slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα σκάνδαλα ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Αξίζει να διαβάσετε για να δείτε ποιο κόμμα ζητάει πάλι την ψήφο σου.
Στείλτε το ΜΠΕΝΙ και την ΜΠΑΤΣΟΚπαρέα, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.
2.Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας... στην ΕΟΚ , το 1981, ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Παρά την εισροή των μεγαλύτερων οικονομικών πακέτων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και παρά τη θετική διεθνή συγκυρία(κυρίως της μείωση της τιμής του πετρελαίου): -το ΑΕΠ κινήθηκε σε ρυθμούς αισθητά μικρότερους απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (μέσος όρος για την Ελλάδα 1,7%, για δε την ΕΟΚ 2,7%) .. για πρώτη φορά από το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. -οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του Α.Ε.Π. από 30% το 1980 ανήλθαν στο 50% το 1990, αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διεύρυνσης του Δημοσίου τομέα. -ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε απ' αυτούς των χωρών της ΕΟΚ (πληθωρισμός για την Ελλάδα 18,2%, για δε την ΕΟΚ 4,5%). τα δάνεια της δεκαετίας του 80 δεν είχαν ξαναγίνει από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους. -το εθνικό μας νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 30% σε 2 διαδοχικές υποτιμήσεις της τάξεως του 15% εκάστη, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στο εθνικό εισόδημα και στην Ελληνική οικονομία! Κατά την πρώτη πασοκική περίοδο εφαρμόστηκε μια τριτικοσμική πολιτική, η οποία στήριζε την εγχώρια κατανάλωση στο δανεισμό και διόγκωνε το κράτος με τους άπλετα παρεχόμενους κοινοτικούς πόρους......

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

  Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την κάρτα μέλους  του Συλλόγου Τριτέκνων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  θα μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο του Συλλόγου μας, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του πρώην ΚΕΓΕ Νάξου, από 7 έως 11 Μαΐου 2012 και ώρες 10:00 –12:00 και 18:00 – 20:00.

 

  Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση κάρτας των μελών είναι:
- Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
- Φωτοτυπία τις ταυτότητες και των δυο γονέων
- 1 μικρή φωτογραφία (διαστάσεις 4 εκ. x 4 εκ.) έγχρωμη, γονέων και δικαιούχων παιδιών

 

   Για τα νέα του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από το διαδίκτυο στη σελίδα:

 

www.triteknoinaxos.blogspot.com

Απίστευτη καταγγελία Καζάκη για τον Καμμένο!

http://www.youtube.com/watch?v=kHKYIbEYNXI

Θα ακολουθήσουν μηνύσεις του Καμμένου όπως έγινε με τον Λίατσο ή έχει ο Καζάκης στοιχεία στα χέρια του και μπορεί να αποδείξει ότι ο Καμμένος του προσέφερε χρήματα (από ιδιωτικές χορηγίες!!) για να είναι στην πρώτη θέση του επικρατείας του;

Η αυτογελοιοποίηση του Βαγγέλα


Eπανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας υπόσχεται ο Βενιζέλος

Εδώ  και περίπου 3χρονια  οι πάντες φώναζαν ότι ήταν λάθος  η διάλυση του  υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Και όμως   ο Γίγαντας   Βαγγέλας, δεν άκουγε τίποτα,  δεν ήξερε τίποτα , δεν είχε γνώμη για τίποτα από όσα  έκανε ο Γιωργάκης  εδώ και δυο χρόνια . Ώσπου ξαφνικά 4μερες πριν  της εκλογές θυμήθηκε να εξαγγείλει  την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. και μάλιστα  ως πρώτο μέλημα του  ΠΑΣΟΚ

Φωτεινή Πιπιλή: Πίσω στην Αθήνα


Αλέξη έχεις ξεφύει

"Πολιτικοί απατεώνες οι Βενιζέλος & Σαμαράς - Ζητούν ψήφο για να συνεχίσουν την καταστροφή"!

Image

Επίθεση κατά των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά «πολιτικούς απατεώνες», καθώς, όπως υποστήριξε, συνεχίζουν να μας λένε ψέματα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση είναι να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο. «Θέλουν ψήφο για να συνεχίσουν την καταστροφή κι εμείς θέλουμε ψήφο για να σταματήσουμε την καταστροφή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ακόμη ότι αν ο λαός δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να πάρει τη διερευνητική εντολή, το κόμμα του θα επιδιώξει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση Αριστεράς.

Σχετικά με την άρνηση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία, εκτίμησε ότι «αν ο λαός δώσει με την ψήφο του στην κάλπη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Αριστεράς, τότε η κ. Παπαρήγα και ο κ. Κουβέλης δεν θα έχουν καμία δυνατότητα, κανένα δικαίωμα να επιμείνουν στο λάθος και το έγκλημα».


Σαν δεν ντρέπεται,δύο χρόνια μετά ομολογεί ότι μας έκανε πειραματόζωο"!

«Ήμασταν το πειραματόζωο»

«Ήμασταν το πειραματόζωο»

 

Παπανδρέου: Μακάρι να μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση διαφορετικά

«Ήμασταν το πειραματόζωο» δηλώνει στο περιοδικό «Time» ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανατρέχοντας στα όσα μεσολάβησαν τα τελευταία δύο χρόνια, στην ανάμειξη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα πολιτικά πράγματα της χώρας, στα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτησή του, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης.

«Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο» λέει χαρακτηριστικά. «Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης.

Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια» σχολιάζει η αρθρογράφος του Τime.

«Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε την κρίση με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι' αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» απαντά ο Γ.Παπανδρέου.

Ο τέως πρωθυπουργός εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. «Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» διερωτάται.

Η προσωπική σφραγίδα του Α. Σαμαρά στο 10λεπτο της ΝΔ


Το συγκλονιστικό κλείσιμο στο spot της Ν.Δ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α.Σαμαράς επιλέγει το κλείσιμο...το της ΝΔ


Το συγκλονιστικό κλείσιμο στο spot της Ν.Δ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Α.Σαμαράς επιλέγει το κλείσιμο...

Η επιτυχημένη περιοδεία Καμμένου στις Κυκλάδες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Σύρο

Σύρος: κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας - Πέμπτη 3 Μαΐου 2012.
Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.  Στην εκδήλωση θα παραστούν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κυκλάδων:

Ομιλία Γ. Βρούτση στη Σύρο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΣΥΡΟΣ 
Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Είναι και ζήτημα δημοκρατίας


Βερναδάκης Γιώργος
Τ. Πρόεδρος ΟΑΕΔ
Αν. Τομεάρχης Εργασίας
Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών με την Ν.Δ.

Η εφιαλτική "μνημονιακή συνταγή" του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει, μέχρι σήμερα, σε απίστευτα οικονομικά αδιέξοδα: εκατομμύρια χαμηλόμισθους εργαζόμενους και ανέργους σε απόγνωση, χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο χείλος του γκρεμού, πλήθος μικροεπιχειρήσεων σε πιστωτική ασφυξία.
Και όμως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι κατεξοχήν ζήτημα δημοκρατίας.
Ποιος αρνείται πλέον ότι η δημοκρατική νομιμοποίηση της πολιτικής εξουσίας έχει ....

Τετάρτη η συνέντευξη τύπου του Χαράλαμπου Κόκκινου

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σαμαράς: Απόλυτη προτεραιότητα η καταπολέμηση της ανεργίας

Την καταπολέμηση της ανεργίας με όπλο την ανάπτυξης έθεσε ως προτεραιότητα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε ανέργους και εργαζόμενους στο Λαύριο.
«Προτεραιότητά μας, απόλυτη, είναι να σταματήσουμε, να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας.
Μπορούμε να το πετύχουμε. Και γι αυτό έχουμε συγκεντρώσει όλο το μήνυμά μας σε μια λέξη: Ανάπτυξη!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε πρώτη φάση», πρόσθεσε, «ανάκαμψη, να πάψει να πέφτει η Οικονομία, να πάψει να ανεβαίνει η Ανεργία. Κι ύστερα Ανάπτυξη, που να αντέχει στο χρόνο και να επιταχύνεται με το πέρασμα του χρόνου».

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να στηρίξει τους μικρομεσαίους να ξαναστήσουν τις δουλειές τους. «Απευθύνομαι στη Μεσαία τάξη που γονάτισε. Θα ξανασηκωθεί όρθια», τόνισε.

Η προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά από το 10λεπτο της ΝΔ


Ήλιος ο Πρώτος, Οδυσσέα Ελύτη

Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι
Σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
Χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!




Συγκεντρώeσεις στην Πάρο για το τελευταίο τριήμερο

Τετάρτη: ΜΑΡΠΗΣΣΑ   8.00 Στη καφετέρια του Νικήτα Τριβυζά                            Πέμπτη : Νάουσα 8.00 Περιοδεία- εξόρμηση στην πλατεία και το λιμάνι Παρασκευή : Παροικιά 8.00 Συγκέντρωση στην πλατεία Βεντουρή (παραλία μετά το ΚΑΠΗ)                                                                   Ομιλητής το μέλος της Σ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσιγώνιας και ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Ισιγώνης.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΗΜΕΛΛΟΥ

μας γνωστοποιούν ότι:
Η υποψήφια με τον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Αγγελική Ήμελλου θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τα χωριά της Νάξου, το νησί της Σαντορίνης, το νησί της Ιου, τα Κουφονήσια και την Ηρακλειά.
Ακολούθως έχει ως εξής: