slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Πρωτιά» των 40άρηδων στον εμβολιασμό: Πάνω από 100.000 έκλεισαν ραντεβού μέσα σε μια ημέρα

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας;
Tην ικανοποίησή του γιατί μέσα σε μία μέρα, από χτες μέχρι σήμερα Σάββατο, έκλεισαν ραντεβού πάνω από 100.000 συμπολίτες μας στις ηλικίες 40 έως 44 ετών, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας. «Θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε με αυτούς και ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας από το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας.
«Αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, σε κάθε ηλικία, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν. Είναι επίσης εμφανές, ότι οι υγειονομικοί μας δουλεύουν με επαγγελματισμό, με αυταπάρνηση και, κυρίως, αντιμετωπίζουν τους συμπολίτες μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό, με τον τρόπο που θέλουμε να λειτουργεί το Δημόσιο στη σχέση του με τους πολίτες. Και είναι παράδειγμα πλέον ο τρόπος με τον οποίο εμβολιάζουμε σε όλη τη χώρα, του πώς πρέπει να εννοείται η σχέση ελληνικού Δημοσίου και πολίτη, στην παροχή υπηρεσιών - στην περίπτωσή μας υπηρεσιών υγείας» τόνισε.

Καταδρομικός Εμβολιασμός στη Νάξο

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης ¨Γαλάζια Ελευθερία» ξεκινάει τη Δευτέρα 31/05/2021 στη Νάξο ο καταδρομικός εμβολισμός με κινητό συνεργείο εμβολιασμού από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου.

Ο εμβολιασμός θα διενεργηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα της Νάξου με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson από 8:00 - 22:00  και θα διενεργούνται καθημερινά 300 εμβολιασμοί.

Οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, στο ΚΕΠ ή σε φαρμακείο επιλέγοντας ως Κέντρο Εμβολιασμού το «Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου»

Παράλληλα θα διενεργούνται οι εμβολιασμοί στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου με το εμβόλιο της Pfizer (Kέντρο Εμβολιασμού: ΓΝ-ΚΥ Νάξου 1ο) και .....

Κοινό Τηνίων - Ερώτηση σχετικά με εργασίες ανέγερσης beach bar στην παραλία Λαούτι - Αγ. Κυριακή


Προς: Δήμο Τήνου, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δόμησης και Περιβάλλοντος
Κοινοποίηση: Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδnων, Αστυνομικό Τμήμα Τήνου, Λιμεναρχείο Τήνου, Υπουργείο Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Ερώτηση σχετικά με εργασίες ανέγερσης beach bar στην παραλία Λαούτι - Αγ. Κυριακή

ΣΧΕΤ: 1. Η με αρ. πρωτ. 3539/297/12-04-2021 αναφορά της δημοτικής μας κίνησης

Φίλιππος Φόρτωμας: «Σημαντική επένδυση για την Ελλάδα η παραγωγή και διάθεση φαρμακευτικής κάνναβης»Για τα πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δίνει στη χώρα μας η παραγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, μίλησε την Παρασκευή 21/5 στην Ολομέλεια, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αφορμή τη συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

<< Αθώος ο Χ. Κόκκινος για την υπόθεση των υπηρεσιακών μετακινήσεων του στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου >>

Χαράλαμπος Κόκκινος - Αθώωση
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στις 21/5/21 με έκρινε αθώο για την υπόθεση των υπηρεσιακών μετακινήσεων στην << ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε >> της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου .
Την εναντίον μου διαδικασία είχε κινήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος με συνεργάτες του . Μάρτυρες κατηγόριας ήταν ο Γ. Χατζημάρκος , ο Φ. Ζαννετίδης και ο Χ. Μπάρδος .
Διαλευκάνθηκε μια υπόθεση εμπάθειας , σκευωρίας και προσβολής της προσωπικότητας μου .

Γεμάτα τα ραντεβού για εμβολιασμό στα νησιά

Ως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι των νησιών σύμφωνα με το πρόγραμμα ανοσοποίησης για ασφαλές άνοιγμα στον τουρισμό
Στόχος του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά την ανοσοποίηση του πληθυσμού στα νησιά για το ασφαλές άνοιγμα στον τουρισμό, προβλέπει «την ολοκλήρωση των εμβολιασμών ως τα μέσα Ιουνίου» αναφέρει στο in.gr o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Για την ακρίβεια,  σημείωσε πως έχει κλειστεί το 100% των ραντεβού στην Κω, Ρόδο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο, Χίο, Κέρκυρα, Σαλαμίνα και Αίγινα, ενώ το 80% των ραντεβού έχει κλείσει στη Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο.
Περισσότερες από 700.000 δόσεις εμβολίων έχουν διατεθεί στα νησιά μέχρι στιγμής για την κάλυψη των κατοίκων, τόσο από το πρόγραμμα «Ελευθερία» που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και με το άνοιγμα της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» που στοχεύει στην άμεση ανοσοποίηση του .....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην οικογένεια της κ. Μαρίας Μπεμπέτσου Τζαννίνη για τη δωρεά εις μνήμη του συζύγου της Νικολάου Τζαννίνη, δύο συσκευών δημιουργίας αρνητικής πίεσης με φίλτρα υψηλής μοριακής αποδοτικότητας (HEPA), αξίας 7.000€.
Οι εν λόγω συσκευές, που αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό εξοπλισμό για το νοσοκομείο μας, εγκαταστάθηκαν στους δύο θαλάμους νοσηλείας ασθενών Covid 19, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου: "Η κλιματική ουδετερότητα να έρθει χωρίς να καταστρέψουμε την ιστορική και περιβαλλοντική μας κληρονομιά"

 

  

 

Δελτίο Τύπου

 


 

Πρόσφατα ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Γυάρο. Σήμερα στον χάρτη της ΡΑΕ απαριθμούμε με θλίψη 77 εγκεκριμένες άδειες για ανεμογεννήτριες στη Γυάρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών κατά της εγκατάστασης ανεμομετρικού ιστού στη Γυάρο, πράξη που θεωρείται προπομπός της εγκατάστασης αιολικού πάρκου, δηλώνει τα παρακάτω:

Ανοικτή Πρόσκληση του Δήμαρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου για ενημερωτική συζήτηση για το ΣΒΑΚ Παροικιάς


ΑΝΟΙΚΤΗ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  Αγαπητοί συμπολίτες μου,

 

Την Πέμπτη 27/5 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή στο κοινό ενημέρωση σχετικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας  (ΣΒΑΚ)  Παροικιάς, (που αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ευρύτερου δικτύου κίνησης πεζών και οχημάτων στον οικισμό, με στόχο τηβελτίωση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών στο πλαίσιο ισορροπημένης ανάπτυξης όλων των σχετικών μορφών μεταφοράς και με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία). Βασικές βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις του σχεδιασμού (για τις οποίες καλείσθε να ενημερωθείτε - τοποθετηθείτε) είναι: η διαμόρφωση του κόμβου Γκίκα και η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων-Βελέντζα / μεταφορά του σταθμού ΚΤΕΛ. 

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε αυτή την ενημέρωση, μέσω του συνδέσμου που παρακολουθείτε τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Πάρου στο internet.  

http://dimos.paros.gr/dimos_live_synedriaseis/arthro/live_synedriasi_dimotikou_symbouliou-345948/ 

Στην ενημέρωση, την οποία  θα συντονίσει ο Δήμαρχος της Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, θα συμμετέχει η επιστημονική ομάδα των μελετητών για την υποστήριξη / τεκμηρίωση του προτεινόμενου σχεδίου δράσης και τις απαντήσεις σε σχόλια ή αντιρρήσεις.

Η πρόσβαση των ενδιαφερομένων στο υλικό της μελέτης ΣΒΑΚ Παροικιάς (Α' και Β' Φάση) και της προηγηθείσας διαβούλευσης κατά στάδιο, γίνεται μέσω της σχετικής ενημερωτικής πλατφόρμας του Δήμου Πάρου:  https://svak-paros.gr.

Παρακαλείσθε να υποβάλετε σαφή και συνοπτικά ερωτήματα, απορίες ή τυχόν εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με το θέμα στο email: gg@paros.gr έως την Τρίτη 25/5 το βράδυ.  

 

Ο Δήμαρχος Πάρου

 

 

Μάρκος Ι. Κωβαίος

 


Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό και διεύρυνση των φορέων που την απαρτίζουν

Άνοιγμα με αισιοδοξία και υψηλό επίπεδο προετοιμασίαςΜε διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμού, χθες, Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού, αφού για πρώτη φορά, συμμετείχαν με τη διαδικτυακή τους παρουσία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νάξου, Μανώλης Μπαρδάνης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, Μαρία Κουσαθανά, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου, Μάνια Αμπατζή και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνστανίνα Σβύνου.

«Καλωσορίζουμε τα πρόσωπα και την πιο ενεργή παρουσία των φορέων που.....

«Πρωινή Γραμμή»: Το νέο πρωινό ραδιοφωνικό Μαγκαζίνο στις Κυκλάδες

 

Ανοίγουμε…. πανιά και παίρνουμε την «Πρωινή Γραμμή» από την Σύρο για τις Κυκλάδες.

 «Πρωινή Γραμμή», η νέα ενημερωτική εκπομπή μέσα από τις συχνότητες του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού “Αιγαίο live 95,8”, με τους Γιώργο Σολάρη και Δέσποινα Συλιβάνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00-12:00 το μεσημέρι.

 

Η επικαιρότητα χτυπά στην «καρδιά» των Κυκλάδων.

 

«Πρωινή Γραμμή»: Από τη Δευτέρα 24 Μαίου

 

Ενημέρωση για τα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, αλλά και για όσα συμβαίνουν στην Σύρο, στις Κυκλάδες και στον κόσμο.

Η «Πρωινή Γραμμή» ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας και με τους πολίτες, δίνοντάς τους το βήμα να ........