slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξανά υποψήφια με τον Κώστα Ασκουνη η ΝΑΞΙΩΤΙΣΑ- ΦΙΛΩΤΙΤΙΣΑ και πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, κ. Ειρήνη Μουστάκη.

Όπως  γράφει ο Μάνος Μεϊμαράκης στο http://kallitheaonline.gr . Δεν θα μπορούσε να λείπει από την μάχη των πιό κρίσιμων δημοτικών εκλογών στην νεότερη πολιτική Ιστορία της Καλλιθέας, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, κ. Ειρήνη Μουστάκη.
Η Ειρήνη Μουστάκη ειναι μια  πανέξυπνη γυναίκα με πάρα πολλές ικανότητες και πολύ σοβαρό βιογραφικό.
Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του 2002, με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλλιθέα» του νυν υποψηφίου δημάρχου κ. Κώστα Ασκούνη και επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010.

Περιοδεία του υποψήφιου δήμαρχου με την Λαϊκή Συσπείρωση Ναξου & Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Κορρέ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Την Παρασκευή 29/3/2019, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναξου & μικρών Κυκλαδων,με επικεφαλής

Κατά την συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί όπως: υποστελέχωση, υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις σε αναλώσιμα και η ανάγκη δημιουργίας κι άλλων σταθμων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Στην ουσία οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο και το φιλότιμο των εργαζομένων.

Την διακοπή της προεκλογικής του εκστρατείας ανακοίνωσε Ιάκωβος Γιακουμής


Ευχόμαστε από καρδιάς όλα να πάνε καλά στην δύσκολη περίοδο που διέρχεται οικογένεια σου.
Η αντικειμενική μου αδυναμία να αφιερώσω το σύνολο του χρόνου και της ενέργειάς μου στον προεκλογικό αγώνα, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επικοινωνία των αρχών και των στόχων της παράταξής μας στον κόσμο της Νάξου & των Μικρών Κυκλάδων. Ως εκ τούτου, η απόφαση της διακοπής της προεκλογικής εκστρατείας είναι μονόδρομος για εμένα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου όλους εκείνους και εκείνες που συντάχθηκαν μαζί μου (είτε ως υποψήφιοι είτε στηρίζοντας την υποψηφιότητά μου) για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Ο αγώνας μας υπήρξε καθαρός και δίκαιος με κύριο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάπτυξη της Νάξου & των Μικρών Κυκλάδων.


Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμπαραστέκονται στην οικογένειά μου στην δύσκολη περίοδο που διέρχεται.

Ιάκωβος Β. Γιακουμής

Σε Αντίπαρο και Νάξο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός

Η Αντίπαρος και η Νάξος ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες.
Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», Μαρουλία Κοντού, Παντελή Τζανακόπουλο και Αντώνη Χατζηιωάννου το πρωί της Τρίτης, επισκέφθηκαν την Αντίπαρο.

Fwd: Σε Αντίπαρο και Νάξο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός

Σε Αντίπαρο και Νάξο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός

 

Η Αντίπαρος και η Νάξος ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», Μαρουλία Κοντού, Παντελή Τζανακόπουλο και Αντώνη Χατζηιωάννου το πρωί της Τρίτης, επισκέφθηκαν την Αντίπαρο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς τους για την καθημερινότητά τους. «Υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που απασχολούν τους νησιώτες, αλλά το κάθε νησί ξεχωριστά έχει ιδιαιτερότητες. Πρέπει με προσοχή να ακούσουμε τους κατοίκους που ζουν σε αυτά κάθε μέρα, τι έχουν να μας πουν όσοι βιώνουν τα προβλήματα και όσοι ξέρουν τις ανάγκες του κάθε νησιού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ, γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε το Νότιο Αιγαίο από μια Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης σε μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους της Αντιπάρου αφού άκουσε τα θέματα που του έθεσαν, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για «συμβόλαιο συνεργασίας με τους νησιώτες» που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Κατά την συνάντησή του με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αντιπάρου, κ.κ. Αναστάστιο Φαρούπο και Ιωάννη Βασιλόπουλο, τέθηκαν επί τάπητος τα πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς δεν διαθέτει ούτε μηχανικό ούτε οικονομικό επιστήμονα.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, διαβεβαίωσε ότι ως αυριανή περιφερειακή αρχή, μέσα από  συνεργασία και συνέργεια με τους δημάρχους όλων των νησιών, θα δρομολογηθούν λύσεις και για τα ζητήματα της υποστελέχωσης επ ωφελεία των δημοτικών αρχών αλλά και των κατοίκων των νησιών.

