slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Σε εξέλιξη το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ -Βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα

Προσθήκη λεζάντας
Αυτή την ώρα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με τη διευρυμένη του σύνθεση στα γραφεία του κόμματος, υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ έδωσε στίγμα στήριξης της συμφωνίας μπροστά στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Βουλευτές, ωστόσο, αντιδρούν στα

ΕΚΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ», ΑΠO ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθούν Λαφαζάνης, Στρατούλης -Αν δεν φύγει η Ζωή, θα κάνουμε


Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος κάλεσε τους υπουργούς Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη να παραιτηθούν, ενώ προανήγγειλε πρόταση μομφής για την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6, είπε χαρακτηριστικά ότι βεβαίως και πρέπει να παραιτηθούν οι κ.κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης, εφόσον δεν μπορούν να

3ετές Μνημόνιο, 86 δισ. δάνειο - αυτή είναι η συμφωνία, όλα τα μέτρα



Ενα νέο 3ετές Μνημόνιο συμφώνησε να διαπραγματευθεί ο Αλέξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους εταίρους. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει μετά την ψήφιση από τη Βουλή των προαπαιτούμενων μέτρων.

Πόση είναι η χρηματοδότηση
Η νέα σύμβαση προβλέπει δάνειο 86 δισ. ευρώ μέσω του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας). Θα συμμετέχει και το ΔΝΤ, το οποίο θα εκταμιεύσει επιπλέον 16 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμά του. Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μάχη για να μη συμμετάσχει το ΔΝΤ, αλλά δεν τα κατάφερε.
  • Αναπτυξιακό «πακέτο» 35 δισ. ευρώ (το λεγόμενο «πακέτο Γιούνκερ»).
  • Αναδιάρθρωση χρέους: Το Eurogroup και οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέκλεισαν το ονομαστικό κούρεμα χρέους. Επέλεξαν «σημαντικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».
Ταμείο ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας 50 δισ. ευρώ
Μετά από μάχη που δόθηκε, δεν θα έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο, αλλά στην Ελλάδα. Στο Ταμείο αυτό θα περάσουν περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Από τις πωλήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας, τα 25 δισ. ευρώ θα ενισχύσουν τις τράπεζες, τα 12,5 δισ. ευρώ ευρώ θα εξυπηρετήσουν το χρέος και το υπόλοιπα 12,5 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις, τις οποίες θα αποφασίσει η Ελλάδα.
  • Επιτήρηση και παρουσία των τριών Θεσμών στην Αθήνα

Συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής



Ολοκληρώνεται η Σύνοδος Κορυφής και όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

09:55 Η Ελένη Βαρβιτσιώτη τουιτάρει από τις Βρυξέλλες

Πως δημιούργησαν το (Μνημόνιο) τέρας


Στις χθεσινές επαφές στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κείμενο που περιέχει προαπαιτούμενα μέτρα - σοκ από τους εταίρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πλέον, κάνει απλά συναντήσεις, όχι διαπραγματεύσεις. Οταν έχεις κλειστές τράπεζες, άδεια κρατικά ταμεία και μοναδική οδό διαφυγής την έξοδο από την Ευρώπη δεν μπορείς να κάνεις καμία διαπραγμάτευση. Απλά ακούς, κουνάς το κεφάλι και τελικά τα δέχεσαι.
Το πώς έφτασε ο πρωθυπουργός σε αυτό το σημείο δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να εξηγηθεί. Μόλις έκανε ένα λάθος προσπαθούσε να

Από την αξιοπρέπεια στην εθνική ταπείνωση 180 ημέρες... δρόμος


Του διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Πάνου Αμυρά
Επί 6 μήνες Τσίπρας και Βαρουφάκης παρίσταναν τους σπουδαίους τρώγοντας τα πλεονάσματα και τα διαθέσιμα του κράτους
Η χθεσινή ημέρα ήταν η ταπεινωτικότερη της Μεταπολίτευσης για όλους τους Ελληνες. Λιθουανοί, Φινλανδοί, Γερμανοί και όποιος άλλος Ευρωπαίος πολιτικός περνούσε την πύλη της Συνόδου Κορυφής έριχνε και ένα λογύδριο κατά της χώρας μας. Ακόμη και οι πραγματικά φιλέλληνες ηγέτες Ολάντ και Ρέντσι αναγνώριζαν ότι θα πρέπει να σταματήσει η ταπείνωση της Ελλάδας και να ξεκινήσει σταδιακά η προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης που έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα.
Το εύκολο είναι να τους κατηγορήσουμε για ανθελληνισμό. Το δύσκολο να παραδεχθούμε ότι εμείς

Μανώλης Κεφαλογιάννης:«Τώρα για όλους είναι ώρα Ελλάδας»

 Μανώλης Κεφαλογιάννης
Τι δήλωσε στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του προέδρου της ΝΔ κ. Ευάγγελου Μειμαράκη με Γιούνκερ, Σαρκοζί, Μέρκελ, Ραχόι στη σύνοδο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος ερωτηθείς ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που τον συνόδευε έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο «Κολοσσός» της Ρόμα για όλους και για όλα στο sportcyclades.gr/

Ο Κώστας Μανωλάς μιλά στο S.C. για την καριέρα του – Τι λέει για την πρώτη του ομάδα τον Πανναξιακό; - Ποια ομάδα δουλεύει καλύτερα στη Νάξο κατά τη γνώμη του; - Πως είναι η ζωή στην Ιταλία και την Ρώμη;
Ο Κώστας Μανωλάς μιλά στο S.C. για την καριέρα του –
Τι λέει για την πρώτη του ομάδα τον Πανναξιακό; -
Ποια ομάδα δουλεύει καλύτερα στη Νάξο κατά τη γνώμη του; -
Πως είναι η ζωή στην Ιταλία και την Ρώμη;
MANOLAS MIKRH

Ο Κώστας Μανωλάς δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που μιλάνε πολύ εκτός γηπέδων προτιμά πάντα να μιλά εντός αγωνιστικού χώρου. Εξαιρέσεις κάνει μόνο όταν πρόκειται για την ιδιαίτερη του πατρίδα τις Κυκλάδες και δη τη Νάξο, όπου μετά από αίτημα μας, μίλησε στο sportcyclade.gr τόσο για την καριέρα του όσο και για το Ναξιακό ποδόσφαιρο σε μία συνέντευξη που θα κάνει αίσθηση και θα συζητηθεί αρκετά.