slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ν.Δ ΜΑΡΚΟΣ ΕΜΜ.ΚΑΦΟΥΡΟΣ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 19/12/2023

Δέσμευση για καμία κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικών δομών στις Κυκλάδες στη συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης.  


O βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κος Μάρκος Εμμ. Καφούρος πραγματοποίησε συνάντηση την 19η Δεκεμβρίου με τον υπουργό δικαιοσύνης κο Γεώργιο Φλωρίδη με αντικείμενο συζήτησης τη φημολογούμενη συνένωση των εφετείων Αιγαίου και Δωδεκανήσου και την κατάργηση ειρηνοδικείων στις Κυκλάδες. 

Ο κος υπουργός δικαιοσύνης διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή των Ελλήνων με στόχο την αναμόρφωση του χάρτη των δικαστικών δομών, δεν θα αιφνιδιάσει με τις επιλογές του, τουναντίον για την νησιωτική Ελλάδα, μέσα από την μεταρρύθμιση αυτή  όχι μόνο δεν τίθεται κανένα θέμα για κατάργηση ή συγχώνευση, αλλά αντίθετα θα έχουμε ενίσχυση της νησιωτικότητας με μία ενδεχόμενη λειτουργία περιφερειακών πρωτοδικείων.  



Επισυνάπτεται αρχείο φωτογραφίας από τη συνάντηση.


 

 

Δείκτης Αποτελεσματικότητας Δήμων 2023: Οι δήμοι συνεχίζουν να μη μετρούν τις επιδόσεις τους 20/12/2023




Οι δήμοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να μη συγκεντρώνουν κρίσιμα δεδομένα για τις επιδόσεις τους που θα τους επέτρεπαν να χαράσσουν, να παρακολουθούν και να υλοποιούν αποτελεσματικά τις πολιτικές τους σύμφωνα με τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων του 2023 που δημοσιεύει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΠΙ Τῌ ΕΟΡΤῌ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2023

paronaxias11


Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς

τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παροναξίας


Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,


Στὴν παγκόσμια κοινότητα τῶν ἀνθρώπων ὑπάρχουν πολλά πράγματα τὰ ὁποῖα μᾶς χωρίζουν καὶ μᾶς διαφοροποιοῦν. Ἐθνικότητα, γλῶσσα, φυλή, θρησκεία, σύνορα, κουλτούρα εἶναι μερικὰ ἀπὸ αὐτά. Ὑπάρχει ὅμως καὶ ἕνα γεγονὸς τὸ ὁποῖο μᾶς ἑνώνει σὲ μια πανανθρώπινη ἀλήθεια καὶ μια διάσταση ὑπερβατική. Εἶναι τὸ γεγονὸς τῆς Γεννήσεως τοῦ Χριστοῦ τὸ ὁποῖο πανηγυρίζει σήμερα ὁλόκληρος ὁ κόσμος. Ἀπὸ τὸν Βορρᾶ ἕως τὸ Νότο καὶ ἀπὸ τὴν Δύση ἕως τὴν Ἀνατολή, τὸ μήνυμα τῆς ἐλεύσεως τοῦ Θεανθρώπου πλημμυρίζει κάθε γωνιὰ τῆς γῆς καὶ ἡ 25η Δεκεμβρίου γίνεται ἡ ἡμέρα τῆς παγκοσμίου ἑνότητος ἀφοῦ ὁ Χριστὸς γεννᾶται καὶ προσφέρεται σὲ ὅλο τὸν κόσμο ἀδιακρίτως καὶ ἀνεξαιρέτως. 

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ν.Δ ΜΑΡΚΟΣ ΕΜΜ.ΚΑΦΟΥΡΟΣ











Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

 


Το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην πρώτη της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μετά τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου.
 
Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, Πρόεδρος εξελέγει ο Αντώνης Παγώνης, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Πατηνιώτης, Γενική Γραμματέας η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, Ταμίας ο Ρένος Χήτας και Μέλος ο Γιώργος Δημητροκάλλης.
 
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης αποτελείται απο νέα πρόσωπα αλλά και νέους ηλικιακά επιχειρηματίες με διάθεση για δουλειά και φρέσκιες ιδέες, που φιλοδοξούν να βοηθήσουν τον τόπο τους για το συλλογικό όφελος όλων.

Το Νέο ΔΣ του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» έπειτα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες