slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και ο γιός του Νίκου Βούτση στην… επιτροπή υποδοχής του Κουφοντίνα

48ωρη άδεια από το συμβούλιο των φυλακών έλαβε ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης, 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Εκεί, ανάμεσα σε μία ομάδα νεαρών που τον υποδέχθηκαν με συνθήματα, βρέθηκε και ο Γιώργος Βούτσης, γιός του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Ποιος είναι ο Γιώργος Βούτσης
Ο γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής, έχει στο παρελθόν συλληφθεί (Οκτώβριος του 2007) και καταδικαστεί για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη. Ο ίδιος είχε αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τη ληστεία, όχι όμως και για τη χειροβομβίδα που βρέθηκε στην τσάντα του, λέγοντας ότι η ιδεολογία του δεν θα του επέτρεπε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο το 2010, έχοντας εκτίσει την ποινή του. Ο Νίκος Βούτσης, μάλιστα, είχε καταθέσει τότε ως μάρτυρας υπεράσπισης, αν και είχε δηλώσει πως έμεινε έκπληκτος με την ενέργεια του γιου του.
«Με τη ληστεία ήθελα να δείξω την αντίθεσή μου στο τραπεζικό σύστημα» φέρεται να είχε πει ο γιος του Νίκου Βούτση και της πρώην συζύγου του, Σοφίας Βογιατζή, τον Απρίλιο του 2008, ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που θα αποφάσιζε για την παράταση ή όχι της προσωρινής κράτησής του.
Το γράμμα που απέστειλε στους συντρόφους του μέσα από τη φυλακή στις 19 Ιανουαρίου 2009 είναι ενδεικτικό της στάσης του «ιδεολόγου αναρχικού», που είχε κρατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα. «Η επιλογή της ληστείας αποτελεί έναν σταθμό της πορείας μου προς την άρνηση» είχε γράψει χαρακτηριστικά.
Ο Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλακή για τη ληστεία και αφέθηκε ελεύθερος, αφού εξέτισε 17 μήνες και έκανε 223 μεροκάματα στο τυπογραφείο των φυλακών.

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα»
«Οποιαδήποτε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, είναι αδιανόητη, όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις που έχει διαπράξει και στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον «ALPHA 989», ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Και πρόσθεσε: «Θα τολμήσω να πω το εξής: Η απόφαση για άδεια  είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, η χειρότερη από την αποκατάστασή της».

ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Του Γιώργο Βακόνδιου 
Πολιτευτή Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Πραγματικά δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον να σχολιάσει κάποιος την παρέμβαση της Εκπροσώπου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων.

Όμως και αυτή η ανακοίνωση η οποία υποτίθεται ότι αφορά το μικρό μας νησιώτικο τόπο, υιοθετεί τις πρακτικές και αντιλήψεις της κυβέρνησης ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ που αντικατέστησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πρώτον εμμέσως πλην σαφώς επιτίθεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι γνωστό ότι οι ΑΝΕΛΟΣΥΡΙΖΑ θέτουν πάντα ως πρωταρχικό τους στόχο τα ΜΜΕ, όπως κάνουν εξάλλου όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα.

Απλώς στις Κυκλάδες δεν υπάρχει πεδίο υποδούλωσης των ΜΜΕ με μεθόδους Παππά, Καλογρίτσα και βοσκοτόπια.

Δεύτερον ξεχνούν δύο πράγματα:

Επιτέλους Test και Ευκαιρία…

του Ευάγ. Αθανασιάδη*

Επιτέλους το πρώτο και καθοριστικό test, μετά από 7 χρόνια Μνημονίου. Πρόκειται να δοκιμαστεί η μνήμη του Έλληνα Πολίτη. Κοντόφθαλμη ή όχι. Να δοκιμαστεί η οξύνοιά του. Η κρίση του.
Μέσα σε 7 χρόνια αποκαλύφθηκαν ποιοι:
-       Μας πρόδωσαν, με την υποκρισία τους
-       Μας ευτέλισαν.
-       Μας χρέωσαν παρεκτροπές, ενώ είναι οι ηθικοί και κάποτε και οι φυσικοί αυτουργοί.
-       Μας ανάγκασαν να ζούμε σε ένα κόσμο απάνθρωπο και ανηλεή.
-       Μας αφαίρεσαν την Πίστη και την Ελπίδα.
-       Μας γκρέμισαν κάθε Ιδανικό.

Για όνομα του Θεού, πόσο ακόμα…


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγος

Πόσο ακόμα, θα ανεχτούμε το κατάντημα, να μπαίνει σε κλήρωση σαν σε λαχειοφόρο αγορά το εθνικό μας σύμβολο, η σημαία;

Πόσο ακόμα, θα ανεχόμαστε κάθε σαββατόβραδο να καίγονται τα Εξάρχεια, να βλέπουμε «κλοτσοσκούφι» μολότοφ με δακρυγόνα και εκατέρωθεν δηλώσεις για την αδράνεια των υπεύθυνων της Δημόσιας τάξης.

ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων:Ούτε «δόξα σοι ο Θεός» ούτε «βόηθα Παναγιά μου»


Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται με μικρά βήματα. Και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών. Κάποιοι και των Δυτικών Κυκλάδων. Και όπως όλοι, είτε μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ είτε επικριτές και εχθροί, ζούμε τις δύσκολες συνθήκες στα νησιά, ειδικά τον χειμώνα. Δεν είμαστε εμείς που τις  δημιουργήσαμε, ούτε θεωρούμε πως πρέπει να απολογηθούμε που δεν έχουμε διορθώσει όλα τα προβλήματα σε δυόμισι χρόνια.