slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή τη συζήτηση του Ασφαλιστικού νομοσ


Εκτύπωση E-mail


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και K οινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το νέο Ασφαλιστικό Σύστημα, που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση, συνιστά τη μεγαλύτερη κοινωνική ανατροπή από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα.

Με πρόσχημα τη δημοσιονομική κρίση και την ανάγκη περιορισμού των ελλειμμάτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με άλλοθι την τριμερή επιτήρηση και το Μνημόνιο, που συνοδεύει το Μηχανισμό Στήριξης.

Με επιχείρημα την ανάγκη για οργανωτικές και παραμετρικές αλλαγές στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μειώνει δραματικά τις συντάξεις της γενιάς μας, αλλά και της νέας γενιάς των ασφαλισμένων, σε ποσοστά καταρχάς πάνω από 30 %, μέσα από μια σειρά περικοπών και ανατροπών.

· Περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης.

· Πάγωμα συντάξεων για τρία χρόνια, που -σε συνδυασμό με το εφιαλτικό 5,4% του πληθωρισμού- εξανεμίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

· Νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων στη βάση όλου του εργασιακού βίου και μάλιστα με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης .

· Νέες κρατήσεις τύπου ΛΑΦΚΑ 3% έως 10%.

· Επέκταση των ετών ασφάλισης για πλήρη σύνταξη στα 40 έτη.

· Αγνοεί τις δημογραφικές προκλήσεις της χώρας και δεν ενσωματώνει κίνητρα για την αύξηση των γεννήσεων.

Η σημαντικότερη, όμως, υποχώρηση στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, είναι η απόσυρση της εγγύησης του κράτους για την καταβολή των συντάξεων στους ασφαλισμένους.

Το κράτος ‘’δραπετεύει’’ από τη θεσμοθετημένη ευθύνη Εγγύησης και Χρηματοδότησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Εφεξής, το κράτος θα εγγυάται μόνο την καταβολή της βασικής σύνταξης.

Εκτός απ’ όλα αυτά, η εισαγωγή του 2,5% ως ανώτατου ορίου για την αύξηση του ελλείμματος του Ασφαλιστικού τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς την παράλληλη εξάρτησή του από το πλήθος των μελλοντικών συνταξιούχων, επιβάλλει την αναπροσαρμογή των συντάξεων ανά διετία με ειδικό νόμο. Επειδή, η αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων θεωρείται δεδομένη απ’ όλες τις δημογραφικές προβολές, είναι βέβαιο ότι, σε λίγα χρόνια, θα μειωθούν οι συντάξεις, ακόμη περισσότερο.

Το νέο Ασφαλιστικό Σύστημα καταδικάζει τους εργαζόμενους να καταβάλλουν για πολλά χρόνια (40 έτη) υψηλές εισφορές, για να πάρουν στο τέλος του ασφαλιστικού τους βίου πλήρη σύνταξη. Ένα Σύστημα χαμηλών προσδοκιών και αποδόσεων.

Οι ρυθμίσεις αυτές, αγνοούν τις πραγματικότητες της αγοράς εργασίας στην πατρίδα μας, η οποία θέλει την ένταξη των εργαζόμενων να καθυστερεί (2,4 έτη κατά μέσο όρο), με αποτέλεσμα η πλήρης σύνταξη να αποτελεί, για τους περισσότερους, άπιαστο όνειρο.

Τα τελευταία αυτά στοιχεία, διαμορφώνουν ένα πλέγμα κινήτρων για εισφοροαποφυγή και αδήλωτη εργασία, για όλους εκείνους τους εργαζόμενους, που δεν προσδοκούν πλήρη εργασιακό βίο.

Συμπερασματικά: Το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο κρίνεται πολύπλοκο, ασύνδετο, χωρίς επαρκή Τεκμηρίωση αφού η ‘’Αναλογιστική Μελέτη’’ είναι έκθεση -και όχι μελέτη- της οποίας τα συνολικά αποτελέσματα, που παρέχονται, είναι ‘’φύσει προκαταρκτικά’’. Οι παραδοχές που χρησιμοποιεί δεν είναι συμβατές με τις ρυθμίσεις του Ν/Σ. Συνολικά, η Μελέτη έχει το χαρακτήρα της εκτίμησης.

Το Σύστημα διαμορφώνεται, έτσι ώστε να λειτουργεί υπέρ των σταθερά απασχολούμενων και υψηλά αμειβομένων ( white collars ). Είναι άδικο για τους χαμηλόμισθους και καταργεί την αναδιανομή του Συστήματος υπέρ αυτών. Πλήττει την κοινωνική συνοχή και καταλύει την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο πρόχειρος και αποσπασματικός χαρακτήρας του νομοθετήματος, αποδεικνύεται από:

- T α σοβαρά προβλήματα αντισυνταγματικότητας και αοριστίας, που εγείρονται από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

- Τις πάνω από 40 τροπολογίες, που κατατέθηκαν μετά την εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή.

- Τις πάνω από 30 εξουσιοδοτήσεις για έκδοση Π.Δ. και υπουργικών Αποφάσεων, που περιλαμβάνει.

- Τις συνεχείς υπαναχωρήσεις, ακόμη και σε κρίσιμα ζητήματα, όπως τα ποσοστά αναπλήρωσης και τα επιδόματα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Η Ν.Δ. δεν ψηφίζει το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Με αίσθημα ευθύνης πιστεύει και προτείνει:

1. Να αποτυπωθεί η εγγύηση του κράτους, για την καταβολή των συντάξεων των Ελλήνων ασφαλισμένων.

2. Η κύρια σύνταξη να είναι μια και ενιαία. Απορρίπτουμε το διαμελισμό της κύριας σύνταξης σε βασική και αναλογική. Αυτό αποτελεί όχημα για τη μείωση των συντάξεων.

3. Μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, προκειμένου να στηριχθεί η χρηματοδοτική βάση του Ασφαλιστικού Συστήματος (23 σημεία Ν.Δ.).

4. Περιστολή των υπέρογκων δαπανών Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η κυβέρνηση παρέλαβε νομοθεσία και θεσμούς (ηλεκτρονική διασταύρωση συνταγών, ΑΜΚΑ, ΗΔΙΚΑ). Καθυστερεί, όμως, την αξιοποίησή τους.

5. Έλεγχο της εισφοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση παρέλαβε νομοθετημένο το θεσμό των μικτών κλιμακίων (ΙΚΑ-ΣΕΠΕ) και οφείλει να τον ενεργοποιήσει.

6. Η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης και η επιβολή κρατήσεων τύπου ΛΑΦΚΑ, πρέπει να ανακληθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, να έχουν συγκεκριμένη, σύντομη ημερομηνία λήξης.

7. Αποδοτική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η κυβέρνηση παρέλαβε θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης και αξιοποίησης, αλλά δεν το ενεργοποιεί.

Η νέα Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση δεν γράφει απλώς ιστορία. Χαράσσει το μέλλον και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες ».

GIORGO ΜΑSKARA

Ασφαλιστικό: Τελικά ποιοί είναι Υπεύθυνοι και ποιοί «Μασκαράδες»;

«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περήφανα γηρατειά, όπως έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου » διακήρυττε ο κ. Γ. Παπανδρέου πριν από ένα περίπου χρόνο σε επίσκεψή του σε ΚΑΠΗ (25.5.09).

Με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός τι εννοούσε ο νυν πρωθυπουργός λέγοντας αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Και πολύ περισσότερο αντιλαμβάνεται πως εννοεί το ΠΑΣΟΚ την συνέπεια λόγων και έργων.

  • Να θυμίσουμε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό: «οι πολίτες απογοητευμένοι και ανήσυχοι απευθύνονται στο ΠΑΣΟΚ και ρωτούν τι θα κάνετε εσείς. Εμείς, λοιπόν, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι έχουμε σχέδιο, έχουμε προτάσεις, έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα» (18.2.09). Και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ακόμη και μετά τις εκλογές, βεβαίωνε ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης, που οδηγούν σε μείωση των παροχών και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης» (12.09.09). Σήμερα, εννέα μήνες από τις εκλογές, κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά από αντιφάσεις, διαρροές και παλινωδίες, βάσει των όσων προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα.
  • Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση δεσμευόταν για επέκταση του ΕΚΑΣ σε 300.000 επιπλέον άτομα και κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ ατομικά και 950 ευρώ ανά ζευγάρι αγροτών και ανασφάλιστων υπερηλίκων. (Ανδρέας Λοβέρδος, προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης 18.10.09).
  • Να θυμίσουμε τα τρία «δεν»: «δεν» θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, «δεν» θα μειωθούν οι συντάξεις και «δεν» θα αυξηθούν οι εισφορές (Α. Λοβέρδος, ήδη υπουργός Απασχόλησης, 26.11.09). Τελικά και τα όρια ηλικίας αυξάνονται, και οι συντάξεις μειώνονται και ελπίδα για το ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνεται.
  • Να θυμίσουμε τη στάση του ΠΑΣΟΚ όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερνε το νόμο για το ασφαλιστικό. Όταν τα ταμεία από 133 ενοποιούνταν σε 13 ο νυν υπουργός Απασχόλησης δήλωνε: «σας μιλώ μετά λόγου γνώσεως, τα καθημερινά προβλήματα στη διαχείριση της περιουσίας θα είναι πολύ περισσότερα» (18.3.08). Σήμερα το ΠΑΣΟΚ περιορίζει περαιτέρω τα Ταμεία.
  • Να θυμίσουμε ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης (15.2.08) ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για «δημιουργία κρίσης και εικόνας κατάρρευσης του ασφαλιστικού ώστε να δράσει αυθαίρετα». Ως κυβέρνηση μας λένε, όμως, ότι πρέπει να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα με εκβιαστικά διλήμματα του τύπου ότι αν δεν το κάνουμε: «η χώρα δεν έχει πορεία, δεν έχει τύχη…» (Α. Λοβέρδος, 23.4.10 ).
  • Να θυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ κατάγγελλε τότε ότι η Νέα Δημοκρατία απέφυγε σκόπιμα το διάλογο, δεν επεδίωξε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση, δεν άκουσε την κοινωνία και τα μηνύματά της και δεν αντιμετώπισε με ευαισθησία τις κοινωνικές διαστάσεις του θέματος. Η …ευαισθησία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε, ασφαλώς, πολύ αυξημένη, αν κρίνουμε από τις σχεδόν καθημερινές μελοδραματικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του κ. Λοβέρδου. Όσο για τη συναίνεση είναι πασίδηλο ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι προϊόν μιας εσωτερικής κλειστής κυβερνητικής επεξεργασίας που προέκυψε από ένα προσχηματικό διάλογο.
  • Να θυμίσουμε , επίσης, ότι, το ΠΑΣΟΚ, είχε ζητήσει ως αντιπολίτευση την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό: «κατ' ουσίαν η κυβέρνηση φοβάται. Ο λαός, το 70% - 80% λέει όχι στο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου. Ζητά την απόσυρσή του. […] φοβάσθε πως θα σας πει ο λαός όχι. Κι ο φόβος για το λαό, ο φόβος για τη γνώμη του λαού, είναι επικίνδυνος. Συνιστά την προϋπόθεση κάθε είδους εκτροπής.» (αυτά έλεγε ο εισηγητής του στη Βουλή Απόστολος Κατσιφάρας νυν υφυπ. Δικαοσύνης, (01.04.08). Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι σήμερα η λαϊκή συναίνεση που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ για την προώθηση των μέτρων: Σύμφωνα με τη πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση ( MRB , 11.6.10) οι πολίτες είναι κατά 86,5% μη ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση! Δηλαδή σχεδόν 9 στους 10 πολίτες είναι ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
  • Να θυμίσουμε την «υπεύθυνη» και …πνευματώδη δήλωση του κ. Παπουτσή για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ: «Η πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση φέρει χρώμα σε απόλυτη αρμονία με το χρώμα των ημερών. Είναι μεταρρύθμιση των μασκαράδων» (6.3.08). Σήμερα ο ίδιος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για να υπερασπιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι δεν δέχεται «κανέναν να αμφισβητεί την υπευθυνότητα και την πολιτική μας συνέπεια»! (1.7.10)

Η στάση του καθενός κρίνεται τελικά από τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα εκτιμήσει και την υπευθυνότητα και τη συνέπεια πολιτικών προσώπων και κομμάτων!

Νευρική κρίση σε κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ

Ε

Εμείς  τι φταίμε να πληρώνουμε την ανεπάρκεια τους;

Ø      Ένα ένα τα παραδοσιακότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ξεσπαθώνουν κατά των μελών της κυβέρνησης Τρόικας - Παπανδρέου, αφουγκραζόμενα πόστα  τα μηνύματα οργής του κόσμου εξαιτίας της  λεηλασίας που υφίσταται από τα κυβερνητικά μέτρα κάτι που  αδυνατούν να καταλάβουν ο Παπανδρέου και οι περί αυτόν  κατέχοντας  κυβερνητικά  πόστα . Τελευταία που ξέσπασε κατά του κυβερνητικού έργου η Βάσω Παπανδρέου, η οποία κατηγόρησε επί της ουσίας την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ότι με το νομοσχέδιο νομιμοποιεί παρανομίες δισεκατομμυρίων. Προχωρώντας  ένα βήμα παρακάτω, κ.  Παπανδρέου χαρακτήρισε  εμμέσως πλην σαφώς το κυβερνητικό νομοσχέδιο «σκάνδαλο» και εμφανώς προβληματισμένη για τις κυβερνητικές προθέσεις είπε ότι  δεν είναι δυνατόν από την μια να κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να νομιμοποιούμε  παρανομίες δισεκατομμυρίων. Η πρώην υπουργός και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν έμεινε στα λόγια, αλλά προχώρησε σε πράξεις, καταψηφίζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζουν τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων στους προμηθευτές.

Ø      Δυστυχώς για τον τόπο το επεισόδιο   Βάσως Παπανδρέου - Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου δεν ήταν το μόνο στο ΠΑΣΟΚ.

Ø      Άλλη  αιτία  κρίση στο κυβερνητικό  στρατόπεδο ήταν και οι κρίσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των βασικότερων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αποδεικνύουν ότι οι πολυδιαφημιζόμενες μεταρρυθμίσεις μοιάζουν με δουλειές του... ποδαριού. Εδώ είχαμε τον  πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης να στρέφεται κατά των  ηγεσιών  των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, κατηγορώντας τες -εμμέσως πλην σαφώς- ότι καταστρατηγούν το νομικό πολιτισμό της χώρας.

Ø      Αλλά και στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας, η σοβούσα κόντρα Παπακωνσταντίνου - Κατσέλη δεν έχει τέλος.

Ø      Μετά τα διαδοχικά επεισόδια και τις αλληλοκατηγορίες για την αύξηση του ΦΠΑ, την έκρηξη του πληθωρισμού και την αδυναμία κίνησης της ανταγωνιστικότητας της χώρας, έρχεται η έμμεση κόντρα τους. «Πεδίο λαμπρό» της νέας σύγκρουσης κορυφής το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής του Νομικού Συμβουλίου τους Κράτους.

Ø      Μετωπική σύγκρουση Παπακωνσταντίνου-Ρέππα για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ

Ø      Κόντρα Κατσέλη - Χρυσοχοΐδη για μετακίνηση 40 υπαλλήλων του πρώην υπ. Ναυτιλίας

 

Η νέα προσέγγιση της ΝΔ στο διαδίκτυο

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Είναι παραδεκτό γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ μέχρι «χθες» ήταν ο κυρίαρχος παίχτης στον χώρο του διαδικτύου .
Η ΝΔ και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα (ίσως με μια μικρή εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ) , δεν είχαν δώσει την απαραίτητη προσοχή τους και φροντίδα στον ανερχόμενο αυτό διαδραστικό δίαυλο επικοινωνίας.
Όλα όμως άλλαξαν τον Νοέμβριο του 2009. Αυτή τη στιγμή διακρίνεται στον ορίζοντα μια ραγδαία άνοδος της παρουσίας της ΝΔ στο διαδίκτυο και η μονοπωλιακή κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον παρελθόν.
Σ` αυτές λοιπόν τις διαδικτυακές εξελίξεις θέλησα να έχω την επίσημη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικοινώνησα με τον υπεύθυνο Νέων Τεχνολογιών της ΝΔ κ. Μ. Βολουδάκη, ο οποίος στην σχετική μου ερώτηση μου απήντησε ότι :
« Μια έμπρακτη απόδειξη του ανοίγματος της Ν.Δ. στην κοινωνία, είναι η νέα μας προσέγγιση στο διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο άλλαξε και αλλάζει τα δεδομένα της σύγχρονης δημοκρατίας.
Έχουμε ζωντανό παράδειγμα: χωρίς κανενός είδους άνωθεν κατεύθυνση, οι ελεύθερες φωνές του διαδικτύου διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην αναγέννηση της παράταξής μας με την ενεργό παρέμβασή τους στη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού.
Αναγνωρίζοντας την πραγματικότητα αυτή, αναγνωρίζοντας ακόμα και τις καθυστερήσεις μας του παρελθόντος στον τομέα αυτό, χτίζουμε μια νέα διαδικτυακή στρατηγική. Μια στρατηγική που θα υλοποιηθεί μέσα από μια νέα διαδικτυακή πύλη, που ήδη ετοιμάζεται, αλλά κι από μια νέα προσέγγιση στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, τα social media του διαδικτύου.
Κεντρικός άξονας της στρατηγικής αυτής είναι η συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση της πολιτικής.
Η νέα μας διαδικτυακή πύλη, χτίζεται με έμφαση στη διαδραστικότητα, στη δυνατότητα δηλαδή του πολίτη να διαλέγεται διαδικτυακά με το κόμμα. Τη δυνατότητα του πολίτη να συμμετέχει σε οργανωμένες δημόσιες διαβουλεύσεις που θα καταλήγουν σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.
Αλλά και τη δυνατότητά του να επικοινωνεί με το κόμμα, τα όργανα και τα στελέχη του εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, από οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας.
Η νέα μας διαδικτυακή πύλη θα είναι ένα μωσαϊκό από επιμέρους ιστοτόπους. Στόχος μας είναι κάθε Τομέας Πολιτικής Ευθύνης, κάθε Γραμματεία, κάθε Νομαρχιακή ή Δημοτική Τοπική Οργάνωση να έχουν το δικό τους αυτόνομο ιστότοπο, μέσα στα πλαίσια της νέας διαδικτυακής πύλης.
Μέσα από την αποκέντρωση στην παραγωγή διαδικτυακού περιεχομένου, διευρύνουμε τη θεματολογία με την οποία η Ν.Δ. προσεγγίζει την κοινωνία, και τελικά διευρύνουμε την επιρροή της. Κάθε δομική μονάδα, κάθε επίπεδο οργάνωσης του κόμματος, αποκτά έτσι ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής μας.
Από την προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να λείπουν τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέσα αυτά τα προσεγγίζουμε με τελείως νέο τρόπο, με έμφαση και πάλι στην αυτονομία των μονάδων που θα θελήσουν να αναπτύξουν δικό τους διαδικτυακό περιεχόμενο.
Δεν θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή δελτίων τύπου στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να συμμετέχουμε στον ελεύθερο διάλογο και να διευκολύνουμε μέλη, στελέχη και φίλους να αναπτύξουν τη δική τους, αυτόνομη και ελεύθερη παρουσία. Γιατί έτσι κερδίζεται σήμερα η μάχη των ιδεών, και όχι από τα κεντρικά κατευθυνόμενα συστήματα του παρελθόντος.
Η Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτόνομης παρουσίας στελεχών και φίλων του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου, έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο σεμιναρίων για στελέχη. Ορίσθηκαν υπεύθυνοι διαδικτύου σε κάθε Γραμματεία, Τομέα και ΝΟΔΕ του κόμματος. Οι άνθρωποι αυτοί θα αποτελέσουν τη μαγιά μιας νέα πολιτικής παρουσίας, η οποία χέρι-χέρι με τη σημερινή οργάνωση θα δώσει τη μάχη των ιδεών σε όλα τα πεδία.
Το διαδίκτυο είναι χώρος ελευθερίας. Χώρος ανταλλαγής και άνθισης των ιδεών. Για αυτό και τον θεωρούμε προνομιακό πεδίο για την παράταξή μας!»

Το σενάριο για την εξόντωση της Ελλάδας, οικονομικά και στρατηγικά

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010



Μάλλον το πιο τρομαχτικό σενάριο που αναφέρει η έκθεση των Αμερικανών είναι ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί το Αιγαίο όταν πτωχεύσει. Και εδώ κάνουμε μια πρόβλεψη.
Σύμφωνα με την έκθεση των Αμερικανών η Ελλάδα δεν θα έχει σύμμαχους και τα προβλήματα θα είναι τεράστια. Αυτό θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι που ήδη έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσονται σε σύγκριση με την Ελλάδα(μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη και μικρή φορολογία σε όσους επενδύουν). Τότε...

λοιπόν η μοναδική βοήθεια θα μας έρθει από την Ρωσία. Θα τα ζήσουμε όλα αυτά και θα τα δούμε γιατί τα γεγονότα τρέχουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Όπως λέει η έκθεση των Αμερικανών (stratfort), δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Αιγαίο. Εκεί θα μας ...κλοτσήσουν.
Θα μας απομονώσουν και θα μας πουλήσουν οι Ευρωπαίοι ελπίζοντας ότι μετά θα πέσουν σαν τα κοράκια στο πτώμα μας. Απλά κρατήστε αυτά που γράφουμε. Μην μας λέτε μετά πράκτορες...

