slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κωμιακή: Ένα αδημοσίευτο Θρησκευτικό Αλφαβητάρι από τον 19ο αιώνα

naxospress
Στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ακούγαμε παλαιότερα (σήμερα πλέον δεν ακούγεται) την προτροπή των παιδιών προς τον άγιο Βασίλειο-μαθητή να τους ’πεί την Αλφαβήτα.              Κείμενο του Μανώλη Σέργη (*) Ιδού μια παραλλαγή από το Γλινάδο:

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΠΙ Τῌ ΕΟΡΤῌ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ



Τέκνα ἐν Κυρίω ἀγαπητά, 

Ζώντας ὅλοι μας μέσα στό γενικότερο βαρύ κλίμα ἀπό τό τραγικό δυστύχημα τῶν Τεμπῶν πού συνέβη τήν πρώτη ἡμέρα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς καί στό ὁποῖο ἔχασαν τήν ζωή τους 57 ἀδελφοί μας, νεώτατοι στήν ἡλικία οἱ περισσότεροι, ἤδη φθάσαμε στήν πανευφρόσυνη ἡμέρα τοῦ Ἁγίου

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Εκτός από το show του κ.Άδωνι Γεωργιάδη για το αρνί... Porsche , υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα των κτηνοτρόφων »

Στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι στα νησιά των Κυκλάδων , αναφέρεται ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννης Πολυχρονάκος:

'' Για την κυβέρνηση μια και δεν κατάφερε να ελέγξει την ακρίβεια, προέχει πλέον το show και ο πιο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά είναι ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης.

Με τη διαφορά ότι χαμένοι από αυτό το show για την τιμή του αρνιού την πασχαλινή περίοδο, είναι οι κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές.