slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΑΣΟΚ: Έρχεται η στιγμή της αλήθειας και τότε κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το βάρος των δύσκολων αποφάσεων επί της ουσίας


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το αυριανό Eurogoup:

Ευχόμαστε και ελπίζουμε στο αυριανό  Eurogroup να προκύψει αποτέλεσμα θετικό για την Ελλάδα, ώστε να σταματήσει η ανακύκλωση της αβεβαιότητας που έχει ήδη βλάψει σε βάθος την ελληνική οικονομία και έχει φέρει τη χώρα πολλά βήματα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν τις εκλογές.
Δεν αρκεί όμως μια γενικόλογα θετική ή μια απλώς διπλωματική ανακοίνωση του Eurogroup, χρειάζεται ένα σαφές μακροοικονομικό, δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο. Ένας καθαρός και ασφαλής ορίζοντας στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

ΠΑΣΟΚ: Γραφική τηλεπερσόνα ο Ρωμανιάς δημιουργεί σύγχυση στους ασφαλισμένους!!!


«Ο Γ. Ρωμανιάς δημιουργεί σύγχυση στους ασφαλισμένους με τις καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του. 
«Επειδή η γραφική τηλεπερσόνα κ. Ρωμανιάς (επαγγελματίας συνδικαλιστής της ΝΔ, πολιτευτής των ΑΝΕΛ που τοποθετήθηκε ΓΓ κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά δεν προλαβαίνει να πάει στο γραφείο του γιατί έχει μόνιμο στασίδι σε όλες τις πρωινές εκπομπές) δημιουργεί σύγχυση στους ασφαλισμένους με τις καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του ξεκαθαρίζουμε ότι:  

Ουδέποτε στις περιόδους που συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ετέθη από την ΕΕ και το ΔΝΤ θέμα ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις κύριες συντάξεις, κάτι που εξάλλου είναι  αδιανόητο γιατί αναιρεί την αναγκαία και θεσμοθετημένη κρατική συμμετοχή στην κύρια κοινωνική ασφάλιση.

Εάν κάτι τέτοιο έγινε τώρα, αυτό  σημαίνει ότι κάποιοι κυβερνητικοί  χειρισμοί άνοιξαν ορέξεις των δανειστών.

Ο “αντιμνημονιακός” κ.Δραγασάκης κυκλοφορεί με BMW 733...


 Αἰδὼς Ἀργεῖοι


Πολλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν. Η BMW είναι αυτή που χρησιμοποιούσε ο κ. Βενιζέλος ή αγοράσαν άλλη τα  “αντιμνημονιακά” παιδιά;
Όπως καταλαβαίνετε μεχρι σήμερα μας δούλευαν ψηλό γαζί. Είχαν αναγάγει σε μειζον θεμα για την χώρα το κρατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Βενιζέλος και τώρα που το χρησιμοποιούν αυτοί ούτε γάτα ούτε ζημιά... «Βρε... ουστ

Γενική συνέλευση συλλόγου γονέων Λυκείου Νάξου

Αύριο Δευτέρα, 11 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Λυκείου Νάξου και ώρα 7.30 μ.μ. θα επαναληφθεί η μη πραγματοποιηθείσα, λόγω έλλειψης απαρτίας στις 6-5-2015, Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Νάξου.                                                              Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου:

Σε κλίμα συγκίνησης η καρδιολογική ημερίδα στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου (video+φώτος)

ο Φιλωτιτης γ.γ. της Καρδιολογικής
Εταιρίας Γιάννη Βλασερό
Σε κλίμα συγκίνησης και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 8 Μαΐου στην Νάξο, από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, καρδιολογική ημερίδα στη μνήμη του καρδιολόγου ερευνητή Νίκου Πρωτονοτάριου.

Στην εκδήλωση έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στη σύζυγο του Νίκου Πρωτονοτάριου Ανταλένα Τσατσοπούλου, ενώ διάλεξη για το έργο και τη διεθνή αναγνώριση του Ναξιώτη καρδιολόγου και ερευνητή, έδωσε ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρίας Στέφανος Φούσας.

MRB: Mπροστά με 10 μονάδες η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή ...


ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ 15 ΜΟΝΑΔΕΣ

Όχι μόνο κλείνει την ψαλίδα αλλά περνάει μπροστά με 10 ποσοστιαίες μονάδες η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή.

Εάν γινόταν σήμερα εκλογές η ΝΔ με αρχηγό τον Καραμανλή θα ήταν στο... 38,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27,8%.
Τρίτο κόμμα θα ήταν το ΠΟΤΑΜΙ με 5,5%.
Αυτή η δημοσκόπηση ήταν παραγγελία γνωστού Ιδρύματος που εδρεύει στην Αθήνα και αναπτύσσει φιλανθρωπική και πολιτισμική δραστηριότητα. Αντίθετα η ΝΔ με αρχηγό τον Σαμαρά εμφανίζεται να χάνει με πάνω από 15 μονάδες.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15,2 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,1%, η ΝΔ 20,9%, το Ποτάμι 5,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, το ΠΑΣΟΚ 3%, ενώ «άλλο κόμμα» δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,9%.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Στις 10 του Μάη, τη δεύτερη Κυριακή του μήνα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.
Σε πρόσφατες μελέτες αναφέρονται οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για να γίνει μία γυναίκα μητέρα. Η χώρα μας βρίσκεται δυστυχώς στη 19η θέση παγκοσμίως, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μας ξεπερνούν κατά πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σκανδιναβικές χώρες, όπως για παράδειγμα η Νορβηγία η οποία καταλαμβάνει την πρωτιά για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.
 Η διαχρονική επιτυχία των χωρών αυτών, δεν έγκειται στην οικονομική τους ευμάρεια, αλλά κυρίως στην επένδυση στη μητρική και παιδική υγεία. Στη Νορβηγία οι παροχές που αφορούν στην μητρότητα, αποτελούν προτεραιότητα της χώρας και σχετίζονται με τα επαγγελματικά δικαιώματα που απολαμβάνουν τόσο οι νέες μητέρες όσο και οι σύζυγοι τους, στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, σε κοινωνικές δομές στήριξης όπως βρεφικοί/παιδικοί σταθμοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις δωρεάν παροχές υγειονομικής περίθαλψης εντός και εκτός νοσοκομείων, τα επιδόματα μητρότητας και τις άδειες πατρότητας.

Οι αποφάσεις του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Ολοκληρώθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου 9/5/2015, οι τριήμερες εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την ψήφιση της σχετικής απόφασης. Τα βασικά σημεία της απόφασης έχουν ως εξής:
Το Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τη χώρα μας.
Το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, οι καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και αποφάσεις της Κυβέρνησης όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας», έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα όχι μόνον ως θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, αλλά και ως βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.
Οι Δήμοι γνωρίζουν καλά πως έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Με τις συγχωνεύσεις των δήμων, των Νομικών τους Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς και με την ταυτόχρονη τεράστια μείωση της χρηματοδότησής τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τουλάχιστον κατά 60%. Είναι επίσης γνωστή η καθοριστική συμβολή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στη διαμόρφωση πρωτογενούς πλεονάσματος, όταν μάλιστα ο στενός δημόσιος τομέας εξακολουθεί να παράγει ελλείμματα.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ καλεί την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα να αντιληφθούν επιτέλους ότι οι Δήμοι της χώρας αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα του Κράτους απέναντι στην κοινωνική κρίση, την φτώχεια και την ανεργία . Και μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει το μοχλό για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή της προοπτική. Οι Δήμοι αποτελούν κρίσιμο παράγοντα  για την τοπική ανάπτυξη και συνολικά για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.