Συμφωνία ντροπής κυβέρνησης – συνδικάτων


Πριν αλέκτορα φωνήσαι σχετικά με το ύψος των περιστάσεων για τους συνδικαλιστές ήρθε η επιβεβαίωση του ξεπουλήματος των εργαζομένων. Η σύσκεψη που έγινε το απόγευμα στο Μαξίμου υπό τη φωτισμένη προεδρία του πρωθυπουργού και των “πράσινων” συνδικαλιστών ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ, Παναγόπουλου και Ασημακόπουλου, έβγαλε ειδήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε συμφωνία ντροπής καθώς η κυβέρνηση έδωσε λίγα ψίχουλα και με εκβιαστικό τρόπο απέσπασε τη συμφωνία των συνδικάτων για τις άλλες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού που επιφέρουν καίριο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση.

Φέρεται να συμφωνήθηκε να μην πάμε σε τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά σε πάγωμα για φέτος και αυξήσεις στα όρια του ευρωπαϊκού πληθωρισμού τα επόμενα δύο έτη. Να θυμίσουμε μόνο ότι ο ευρωπαϊκός πληθωρισμός κινείται στα όρια του 1%-1,5% ενώ ο ελληνικός τρέχει με ρυθμό 6%.

Το… δωράκι του κ. Παπανδρέου ήταν ότι θα σωθούν ο 13ος και 14ος μισθός, ένα θέμα που πάντως δεν είχε τεθεί διότι δεν πρόκειται για μέτρο που θα βοηθήσει τα κρατικά έσοδα, αλλά τις τσέπες των εργοδοτών. Όσο για τη διαιτησία αποφασίστηκε να συγκροτούνται μικτές επιτροπές όταν δεν υπάρχει συμφωνία.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο των συνδικαλιστών όσο και των δικών της βουλευτών. Κάποιοι από αύριο θα βγουν να πανηγυρίζουν ότι σώθηκαν τα δώρα ή ότι δεν θα παγώσουν οι μισθοί. Φυσικά η απώλεια του εισοδήματος είναι τεράστια μόνο και μόνο από τον πληθωρισμό που έχει εκτοξευτεί με ευθύνη της κυβέρνησης που αυξάνει συνεχώς του φόρους.

Ούτε κουβέντα βεβαίως για συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου που αυξάνει ανεξέλεγκτα τα όρια ηλικίας, μειώνει έως 30% τις συντάξεις, καταργεί στην ουσία τις επικουρικές, ρίχνει στον Καιάδα γυναίκες με ανήλικα, βαριά επαγγέλματα, καταλύει κάθε έννοια εργατικής κατάκτησης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τις δικαιολογίες των συνδικαλιστών που θα βάλουν την υπογραφή τους στο οριστικό… κηδειόχαρτο του ασφαλιστικού συστήματος.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε το μεσημέρι σειρά αλλαγών, ήσσονος σημασίας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μεταξύ αυτών είναι:

*Το όριο ηλικίας των 60 ετών (ή μικρότερο αυτού) που προβλέπεται από τις γενικές καταστατικές διατάξεις ταμείων που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας από την 1/1/2011 αυξάνει κατά ένα έτος κάθε χρόνο μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας.

* Όπου από τις διατάξεις των ταμείων προβλέπεται χορήγηση μειωμένης σύνταξης στις γυναίκες σε όριο ηλικίας μικρότερου του 60ου από την 1/1/2011 το όριο αυτό αυξάνεται κατά ένα χρόνο για κάθε έτος μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου.

* Το όριο ηλικίας που προβλέπεται για την συνταξιοδότηση μητέρων ανηλίκων τέκνων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθορίζεται από 1/1/2011 στο 57ο έτος της ηλικίας, από 1.1.2012 στο 60 και από 1/1/2013 στο 65 έτος.

* Όπου από τις διατάξεις του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) προβλέπεται συνταξιοδότηση σε ηλικία 60 ετών με 35 έτη ασφάλισης από το 2011 αυξάνει σε 36 και για κάθε επόμενο έτος σταδιακά κατά ένα χρόνο μέχρι την συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης.

* Όπου στο ΕΤΑΑ προβλέπεται συνταξιοδότηση σε ηλικία 58 ετών με 35 έτη ασφάλισης από το 2011 αυξάνει σε 36 και για κάθε επόμενο έτος αυξάνει σταδιακά κατά ένα χρόνο μέχρι τη συμπλήρωσης 40 ετών ασφάλισης.
* Σχετικά με τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νέου ασφαλιστικού θα κανονιστούν από τον κανονισμό της Βουλής.