slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαγιορκίνης στα parapolitika.gr: Τα σχολεία δεν μπορούν να ανατρέψουν τη σταθεροποίηση της διασποράς Βασίλης Βενιζέλος






με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του συστήματος Υγείας του μητροπολιτικού Δήμου της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της έξαρσης της εξάπλωσης του στελέχους Όμικρον του νέου κοροναϊού, ήταν μόλις… 2 – 3 ανά εκατομμύριο, σύμφωνα με όσα αναφέρει την Κυριακή, σε ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, Τζόζεφ Άλλεν.

Λήψη μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.», ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

 

«Η Τουρκία πρέπει άμεσα να αποσύρει το casus belli.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας που απειλεί εκ νέου τη χώρα μας με πόλεμο αν προχωρήσει στο αναφαίρετο δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια ζητά με ερώτηση του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρα κατά της Τουρκία αν δεν άρει το απαράδεκτη απειλή πολέμου (casus belli) κατά της Ελλάδας. Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει η συγκεκριμένη επιθετική ρητορική της Τουρκίας,  μίας υπό ένταξη χώρα, κατά ενός κυρίαρχου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραβιάζει κατάφωρα τις θεμελιώδεις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Ηνωμένων Εθνών και το Άρθρο 3 της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που ρητά τονίζει ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ.

 Αναλυτικά η ερώτηση:

Νίκος Συρμαλένιος: Η ανάκληση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου στο Στενό της Άνδρου στην Greek WindPower και με τη δική μας συμβολή μια πρώτη αλλά σημαντική νίκη των Ενεργών Πολιτών

Στις 22 Νοεμβρίου 2021 με Ερώτησή μου που  κατέθεσα στη Βουλή των Ελλήνων προς τα αρμόδια Υπουργεία, καταγγείλαμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες της Άνδρου, την παραβατική αποβίβαση ανεμογεννητριών και την καταπάτηση των περιβαλλοντικών όρων, σε παραλίες εξαιρετικού κάλλους, εντός της περιοχής Natura 2000, πρακτική που όπως διαπιστώθηκε και από το Λιμεναρχείο Άνδρου δεν ανταποκρίνεται στη μελέτη της αδειοδοτούσας αρχής σε ό,τι αφορά στη χρήση του αιγιαλού.

Δήλωση Μηνά Λυριστή για τις δημαιρεσίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου


Συμμετείχα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της 9ης Ιανουαρίου 2022 -ως όφειλα. Το θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και της νέας σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής.

Ευχαριστήρια δήλωση του νέου προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Φιλήμονα Ζαννετίδη

 
Ευχαριστήρια δήλωση του νέου προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Φιλήμονα Ζαννετίδη

Σε μία Περιφέρεια που πρωτοπορεί και πρωταγωνιστεί σε όλες τις εκφάνσεις της διοικητικής της παρουσίας, η πρόταση του περιφερειάρχη να αναλάβω την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου με τιμά ιδιαίτερα και με καθιστά υπεύθυνο για την μέχρι τώρα επιτυχημένη λειτουργία και θητεία της περιφερειακής αρχής.

Έρχεται... η Πατάτα 🥔 Νάξου!

 
Η πεντανόστιμη Πατάτα Νάξου 🥔 Π.Γ.Ε. συγκεντρώνεται στο πιστοποιημένο Συσκευαστήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπου γίνεται προσεκτικά η διαλογή της. Πολύ σύντομα, το εκλεκτό προϊόν της ναξιώτικης γης θα βρίσκεται ξανά στο Οπωροπαντοπωλείο της Ε.Α.Σ. Νάξου και σε μεγάλες αλυσίδες Super Markets!

Δείτε το βίντεο:

Πάνω από 15.000 κρούσματα στα σχολεία βρέθηκαν από self test …σε μαθητές και δασκάλους – ΒΙΝΤΕΟ



 


Ασέβεια απέναντι στην ιστορία της Δωδεκανήσου η μετατροπή του ιστορικού κτιρίου του παλιού Προξενείου της Ρόδου σε χώρο λειτουργίας Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 
"Ασέβεια  το ιστορικό κτίριο του  Ελληνικού Προξενείου στη Ρόδο να μετατραπεί σε χώρο λειτουργίας Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι σε Μουσείο Ιστορίας της Δωδεκανήσου". 

Η απόφαση εγκατάστασης Ανώνυμων Εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοικησης στο ιστορικό κτίριο του Παλιού Ελληνικού Προξενείου  στη Ρόδο, έρχεται αντίθετη με το σκοπό αγοράς του κτιρίου και αποτελεί πράξη ασεβείας απέναντι στην  ιστορία του ακριτικου  νησιού. 
Το κτίριο αποκτήθηκε το 1999 μετά από πρόταση  του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Σάββα Καραγιάννη και με την υπερψήφιση της  από τα 2/3 του Νομαρχιακου Συμβουλίου Δωδεκανησου και με το ποσό των 150εκ. δραχμών, με σκοπό να μετατραπεί σε  Μουσείο της Νεότερης Ιστορίας της Δωδεκανησου. 

Τις εγκάρδιες ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο εξέφρασε η νέα Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων Ευδοκία Κατσάνη,

Eudokia Katsani


Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή η επιλογή μου, από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για το αξίωμα της Αντιπεριφερειάρχου Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων.
Θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα.
Το οφείλω στον Περιφερειάρχη, το οφείλω στους συμπολίτες μου που με επέλεξαν με την ψήφο τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου,
το οφείλω σε όλους τους συναδέλφους της Περιφερειακή Αρχής.
Ο Περιφερειάρχης με αυτήν την απόφασή του τιμά τη Νάξο.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ, ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ (1921-2021) ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

 

Υπενθυμίζουμε σε όσους/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν με κάποιο κείμενό τους στον αναμνηστικό - επετειακό τόμο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Γυμνασίου Νάξου, θα πρέπει, σύμφωνα με την πρώτη εγκύκλιο, να μας το αποστείλουν ηλεκτρονικά μέχρι την 31ή Ιανουαρίου 2022, στις παρακάτω ηλεκτρονικές δ/νσεις:

Cyclades Open, Το ηλεκτρονικό περιοδικό των Κυκλάδων

 

Φίλες και φίλοι των Κυκλάδων,

Το ηλεκτρονικό περιοδικό των Κυκλάδων Cyclades Open ξεκίνησε το ταξίδι του την αυγή του 2022.

Είναι ένα νέο εγχείρημα, το οποίο, με βάση τη Νάξο, επίκεντρο τις Κυκλάδες και ένα ευρύ δίκτυο έμπειρων συνεργατών, φιλοδοξεί η κυκλοφορία του ν' ανοίξει ένα διαφορετικό παράθυρο στον κόσμο, όπου τα νησιά μας θα είναι οι πρωταγωνιστές που όχι μόνο θα πρωτοστατούν, αλλά θα δημιουργούν τις εξελίξεις προς μια διαφορετική κατεύθυνση, αυτή που επιτάσσουν οι ανάγκες της εποχής μας.

-    Περισσότερα σχετικά με το Cyclades Open δείτε εδώ: https://cycladesopen.gr/shetika-me-emas/

-   Περισσότερα σχετικά με τους συνεργάτες του Cyclades Open δείτε εδώ:

Δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Νίκου Συρμαλένιου: «Η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στις Κυκλάδες έχει επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα»

Η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο στις Κυκλάδες έχει επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στους νησιώτες & και στις νησιώτισσες με άμεσο κίνδυνο απώλειας της περιούσιας τους καθώς και επιβολή προστίμων.

Χθες 05/01/2022 έληξε η προθεσμία εμπρόθεσμων δηλώσεων για την κτηματογράφηση πολλών νησιών στις Κυκλάδες.

Ο όγκος εργασιών που οφείλει να διεκπεραιωθεί για την ολοκλήρωση της εγγραφής στο κτηματολόγιο, είναι αναντίστοιχος των ανθρώπινων και υλικών πόρων που έχει διαθέσει η πολιτεία αλλά και η οργάνωση της διαδικασίας είναι συνολικά ανεπαρκής και υποδεέστερη της σημασίας και της βαρύτητας του εγχειρήματος.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά προβληματική, καθώς:

Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Πάρου κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Όσο προχωρεί η σχολική χρονιά, τόσο οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και υποψήφιοι) όσο και οι υποψήφιοι προηγούμενων ετών, θα καταλαμβάνονται από άγχος όχι μόνο για την επίδοσή τους αλλά και για τις αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί και θα ισχύσουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις κι ενδεχομένως δεν έχουν γίνει κατανοητές.

Για πρώτη φορά όλοι οι υποψήφιοι υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2022, κατά τον μήνα Δεκέμβριο, νωρίτερα δηλαδή από κάθε άλλη χρονιά. Επίσης αλλαγές θα ισχύσουν στον χρόνο πραγματοποίησης των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις Στρατιωτικές σχολές, αστυνομία κλπ, στους συντελεστές βαρύτητας, στα μαθήματα του 1ου επιστημονικού πεδίου (Λατινικά αντί Κοινωνιολογίας) καθώς και στο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Ειδικότερα: