slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδηλώσεις σε Κουρουνοχώρι - Μύλους

Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα και ο Μορφωτικός ΕξωραΪστικός Σύλλογος Κουρουνοχωρίου-Μύλων Νάξου, διοργανώνουν την 1η Πολιτιστική Εβδομάδα από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου. Το Σάββατο 29 Ιουλίου ο ετήσιος καλοκαιρινός χορός που διοργανώνει η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου "Παναγία η Φλεριότισσα". Δείτε τις εκδηλώσεις...

Βρούτσης:Η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πλέον εξαντλήσει πολίτες και επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα.

 «Ολέθριες οι επιπτώσεις από το ασφαλιστικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα σε 2,5 χρόνια, αυξήθηκαν κατά 113%, φθάνοντας τα 23,3 δις ευρώ!»
 Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στρίβειν διά των πρόωρων εκλογών!

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ. – Επικοινωνιολόγου

Διγλωσσία, ασύστολα ψεύδη, λασπολογία, αποπροσανατολισμοί, αποσιώπηση γεγονότων, μισές απαντήσεις, πανικόβλητες τοποθετήσεις, ασαφείς διευκρινήσεις, εμπαιγμός με διαστάσεις απάτης, είναι τα λιγότερα που μπορεί να χρεώσει κάποιος στους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά την αλήστου μνήμης εποχή της υπουργίας του απίθανου Γιάνη, με ένα ν, και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με το βιβλίο του που κυκλοφορεί μεσούντος του θέρους. Είναι αισχρά ψέματα, κακοήθειες, αποκυήματα φαντασίας ή αλήθειες; Μόνο η δικαιοσύνη θα μπορούσε να αποφανθεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν πλέον δεν θα έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης στη σημερινή ρευστότητα του πολιτικού κλίματος της χώρας. Η αναγωγή του βιβλίου στην κατηγορία αισθηματικό – αστυνομικών μυθιστορημάτων «βίπερ», δεν «αθωώνει» την τέχνη της ψευδολογίας, ένα εργαλείο που «δούλεψε» με επιτυχία η πρώτη φορά αριστερά για να γίνει και δεύτερη φορά αριστερά.

Και όμως θα κυκλοφορήσει δημοσκόπηση- και άλλα... παραμύθια- που φέρνει μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση - Πρόωρες εκλογές | Ειδήσεις: Εμείς σας ενημερώσαμε. Το Μαξίμου θα κάνει τα πάντα προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη ενόψει των επόμενων εκλογών (όποτε κι αν γίνουν).
Με αφορμή την δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τα... σαϊνια του Μαξίμου θα εμφανίσουν τις επόμενες ημέρες δημοσκόπηση στην οποία θα γράφουν ότι ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις της κυβέρνησης και αισιόδοξος ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια.
Οι σχετικές διαρροές έχουν ξεκινήσει από το

2ημερη περιοδεία Βρούτση στα νησιά Σαντορίνη – Θηρασιά και Ανάφη.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΘΗΡΑΣΙΑ - ΑΝΑΦΗ

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, το Σάββατο 29 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει 2ημερη περιοδεία στα νησιά ΣαντορίνηΘηρασιά και Ανάφη.
Το απόγευμα του Σαββάτου, θα εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. -ως προσκεκλημένος- στις εκδηλώσεις της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, που θα λάβουν χώρα στο Οινοποιείο Santo Wines στον Πύργο Θήρας.

«Τα μικρά νησιά θα πρέπει να λαμβάνουν αυτοτελώς οικονομικές ενισχύσεις, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε μεγαλύτερους δήμους»

Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην  Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση Σ/Ν του υπουργείου Εσωτερικών.
Μια μεγάλη μεταρρύθμιση-τομή στον χώρο της περιφερειακής ανάπτυξης και της αυτοδιοίκησης σχεδιάζει να καταθέσει το φθινόπωρο η κυβέρνηση δια του υπουργείου Εσωτερικών, μέσα από μία πλούσια κοινωνική διαβούλευση, τόσο με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και με τις τοπικές κοινωνίες, για τα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν στον δρόμο προς την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη με αυτοδιοίκηση. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) – Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας – Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις».

Η Hellenic Seaways χαμηλώνει τις τιμές για να πάει ο Έλληνας διακοπέςΗ Hellenic Seaways χαμηλώνει τις τιμές για να πάει ο Έλληνας διακοπές

Στο φουλ» βάζει τις μηχανές η Hellenic Seaways (HSW) ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού.


Η εταιρεία εμφανίζεται αποφασισμένη να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα των εκδρομέων του Αυγούστου και όχι μόνο, επιστρατεύοντας ακόμη πιο δυναμικές προσφορές.

Όπως λέει στο mononews.gr ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας, Αριστείδης Κατσαΐτης, έχουν σχεδιαστεί ειδικά πακέτα προσφορών για το επόμενο διάστημα, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επιβατών και την περαιτέρω αύξηση της πληρότητας των πλοίων της HSW, η οποία

Η ΔΕΗ το απαραίτητο συστατικό!!!😔


Προσθήκη λεζάντας

Η ΔΕΗ είναι το απαραίτητο "συστατικό" για την Κοινωνική Κουζίνα της Τήνου.

Κοντά στη μεγάλη επιστροφή Ορφανού το Φιλώτι

 Κοντά στη μεγάλη επιστροφή Ορφανού το Φιλώτι

Μία μεγάλη επιστροφή ετοιμάζεται στον ΑΜΣ Φιλωτίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ορεινού συλλόγου της Νάξου βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον προπονητή Ηλία Ορφανό, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια ετοιμάζεται να επιστρέψει στον σύλλογο που κατά το παρελθόν έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Ο Ηλίας Ορφανός έχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλες επιτυχίες του ΑΜΣ Φιλωτίου και αποτελεί άτομο κοινής αποδοχής και παράλληλα ιδανική λύση, καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο.

Το 2011 είχε αποχωρήσει, μετά από πολλά χρόνια στον πάγκο της ομάδας και όπως όλα δείχνουν έφτασε η ώρα της μεγάλης επιστροφής.

Η διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου που ελπίζει να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αποκατάσταση του γηπέδου, ποντάρει και στην ανάδειξη νέων ταλέντων, με τον έμπειρο τεχνικό να θεωρείται ένας από τους καταλληλότερους σε αυτό το πόστο.

Αυτό που μένει είναι η οριστική συμφωνία των δύο πλευρών και η ανακοίνωση της έναρξης αυτής της σπουδαίας συνεργασίας.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Ιωάννη Μαργαρίτη με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

    Συνάντηση είχε σήμερα 28 Ιουλίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας, Επικοινωνιών & Κρουαζιέρας και Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη.
Το κύριο θέμα της συζήτησης  ήταν η ένταξη (έχει υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο η σχετική απόφαση) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 -2020» του έργου «Νησίδα Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου» επιλέξιμης  δημόσιας δαπάνης  2.300.000 €, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τραγικός θάνατος 20χρονου σε τροχαίο στη Νάξο (φώτος)

 

Τον θανάσιμο τραυματισμό 20χρονου Ιταλού προκάλεσε το τροχαίο που σημειώθηκε στις 3:30 περίπου το απόγευμα στο δρόμο Χώρας - Αγερσανί (πίσω από το αεροδρόμιο)...

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, γουρούνα (τετράτροχη μοτοσικλέτα) στην οποία επέβαιναν 20χρονος Ιταλός με 19χρονη ομοεθνής του, εξετράπη της πορείας της και συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 39χρονη Ελληνίδα, με αποτέλεσμα ο οδηγός της γουρούνας να τραυματιστεί θανάσιμα στο λαιμό.

Δελτίου Τύπου Νίκου Μανιού, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ενίσχυση 5.407.486 € για την υλοποίηση των δράσεων:
1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας»,
3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και
3.2 «Οικονομική Στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» για το έτος 2017

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Βελτίωσης Γενικών Συνθηκών Παραγωγής & Εμπορίας Προϊόντων Μελισσοκομίας, υπογράφηκαν οι παρακάτω υπουργικές αποφάσεις:

Γ. Μανιάτης: «Από τον κήπο του Μαξίμου βλέπει χαμογελαστούς Έλληνες ο κ. Τσίπρας»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ.Ο. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ


28.07.2017
Γ. Μανιάτης: «Από τον κήπο του Μαξίμου βλέπει χαμογελαστούς Έλληνες ο κ. Τσίπρας»
Σημεία ομιλίας Γ. Μανιάτη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΣΥ, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του ΥΠΟΙΚ «Προσαρμογή της ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις»
·         Τσακαλώτος «Ο Πρωθυπουργός είναι αέρας»:

ΨΕΜΑΤΑ, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Του Γιώργου Βακόνδιου 
Πολιτευτή  Κυκλάδων Νέας  Δημοκρατίας
Χθες ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στους δρόμους της Αθήνας συναντάει χαμογελαστούς και ικανοποιημένους πολίτες.

Πριν λίγες μέρες όμως παραδεχόταν σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ότι εάν ερωτηθεί η άποψη των πολιτών για την κυβέρνησή του, θα διαπιστωθεί ότι οι πολίτες θεωρούν ψεύτες τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μυστήρια πράγματα.
Πώς μπορεί να μας εμπνέουν χαμόγελα και ικανοποίηση αυτοί που παραδέχονται ότι τους θεωρούμε ψεύτες;