slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση συμβούλων - Βαρβαρρήγου Αικατερίνη - Ζαμπέλη Ειρήνη - Βαζαίος Ευάγγελος



 

Βαζαίος Ευάγγελος

 

Επαγγελματίας Αλιέας - Αγρότης

 

Καλωσορίζουμε τον Βαζαίο Ευάγγελο, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

 

Ο Βαγγέλης ζει στο Βόθωνα με τη σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά. Είναι επαγγελματίας ψαράς και αγρότης και τον ενδιαφέρει η παράδοση και τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.   

 

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τον Ευάγγελο Βαζαίο, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.

 

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα

 


Βαρβαρρήγου Αικατερίνη του Αντωνίου

Ιδιωτική Υπάλληλος

Καλωσορίζουμε την Αικατερίνη Βαρβαρρήγου, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

H Κατερίνα, γέννημα θρέμμα της Θηρασίας, ζει μόνιμα στο νησί με την οικογένεια της και τον γιό της. Ασχολείται ενεργά με τα κοινά, προσδοκώντας να ακούγονται δυνατά η φωνή και τα αιτήματα των κατοίκων του νησιού της. Είναι εκλεγμένο μέλος του πενταμελούς Τοπικού Συμβουλίου της Θηρασίας αυτή τη δημοτική περίοδο.  

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει την Αικατερίνη Βαρβαρρήγου, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  

 

 

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα



Ζαμπέλη Ειρήνη του Αναστασίου

 

Ιδιωτική Υπάλληλος

 

Καλωσορίζουμε την Ειρήνη Ζαμπέλη, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

 

H Ειρήνη, γέννημα θρέμμα Φηριανή, ζει στα Φηρά με τον σύζυγο της Δημήτρη Δαμίγο και την οικογένεια της.  Είναι μητέρα δύο κοριτσιών και έχει δύο εγγονούς.  Η Ειρήνη ήταν υποψήφια και στο παρελθόν, θέλοντας να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών της.  

 

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει την Ειρήνη Ζαμπέλη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.

 

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα

--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση υποψηφιότητας Καρρά Ευαγγελία






Καρρά Ευαγγελία του Γεωργίου
Νοικοκυρά
Καλωσορίζουμε την Ευαγγελία Καρρά, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.
Η Ευαγγελία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Οία και κατοικεί μόνιμα στο Βόθωνα. Πολύτεκνη μητέρα, ασχολείται με την οικογένεια της και πλέον θέτει τον εαυτό της στην προσπάθεια για το κοινό καλό.
Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει την Ευαγγελία Καρρά, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.

--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Ανακοίνωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου πρός δικαιούχους

 Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους δικαιούχους του Κοινωνικού 

Παντοπωλείου


έτους 2023, οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει τα προϊόντα που δικαιούνται, να 

Γιάννης Πολυχρονάκος: ‘' Άμεσα μέτρα τώρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης


info@polichronakos.gr ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Άμεσα μέτρα τώρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης που έχει ολέθριες επιπτώσεις για τα νησιά μας.

 

Άμεσα μέτρα τώρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης που έχει ολέθριες επιπτώσεις για τα νησιά μας.

 

 

  

Στο ζήτημα των υπέρογκων αυξήσεων στην τιμή της βενζίνης στα νησιά , επανέρχεται με δήλωση του, ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι '' η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί  απαθής και αδιάφορη αυτή την ανεξέλεγκτη πορεία αυξήσεων που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία των νησιών ''.

 

 

Συγκεκριμένα ο κ.Πολυχρονάκος αναφέρει: ''Σε νησιά των Κυκλάδων όπως η Μήλος και η Αμοργός, η τιμή της βενζίνης αγγίζει τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω, η τιμή ανά λίτρο αγγίζει τα 3 ευρώ.


Όλα αυτά όταν οι διεθνείς τιμές στο μπρεντ, σε διεθνές επίπεδο, έχουν μειωθεί.


Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στην τιμή της βενζίνης καθιστούν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν και ακριβούς προορισμούς τα νησιά μας, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται και τις συνέπειες.

Είναι ώρα να ειπωθούν αλήθειες:


1ον)Όσο δεν μειώνονται φόροι και τέλη που επηρεάζουν την τιμή της βενζίνης και αυξάνουν την τιμή της κατά 57%, δεν πρόκειται  να υπάρχει αποκλιμάκωση. Ένα πρώτο μέτρο είναι η μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που είναι από τους υψηλότερους στην Ε.Ε.

2ον) Στα νησιά υπάρχει ένα επιπλέον μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί   άμεσα : η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

3ον) Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει ένα ακόμα μέτρο: την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης και όχι στο κέρδος των πρατηρίων. Και βέβαια να αρχίσει επιτέλους να κάνει ελέγχους.

 

Ο Γιάννης Πολύχρονάκος είναι αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 

 

 

‍ ‍ ‍ ‍

 26/08/23 

facebooktwitterinstagram

Statistics image

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση Υποψήφιου Συμβούλου - Μπεκιάρης Μάριος



Μπεκιάρης Μάριος του Κωνσταντίνου
Επιχειρηματίας Τουρισμού

Καλωσορίζουμε το Μάριο Μπεκιάρη, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Μάριος, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα του τουρισμού, τόσο στη φιλοξενία όσο και την εστίαση. Φοίτησε στο Λύκειο Αθηνά των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη και στο διεθνές σχολείο TASIS Hellenic. Συμμετείχε από νεαρή ηλικία στις διεργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μέσω του διεθνούς προγράμματος M.U.N. (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών). Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Management και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές επίσης στη Σκωτία, όπου ολοκλήρωσε το Master του στην Ανάλυση και Διαχείριση Κρίσεων και Εχθροπραξιών στην Ακαδημία Πολιτικών Επιστημών και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Aberdeen.

Ασχολήθηκε από την εφηβική ηλικία εντατικά με την μουσική, τις καλές τέχνες και τον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο, το Αλπικό Σκί και το handball. Αργότερα ασχολήθηκε με την ακροβατική πολεμική τέχνη της Capoeira όπου διαγωνίστηκε σε Πανευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Είναι μέλος του Σωματείου οι Φίλοι της Σαντορίνης και συμμετέχει στη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής.

Κατάγεται από το Ημεροβίγλι και δραστηριοποιείται εκεί, διαμένει με τη σύζυγο και το παιδί τους στη Μεσαριά τα τελευταία χρόνια.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει το Μάριο Μπεκιάρη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  

 

#thiraikipoliteia #nikoszorzos #dinami_stous_polites #santorini #santorini #greece #dimotikesekloges2023 #σαντορίνη #όραμα #βιωσιμότητα #συνέπεια #αλήθεια #σοβαρότητα


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση υποψήφιων συμβούλων - Μενδρινός Χρήστος - Αργυρός Νικόλαος




Μενδρινός Χρήστος του Παλαμά

Επιχειρηματίας Τουρισμού

Καλωσορίζουμε τον Χρήστο Μενδρινό, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Χρήστος, είναι γέννημα θρέμμα της Σαντορίνης, με σημαντική ενασχόληση στον τομέα του τουρισμού, ως επιχειρηματίας ξενοδόχος στα Φηρά.

Κατέχει Bachelor of Science στην ξενοδοχειακή διευθυνσιολογία από το πανεπιστήμιο του Johnson and Wales του Providence στο Rhode Island των Ηνωμένων πολιτειών και είναι τελειόφοιτος του IHTTI του Neuchatel της Ελβετίας και του Alpine στην Ελλάδα με honors. Μέρος των σπουδών του αφορούσαν την τουριστική ανάπτυξη και την διαχείριση τουριστικών project.

Είναι γενικός γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Φίλοι της Σαντορίνης» για περισσότερα και 20 χρόνια και επί 45 συναπτά έτη παρουσιάζει συναυλίες στο συνεδριακό κέντρο Νομικού και στην Χριστιανική Εστία των Φηρών. Υπήρξε για ένα διάστημα γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Φύτρου.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει τον Χρήστο Μενδρινό, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  


Αργυρός Νικόλαος (Κατράκης)

Μηχανολόγος Μηχανικός

Καλωσορίζουμε το Νικόλαο Αργυρό, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.

Ο Νίκος, είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διετέλεσε σύμβουλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μέχρι και το 2019, βοηθώντας καθοριστικά στη λειτουργία και το σχεδιασμό των δράσεων του οργανισμού.

Κατάγεται και ζει στο Καμάρι με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους.

Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει το Νικόλαο Αργυρό, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.  


--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου