slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήμος Νάξου Παραλαβή νέου οχήματος


Ενίσχυση του μηχανολογικού στόλου του Δήμου
 Στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της καλύτερης λειτουργίας τους, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προμηθεύτηκε και παρέλαβε χθες ένα ανατρεπόμενο φορτηγό όχημα με γερανό και αρπάγη. Το όχημα  πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες αποκομιδής προϊόντων κοπής και κλαδεμάτων του συνεργείου πρασίνου της  Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018

Προς: Μέλη Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου
ΘΕΜΑ: ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018
Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,
Δεδομένου ότι από σήμερα ξεκινάει η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου 2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:

Προτεινόμενο Χειμερινό Ωράριο Εμπορικών- Τουριστικών ΚαταστημάτωνΑγαπητές/οί συνάδελφοι καλημέρα και καλό μήνα,

Σας επισυνάπτουμε το προτεινόμενο Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας των καταστημάτων για το 2018-2019 και σας ευχόμαστε Καλές Δουλειές!!!!

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

1 εκατ, ευρώ για έργα ασφάλειας του οδικού δικτύου σε Ανάφη, Ίο, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο και Φολέγανδρο, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου στα νησιά

Έκοψαν το ρεύμα σε νεφροπαθή για 100 € στην Κόρινθο


Το σκληρό «πρόσωπό» της έδειξε σήμερα το μεσημέρι η ΔΕΗ στην Αρχαία Κόρινθο για 100 ευρω.

Χωρίς καμία προειδοποίηση η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι νεφροπαθή και πρώην πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Κορινθίας Στάθη Ποτήρη, όπως ο ίδιος καταγγέλλει κινδυνεύει η ζωή του

Χαλαρή βόλτα στο Μοσχάτο από τον Κ. Μητσοτάκη

Με μία χαλαρή βόλτα στη γειτονία που βρίσκονται τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο συνδύασε τις υποχρεώσεις της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας με τα πόδια από τα γραφεία του κόμματος, πέρασε από τον σταθμό του Ηλεκτρικού και

Γιάννης Βρούτσης: Κατάθεση Αναφοράς για την εξοντωτική αύξηση των αντικειμενικών αξιών στην Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας Σύρου


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε στη Βουλή αναφορά (31.10.2018) προς τον Υπουργό Οικονομικών το έγγραφο του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Σύρου κ. Δημητρίου Νταλαχάνη (α.π.22844/30-10-2018), στο οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του για την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη αύξηση -έως 40%- των αντικειμενικών αξιών στην Ποσειδωνία.

Την αποκατάσταση της παιδικής χαράς στη Μέση ζητά ο Σύλλογος Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου
Την αποκατάσταση της παιδικής χαράς στη μέση Νάξου ζητά με έγγραφο του στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο Σύλλογος Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου.Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, η αποκατάσταση της παιδικής χαράς στη Μέση αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα του χωριού αφού είχε φτιαχτεί στο παρελθόν από την κοινότητα και το Σύλλογο Σκαδιωτών-Μεσωτών μετά από παραχώρηση χώρου από την εκκλησία και ξηλώθηκε από το δήμο τον Ιούνιο του 2016, χωρίς από τότε να γίνει η παραμικρή ενέργεια αποκατάστασης της.

Χωρίς δάσκαλο για πάνω από ένα μήνα η ΣΤ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου
Μπορεί το σχολείο να είναι ολοκαίνουριο ...όμως τα παιδιά της έκτης Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό σχολείο Νάξου είναι χωρίς δάσκαλο για πάνω από ένα μήνα.

Κι ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε κανονικά, η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα υγείας και αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Έκτοτε οι μαθητές δεν έχουν δάσκαλο και περιμένουν να κάνουν μάθημα από άλλους δασκάλους ή το διευθυντή του σχολείου που θα έχουν κενά.

Γυαλιά-καρφιά στο Πάντειο - Κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
Απόλυτη καταστροφή άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι κουκουλοφόροι, που το απόγευμα της Δευτέρας ισοπέδωσαν με κλομπ και καδρόνια χώρο φοιτητικής παράταξης στο εσωτερικό του Παντείου Πανεπιστημίου.
Κουκουλοφόροι επιτίθενται με κλομπ σε φοιτητές και καταστρέφουν εξοπλισμό, σχολές... περιμένουν την εβδομαδιαία επίσκεψη του «Ρουβίκωνα», διακινητές και χρήστες ναρκωτικών αλωνίζουν έξω από τα ιδρύματα. «Δυστυχώς, όλα αυτά έχουν μετατραπεί σε κανονικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια», ήταν το πικρό σχόλιο πανεπιστημιακού χθες στην «Κ», το οποίο σαφώς αποτυπώνει τη θέση μεγάλης μερίδας πανεπιστημιακών που διαπιστώνουν την οικτρή κατάσταση με