slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ * ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
«ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ» ΠΑΡΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοέμβρη συνάντηση μελών Δ.Σ. σωματείων εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενων, κινήσεων και μεμονωμένων πολιτών με αφορμή το χαράτσι των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ζητούμενο ήταν οι τρόποι οργανωμένης αντίστασης στο χαράτσι, άρνησης της πληρωμής του και αποτροπής του ενδεχόμενου να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια και τα καταστήματα συμπατριωτών μας.

Ο νέος κύκλος ενημερωτικών - υποστηρικτικών συναντήσεων από το ΚΕΔΔΥ Νάξου


Στο  πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για παροχή συνεχούς συμβουλευτικής υποστήριξης και ενημέρωσης για θέματα ειδικής αγωγής στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους γονείς και τους ασκούντες τη γονική μέριμνα το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Νάξου, διοργανώνει τον Α΄ κύκλο ενημερωτικών - υποστηρικτικών συναντήσεων για το σχολικό έτος 2011-2012.
Στόχος Προγράμματος: Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών – γονέων σε ζητήματα ειδικής αγωγής και ψυχικής υγείας των μαθητών και η υποστήριξή τους στην αντιμετώπιση σχετικών προβλημάτων.
Περιεχόμενο: Στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου συναντήσεων θα παρουσιαστούν – συζητηθούν κατά περίπτωση θέματα λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑ), η συνεργασία σχολείων και ΚΕΔΔΥ, η συνεργασία σχολείου – οικογένειας, τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και οι πρώιμες ενδείξεις ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, η ανίχνευση, αξιολόγηση, αποκατάσταση – υποστήριξή τους. Παράλληλα, θα διερευνηθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες, οι οποίες θα υποδείξουν το περιεχόμενο των επιμορφωτικών – υποστηρικτικών συναντήσεων του Β΄ Κύκλου.
Επιμορφωτές: Στον Α΄ Κύκλο το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ Νάξου και στο Β΄ Κύκλο το προσωπικό του ΚΕΔΔΥ και το εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό των ΣΜΕΑ, κατά περίπτωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ

Απάντηση Κομισιόν σε Ν.Χουντή σχετικά με την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων

·        Η Τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ισχυρίζεται η Κομισιόν.
·        «Οι συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης θα πρέπει να συνεχίσουν να σέβονται την εθνική συλλογική σύμβαση ή άλλες διατάξεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό».
·        Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του σακχαρώδους διαβήτη

 Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία χρόνια παθολογική κατάσταση, κατά την οποία το άτομο εμφανίζει σχετική ή απόλυτη έλλειψη ινσουλίνης. Ινσουλίνη ονομάζεται η ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας και βοηθάει τη γλυκόζη, που κυκλοφορεί στο αίμα, να εισέλθει στα κύτταρα του οργανισμού μας και να τα θρέψει. Η γλυκόζη είναι ένα είδος σακχάρου που παράγεται από την πέψη των τροφών. Η γλυκόζη χρησιμοποιείται από το σώμα μας ως «καύσιμο», καθώς όταν διασπάται απελευθερώνει ενέργεια.

ΠΑΡΟΣ: Συγκροτηθηκε λαική επιτροπη. Ενωμένοι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα τους σταματήσουμε

  Αποφασισμένοι να σταματήσουν τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, δήλωσαν όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν χθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Τα 47 χαράτσια - σε 20 νομοσχέδια - που ακολουθούν απαιτούν απο το λαό, αυτοοργάνωση και αντίσταση.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ
  - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 
Η Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (13/11/11)  (μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου)  και ανταποκρίθηκαν αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου, εμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου.

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου ΑΟΝ Πανναξιακού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. ευχαριστεί ολόθερμα τους Ναξίωτες της Αττικής που βρέθηκαν το Σάββατο 12.11.2011 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Βούλας και στήριξαν με την παρουσία τους την ομάδα μας στην αναμέτρηση με τη Θέτιδα, δημιουργώντας μια πραγματικά ζεστή ατμόσφαιρα αν και μακριά από το Νησί. Ελπίζουμε και προσδοκούμε ο Ναξιακός φίλαθλος κόσμος της Αττικής να εξακολουθήσει να αποτελεί τον έβδομο παίκτη στην ιστορική προσπάθεια της ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία βόλλεϋ γυναικών σε όλους τους αγώνες που θα δώσει στην Αττική και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 02.12.2011 στην αναμέτρηση με τη Φιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης για την 4η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος.
Θερμές Ευχαριστίες,
Για το Δ.Σ.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ




Την διαγραφή του βουλευτή και πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη  αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
 Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με  ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με  την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς,προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Έχει και  λαϊκή δεξιά και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο»

Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες έγιναν πάρα πολλά.
Η χώρα πέρασε σοβαρή δοκιμασία.
Αντιμετώπισε κινδύνους.
Δεκαετίες ευρωπαϊκής πορείας και σταθερότητας της χώρας απειλήθηκαν άμεσα...
Πράγματι, με την απερίγραπτη πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ακυρώθηκε η 6η δόση που είχε εγκριθεί από την 26η Οκτωβρίου, αμφισβητήθηκε ευθέως η παρουσία μας στο ευρώ και κατέρρευσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας της επίσημης Ελλάδας στον έξω κόσμο.

Προσφορά ζωής...

...και από το Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναικού Πάρου - Αντιπάρου που έδωσε το παρών στην χειμερινή αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου - Αντιπάρου.

Δάκρυσαν όλοι νησιώτες ανά την υφήλιο στο άκουσμα της συγκλονιστικής δήλωσης του Μπουμπούκου...

Photo for this article «Θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί»

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης, προσερχόμενος στο υπουργείο σήμερα το πρωί δήλωσε: «Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βελτιώσω τη ζωή των πολιτών αυτές τις 100 ημέρες».
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδη εξαιρετική και ανέφερε ότι από το Σάββατο έχει διαρκώς συσκέψεις στο υπουργείο με τους συνεργάτες του, για να μπορέσει να αναλάβει όσο καλύτερα γίνεται τα νέα του καθήκοντα.
«Εχω σκοπό να γυρίσω τις επόμενες ημέρες όλα τα νησιά από το Καστελόριζο μέχρι τη Γαύδο», είπε ο νέος υφυπουργός και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί». 

Σε εξέλιξη η ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ της Ν.Δ.

Ενώπιον της ΚΟ της ΝΔ μιλά αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς.
Όπως είπε, «αν δεν συμμετείχαμε στη νέα κυβέρνηση, θα ήταν σαν να την υπονομεύαμε, αν είχαμε περισσότερα Υπουργεία θα ήταν σαν να αμφισβητούσαμε το μεταβατικό της χαρακτήρα».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της συγκυβέρνησης: «Δεν αφήνουμε καμία υποψία συγκυβέρνησης, η συμμετοχή μας θα είναι καθαρά συμβολική».
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στους βουλευτές ότι πλέον η ΝΔ ανοίγει νέους δρόμους, διευκρινίζοντας πάντως πως «δεν δίνει συγχωροχάρτι».

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΤ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟ

Δείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο της ΝΕΤ, την ομιλία του ΣΑΜΑΡΑ στην ΚΟ της ΝΔ.

http://www.ert.gr/webtv/index.php/web-tv-live/net-live.html

Κ. Χατζής: Είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσες με τους κινδύνους (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ)

Του Κώστα Χατζή

Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου. Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία ακρωτηριασμένη συνείδηση».

Π. Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικές οι απαιτήσεις των ευρωπαίων

Π. Παυλόπουλος: Αντισυνταγματικές οι απαιτήσεις των ευρωπαίωνΑντισυνταγματική και αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο χαρακτήρισε την απαίτηση των ευρωπαίων ηγετών για υπογραφή δέσμευσης πολυετούς προγράμματος από τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Κανένα πρόβλημα με Καμμένο

 Το "σύστημα ΠΑΣΟΚ", το κακομαθημένο και κρατικοδίαιτο αυτό σύστημα, που δεν εμπεριέχει τους απλούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, έχει μάθει να επιβιώνει λάθρα, χάρις στην απλή τεχνική του προβολέα σε λάθος στόχο. Σε κάθε πολιτική κρίση, μικρή ή μεγάλη και κυρίως όταν οσμίζονται..
διάλυση του συστήματος, στρέφουν τους προβολείς σε άλλα κόμματα, για να διασωθεί η κλίκα που νέμεται τον εθνικό πλούτο (και στην οποία επαναλαμβάνουμε δεν συμμετέχει ο απλός ψηφοφόρος).

