη -μετά τη δημοσκόπηση μαϊμού- επαγγελματική εκδούλευση στη Ντόρα. Από το πουθενά ξεκίνησε να ασχολείται με τον Σαμαρά! Ο Ευαγγελάτος, αδίστακτος όπως...
είναι, θα χρησιμοποιήσει όλα τα Μέσα που διαθέτει ή επηρεάζει. Κάτι του ψέλλισε η Ντόρα για τον Μαρινάκη και το έχει δέσει από παντού. Περιμένει οικονομική ενίσχυση γιατί ξέρει ότι με τον Καλογρίτσα δεν πρόκειται να βγει σοβαρή εφημερίδα. Στην συμφωνία αυτή θα χρησιμοποιήσει ότι Μέσα διαθέτει. Όποιον προλάβει να πρωτο-δαγκώσει δηλαδή...

Πως ο Γιώργος έβαλε τον εαυτό του και την Ελλάδα στην γωνία


Χωρίς δυνατότητα διαφυγής

(Η ανάρτηση αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης με τίτλο: Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Ελλάδα, είναι να δηλώσει «αφερέγγυα»)

To άρθρο του Business Insider, λέει, απλά, την αλήθεια. Απορώ πως κανένα από τα συμβατικά media δεν λέει κουβέντα.

Το πρόβλημα μας δεν είναι στιγμιαία κρίση ρευστότητας. Χρωστάω μεν αλλά σε ένα μήνα θα πληρωθώ και όλα θα είναι καλά… Ή χρωστάω, αλλά θα πουλήσω την γκαρσονιέρα και θα ξοφλήσω. Χρωστάμε περισσότερα από όσα έχουμε ή θα έχουμε ή μπορούμε εύλογα να βρούμε (και η λέξη «εύλογα» είναι σημαντική).

Το πρόβλημα δεν το έφτιαξε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η Κυβέρνηση Καραμανλή. Το έφτιαξε η ύφεση που ξεκίνησε, συμβολικά, με την χρηματιστηριακή κρίση του 2008, κρύφτηκε, προσωρινά από την τρομακτική ρευστότητα που μπήκε στο σύστημα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά είτε η ρευστότητα ήταν ανεπαρκής, είτε οι ανισορροπίες πολύ βαθύτερες για να διορθωθούν μόνο με ρευστότητα. Η ύφεση, μείωσε την δυνατότητα του μειούμενου ΑΕΠ μας να εξυπηρετεί τα χρέη, και έφερε στο προσκήνιο τρία βασικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας:

1) Καταναλώσαμε επενδυτικά και δανειακά κεφάλαια για καραμέλες, παιχνίδια και άνεση που δεν μπορούσε να στηριχτεί από παραγωγή.

2) Υποκαταστήσαμε την ανεργία ή την αεργία με δουλειά στο Δημόσιο (και την Τοπική Αυτοδιοίκηση).

3) Μπερδέψαμε μη παραγωγικές, επιδοτούμενες, ψεύτικες, δουλειές, με πραγματικό ΑΕΠ. Υπάρχει και

4) Σε αντίθεση με την δεκαετία του 60 που λίγοι έφτιαξαν κεφάλαιο που για να το προστατέψουν από φόρους και υποτιμήσεις το έστειλαν στην …Ελβετία, στην 10ετία του 90, το βλαχο-νεοπλουτο-σοσιαλιστικό μοντέλο ενθάρρυνε μεζονέτες, και σκάφη, και αυτοκίνητα, πράγματα που χάνουν 10% της αξίας τους την πρώτη ώρα, και 50% σε 3 χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν λεφτά σε κρυφά σεντούκια, αλλά αυτά δεν θα σώσουν το σύστημα, όπως με την απελευθέρωση των κεφαλαιαγορών επί Μητσοτάκη και του συναλλάγματος πριν την ένταξη.

Το πρόβλημα της αυξανόμενης αδυναμίας εξυπηρέτησης χρέους, το πήρε ο ΓΑΠ και με τα ψέματα του προσέθεσε και πρόβλημα ρευστότητας. Αντί να πιάσει το θέμα από την αρχή (εξακολουθώ και αναρωτιέμαι αν καταλάβαινε, ή αν έλεγε ψέματα), το άφησε να σέρνεται. Όποιος έχει χρηματοδοτηθεί από τοκογλύφους ή από πιστωτικές κάρτες, τον καταλαβαίνει τον φαύλο κύκλο.

Ο Παπαναστασίου θα ήταν ευκολότερο να διαπραγματευτεί με τράπεζες τον Ιούνιο του 2009, από ότι ο Παπακωνσταντίνου σήμερα. Για την «δεξιά» ΝΔ θα ήταν αδύνατο να ξεστομίσει λιτότητες και ασφαλιστικές …μεταρρυθμίσεις, ή έκτατες εισφορές. Για το σοσιαλιστικό Πασόκ πολύ πιο εύκολο Ο ΓΑΠ ωστόσο παγιδεύτηκε στο προεκλογικό ψέμα του, και όσα ψέματα και αν πει, απλά βάζει εαυτόν και την πατρίδα μας στην γωνία, χωρίς δυνατότητα διαφυγής, παρά με ανεξέλεγκτη και αναγκαστική ρύθμιση, όπως αυτή που προκύπτει από στάση πληρωμών. Ήδη είμαστε σε φιλολογία για το post mortem. Με χαμένους τους πρώτους επτά μήνες. Επτά μήνες που κάποια εύρυθμη αναδιάρθρωση, θα επέτρεπε να μην πάνε χαμένες οι όποιες αυξήσεις σε φόρους, που όμως πήγαν χαμένες. Ο ΓΑΠ σύρθηκε να παραδεχτεί, με μισόλογα αυτό που η αγορά (που προφανώς δεν εκτιμά) του έλεγε: Φαλιρίζεις! Εκτός εάν ο ΓΑΠ πιστεύει ότι κάποιος Παγκόσμιος Πόλεμος θα συμβεί οσονούπω, και όλα τα χρέη θα παραγραφούν… οπότε τι να πω; «Πανέξυπνος»

Αυτά όλα τα έχουμε πει και ξαναπεί σε αυτήν την ιστοσελίδα. Οι σχολιαστές επεσήμαναν και το παρασκήνιο πίεσης των Γαλλικών και Γερμανικών τραπεζών, και το πλέγμα των διακρατικών δανείων που θα δημιουργούσε το ντόμινο πιθανής πανευρωπαϊκής κατάρρευσης. Και πιστεύω ότι και η Κυβέρνηση το ήξερε αυτό. Αλλά αντί να επιβάλουν όρους, και να διαπραγματευτούν, γνωρίζοντας, ότι όταν χρωστάς λίγα έχεις πρόβλημα και όταν χρωστάς πολλά η τράπεζα έχει το πρόβλημα, απλά θεώρησαν ότι είμαστε σκουληκάκια, και θα κάνουμε ότι μας πούνε, χάνοντας κάθε διαπραγματευτικό ατού, χάνοντας την στήριξη από τον λαό που τους ψήφισε και παραδίδοντας γη και ύδωρ, κυριολεκτικά, χωρία καμία προοπτική, κι ας λέει παχιά λόγια ο Πρωθυπουργός και οι συγγραφείς των ομιλιών του.

Όταν ο ΚΚ ο Β’ ψέλλισε ότι χρειάζεται λιτότητα και δημοσιονομική πειθαρχία, ο ΓΑΠ απάντησε με την δικιά του καταδίκη: Κόβοντας μισθούς, συντάξεις, απασχόληση και φορολογώντας, μπαίνεις σε φαύλο κύκλο, και πολύ φοβάμαι ότι κανένας στο επιτελείο του δεν έχει ιδέα, πόσο βαθύς και πόσο φαύλος θα είναι ο κύκλος.

Έχει αρχίσει και διαρρέει ότι το ΔΝΤ ήταν προαποφασισμένο. Και επομένως η καθυστέρηση ήταν ένα θεόρατο insider trading ομολόγων, και η Κυβέρνηση, ένα συλλογικό ψέμα. Οι συνέπειες, προσεχώς. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ομιλία του ΚΚ του β’ στην ΔΕΘ, ούτε το «όχι» του Σαμαρά στην Βουλή, αλλά τι πρακτική σημασία θα έχουν δεν το ξέρω. Μπαίνουμε ωστόσο σε φάσεις που οι πρακτικές σημασίες ίσως δεν ενδιαφέρουν.

Πολιτική αστάθεια,αποσταθεροποίηση και έξαρση της κοινωνικής βίας προβλέπουν οι Αμερικανοί


Απώλεια του γεωπολιτικού της ρόλου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σενάρια ολοκληρωτικής κατάρρευσης πολιτικού ελέγχου και κοινωνικής έξαρσης της βίας, σταδιακή αποσύνδεση από της μεγάλες(σ.σ. προστάτιδες δυνάμεις δυνάμεις βλέπε Αμερική), πολιτική αποσταθεροποίηση σε σημαντικό βαθμό, και έξοδο από την ευρωζώνη είναι μερικές από τις εκτιμήσεις -πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις για την Ελλάδα των «ειδικών» του stratfor, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την σύγχρονη μετεπαναστατική από συστάσεως του ελληνικού κράτους ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με την δεκασέλιδη ανάλυση, κάνοντας focus στα συμπεράσματα, σύμφωνα με τους αναλυτές του Stratfor, υποβαθμίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως στρατηγικός σύμμαχος στα Βαλκάνια, με την αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας της περιοχής μετά τον πόλεμο στα Βαλκάνια(το 1993), μια απώλεια που όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Αμερικανικό ινστιτούτο ήταν ορατή σε όλους πέρα από την ίδια της Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Αθήνα, «αρνούμενη να αποδεχτεί την πραγματικότητα, έκανε τα πάντα να διατηρήσει την θέση της, δανειζόμενη αφενός τεράστια ποσά για εκσυγχρονισμένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δίνοντας αφετέρου λανθασμένα στοιχεία για να μπει στην ευρωζώνη».

Συνεχίζοντας, οι αναλυτές εξηγούν «ότι η Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και την υπαρκτή απειλή για το Αιγαίο- δεν είχε εναλλακτική παρά να χρεωθεί, ύστερα από την απώλεια του ενδιαφέροντος από τους δυτικούς προστάτες εταίρους», για να συμπληρώσουν ότι «Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να ονειρεύεται ότι θα μπορέσει να επιτύχει τον 5ο γεωπολιτικό της στόχο, την κυριαρχία της δηλαδή στην ανατολική μεσόγειο. Πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της τις δυο τελευταίες 10ετιες.

Ακόμα και ο 4ος στόχος , που είναι η ενοποίηση της εσωτερικής Ελλάδας βρίσκεται υπό αμφισβήτηση, όπως απεικονίζεται στην έκθεση λόγω της «εσωτερικής της αδυναμίας της να μαζέψει τους φόρους. Σχεδόν το 25% της ελληνικής οικονομίας εντάσσεται στην παραοικονομία, ένα ποσοστό από τα πλέον υψηλότερα ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες».

Για το Stratfor, «η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς εξωτερικό προστάτη, με το ερώτημα να τίθεται αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποδεχτεί την μείωση κατά πολύ του γεωπολιτικού της ρόλου», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι στο χέρι μας αλλά «εξαρτάται από τις στρατηγικές που υιοθετεί η Τουρκία, η οποία είναι μια αναδυόμενη γεωπολιτική δύναμη που στοχεύει να επεκτείνει την επιρροή της στα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο. Το ερώτημα είναι τώρα αν η Τουρκία θα εστιάσει τους στόχους της στο Αιγαίο ή αντί αυτού επιθυμεί να συμφωνήσει με την Ελλάδα, ώστε να επικεντρωθεί σε άλλα συμφέροντά της».

Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010


Με επιστολή της προς την Υπουργό κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου για την "αποψίλωση" των ενεργών εφημεριών.
H Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των κάτοικων του νησιού σε περίπτωση που θα χρειαστούν άμεση αντιμετώπιση από ειδικευόμενο γιατρό.
Καλεί επίσης την Υπουργό να καταρτίσει προγράμματα εφημεριών που θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες περίθαλψης των πολιτών και όχι με λογιστικά κριτήρια.


Με τη βοήθεια των ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΩΝ –ΝΕΝΕΚΩΝ της Νέας Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την πολιτική δίωξη των πολίτικων του αντίπαλων

Ο Κώστας Κιλτίδης πρόλαβε και έγινε ανεξάρτητος και δικαιώθηκε για τις υπηρεσίες του.


ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ

Δικό της τηλεοπτικό κανάλι απέκτησε η Ντόρα Μπακογιάννη

Ένα κανάλι είναι απαραίτητο σε ένα κόμμα εν τη γενέσει του. Το ΚΚΕ έχει το δικό του, ο Καρατζαφέρης έχει το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, το ΠΑΣΟΚ έχει το MEGA, έτσι και η Ντόρα Μπακογιάννη απέκτησε το δικό της κανάλι: ΑΛΤΕΡ το όνομά του και ο υπεύθυνος προγράμματος και διαφώτισης της κας Μπακογιάννη, λέγεται Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος, έθεσε όλο το δυναμικό του καναλιού υπέρ της κας Μπακογιάννη και εναντίον Σαμαρά.
Όλες οι τεχνικές προπαγάνδας του καναλιού, εφαρμόζονται με ιδιαίτερη ζέση, από τους δημοσιογράφους τους σταθμού, υπέρ Ντόρας (η οποία είναι απλά μια βουλευτής!!!) την οποία εξομοιώνουν με τον αρχηγό της ΝΔ, παρουσιάζοντας τις μισές ειδήσεις ως κόντρα Σαμαρά-Μπακογιάννη.
Καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα κ.Χατζηνικολάου!
ALTER=DORA TV !


Νέο Ναξιακό blog

yakoumis.blogspot.com


ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