Μετά την Αντίπαρο, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Γιώργο Γκούφα και Μιχάλη Φραγκίσκο, καθώς και από τον κ. Αντώνη Χατζηιωάννου, επισκέφθηκαν το νησί της Νάξου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, έναν συνεταιρισμό που αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά για όλη την Ελλάδα. Ο κ. Μανώλης Γλυνός συνεχάρη τα μέλη του για την άοκνη προσπάθειά τους  να διατηρούν τον Συνεταιρισμό οικονομικά υγιή αλλά και για την απόφασή τους να δραστηριοποιηθούν και σε έτερα πεδία, στοχεύοντας ακόμα ψηλότερα. «Ο Συνεταιρισμός της Νάξου, μας  δείχνει τον δρόμο πώς η γνώση, η τόλμη και η αποφασιστικότητα από ανθρώπους που αγαπούν την γη, την φύση και τον τόπο τους, μπορούν να γίνουν χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας εμπράκτως την τοπική οικονομία», ανέφερε ο κ. Μ. Γλυνός.

Κατά την συνάντηση με μέλη της Ε.Α.Σ. Νάξου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε να ενταθεί η αγροτική παραγωγή και η τυποποίηση, προκειμένου τα προϊόντα της Νάξου τα οποία είναι ΠΟΠ και ΠΓΕ, να έχουν ακόμα καλύτερη διάχυση στους καταναλωτές όχι μόνο των νησιών μας, αλλά εθνικά όσο και υπερεθνικά.

Μετά την επίσκεψη στην Ε.Α.Σ. Νάξου, ακολούθησε επίσκεψη στο Φράγμα του Τσικαλαριού. Το Φράγμα με την ολοκλήρωσή του εντός του 2020, θα αποταμιεύει 3.000.000 κυβικά μέτρα νερού, τα οποία προορίζονται για άρδευση, ωστόσο απομένει η κατασκευή των δικτύων διανομής για τα οποία εκκρεμεί η εύρεση χρηματοδοτικού μέσου, προκειμένου να παραδοθεί το έργο.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε με μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, ενδελεχώς συζητήθηκαν η υφιστάμενη κατάσταση καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Νάξο, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την γαστρονομία,  μιας και η Νάξος παράγει προϊόντα αγροδιατροφής τα οποία διαφοροποιούν ουσιαστικά την τουριστική της ταυτότητα από τους προορισμούς μαζικού τουρισμού. «Απαιτείται ένας εξορθολογισμός των δράσεων που προάγουν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικούς προορισμούς. Θέλουμε ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε και αυτό θα το κάνουμε με την ανάδειξη των ιστορικών, πολιτισμικών, λαογραφικών, διεθνικών χαρακτηριστικών των νησιών μας.  Έτσι θα αυξηθούν οι αφίξεις, θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και θα δρέψουν τους καρπούς της προκοπής οι νησιώτες», ανέφερε ο κ. Μ. Γλυνός.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τους υποψήφιους δημάρχους Νάξου κ.κ. Λεονάρδο Χατζηανδρέου και Βασίλη Βρούτση, καθώς και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεών τους, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με εκπροσώπους και άλλων παρατάξεων.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, παρέμεινε στην Νάξο και την Τετάρτη 3 Απριλίου, συνεχίζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις του.

Από το Γραφείο ΤύπουΣε Αντίπαρο και Νάξο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός    

Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Βασιλική Λαζαράκου, Δημήτρης Καιρίδης, Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, Αφροδίτη Μπλέτα
Βασιλική Λαζαράκου, Δημήτρης Καιρίδης, Χιουμεϊρά Αμέτ Ογλού, Αφροδίτη Μπλέτα  www.iefimerida.gr
Τέσσερα νέα πρόσωπα παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία για το ευρωψηφοδέλτιο της το μεσημέρι της Τετάρτης. Πρόκειται για τέσσερις ανθρώπους που θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι σε ευρωεκλογές, αφού δεν είχαν διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών.

Γιώργος Αμυράς: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο τελικά δεν ισχύει για όλους. Μεταφορικό ΑΝ-ισοδύναμο για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς των νησιών!


