slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο παπα-Λευτέρης Νουφράκης και η λ ειτουργία στην Αγια-Σοφιά (1919)


Αφιέρωμα

agiaso.jpg (22558 bytes)
010.jpg (82528 bytes)
"Εάν επιλάθωμαί σου Ιερουσαλήμ (Αγια-Σοφιά), επιλησθείη η δεξιά μου κοληθείη η γλώσσα μου τω λάρυγγί μου, εάν μη σου μνησθώ"(Ψαλμ. 136, 6)
Του Αντώνη Ε. Στιβακτάκη
papa_noufrakis.jpg (6246 bytes)
Ο παπάς Λευτέρης  Νουφράκης
Κάποτε μου μίλησε ο παππούς μου για ένα Κρητικό παπά, αληθινό παλικάρι, που το Γενάρη του 1919 λειτούργησε κάτω από τους χιλιόχρονους θόλους της Αγια-Σοφιάς!!
Τον γνώριζε καλά, γιατί ήταν στρατιωτικός ιερέας στη Μεραρχία που ανήκε και ο ίδιος, στη Μεραρχία εκείνη που αργότερα συμμετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία κι έφτασε ως τις πύλες της Αγκυρας, ήπιε νερό από το Σαγγάριο!...

Τέλος και στο "Συμπόσιο της Σύμης" του ΓΑΠ


Λουκέτο σε άλλη μία από τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου

Το Συμπόσιο της Σύμης του Γιώργου Παπανδρέου φτάνει στο τέλος του. Ήδη πέρυσι που ο ΓΑΠ μήνυσε στους καλεσμένους οτι...

Συναντήσεις του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκου Συρμαλένιου, με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων

Ν. Συρμαλένιος: Συναντήσεις με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων - Ο αθλητισμός, κοινωνικό αγαθό και αξιακή ασπίδα στην κοινωνία της κρίσης, στην κοινωνία που θέλουμε.

Σειρά συναντήσεων με αθλητικούς φορείς των Κυκλάδων, πραγματοποίησαν το διήμερο 26&27/5/2013 στη Σύρο, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος μαζί με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Τζούλιο Συναδινό, και την Άννα Μαυρουδή, μέλος της ΕΕΚΕ Παιδείας (Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου), ενώ μετά την ολοκλήρωση των επαφών αυτών, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


Με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζου, κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τροπολογία, σύμφωνα με την οποία χιλιάδες συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) και τα μέλη των οικογενειών τους, ήδη ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καλύπτονται από 1-6-2013 για παροχές ασθένειας από τον......

Την ξεφτιλα Ρουπακιώτη θα πληρωσουν οι Νεοδημοκράτες βουλευτές

Το κόμπλεξ του απέναντι στους Νεοδημοκράτες βουλευτές βγάζει πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την απόφαση Σαμαρά να μη συναινέσει στο δήθεν αντιρατσιστικό του νομοσχέδιο. Πριν από λίγο η γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης (σς όχι ο ίδιος) επικοινώνησε με τον βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο ματαιώνοντας την....

Ξεφτιλιστηκαν Βενιζέλος - Κουβέλης με το αντιρατσιστικό-Ετοιμάζουν δικό τους νομοσχέδιο οι ΣΥΡΙΖαίοι


Σε άνευ προηγουμένου φιάσκου που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό των κομμάτων τους εξελίσσεται η εμμονή των Βενιζέλου – Κουβέλη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη.
Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι ο ....

POSIDONIA SEA TOURISM FORUM

Χθές ξεκίνησε η διήμερη POSIDONIA SEA TOURISM FORUM.Την πρώτη μέρα τα κυρίως θέματα ήταν γύρω από την κρουαζιέρα και το yachting,δηλαδή ό,τι ενδιαφέρει τις Κυκλάδες.Σημέρα συνεχιζέται το ευρύτερο θέμα του ναυτικού τουρισμού και το μεσημέρι θα συζητηθούν θέματα ακτοπλοΐας.Η παρουσία των εκπροσώπων των Κυκλάδων είναι ελάχιστη.Προφανώς έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, έχουν αξιοποιηθεί όλες οι ευκαιρίες και οι πάντες κατέχουν την απόλυτη γνώση. Διαφορετικά δεν θα αγνοούσαν οι φορείς την μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τους εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας του θαλάσσιου τουρισμού.

Γ. Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

Βυθίστηκε αλιευτικό με δυο παριανούς ψαράδες


Είναι καλά στην υγεία τους οι δυο παριανοί ψαράδες που είδαν το αλιευτικό σκάφος τους να αναποδογυρίζει πρωινές ώρες σήμερα ΒΑ της Νάξου ανάμεσα στις Εγκαρές και τον Απόλλωνα.
Πρόκειται για τον Μηνά Αρκουλή και τον Αργύρη Ταντάνη που ψάρευαν στην περιοχή 500 περίπου μέτρα από τις ακτές. Οι ....

Όλες οι λεπτομέρειες για τη φωτιά στην Πάρο


Η άμεση επέμβαση της πυροσβετικής υπηρεσίας Πάρου αλλά και η κινητοποίηση των κατοίκων των γύρω περιοχών είχε σαν αποτέλεσμα η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες στην περιοχή «Ξεροπόταμος» -στην νοτιοανατολική πλευρά της Πάρου- και έφθασε μέχρι την περιοχή «Βλυσίδια» να τεθεί αρχικά υπό έλεγχο και στη συνέχεια τις πρώτες πρωινές ώρες να κατασβεστεί πλήρως.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ

Η Λαϊκή Συσπείρωση   Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι η μόνη παράταξη που έβαλε και επέμενε στο ΔΣ στις 24-52013 να μπει και να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο που αφορούσε μεταξύ άλλων τους «εθελοντές» εργαζόμενους και την ανασφάλιστη εργασία.
Ας μας πει τώρα ο κ. Δήμαρχος που μας εγκαλούσε και δήλωνε, κουνώντας το χέρι του, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος ανασφάλιστος ή ...

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο, κινδύνευσαν κατοικίες


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην περιοχή Γλυσίδια της Πάρου κοντά στις εγκαταστάσεις του νέου πεδίου ελιγμών του αεροδρομίου.

Άγριος καυγάς Ραγκούση - Ρήγα στην προανακριτική


«Μαλλιά κουβάρια» πριν από λίγο στη Βουλή
Οι φωνές των δύο ανδρών ακούγοντας μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής, με τους δύο άνδρες να φτάνουν ένα βήμα... από το να πιαστούν στα χέρια.
Μαλλιά κουβάρια έγιναν πριν από λίγο στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας με τον Γιάννη Ραγκούση αναβιώνοντας την κόντρα ,μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεϊκών. Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Ραγκούσης είπε ότι είναι ντροπή που ηγείται της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Παναγιώτης Ρήγας έγινε τούρμπο ακούγοντας τον κ. Ραγκούση και ενώ είχε μπει στην συνεδρίαση της προανακριτικής με διάθεση να μην κάνει καμία ερώτηση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην "σύντροφο". 'Η ντροπή ......

Αυτοί είναι οι 21 της λίστας Λαγκάρντ που «ξέπλυναν» τις καταθέσεις τους το 2010 με το νόμο Παπακωνσταντίνου

Αυτοί είναι οι 21 της λίστας Λαγκάρντ που «ξέπλυναν» τις καταθέσεις τους το 2010

Τα 21 φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία το 2010 εκμεταλλεύτηκαν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου που είχε εισηγηθεί και ψηφίσει ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επαναπατρίζοντας κεφάλαια από το εξωτερικό με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αποκαλύφθηκαν σήμερα στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού.  Στην ουσία πρόκειται για καταγραφή που προέκυψε από έρευνα του ΣΔΟΕ επί των 2.062 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα και παραδόθηκε στην προανακριτική επιτροπή.Σε....

Ξεπεσμός μιας Ελληνίδας πολιτικού: Φόρεσε τον παπαγάλο και άρχισε τα υπονοούμενα για «πουλιά» η Ραχήλ Μακρή [βίντεο]

Ξεπεσμός μιας Ελληνίδας πολιτικού: Φόρεσε τον παπαγάλο και άρχισε τα υπονοούμενα για «πουλιά» η Ραχήλ Μακρή [βίντεο]

Την έβαλε να φορέσει την μπλούζα με τον παπαγάλο και τη βεραμάν φούστα και την εξώθησε σε μια συζήτηση με σεξουαλικά υπονοούμενα για «πουλιά» και «δίμετρες ποδάρες». Ο λόγος για τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα ο οποίος ευτέλισε στην εκπομπή του στον Σκάι τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και μαζί της τα τελευταία εναπομείναντα ίχνη της πολιτικής αξιοπρέπειας. Με απίστευτες ατάκες που θύμιζαν θεατρική επιθεώρηση ο γνωστός δημοσιογράφος «βομβάρδιζε» τη βουλευτή με ....