Αναμνηστική φώτο της νέας Συγκυβέρνησης

Αναμνηστική φώτο των υπουργών μετά την ορκωμοσία τους....

Ο κωμικός "έμπορος του Καραμανλισμού" προσπαθεί να διασωθεί διαδίδοντας ασυναρτησίες...

Προσπαθούσε να “πουλήσει” την φυσική του αυθαίρετη παρουσία στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή, αυτοπροσδιοριζόμενος ως “κύκλος του πρώην πρωθυπουργού” που δήλωνε ότι του κατέβαινε ή ότι τον βόλευε ως “διαρροή”. Διαρροές που βέβαια αναπαράγοντο από χαλκεία παραδημοσιογραφίας χωρίς να τα παίρνει ουδείς στα σοβαρά. Το ανήθικο βέβαια είναι ότι διατηρεί επαφές με κατ’ επάγγελμα υβριστές του Καραμανλή για να διαφυλάξει το δικό του προφίλ. Το τελευταίο χτύπημα βέβαια ήταν άθλιο, αφού ο εμποράκος διείσδυσε στο κλαμπ των προθύμων για συγκυβέρνηση δεξιών, “μεταφέροντας τις θετικές απόψεις του Καραμανλή για το εγχείρημα!!”. Αυτό φαίνεται ότι χτύπησε καμπανάκια αφού ο Καραμανλής ήταν κάθετα αντίθετος με αυτή την εξέλιξη. Αφού άκουσε τα εξ’ αμάξης μπήκε και στο στόχαστρο της βάσης που βράζει και άλλαξε τροπάρι…
Αυτά δήλωσε η νεοναζί υπερασπίστρια των βιαστών και της εθνοκάθαρσης κυρία Αφροδίτη Αλ Σαλέχ στην ιστοσελίδα της στο FaceBook, προκειμένου να υπερασπιστεί την σοσιαλφασιστική κυβέρνηση των τοκογλύφων από τον ξεσηκωμό των Εβραϊκών κοινοτήτων. Λογικό για τις ιδέες που πρεσβεύει η κυρία Αλ Σαλεχ. Για τον κύριο Σαμαρά; Θα το ανεχτεί και αυτό;
Διαβάστε και τα σχόλια της εξαιρετικής Φαρμακόγλωσσας (αν και διαφωνούμε για τον ορισμό του...

ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...


Το enpatrais web radio είναι γεγονός. Έρχεται να ταράξει τα νερά του διαδικτύου...Συντονιστείτε στο..

Επιστολή – κόλαφος στους βουλευτές της ΝΔ: Εκλεγήκατε με την σημαία του Καραμανλή, δεν έχετε δικαίωμα να στηρίξετε δοτή κυβέρνηση!

Από τον Θωμά Ηλιόπουλο

Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΣΤΑΛΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.
Στις θεσεις και στα κοινοβουλευτικα εδρανα που κατεχετε, βρισκεστε γιατι εμεις οι πολιτες το θελησαμε.
Ειστε εκει γιατι σας ψηφισε ο λαος, η βαση της Νεας Δημοκρατιας.
Το 2009, οσοι ψηφισαμε Νεα Δημοκρατια, μειναμε σταθεροι στις αποψεις μας και δωσαμε τον αγωνα μεχρι τελους, σε χαλεπους καιρους και σε δυσκολες συνθηκες.
Δεν φυγομαχησαμε, οπως εκαναν πολλοι.
Ημασταν πιστοι στην παραταξη κι ας αγγιξαμε ιστορικα χαμηλα ποσοστα.
Τον Οκτωβριο του 2009, ψηφιζοντας σας, σας διναμε την εντολη να στηριξετε κοινοβουλευτικα μια κυβερνηση Καραμανλη. Με την σημαια του Καραμανλη ΕΚΛΕΓΗΚΑΤΕ.
Κανενας απο εμας δεν σας εδωσε εντολη να στηριξετε μια κυβερνηση ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ και .....