Το Μεταφορικό Ισοδύναμο τελικά δεν ισχύει για όλους. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν μετατεθεί στα νησιά εξαιρούνται από την έκπτωση  στα εισιτήρια σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ορθώς επιδοτούνται για τις θαλάσσιες μετακινήσεις τους. Το θέμα αναδεικνύει με κοινοβουλευτική Ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς και ζητά από την κυβέρνηση να μην παραβιάζει την αρχή της ισότητας μεταξύ κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους υπό τις ίδιες συνθήκες.

Μια 14χρονη έφηβη έσωσε την δεκάχρονη αδερφούλα της από πνιγμό! 

Μάνος Μεϊμαράκης 
Κατόρθωσε να επαναφέρει τη μικρή στη ζωή καθώς είχε διδαχθεί στο σχολείο πρώτες βοήθειες από το πρόγραμμα «Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές»
Η 14χρονη Νεφέλη από την Αθήνα είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που σώζει μια ανθρώπινη ζωή.
Τα δύο αδέλφια, η 14χρονη Νεφέλη και η 10χρονη Δανάη έπαιζαν στην πισίνα. Ξαφνικά η Νεφέλη είδε την μικρότερη αδελφή της να πνίγεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στο ΕΚ που μειώνει 50% τις κοινοτικές επιδοτήσεις των Ελλήνων Αγροτών. Με παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ΕΛΚ η τροπολογία αυτή καταψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή».«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στο ΕΚ που μειώνει 50% τις κοινοτικές επιδοτήσεις των Ελλήνων Αγροτών.
Με παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ΕΛΚ η τροπολογία αυτή καταψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή». 
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Και πάλι υποψήφιος και με την παράταξη του Γ. Χατζημάρκου ο Κάλλιστος Διακογεωργίου

 

Την εκ νέου υποψηφιότητα του Κάλλιστου Διακογεωργίου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ανακοίνωση η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Ο εν ενεργεία Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία, αναφέρει τα εξής: «Στόχος για εμένα προσωπικά, δεν είναι απλά το όραμα.

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου για Χατζημάρκο-Στάγκα-Υψηλάντη: Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το «Βόδι»

«Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου για το αποχετευτικό Αφάντου & Αρχαγγέλου»

Διαβάσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση της παρέας του κου Χατζημάρκου, ότι 57 μέρες πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, υποτίθεται ότι «κατόπιν ενεργειών του» θα δοθεί λύση  στο αποχετευτικό και την επεξεργασία λυμάτων  Αφάντου & Αρχάγγελου. Σε ένα πρόβλημα δηλαδή που ο επί 9 χρόνια, ο ίδιος ως περιφερειάρχης και ως αντιπολίτευση της Δημαρχίας Κουσουρνά από το 2011 απέτυχε να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του. Τώρα όψιμα, ισχυρίζεται ότι το επιλύει προεκλογικά αν και αναρμόδιος...
Τον καλούμε έστω και λίγο πριν την αποχώρηση του, να σταματήσει να παίζει με τις εντυπώσεις και να πάψει να εμπαίζει  τους συμπολίτες μας σε Αφάντου και Αρχάγγελο. Του θυμίζουμε λοιπόν όσα θέλει να ξεχάσει ή να  αποκρύψει:

«Πνοή δημιουργίας νοτίου Αιγαίου» η νέα παράταξη του Χαράλαμπου Κόκκινου. Ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του από την γέφυρα Κρεμαστής

 

Την κάθοδό του στις εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Πλαισιωμένος από υποψήφιους της παράταξής του που ονομάζεται «Πνοή δημιουργίας νοτίου Αιγαίου ελληνικό αρχιπέλαγος ενωμένοι νησιώτες» έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα και ονόματα, καθώς το ψηφοδέλτιο έχει καταρτιστεί σε ποσοστό 80% τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΨΟΥΣ 378.894 € ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥΣ ΚΥΚΛΆΔΩΝΑθήνα, 2 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΜΑΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ:
«Ενίσχυση Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών Κυκλάδων με 378.894 €
από το Πρόγραμμα Στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους ενισχύεται ο τομέας της Μελισσοκομίας με σκοπό τη διατήρηση της σημαντικής ευπαθούς χλωρίδας των μικρών νησιών, την εξασφάλιση ενός συμπληρωματικού εισοδήματος για τους μελισσοκόμους και τη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής. Το ποσό της ενίσχυσης, για το 2019, ανέρχεται σε 12€/κυψέλη και συνολικά για όλα τα νησιά του Αιγαίου με 1.150.000 €.